- Otrzymane podziękowania: 71
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
A skąd wiedziałaś że to już te właściwe skurcze? Długo od pojawiania się skurczy jechaliscie do szpitala? A wody kiedy ci odeszły? Cały czas się zastanawiam czy jak się już zacznie to czy będę wiedziała że akurat teraz. Z Filipem mi wywolywali poród więc nie miałam takich problemów.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Czułam że Mi się chce ale nie.mogłam

Ja tu się martwię czy będę wiedziała że już się zaczęło a pewni w przyszłym tyg wyląduje znowu w szpitalu na wywoływanie :-o
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A teraz wstałam rano poszłam z córa do przedszkola wróciłam zrobiłam sobie ktg wyszło ok, oglądałam tv i zaczął mnie rytmicznie boleć brzuch i plecy. Wykapalam się, powiedziałam w sieci, wygolilam nogi i stwierdziłam, że jadę sprawdzić. Pojechałam sama i okazało się, że mam 6 cm rozwarcia

Nefri próbuje ale nic nie pomaga, nawet już kropelek siary nie ma a mała ma problem ze zlapaniem...
Co do nocy, generalnie mamy problem z jedzeniem, ona była aktywniejsza nocą może też o to chodzi
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
przy mężu, położnej, i kilku lekarzach, młodych chłopakach

Magda no to musisz mala zachęcić do tego mm, chociaż oczywiście warto o te laktacje powalczyć, jak Ci zależy, myślę, że nic straconego. A myślałas, zeby podawać malej mleko przez taka rurkę, która byś wkladala jej do ust podczas ssania piersi? Ona by ssaka piers, a mleko mm leciał by przez rurkę. Ja tak karmilam w szpitalu, bo też musiałam go wtedy dokarmiac, zeby nie tracil na wadze za dużo, bo się tak stresowalam, że ten pokarm mi się jakoś blokowal.
A teraz tomWam powiem, że czuje, że mogę miec sporo tego mleka, bo jua od dawna coś tam cieknie, a ostatnio coraz więcej. Poza tym to jestem zaopatrzona do szpitala w herbatę laktacyjna, kupie sobie jeszcze kratę karmi, mąż bedzie mi dowodził i zastanawiam się nad tymi tabletkami, czy by sobie nie kupić.
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Co do dwójki polecam wam jeść cos pędzącego poważnie, mnie tak krepowala tak myśl ze mogłabym tam zadwojkowac ze tydzień dwa przez terminem jadalam dużo śliwek jablek i fasolki

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mnie się wszystko uspokoiło nawet brzuch mnie nie boli jak wcześniej,mały też spokojniejszy czasem tylko pokopie mamusię po żebrach

Też myślę czy będę wiedziała kiedy się zacznie ale tego czytam to chyba nie da się tego przeoczyć.
Lewatywa ..pytają w szpitalu o zgodę?godzić się czy nie?osobiście jak mam rozwolnienie to jest to dla mnie istna masakra ból gorszy niż na okres do tego jakieś poty itp więc wolałabym tego uniknąć
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ja nie miałam i nie mam ani większych piersi, ani żadnego wycieku czy to samego czy laktator czy wciskając po masowaniu.
Mastynka mnie pytali i się zgodzilam. Wolę chwilę taka nieprzyjemna niż potem przy wszystkich... Wiem, że pewnie się z tym spotkali ale dla mnie to by jednak mało komfortowe było.
Dziewczyny trzymajcie się, już bliżej niż dalej

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A myslalas o konsultacji q poradni laktacyjnej? Ja po porodzie z filipem miałam problemy z przystawieniem, laktacja i w ogóle z.całym karmieniem. Zamówiłam se babkę z poradni na wizytę i pomogło.
Nefri Za łatwo mi nie szło więc dużo nie brakowało a.miałabym tak.jak ty

U mnie póki co nic nie leci więc pakuje już laktator i po karmi wysyłam niedługo męża.
Zuzu mam to samo, codziennie wstaje i sobie myślę.ze kolejny dzień.mija a tu nic!!!
A co ile.miałaś.skurcze jak.pojechalas do szpitala?
Mastynka w szpitalu podawali bebiko albo Babilon. A po wyjściu zmieniłam na mleko firmy Holle, niby bez cukru, ale maltodekstyne i tak.ma, kaszki zresztą też kupowałam.tej firmy bo bezcukrowe.są. Ja starałam.się omijać cukier w diecie.Małego i do tej pory się staram.to robić. rzadko dostaje Czekoladki itd.
Tez jak czytam to wszędzie piszą że jak się zacznie to na pewno będę wiedziała że to już czas.
U mnie w szpitalu o lewatywe nie pytali wcale
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Niby były panie od laktacji, pytałam.o nie codziennie ale się nie doprosilam!!! Wiec sama.sobie zamówiłam.wizytę do.domu z poradni laktacyjnej
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-