- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

marti1234 ja też bym przeprowadziła się do teściów nawet żeby tylko być z małym! Wg mnie dobra decyzja

Trzymam kciuki, żeby się ułożyło w pracy po Twojemu

To jednak teściówka może u Was też trochę posiedzieć?
Nefri ciuszki extra

Brukselka Jak mała po użądleniu? Bolało bardzo? My nadal walczymy z katarem, ale teraz lekiem na alergię, bo niby może to być alergiczne. Zobaczymy
A ja od soboty czuję ruchy dziecka, już zapomniałam jak to jest, a dzisiaj wizyta

Filip właśnie drzemie a ja lecę posprzątać trochę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Marti fajnie że wszystko się układa,oby tak dalej

Mała no szkoda że Was choróbsko dopadło,niestety,tego nie przewidzimy,ważne zebyście teraz szybko wyzdrowieli:) pierwsze ruchy i to niesamowite uczucie,super

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Mała super, zę Filip już taki dorosły, sam w pokoju i w łóżeczku. Też bym tak chciała, ale u nas póki co nie ma warunków. Dzisiaj odebrałam pozwolenie na budowę, możemy zacząć najwcześniej 22 lipca i taki mamy plan. Długo Was trzyma to choróbsko. Może to faktycznie alergia, teraz tyle tych płyków.
No mi też się przydadzą nowe ciuchy ciążowe, wiec tym bardziej czekam na jego powrót. To chyba wcześniej poczułaś te ruchy niż z Filipem co? Ponoć w drugiej ciąży wcześniej kobiety je czują, bo wiedzą, czego się spodziewać. Ja z Tymkiem to może w 22 tygodniu poczułam a i tak pewności nie miałam.
Gosica świetnie wyglądałaś, naprawdę!!!
Marti już nawet po "tonie" Twojego posta można wyczuć, że jesteś teraz szczęśliwsza. Bardzo się cieszę i trzymam kciuki, żeby Ci się z tą pracą poukładało tak, jak chcesz. No i gratuluję umowy.
A my jeszcze 6 dni bez męża. Super, że już zaczął się ten tydzień, teraz zleci szybko, tym bardziej, że każdy dzień mam w miarę zaplanowany
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nefri też czytałam, że w drugiej ciąży szybciej czuć ruchy. Nie pamiętam który tydzień ciąży był jak poczułam je z Filipem, musiałabym zerknąć

No to niedługo z budową ruszacie

A łóżko u Filipa się bardziej sprawdza niż łóżeczko z wyciągniętymi szczebelkami. Trochę się bałam, żeby mi nie wypadł, ale spoko, sam wchodzi i sam schodzi. Po drzemce sam przychodzi do nas bez płaczu i w nocy tak samo. Budzi się bierze koc w rękę i maszeruje do nas

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Właśnie ja to bym się bała, że mi Tymek z takiego normalnego łóżka spadnie, bo on się strasznie wierci przez sen, nawet mu szczebelki wkładam na noc, bo się boję, że głowę przez nie wystawi w nocy

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak go widzę w nocy z tym swoim.kocyki to śmiać mi się chce

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

My na śniadanie ostatnio głównie gęsty koktajl owocowy, jajecznica, owsianka lub płatki jaglane (5 minut), bób. Ola wciąż nie chce jeść chleba, więc musimy kombinować. Szczególnie polecam te płatki, można do nich wkroić owoce.
Co do spania, to Ola też na dorosłym łóżku, tyle że z dwiema barierkami: mną i moim W.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agacior
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Trochę naskrobalyście ale już nadrobiłam ;D Ja niestety pracuję na różne zmiany i jakoś nie umie się zorganizować. Po za tym ostatnio jestem tak przemęczona, w pracy sajgon na maksa, że jak układam Ige do snu to pierwsza zasypiam ;/ a zazwyczaj tyle rzeczy miałam w planach do zrobienia i klapa na 2 dzień wszystko przechodzi i tak np. prasowanie czasami czeka u mnie tydzień ;D
marti1234-gratuluję żłobka!!!! Wiedziałam, ze musi się udać i tak się nacierpiałaś jako matka więc teraz będzie już tylko lepiej

Brukselka- masz rację z tym jedzeniem. Tyle gadają o zdrowym odżywianiu dzieci a tu takie menu, jak zwykle najniższym kosztem i pomsyłem. Ale niestety wszystkie dzieci chyba to czeka i w 100 % nie uchronimy ich od tego. Zazdroszczę takiego ładnego mówienia u nas nadal pojedyncze słowa ale w miarę dogadujemy się dobrze. Fotki super i dobry pomysl z tym laptotem;) chociaż u mnie Iga posiedzi 2 min w piaskownicy i lata za dziećmi po całym placu zabaw ;/
mała82- ale mnie rozczuliła ta fotka Az mi się zachciało znowu być w ciąży, ale ja mówię do koleżanek, ze chyba jak nie wpadnę to na 2 się nie zdecyduję, wiec chciałabym wpaść tylko jak to zrobić jak człowiek się zabezpiecza hehe ;D Gratulacje dla Filipa zuch chłopak a z kocykiem na pewno musi być słodki widok. Co do ruchów dziecka to był przepiękny okres, gratulacje

Natala- fajne fotki a Marysia na każdym od ucha do ucha uśmiechnięta pewnie mała z niej chichotka

Nefri- u nas ze spaniem różnie zależy czy noc cała przespana czy z 2 godzina przerwa w nocy ;/ ale tak zazwyczaj ok. 11-12 ale wieczorem z zasypianiem i tak jest zawsze problem ;/ Nim się obejrzycie mąż już będzie w domu a ciuchów już Wam tak po cichu zazdroscze

Gosica- wcięcie eleganckie chyba i ja się przemęczę i zarzucę majtochy na wesele ;D bardzo ładnie wyglądałaś.
A mnie dopadło jakie przeziębienie nawet nie wiem skad i kiedy ech z nosa leci ciurkiem, masakra. Mam tylko nadzieję, że małej nie zarażę.
Iga dziś przeżyła pierwsze zderzenie z huśtawką

Tak po za tym nic nowego AZS skóry nadal jest więc podajemy syrop p/alergiczny ,żeby chociaż swędzenie załagodzić. No i nasze częste katary tez ponoć są aergizne ;/ jednak mam mała nadzieję, że z wiekiem jej to minie chociaż aergolog nas nastraszył, że raczej może przerodzić się w astme;/ ale jak na razie na zapas się nie martwie.
Aj idę spać bo padam jutro wolne ale mam zamiar malować palety bo robimy z nich wypoczynek z mężem na taras także pracowity dzien ech
Pa kobietki
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Mała Szymon na śniadanie nie zgruntuje nic innego jak mleko.Na drugie zje kanapkę,owoca itd ale po spaniu mleko musi być

Agacior dobrze że na tym tylko się skończyło. Szymek też nie uczy się na błędach i łazi tam gdzie nie wolno,taki urok naszych urwisów:) a majty nie są takie złe,idzie wytrzymać bez problemu:) Zdrowiej szybko

U nas owocowe szaleństwo.Byliśmy wczoraj w moi. Rodzinnym domu pomóc mamie w porządkach a mamy tam drzewka owocowe.Tak się obżarliśmy że chyba uzupełniliśmy wszystkie niedobory witamin;) Szymon tylko chodzi i 'am am' pokazując na owoce.Uzupełniam też zapsy na zimę i szaleję z przetworami,.
A Szymek dziś miał spotakiem pierwszego stopnia z mrówkami,bo umyslało mu się klaść na ziemi,niestety trafił prosto w mrowiski.Dobrze że zauważyłam i obeszło się bez pogryzień.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
czekam już na powrót męża, jeszcze 4 dni, jutro już 3, strasznie mi się ten czas dłuży. Już mu zapowiedziałam, że jak wróci to będzie go po pracy zabierał na długie spacery, rower itp, bo ja muszę w końcu odpocząć.
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

A co tu taka cisza?? Melduję powrót! Nadrabianie postów i relacja z wyjazdu później, muszę się odnaleźć w rzeczywistości

Ogólnie wakacje udane, lot Julek zniósł super jak na pierwszy raz.
Odezwę się pewnie po weekendzie, zrzucę już fotki i coś podeślę.
Buziaki!!!
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja już zapomniałam, że kasze dzieci w Filipa wieku jedzą, a te przegryzki to w jakich godzinach dajesz?
Jezuu ja też mam zawsze stracha na placu zabaw, to chyba już taka przypadłość wszystkich mam

Pochwal się fotką jak Wam wyszedł ten wypoczynek z palet, podobają mi się takie rzeczy

Gosica no tak gdyby u nas było normalnie to też Filip by wsuwał mleko na śniadanie.
Nefri I jak tam? Mąż wrócił? Ciuszki pasują? Ja to ostatnio też się czuję jakby mąż w tygodniu wyjeżdżał bo akurat teraz w wakacje ma dużo pracy, a on to taki pracoholik raczej, więc też sporo z małym sama siedzę. Za to w weekendy nadrabiamy.
Jeta super, że wakacje udane i Julek dobrze zniósł lot

My weekend spędziliśmy na festiwalu szantowym i na plaży

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mąż wrócił wczoraj, Tymon przeszczęśliwy. Mąż jeszcze się nie przestawił na zmianę czasu, więc tak odsypia w ciągu dnia, teraz własnie z małym, ku uciesze Tymka, bo mama już się przestała dla niego liczyć

Jeta czekamy na fotki i relację z wyjazdu.
U nas też wreszcie zaczął padać deszcz, nareszcie