- Otrzymane podziękowania: 71
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja generalnie juz kupiłam mleko modyfikowane i butelki wystrczy ponownie dla higieny sparzyć ...
Mam laktator ale w piersiach puki co pusto , nie martwi mnie to, Maciek miał takie alergie , azs, ze pilam wode juz tylko a ten dalej zsypany, meczylismy sie oboje, on gryzł do krwii , potem drapał sie do krwii bo takie plamy- rany miał ,że szybko przeszłam na mleko dla alergików co pomogło, uff, wiec jakoś KP nie "trzęsie" szczególnie ,że dwoje na samym naturalnym, toć to krówka by nie dała rady hehe
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zastanawiam się nas pasem poporodowym. Używała któraś?
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Czego w ciąży mi brakowało najbardziej?!? O ranyyyyy Zuzu jakie pytanie!!! Kawy, słońca i opalania, wędzonego łososia, niezdrowego jedzenia, leżenia na brzuchu, stania na głowie i żeby mąż się na mnie rzucił i mnie przygniótł i tak już został. I żeby z synkiem szaleć na czworakach. Opalania!!!!!!!!!!!!! Szampana!!! Jeżdżenia na rowerze!!!!!! Treningów. Skóry na brzuchu tez mi brakuje, mam wrażenie

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Ale mam.nadzieję że może w końcu samo się ruszy :-o wolałabym bez wywoływania!!! No za sprzątanie jutro się biorę, małego też nosić będę ile sił.starczy. Jak.Macie jeszcze jakieś.pomysły.na naturalne wywołanie to.chętnie posłucham

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Odlazł mi ten czop , myslałam,ze w nocy pojade do szpitala, taki ból, kregosłup, krocze, noga, jakas masakra, juz płakać mi sie chciało ale w koncu zmeczona bolem zasnełam po 3... Mslicie ,ze z takim czymś mozna jechać na IP? nie ;lubie wychodzić na wariatkę przewrazliwiona ....
- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Cudowny prezent pod choinkę, chciałabym też, tylko po 16.12 bo jeszcze mam wizytę i byle nie do niedzieli bo jeszcze coś muszę do pracy skończyć

Mała mi w pierwszej ciąży coś się wreszcie zaczęło dziać w 41 tygodniu dobę po tym jak się nachodziłam po schodach. Dużo. I wtedy miałam też lewatywę.
Nie wiem co bardziej mnie "ruszyło".
Może zrób sobie jakąś taką lewatywę z apteki??? Przy okazji będziesz miała komfort w trakcie porodu. Tylko ostrzegam, że ja się tak tą całą dobę po tej lewatywie oczyszczałam odwiedzając toaletę dobrych kilka razy i cieszyłam się że nie miałam tej lewatywy tuż przed porodem bo to byłoby nieciekawie... Ale tak z wyprzedzeniem, czemu nie? No i mówią że to wywołuje.
Apropos, mój mąż czasem żartuje że dzieci to kupa szczęścia, z przewagą kupy

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zuzu, czop to moze chyba odejsc dlugo przed porodem. a nic sie przez noc nie rozwinelo?
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wasze maluchy też juz sie tak mało ruszają??? Moje dużo mniej.. Szczegolnie córka która ma głowe bardzo bardzo nisko bo chłopak jest wyzej i ma gdzie a ona juz nie bardzo... Ich ruchy to takie motylki, łaskotanie, prężenia...
Balbina nie lepiej / przyjemniej najeść się czegoś pędzącego ??

- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Balbina psychicznie jestem gotowa ale coś czuje,że wytrwam jeszcze to 2 tyg i będę musiała iść jednak na Święta do szpitala.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Zuzu też sobie nie wyobrażam.karmić dwójkę dzieci cyckiem na raz! Chyba nic innego bym.nie robiła tylko.Kamila, a gdzie tu czas dla.braciszka.
Mi się tez wydaje ze lepiej poczekać na odejście wód lub skurcze bo czopki to może wcześniej odejść i cie odesla.
Nefri ja nie.używałam.pasa, myślałem o tym, jedni polecala drudzy odradzali.
Balbina no zabieram się za porządki chociaż za dużo nie mam do roboty bo mama się wyrobila z.wiekszoscia.
Oj leżenia na brzuchu mi.cały czas brakuje. Moja.ulubiona pozycja do.spania. Ale już niedługo

Balbina nigdy nie.miałam lewatywy i sama też nie odwazylabym się jej sobie robić. Raczej w wyproznianiem nie mam.problemu, rozwolnienie męczy.mnie już.z tydzień jak.nie dlużej, nawet zelazo.które biorę mi ni nie zatwardza.już teraz :-P a jak.coś to Suszone sliwki czy coś podobnego najpierw pójdzie w ruch.
Nefri sens na tym.etapie już mi nie w glowie, za.duży brzuch, za ciężko mi, musi się inaczej rozruszac :-P
Mastynka to.może się.coś ruszy w ciągu tych dwóch tygodni czego i tobie i sobie życzę. Dwa lata temu przelezalam święta w szpitalu

Oj to długo.mogą cie tam podtrzymać w szpitalu w tej sytuacji, obyś nie leżała dwa tygodnie jaka.ja dwa lata temu.
- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-