BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #979567 przez Patrizia
iwkaa ja tez nie umiem chodzic po lumpeksach probwalam pare razy ale jakos nie umiem tam nic znalesc ale moja mama jest za to mistrzynia kurcze zazdroszcze jej czasem takie fajne ciuchy dorwie a ja nie umiem :( oczywiscie pare razy cos tam dorwalam ale szalu nie ma

Kurcze ja tam przesypiam cala noc jak juz jestem taka mega spiaca to wyruszam wtedy na ostatnie siku i mam noc przespana :) PS czyli oje dziecie dstanie cyca na noc i tak przespi do rana :silly: :silly: fajnie by bylo :D

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #979574 przez iwkaa
Patruska moje to samo była grzeczna do czasu a teraz taka z niej agentka ze czasem nie wiem po kim to ma Gada cały czas buzia jej się nie zamyka dzisiaj w przedszkolu pani powiedziałą ze wstapił w nia diabel bo plula dzieci..... :Q a zawsze jest taka uczynna pomaga sprzata a tu taki bzik dzisiaj kiedyś znowu kolege z sali wyprawadziła na korytarz nie jest łobuzem bo ma dyscypline w domu ale czasem cośw nia wstapi :)
a teraz mam pytanie do będących już mam powiedziałyście swoim pociechom o tym że będą mieć rodzeństwo??? Bo ja jeszcze nie boje się że jak coś by nie tak poszło to jak ja jej wtedy wytłumacze że dzidziusia juz nie ma. Ona jest tego nie świadomo ale strasznie pragnie mieć siostre i to czasem mówi ze chce dwie i w tym jedną brązową :D

9 lata 7 miesiąc temu #979611 przez demoniqe
Ja właśnie opedzlowalam tubkę mleka kakaowego

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #979648 przez patruska91
Moje córci jak się pytam czy chce siostrę czy brata to mówi że dzidzi nie chce ;) ale nie wiem czy rozumie, może jak brzuch większy będę miała to inaczej reagować będzie.
Moja Zosia wczoraj tak kombinowała że najpierw chciała ze zjeżdżalni na jeździku zjechać , a na wieczór tak goniła że całą brodę zdarła.
Ja nadal nic przełknąć nie mogę wczoraj co zjadłam to w porcelanowym przyjacielu lądowało . Już mam dość tych wymiotów :sick:

9 lata 7 miesiąc temu #979664 przez agadzie84
Patruska ja też... niby zelżało na kilka dni,teraz wróciło, a od wczoraj z jakąś podwójną siłą;/ I skończyły mi się moje tabletki anty-sensacyjne. A jednak trochę pomagały.
Jeszcze dziś do teściów jedziemy. Na cały weekend. Byle do poniedziałku.

9 lata 7 miesiąc temu #979856 przez demoniqe
Cisza majówkowa

9 lata 7 miesiąc temu #979885 przez Patrizia
Hej mamuski :)

demoniqe no majowka i wszystkich wywialo :D

agadzie84 jak tam przezylas wekend z tesciami ?? :P

Jak reszta mamusiek? jak sie czujecie?

kto dzisiaj ma wizyte?? demonqe Ty chyba ??

Ksawerek(*)

9 lata 7 miesiąc temu #979887 przez patruska91
Taka cisza majówkowa :D Ja całą weekend w domu spędziłam ale jakoś się zebrać nie mogłam żeby coś napisać . Pogoda kiepska mnie cały czas mdli i siły na nic nie mam . Jeszcze stres czy będę mięć dziś usg czy nie koło 11 mam dzwonić dopiero :/

9 lata 7 miesiąc temu #979898 przez iwkaa
Hej ja zagladałam mężowie w domu to nie ma czasu na pisanie :)
Mi dolegliwosci ciążowe chyba powoli ustepuja od tygodnia jakos tak mi lepiej nie mdli mnie ale to jeszcze nie jest do konca tak jak powinno no chyba ze sie juz zdążyłam przyzwyczaic :) bo na jeść sie nie na jem ale mnie nie mdli juz tak bardzo ze nic nie zjem no i chyba też mi brzuch zaczyna rosnąć tzn jakoś tak spuchłam no bo raczej nie z jedzenia :) także chyba i dziemy w dobrym kierunku w pierwszej ciąży męczyło mnie do 12tyg mam nadzieje że teraz bedzie tak samo :)
Choć te plamienia dalej są w czwartek i piątek było duzo mega dużo a w czoraj juz spokojnie juz nie wiem od czego to zalezy staram się codziennie tak samo funkcjonowac czyli spokojnie duzo leżenia a tu raz tak raz tak
A co tam u Was kobietki???

9 lata 7 miesiąc temu #979906 przez patruska91
Miałam mieć dzisiaj usg prenatalne ale moja pani doktor majówkę sobie przedłużyła i muszę znowu czekać w środę mam dzwonić i się pytać znowu. Już mnie pomału roznosi to czekanie, chciałam bym być już po :/ i wiedzieć czy z dzidzią wszystko w porządku jest.

9 lata 7 miesiąc temu #979910 przez iwkaa
patruska to czekanie jest najgorsze ja z kolei powinnam isc na wizyte za 2 tyg ale tabletki wystarcza mi na tydzien i kombinuje jak to zrobic zeby recepte zalatwic bo wole isc za 2 tyg niz za tydz niech dzidzia rosnie tydzien czasu dla maluszka to bardzi duzo takze zyczę cierpliwości :)

9 lata 7 miesiąc temu #979921 przez Patrizia
Ja to bym mogla chodzic co tydzien na usg a tak trzeba czekac miesiac najgorsze to czekanie wlasnie ale za tydzien we wtorek wizyta wiec juz blizej niz dalej :)
Dziewczyny caly czas jecie witaminy? i kwas foliowy? bo ja lykam a nawet nie zapytalam sie ostatnio o ten kwas foliowy jego sie lyka tak do 3 miesiaca co nie bo witaminy to wiadomo do konca mozna :)

U mnie dzisiaj 20stopni a jutro ma byc 27 :woohoo: :woohoo:

Ksawerek(*)

9 lata 7 miesiąc temu #979922 przez agadzie84
Hej dziewczyny:)

Patrizia, zniosłam, nawet fajnie było, sobota cała na plaży:))

Miałam dziś USG, wszystko jest ok, słyszałam serce:) Czy dziecko może mieć już 10.4 cm?
Patruska współczuję tego czekania, jest upierdliwe;/ I tych mdłości...
Ja od soboty nie mam ale ostatnio też tak było że nie miałam, a wróciły...

9 lata 7 miesiąc temu #979951 przez Patrizia
agadzie84 super ze fasolinka rosnie jak na drozdzach 10cm to sporo wlasnie czytalam ile dziecko mierzy w 14tyg i tam pisza ze okolo 9cm moze Twoja fasolka szybciej teraz urosnie i zaraz sie uspokoi ja tez tak mialam ostatnio ze wieksze dziecko wyszlo niz jego wiek i ginekolog mi powiedziala ze dzieci tak rosna czasem szybko na poczatku i pozniej zwalniaja a niektore rosna powoli i stabilnie :P Masz zdjecie??

Ksawerek(*)

9 lata 7 miesiąc temu #979954 przez agadzie84
Mam, wstawiam:)

Ja właśnie nie jestem pewna tych 10 cm... na górze na zdjęciu jest coś takiego: 10.4 cm/ 27Hz... i szczerze mówiąc, nie wiem czy to jest wielkość płodu czy coś innego...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia