BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #478618 przez dominia
tak przyjmuje w ramach funduszu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #478619 przez [email protected]
Gabilee bedzie dobrze,trzymam kciuki,odpoczywaj i nie denerwuj sie

12 lata 1 miesiąc temu #478628 przez DOMI
Dominia w tym wypisie jest informacja, że masz cukrzycę? Z lekarzami to teraz różnie bywa od czasu zmian w tej ustawie refundacyjnej. Mi już kilka razy zdarzyło się , że leki byłby wypisane raz z refundacją raz bez.

12 lata 1 miesiąc temu #478640 przez jadziatopol
tak...to prawda...lekarze roznie robia...ale czasem wykorzystuja niewiedze pacjentow niestety.musisz miec wpisane w karcie inf. ze masz cukrzyce ciazowa.....jezeli masz to lekarz ma obowiazek ci wystawic recepte refundowana! moja lekarka chciala tylko podkladke ...jakiekolwiek zaswiadczenie ze mam cukrzyce ciazowa,zeby byla znizka 30% bo wiecej nie dostaniesz. 100% jest przy przewleklych czyli np. cukrzycy typu 2.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #478650 przez Madlen
Gabilee odpoczywaj kochana. Musisz być silna, nie denerwować się i nie forsować..
Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoją dzidzię :kiss:

Ale tu artystyczne dusze na forum..

Sylwka będzie dobrze, bo synek doda Ci sił, takie zło jak Cię spotkało 2 razy się nie zdarza. A synuś- tylko się cieszyć :) :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #478654 przez princess
Gabilee, a lekarz nie kazał Ci bezwzględnie leżeć? Masz łożysko na ścianie tylnej czy przedniej? A z dzieckiem wszystko ok? Nie zamartwiaj się, najważniejszy jest Twój spokój i dobre samopoczucie. Ja też chciałabym, żeby ciąża trwała krócej...

12 lata 1 miesiąc temu #478656 przez dominia
Jakiej karcie ? Chodzi o ciazowa ? Czy o wypis ze szpitala ? W wypisie mam ze test glukozy przekroczyl norme i jest zalecona dieta cukrzycowa, u gina w karcie ciazowej tez mam wpisana cukrzyce. O to chodzi ?

12 lata 1 miesiąc temu #478665 przez princess
Moje marzenie :)

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #478681 przez jadziatopol
Dominia wszystko jedno...jak masz w karcie informacyjnej ze szpitala to dobrze i jak masz w karcie ciazy to tez extra. Wazne,ze wogole masz bo wtedy lekarz ma podstawe do wypisania recepty :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #478700 przez kasia123m
Gabille trzymaj sie..lez i odpoczywaj...dostalas leki?dobrze ze poszlas do lekarza

12 lata 1 miesiąc temu #478715 przez sylwka727
Princess niektóre marcówki też tak mówiły ale to przez to że się nie zna żadnego dorosłego już Kacpra a ja znam i dlatego to nie jest dla mnie dziwne :) ale podejrzewam że jeszcze się zmieni do marca :lol:

Pliszka jakoś wytrzymać muszę zobaczę jak będę się czuła jak będzie tragicznie to nie muszę z nikim na siłę siedzieć mogę zaszyć się w sypialni i mieć wszystko w d...e co ktoś sobie pomyśli najgorzej jest jak sobie przypominam jak w wigilię wieczorem większa część rodziny przyjechała się opłatkiem podzielić i pocieszali mnie że będzie dobrze bo już kilka godzin przeżyli i wujek powiedział do mojego taty "zobaczysz za rok wnuki będą ci siedziały na kolanach i Cię za te wąsy ciągnęli" ciągle płaczę jak sobie to przypomnę przepraszam jutro odpiszę na resztę postów

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu #478724 przez kasia123m
moj syn jest kacper...moj znajomy na kasper...i jest dorosly facet...i nie uwazam ze brzmi to dziwnie...jest fajnym facetem,ma super poczucie humoru..jest fotografem...ma soja firme...Kasper...a moj jest syn jest Kacper przez C...wielu ludzi mi mowilo ze ladne imie...starszym pania kojarzy sie z trzema krolami..hehehe...ja na to sama niewpadlam..smialam sie zawsze ze drugiemy synowi dam Melchior...hehe...u mnie tez sie beda krzywic na Tosie nawet bardziej niz na Amelke ale mam to gdzies..'
Sylwka dla mnie tez te swieta beda okropne..moja Mam umarla koncem marca...szzerze to wolabym zeby tych swiat niebylo

12 lata 1 miesiąc temu #478743 przez kasia123m
Hej dziewczynki.
Pisalam do Was i mi bateria w tel padla.Zamowilam wczoraj posciel do lozeczka...troszke drozsza ale po podliczeniu kosztow wysylki wychodzi tylko 10drozej.pozniej wrzuce link.bedzie dokladnie w tym lozeczku co na focie,bo lozeczko chce z zyrafa.Musze delikatnie podpytac tesciowa.bo Kacprowi to oni sie chyba sporo do wozka dokladali albo wogole caly placili...kosztowal niecaly 1000.tu tez kiedys cos klapnela ze sie doloza do czegos to moze by to lozeczko kupili.moga to zrobic nawet jak bede juz w szpitalu...tych lozeczek pelno po sklepach a mnie by 200zl zostalo w kieszeni....delikatnie sprobuje podpytac...domek letniskowy postawili sobie w gorach w lecie..malutki drewniany ale to i tak kupa kasy.

Cos mi sie hormony zmieniaja.od dwoch dni mam znow sluz kremowy...przedchwila sie polalo az sie wystraszylam.noi cukier rano mierze po 8 godz 45min i 92 wiec mierze na drugiej rece i 85 i jeszcze raz inny palec i znow 85.wiec wpisalam 85.ale zdaje sobie sprawe ze moze byc kiedys potrzeba zwiekszenia tej insuliny na noc...niestety..

Syn w domu...chrapia sobie w najlepsze a ja ledwo o 7,30 wstalam....popoludniu o 16 ten wystep w przedszkolu....stroj krakowski maz ma odebrac i bedzie tanczyl...zobaczymy... :laugh:

Pierwsza dzis pisze wiec wszystkicj zycze milego dnia

12 lata 1 miesiąc temu #478774 przez Pliszka
Hej dziewczyny

Gabilee, współczuję i mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Ja też wczoraj spędziłam wieczór na Izbie Przyjęć :( Po południu zaczęłam plamić, byłam w szoku jak zobaczyłam zaróżowiony papier i wkładkę :( Nic mnie nie bolało i w gruncie rzeczy spędziłam bardzo spokojny dzień, nic nie dźwigałam, wyszłam tylko do sklepu po jakieś trzy rzeczy na krzyż. KTG wyszło super, serduszko bije ślicznie, zero akcji skurczowej, w badaniu też wszystko ok, szyjka długa i zamknięta, łożysko bez cech odklejania. Tylko skąd ta krew w takim razie? Miała któraś z Was coś takiego? Uspokoili mnie, ze nic się nie dzieje, nie było wskazań do hospitalizacji, mam dużo leżeć i dostałam luteinę na wszelki wypadek. Jak się nic nie będzie działo (oby!), to za tydzień mam wizytę u mojej doktor prowadzącej. Póki co wszystko jest ok, Olek kopie dziarsko, ale i tak się zaczęłam martwić :( A myślałam, że będę jednym z nielicznych przypadków ciąży bez niemiłych niespodzianek... Dobrze, ze jutro już sobota, dziś Misiek tylko na chwilę pojechał do biura, zaraz ma wrócić i pracować z domu żebym nie była sama.

12 lata 1 miesiąc temu #478781 przez gabilee
hej mamusie :)
dzis juz troszke lepiej sie czuje :D maly kopal w nocy , wogole to tak goraco mi bylo w nocy , ze spalam nago i odkryta ;/

dziekuje dziewczyny za wsparcie :*
gin nie dal mi zadnych lekow , progesteron i tak nic nie da , bo lozysko tyle wydziela , ze 3 tabletki dziennie nic nie zdzialaja ,
mam odpoczywac jestem dobrej mysli :)

sylwka ale masz niespodzianke , ze miedzy nozkami jajka sie pokazaly , przyzwyczaisz sie kochana najwazniejsze , zeby byl zdrowiutki :) i tego sie trzymaj kochana :*

stwierdzam , ze zamartwianie sie nie przysporzy mi nic dobrego dlatego bede myslala pozytwnie :laugh: moj synus musi doczekac lutego nie ma wyjscia bede go na sile tam trzymala :P chyba takie myslenie daje mi tylko sile :)

a ja wy sie czujecie kochane ?
zastanawiam sie co bym zjadla ehhh kobiecie w ciazy tak nie wiele trzeba tylko zjesc i pospac :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka