BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 1 miesiąc temu #843324 przez Asiula315
Gosia82.... Ja twoj post czytałam....ale jakbyś mogła mi jeszcze napisac ile ma twoj synek. Bo interesuje mnie od kiedy mozna z bobaskiem isc na basen...:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #843457 przez Iwona23
natala a ile twoja mała zjada? pediatra mi mówiła że mm to co 3h nie częściej może dawaj jej w między czasie herbatke przepicia może tylko chce się jej pić ?

11 lata 1 miesiąc temu #843472 przez Natala
iwona herbatki wypija dziennie jakieś 150 ml więc chyba sporo, oszukuje ją właśnie herbatką, smoczkiem, ale póki co 2,5 h to jest max jaki mogę ją przytrzymać bo wrzeszczy niemiłosiernie... Z tym, ze jak je to po 60 - 80 ml. Wedle moich wyliczeń waży 5 100, a 30.01. ważyła w przychodni 4.565 czyli jakieś dobre pół kg przytyła w 22 dni.

11 lata 1 miesiąc temu #843501 przez GOSIA82
Asiula-Jasiek skonczyl 2 miesiace dwa dni temu,na basenie pierwszy raz bylismy tydzien temu.

11 lata 1 miesiąc temu #843509 przez Asiula315
Gosia82... Super wielkie dzięki czyli moja niunia juz sie na basen moze wybrać hehe wlasnie zastanawiałam sie czy nie za malutka.... Bo kąpać to ona sie uwielbia tylko w wanience mało miejsca heh.... Moze na następny weekend uda nam sie wybrać....:) juz sie nie moge doczekać...;)
Pozatym życzę miłego weekendu....:)

11 lata 1 miesiąc temu #843595 przez Iwona23
natala u mnie mały je 120 ml A twoja mała niechce więcej ? może jak by zjadła więcej to by dłużej wytrzymała w końcu jest pare dni starsza od Maćka ?

11 lata 1 miesiąc temu #843708 przez Gosica
Hej

Natala na to wygląda że cholerstwo przeszło z nas na niego

My po wizycie w poradni patologi noworodka.Na szczescie przy mleku na razie zostajemy tym co mamy i trzeba obserwowac,plus dali nam skierowanie do alergologa podejrzewaja alergie i atopowe zapalenie skóry.Wyniki tez szalowe mu nie wyszly,morfologia w wiekszosci ma wszystko przekroczone albo znow za mało.Ale juz tyle wizyt w tej poradni,u siebie mamy kontrolowac.A alergolog dopiero w kwietniu.
Katar dalej meczy,woda morska nie wychodzi z uzycia,i wydaje mi sie ze dzis Szymek jest juz fajniejszy,taki bardziej zywy,moze mu przejdzie to pieroństwo

[/url]

11 lata 1 miesiąc temu #843733 przez Iwona23
Obawiam sie że u nas tez jest atopowe zapalenie skóry bo maly ma strasznie sucha skore na calym ciele tez jak bede u pediatry poprosze o skierowanie do alergologa bo terminy pewnie szalone a pediatra tylko do pól roku może mleko na recepte wypisywac potem musi miec zaswiadczenie od specjalisty a że ja jestem alergikiem to może byc to genetyczne z tym że ja mam alergie na wiosne eh jak nie urok to ...

11 lata 1 miesiąc temu #843744 przez Kristi
Hej a to nie jest tak z tym basenem że dopiero po7 miesiącu można iść do chlorowanej wody a teraz to tylko do ozonowanej tak słyszałam bo też mieliśmy z mała się zapisać ale właśnie od koleżanki się dowiedzieliśmy o tej wodzie.

11 lata 1 miesiąc temu #843904 przez anitka90
hej!

Piszecie o basenach, a ja się jeszcze do galerii boję zabrać maluszka...
Dziś moj Kamilek przez cały dzień spał może z 30 min, przy kąpieli mi zasypiał, a teraz spać mu się nie chce... ciekawe co będzie w nocy... a jadł znów co chwilke.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #843918 przez GOSIA82
Hej Dziewczynki!
Gosica-biedny Szymonek,mam nadzieję,że katar szybko minie.I do tego bieganie po lekarzach-współczuję Wam
Iwona23-niestety alergie są genetyczne,ja akurat nie mam,ale mój tata jest alergikiem i moja Martynka po nim odziedziczyła alergie,tyle,że u dzieci są na początku pokarmowe i dopiero z wiekiem mogą zamienic się w wziewne.Dobrze,że mleko dają na receptę,zapytaj o jakiś płyn do kąpieli np.oilatum lub inny emolient-może też na receptę dają.
Kristi-na basen możesz iść tak naprawdę kiedy tylko chcesz,nie ma ograniczeń dotyczących wieku tylko zdrowy rozsądek-wiadomo z noworodkiem nie pójdziesz,bo po co.Jeśli woda chlorowana to trzeba dobrze natłuścić skórę po basenie i tyle.Nasza Martynka też była pierwzy raz na basenie jak miała dwa miesiące i teraz ma osiem lat-pływa,nurkuje-czyje się jak ryba w wodzie.Takie maluszki nie odczuwają jeszcze takiego strachu i warto to wykorzystać,żeby pokochały wodę.
Anitka90-ja po sklepach biegałam z Jaskiem jak miał 3 dni(przedświąteczne zakupy)-nie odmawiaj sobie żadnych wypadów,z takim maluszkiem to sama przyjemność-gorzej będzie jak podrośnie i nie będzie chciał siedzieć w wózku :laugh:
A teściowa-cóż... głupie babsko i tyle.Mam nadzieję,że Ty dlużna nie jesteś i też coś potrafisz jej delikatnie dokuczyć ;)

Ja jutro wypad z córką do kina,a Jasiek z tatusiem zostaje :laugh: ,mąż trochę zestresowany,ale nie ma wyjścia :) . W niedzielę znów na basen,tym razem już troszkę dłużej będę z Jaśkiem w wodzie...Ogolnie jest zakaz zdjęć na basenie,ale sprobuję zrobić jakąś fotkę to dorzucę tu.

11 lata 1 miesiąc temu #844009 przez Natala
Hej dziewczynki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja juz z mała wszędzie latami, ostatnio w galerii bylysmy a mała zachwycona wszystkimi swiecidelkami na suficie. A zakupy w Lidlu czy Tesco to juz standard , wiec śmiało rusz się , tym bardziej jak to lubisz :)

Gosica Ty to masz z tym maluszkiem cały czas cos , bądź dzielna :kiss:

Gosia82 czekamyna fotki !

My tez walczymy ze skórka malej dalej , juz 5 serie kosmetyków testuje , bo takie zalecenie dostalam od pediatry testować AZ do skutku i tak tym sposobem na guzie Bepanthen, na nogi i ręce Emolium, na brzuszek i plcki jeszcze testujemy, a do kąpieli maka ziemniaczana ehhh i tak sobie myślę , ze pewnie w związku z tym nici z basenu ?! Martwie się jak by jej skora zareagowała na ta wodę basenowa...
Marysia wczoraj zasnęła mi w ciągu dnia na 3 h :ohmy: dodam, ze pierwszy raz tak zaszalala, po godzinie cały czas dogladalam czy oddycha, juz ja budzić chciałam bo juz nie wiedziałam co mam zrobić z wolnym czasem :woohoo: i tak okna umyte, mieszkanie ogarnięte, 3 pralki wybrane, po prasowane, obiad ugotowany a ja jeszcze polenilam się przed TV :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #844025 przez jeta
Hej!

Anitka -

A mnie mój syn wystraszył w nocy. Zjadł sobie ok 18, później kąpiel i zasnąl ok 20. Czekałam na pobudkę i kolejne karmienie jak zwykle w okolicach 22-23. Ale nic, więc położyłam się i zasnęłam. Obudziłam się po 3 a on dalej śpi. Podotykałam, posprawdzałam - wszystko ok. No i sam się obudził przed 4. Był ponad 9 h bez jedzenia!!! :ohmy: Teraz już wszystko według normy - mniej więcej jedzonko co 3 h. Ale nie wiem o co chodziło z nocą - czy odsypiał poprzednie, podczas których męczył go katarek i mało co spał. Nie mam pojęcia. Objawów żadnej choroby nie ma. Zaczyna odpuszczać jedno karmienie w nocy, ale czegoś takiego jeszcze nie miałam.

Dokucza nam jeszcze jego pupa - ciągle czerwona i jakieś krostki. Używamy do mycia wody przegotowanej, smarujemy sudocremem. Na chwilę się podgaja i znowu to samo, a niczego nie zmieniamy. Macie jakiś sposób?

11 lata 1 miesiąc temu #844038 przez GOSIA82
Jeta-a jakich pieluch i chusteczek używasz? Mój Jasiek nie odparła się w ogole,nawet nie smaruje niczym mu pupy ,ale jak zmieniłam chusteczki na Johnson to odrazu sie odparzyl,wiec spowrotem pampers

11 lata 1 miesiąc temu #844039 przez GOSIA82
Jeta-a jakich pieluch i chusteczek używasz? Mój Jasiek nie odparła się w ogole,nawet nie smaruje niczym mu pupy ,ale jak zmieniłam chusteczki na Johnson to odrazu sie odparzyl,wiec spowrotem pampers

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka