BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

10 lata 10 miesiąc temu #841424 przez motylek270
Nasz synek 2 lutego na koniec 2 miesiąca życia;)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #841468 przez Natala
to i my podsyłamy fotkę, żeby chłopakom nudno nie było ;)

Marysia z dzisiaj ;)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #841479 przez jeta
Paulainka - ale elegancik!

Super fotki! :) Dzieciaki słodziuchne!

A Julka włosy są czaderskie. Z tyłu, na dole mają chyba ze 4 cm!!!

Ponawiam pytanie o inhalator - jaki polecacie - chcemy dziś zamówić.

I kolejne pytanie - jakie macie maty, bo też zastanawiamy się nad kupnem, ale strasznie dużo tego...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841505 przez Kristi
Hej wszystkim :laugh:

Troche mnie tu nie było bo byliśmy u rodziców odpocząć:)

paulainka ja właśnie zamierzam też go zakupić bo od marca zaczynamy chodzić z Martynka na basen zorganizowały to dziewczyny ze szkoły rodzenia i wszyscy będziemy chodzić im więcej tym raźniej :silly: Martynka też się strasznie ślini i gryzie rączki.Antoś jaki elegancki :)

Gosica No to kuruj się kochana :blink:

Agacior My też ostatnio bylismy u znajomych między dziewczynami 3 miesiące różnicy tamta starsza a wielkościowo takie same :blink: Też sie tak patrzyła co to za drugi taki maluszek koło niej leży

monisia100100 zdjęcie super :blink:

Iwona23 Nie sluchaj teściowe ty lepiej wiesz co dla Twojego maluszka najlepsze. Ja tam mam z babcią cały czas próbuje mnie umoralniać ale jednym uchem słucham drugim wypuszczam :silly: Co do ciemieniuchy to znajomym lekarz kazał olejem roślinnym posmarować i nie posłuchali posmarowali oliwka i pogorszyli ale pozniej jak posmarowali olejem to pomogło.

Natala Martynka też ma takiego małego placka na środku głowy :silly: i tez na brzuchu to tylko z przymusu leży tak to nie lubi. A na jakiej diecie jestes?

jeta Prześliczny ten Twój maluszek :blink:

motylek My to musimy chować tv przed malutka bo jak zobaczy to już koniec nic innego ją nie interesuje :silly:

Wszystkie zdjęcia dzieciaczków przecudne :kiss: :kiss:
Jak się uda to też podsyłam zdjęcie Martynki
Pozdrawiam mamuśki :kiss:
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841532 przez anitka90
Hej Mamuśki!

Natala byliśmy dziś na wizycie u lekarza i nie pozwoliła zaszczepić, bo mały złapał katarek, tylko spływa mu on po ściance więc nie ma zapchanego noska.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
. A kiedy macie kolejne szczepienie? u nas jest 13 marca. CO do włosów to u nas też się wycierają

Iwona23 Herbatka z hippa u nas też się sprawdza. Kupki 2-3 razy dziennie. Matka wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka :) a jak ktoś wychowywał dziecko kilkadziesiąt lat temu to już nie wie jak to jest i te stare metody są niekoniecznie dobre,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mój maluszek też się rozkopuje. A co do ciemieniuchy moja znajoma czyści główkę szczoteczką do zębów i to bardzo pomaga

Gosica zdrowiej szybciutko i na spacerek trzeba wyruszyc :)
a widzisz... od biskupa do papieża nie aż tak daleko :D Ja bym się zastanowiła nad tą sobotą ;p :D

jeta
ja mam ten katarek do odkurzacza i polecam. Świetna sprawa, nawet mój Kamilek się nie złości jak przy aspiratorku, tylko się jeszcze cieszy :D a synek cuuuuuudowny. A jaką śliczną ma czuprynkę :)

Paulainka mój mały tez się ślini :) Chyba im ząbki idą :D :D :D

motylek to możesz teraz śmiało wyruszać z domu :)

a dzieciaczki są wszystkie przecudne :)
ja też postaram się wkleić fotkę mojego Skarbka :)
Tutaj mamy miesiąc i 3 tygodnie :)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841551 przez Gosica
Anitka90 hahaha wlasnie to samo sobie myślalam.Moze pleban mial racje :laugh:

A ja fryzjera zaliczylam wczoraj i troche zmienilam fryzurke.A przed chrzcinami walne kolor i dokonam malych poprawek tz fryzjerka dokona ;)

To i ja się chwalę maluszkiem

[/url]

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841603 przez Brukselka
My mamy matę Tiny Love 5w1.

Dziś rozwórka - dzień pierwszy. Jeszcze tylko 48 dni.

Pozdrowienia od Oli!
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841687 przez Natala
Ale słodkie te nasze maluszki... A jeszcze tak niedawno chwalilysmy się brzuszkami....

Kristi, dietę mam swoja, generalnie zdrowa żywność , dużo warzyw, reguralne posiłki , odstawilam słodycze , słodkie napoje itp tylko w weekendy sobie trochę odpuszczam bo cos z tego życia tez muszę mieć :silly: czy Martynka ma kiteczka czy mi się zdaje ?

Anitka
właśnie sprawdzilam i my mamy 14 marca wiec dzień po Was

Jeta my mamy mate skip hop alfabet i jest fajna a z inhalatorem niestety nie pomoge bo jeszcze nie mamy ...

10 lata 10 miesiąc temu #841713 przez anitka90
Gosica to czekamy na zdjęcie fryzurki :)

Natala o niej i perypetiach z nią to mozna serial nakręcić :) ale cóż, jakoś musze przeżyć :) ją już trafia, że ją całkowicie olewam to coraz bardziej daje mi się we znaki

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841776 przez moofka
o jaaaa ale mamy forumowe słodziaki :woohoo:

jeta jakie synuś ma włosy :ohmy: Zośka to łysolek :S my mamy matę fisher price rainforest.

motylek to jak tatuś przeszedł chrzest bojowy to chyba już teraz codziennie będzie się synkiem zajmował nie? :)

Zośka też ma wytarty placek na głowie i też się ostatnio więcej ślini, niedawno jak leżała u taty na klacie i ciumkała własną piąstkę to potem mąż miał wielką mokrą plamę na koszulce :cheer:

dobrze, że zdecydowaliśmy się na kupno maty/narzuty takiej większej na podłogę. Zośka już się tak przekręca z brzuszka na plecki że musi mieć dużo miejsca na te swoje akrobacje :)

a na koniec to i ja się pochwalę swoim słodziakiem :)

10 lata 10 miesiąc temu #841823 przez Iwona23
Ja przy dotyku blizne po cc mam troche wypukla i lekko czerwona czasem boli jak mam ciasne spodnie ale wedlug gina wszystko goi sie dobrze
musze sie jeszcze pochwali ostatnio spimy od 21.00 do 7.00
dziewczyny i jeszcze mam pytanie czy stosujecie ten aspirator do noska katarek pod odkurzacz korci mnie zeby kupic ale tesciowa twierdzi ze mózg malemu wyciagne heh glupia baba a nie mam tyle sily w plucach zeby frida sciagac

10 lata 10 miesiąc temu #841921 przez Kristi
Natala dobrze widzisz ma kiteczke na 2 włoski;) za dużą spinke miałam:p

Kurcze zawsze na moich zdjęciach Martynka wygląda jak mały grubasek a w rzeczywistości tak nie jest;) chyba nie umiem zdjęć robić:p

10 lata 10 miesiąc temu #842082 przez Iwona23
No i dzis mija drugi miesiac ale ten czas leci

10 lata 10 miesiąc temu #842119 przez anitka90

Iwona23 nie obejrzymy się a już nasze dzieciaczki będą gonić :)

Kurcze mój maluszek dziś się strasznie męczy, kupki coś nie może zrobić, a tak mu po brzuszku jeździ, że szok. Niby wczoraj rano była ostatnia kupka więc nie powinnam się martwić, ale biedne dziecko się tak męczy. Dałąm mu tą herbatkę z hippa to mam nadzieję, że pomoże

10 lata 10 miesiąc temu #842130 przez Agacior
HEJ :kiss:

Ale słodkie te nasze Szkrabki tylko całować i podziwiać ;)

Iwona23 - ja skorzystałam różnych sposobów na ciemieniuchę ale nic nie pomagało dopiero jak Kristi napisała o tym oleju to po wypróbowani stwierdzam, że najlepszy ;) Oczywiście nam co jakiś czas wraca ta ciemieniucha bo Iga ma gęste i długie włoski ale raz posmaruje i na drugi dzień już nie ma. Polecam ;)
Moja dziewuszka odkąd jest przykrywana kołderką prawie po same uszka się nie rozkopuje :)

Gosica - dbaj tam o siebie i szybko wracaj do zdrowia.

GOSIA82 - chyba mnie namówiłaś ;) tylko może już po chrzcinach pójdę. A ubierałaś w coś maluszka no oprócz tej specjalnej pieluchy? i czy brałaś jakiegoś instruktora? Bo ponoć takie maluchy można całkowicie zanurzać w wodzie aleja chyba sama bym się bała;)a i jeszcze jaka temperatura wody była w basenie ?

jeta - ja mam SOHONEB, plusem jego jest, że wyprodukowany we Włoszech a nie made in china :silly: Ogólnie jestem zadowolona, jest dość głośny ale dla mnie to plus bo Iga się uspokaja przy takim szumie ;) Dobre jeszcze są z MICROLIFE.

Iwona23 - dla mnie ten katarek jak dziecko ma katar to rewelacja. Tylko spr trzeba moc swojego odkurzacza bo my mieliśmy za silny ale na szczęście znalazł się stary słabszy odkurzacz na strychu ;) Aktualnie sporadycznie odciągam, to stosuje FRIDE. Zawsze przed odciągnięciem psikam wodą morską to powoduje, ze te kozy odklejają się od ścianek noska i łatwiej je wyciągnąć :) a potem znowu nawilżam wodą morską.

Co do włosków u nas na razie łysych placków nie ma ;) choć gdzie nie gdzie też robią się rzadsze no i nam jaśnieją :angry: Już nie będzie taka czarnulą :)

Iga też ślini się strasznie do tego także się pieni i ciągle trzyma te rączki w buzi lub ssie paluchy :angry: ale smoczka oczywiście nie chce.

Dziewczyny a czy Wy też macie jeszcze ciemną linię na brzuchu?!Bo u mnie nawet nie pojaśniała grrr :angry:

A o to nasza czarnula :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka