- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
Jutro na 9 ide na usg i już jestem zesrana :D za przeproszeniem:D:D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pliszka, trzymaj się kochana. Wiem, co czujesz, ja plamiłam cały pierwszy trymestr i każda wizyta w WC to był stres. Ale leżenie i spokój działają cuda. Będzie dobrze
Madlen u mnie też mały czasem napiera na pęcherz, a czasem jak mi kopa zasunie to lecę do kibelka na sygnale Moja znajoma popuszczała wtedy.
A jak z M?
Za nami samotna noc bez M, do 4 spałam przed TV, potem przeniosłam się do sypialni i pospałam do 9. Dziś mi jakoś brzuszek bardziej twardnieje, jak na złość gdy mamy jechać do sklepu Mam nadzieję, że jakoś to będzie. Chcę jeszcze podjechać do gina po receptę. Miłego dnia.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Tak ja mam wizyte we wtorek i juz mam cykora
Jadzia ja sie boje o Twoj lot i napewno bede czekac z niecierpliwością na Twoja wiadomosc, ze dolecieliscie szczesliwie i cieszycie sie swoim szczesciem w calosci
Ja mam referat jutro na uczelni i normalnie obsrana jestem juz od wczoraj.. Strasznie nie lubie takich wystapien a najbardziej boje sie, ze wtedy cukier mi podskoczy do 200
Za 2h ide do tej przychodni.. Jak myslicie slodkie mamy na ile tych paskow poprosic recepte ?
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
- vini-miki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
O matko, dziewczyny juz tak w miare spokojnie bylo ze wszystkimi i masz ci, znowu
Gabilee, nie wylaz z lozka kochana, uwazaj na siebie, nie musisz nikomu nadskakiwac, cale szczescie, ze nie masz na glowie dzieciaczka ( nie zrozum mnie zle), chodzi mi tylko o to, zebys naprawde caly czas tylko sobie poswiecila, a raczej Leosiowi; nie musisz palcem tknac. Swietnie, ze masz takie nastawienie, oby tak dalej, bedzie dobrze, a tym bardziej, ze juz wiesz dokladnie jak masz reagowac w razie "w", pozytywne i logiczne myslenie...bedzie dobrze
Pliszka no i Ty kochana tez strachu sie najadlas, wierze, ze nie mozesz sie dalej uspokoic, bo w zasadzie zadnych konkretow nie znasz: skad to plamienie? I ta niepewnosc. Staraj sie pozytywnie myslec, kto jak kto, ale Ty akurat mozesz warsztaty nt. prowadzic Trzymajcie sie obydwie cieplo
Nie powiem, ale jak to zawsze takie informacje wplywaja i na mnie. Nadprogramowo wsluchuje sie w swoje cialo i czekam i czekam na kopniaka, a ta jak na zlosc leniwa od rana. Puscilam jej glosno Adele...sluchawki do brzucha..5 minutek zlecialo i dziecko sie obudzilo. wredna jestem tez, aaaale pozniej nadrobi spanie, a ja spokojna
Ja mam teraz bole w kroczu jesli chodzi o "dolegliwosci na tapecie", no takie obolale krocze, opuchniete, jakby zdretwiale, nie caly czas, najbardziej jak wstane co dopiero, zanim sie rozchodze to tak ciagnie, no i mega wielkie wrazliwe wary..grrrrr, nie poznaje sie sama.
MartaB ja tez dopiero odetchne jak zobacze dzidzke cala i zdrowa
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Vini ja tez jak przeczytam,ze komus sie cos dzieje to nasluchuje, pobudzam stukaja w brzuch i wogole panikuje...ech.Wszystkie tak chyba mamy Ja tez juz chce urodzic i zobaczyc maluszka.
Moj R. opowiadal mi,ze zona jego szefa leciala samolotem do stanow w piatym miesiacu i akcja porodowa zaczela sie na lotnisku. Musieli pogotowie wezwac i 2 miesiace lezala w szpitalu. Troche sie wystraszylam....a wiem ze musze wyluzowac bo stres nie sprzyja tej calej podrozy...tylko jak sie nie stresowac??? macie jakis pomysl????
Kurcze...jeden dzien nie jem kapusty kiszonej i brzuch mam mieciutki. Nie tkne juz kapusty do porodu albo i dluzej
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marta, w sobotę masz wizytę? Dziwnie. Będzie dobrze Ja też straciłam maleństwo w 8 tc. U mnie to było poronienie zatrzymane, nic złego się nie działo, na wizycie okazało się, że serduszko przestało bić. Niedługo rocznica mojego aniołka, 2 grudnia...
Vini, ja mam obolały wzgórek, jak leżę na boku i podniosę nogę do góry to czuję, jakby miał mi zaraz pęknąć na pół.
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja mam ochote na brukselkę czy po niej też mogę mieć problem z brzuchem ?:D chodzi za mna od kilku dni:)
princess pewnie że sobota prywatna poradnia:) zależało mi żeby i Agatka z nami pojechała, a musi chodzić do przedszkola bo ma próby na jasełka więc trzeba się do gwiazdy zastosować, ja rocznice pierwsza miałam 4 listopada ....też serducho nie biło...tzn zwolniło a potem koniec...
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Gabilee i Pliszka teraz jest czas dla Was i Waszych Maluszków. Nic ponad to. Dbajcie o siebie bardzo i myślcie, że to był tylko taki jednorazowy incydent. Dalej wszystko będzie dobrze. Musi być.
Mnie zawsze pociesza myśl, że na tej wystawie antyaborcyjnej, która jeździła po Polsce było dziecko uratowane w 24t.c. Wierzę, że nasze dzieciaczki są już na tyle duże, że będzie dobrze.
Ja na szczęście nie mam problemów z ciążą. Jedynie wieczorem boli mnie w krzyżu, ale o dziwo jak się raz wzięłam za grabienie liści, to wtedy nie bolało. Choć się zmachałam.
Kasia też mam ostatnio jakieś większe kremowe upławy. Wychodzę z toalety i muszę wrócić, bo mokro jak niewiem. Ciekawa jestem jak wyjdzie przedstawienie. Mam nadzieję, że wirus na Ciebie nie przejdzie.
Marta B, ja też czasami palcem dźgam w brzuch i wczoraj się śmiałam do kuzynki, że posiniaczę moją córeczkę
Budzę się ostatnio ok.5 i nie mogę spać.A jak już zasnę, to później budzimy się z M po 9... i ciężko wstać...
Dominia trzymam kciuki, byś referat wygłosiła śpiewająco i na luzie.
Monia coś rzeczywiście długo się nie odzywa, mam nadzieję, że to z braku czasu.
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Gabilee i Pliszka mam nadzieję, że wasze organizmy dają wam tylko znak, że czas na zmianę trybu życia na bardziej oszczędzający. Wypoczywajcie (choć wiem, że to może doprowadzić do szału) i pewnie wszystko będzie ok. Pozytywne myślenie to3/4 sukcesu (sprawdziłam).
Jadzia leć i nie stresuj się tak. To, że komuś coś się przytrafiło nie znaczy, że i ciebie dopadnie. Meliska na ukojenie nerwów.
Kasia zwrócić uwagę lekarzowi na te zwiększone upławy bo to może być normalne ale czasami też może być objawem infekcji choć nie swędzi ani nie piecze.
Ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu w czwartek. Ginka pobierze mi posiew i mam nadzieję, że się wybiły bakterie bo nie chcę już antybiotyków.
Moja mała jak zacznie na pęcherz napierać to mam wrażenie, że zaraz wypadnie. Strasznie to nieprzyjemne a czasem nawet bolesne.
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Też poroniłam w 8 tyg, 10czerwca, a w tym roku 22czerwca okazało się, że jestem w ciąży. Śmialiśmy się, że jestem płodna mniej więcej raz w roku.