BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #478214 przez dominia
Princess ja czytalam i masz racje, ja grejpfruty jem :) ale ostatnio wole pomelo :) uwielbiam :) a tez jest to jakis pochodny owoc grejpfruta :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #478223 przez princess
Tak, pomelo to krzyżówka grejfiuta z czymś tam :) Też uwielbiam, łatwo się go je :) A zielony grejfiut smakuje prawie identycznie jak pomelo :)

12 lata 1 miesiąc temu #478225 przez MartaB
chomiczka przypomniało mi się że kazał mi też pędzlować to tantum verde :D ale tylko raz i na noc:)

z żłobkami bywa różnie, ja mam w żłobku 3 godziny tygodniowo i powiem tyle...dziś połowa była w stanie bynajmniej nie pewnym ...rozwolnienie na maxa i po telefonach do rodziców jakoś im po dzieci śpieszno nie było ...ba nie mówiąc o tym, że zgłosili rano że dzieci w nocy źle spały, były niespokojne nie jadły...więc chyba wiedzieli że coś się może wydarzyć a mimo tego po dzieciaka nie śpieszno:)więc nie ma co uogólniać bo tak jak żłobek różny tak i rodzic:). Przy wyborze na pewno trzeba kierować się opinią tych co znają placówkę, ja wolę instytucje publiczne ponieważ mają nadzór kuratora oświaty a teraz po zmnianie przepisów kontrole są co chwilę, bynajmniej w warszawie :).

a tak poza tym to ja dziś tylko sałatka nie mam weny do robienia obiadu :D i coś mi mandarynki zaczęły wchodzić:) dziś pierwszy raz w życiu zjadłam jogurt kozi pycha polecam:).

12 lata 1 miesiąc temu #478226 przez ola85
Hej dziewczyny,
Ja dzisiaj rano byłam na badaniach krwi, potem wpadłam na chwilę do pracy, potem robiłam obiad i od teraz wreszcie mam wolne. W nocy coś nie mogłam spać cały czas bolały mnie plecy.
Wczoraj moja mała była bardzo leniwa, ale dzisiaj już szalała w brzuszku.
Gabilee - na pewno bardzo się stresujesz, dobrze że jedziesz do lekarza, na pewno wizyta Cię uspokoi. Ja miałam takie brązowe plamienia, zawsze się bałam i je konsultowałam, ale na koniec przechodziło. Powodzenia i daj znać jak wrócisz.
Jadziu - gratuluję zdolnego partnera. Mój mąż ma słuch jakby mu słoń na ucho nadepnął.

Pisałyście o wymiarach dzieci. Ja myślę że wielkość dzidzi zależy i od wzrostu mamy i taty :)No i oczywiście od prawidłowego rozwoju. Ja też dołączam do grona wysokich mam. Ja jak się urodziłam to miałam 4,1kg.

12 lata 1 miesiąc temu #478228 przez DOMI
Dziewczyny a nie straciłyście na wadze na tej diecie cukrzycowej ? Ja pamiętam, że w pewnym momencie moja waga się zatrzymała na jednym poziomie i do końca ciąży już nie drgnęła. Na szczęście dziecko rosło i przybierało na wadze.

12 lata 1 miesiąc temu #478234 przez jadziatopol
Princessoj...juz sie poprawiam :blush: jem grapefruity jak najbardziej. Kocham :) i rzeczywiscie sa dobre dla cukrzykow :)
Ola no zdolny muzycznie chlop :) ja tez z muzyka za pan brat...ale talentu do spiewania nie mam. On gra na skrzypcach a ja na fortepianie :) Moze Hubi odziedziczy troszke po nas zamilowanie do muzyki :)
DOMI ja stracilam 4 kg :( ale moze to i dobrze. Hubert rosnie i to najwazniejsze :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #478239 przez princess
Podobno dobrze jest zjeść grejfiuta do posiłku.

Jadzia, zazdraszczam Ci, że grasz na fortepianie. Mi też się marzy, jak na razie gram na keyboardzie, na fortepian niestety mnie nie stać i nie mam gdzie go postawić ;)

12 lata 1 miesiąc temu #478245 przez kasia123m
princess tak jem grapefriuty i kapuste kiszona i ogorki kiszone...i cukry lepsze...
po mandadrynce wczoraj mialam 118 po ktryms posilku..widac za duzo cukru moze miala...
Po dwoch waflach ryzowych z ciemnego ryzu z pestkami dyni sonko cukier 92...wiec super..mozna dojesc..Czy schudlam..nie wiem...sie okaze w pon u gina ale chyba nie...raczej zatrzymalam sie w miejscu...
ja koszulek do karmienia szukalam tanszych bo nie mam zbytnio kasy i chyba takie kupie..
allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...s-m-i2797606661.html
takie smieszne...

Gabille bedzie dobrze...moze to jakies plamienie po seksie..ale lepiej sprawdzic..

ide mierzyc cukier po obiedzie...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478247 przez princess
Pliszka, widziałam, że wypiekasz z mąki orkiszowej. Ja robię chleb orkiszowy, tzn. pszenny z dodatkiem orkiszowej w proporcji 2:1. Niestety chleb się kruszy, jest suchy i niezbyt kleisty. Masz na to jakiś sposób? Wiem, że takie są uroki tej mąki, tak samo jak owsianej. Może wystarczyłoby dodać więcej drożdży? Albo zagęścić jajkiem? Jak myślisz? Bułeczki też swego czasu piekliśmy, ale szybko nam wysychały i opadały, nie mamy rewelacyjnego piekarnika.

Kasia, śliczne te koszule :) Ja też nie jestem za tym, żeby kupować drogie, na dwie wydałam ok 100 zł i więcej nie kupuję. W gruncie rzeczy to nie jest takie tanie...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478248 przez jadziatopol
Princess ja niestety sprzedalam moje ponad 100-letnie pianino bo zaczelismy wynajmowac mieszkanie i ciezko bylo ciagle brac grata ze soba. Mialam tez keyboard Yamahe...ale zadne elektroniczne klawisze nie zastapia starego dobrego instrumentu z dusza :) kup sobie pianino albo fortepian wiedenski ten krotki ...nie wiem jakie sa teraz ceny instrumentow. Ja swoj sprzedalam 5 lat temu...ech...troche zaluje :(
Kasia ja niestety mam cukier po zupie i drugim 128 :ohmy: moze robie blad bo jem najpierw zupe...potem po pol godzinie drugie i cukry sie nakladaja ;)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #478249 przez dominia
Domi ja na ostatniej wizycie bylam nizej o kilogram.. Teraz mam wizyte we wtorek to zobaczymy co i jak ale widze po nogach i rekach, ze cos patyki sie zrobily :dry: ale brzusio rosnie to mysle, ze Igi juz z ponad kilo ma..
Zjadlam chyba za duzo kapusniaku, az sie boje patrzyc na cukier :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478255 przez princess
Jadzia to miałaś pianino czy fortepian? :) Właśnie przejrzałam allegro i najtańsze pianina można kupić za 500-700 zł ale ciekawe czy sprawne i czy by się zaraz nie rozsypało... Jednak dla mnie to w dalszym ciągu spory wydatek, tym bardziej, że teraz inne wydatki się szykują. Ale może na emeryturze...

12 lata 1 miesiąc temu #478256 przez sylwka727
Princess mojej małej wyrósł siusiak. A humor to naprawdę mam wisielczy cały czas nachodzą mnie złe myśli... Wigilii nie chcę obchodzić bo wtedy urodziłam chłopców a drugi dzień świąt zmarł Mateuszek nie wyobrażam sobie w te dni siedziec przy stole z innymi nie wiem jak to będzie...

Jadzia nie mam zielonego pojęcia jakie imię wybrać tak bardzo się przyzwyczaiłam do imienia Adrian i tęsknię za nim. Ale na razie na tapecie mamy Kacper albo Igor ale jeszcze wszystko może się zmienić :blink:

Gabilee trzymam kciuki mam nadzieję że wszystko będzie ok :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478260 przez kasia123m
kapusniaczek?mniam...ugotyje sobie w przyszltym tyg bo jutro nie bede ryzykowac...
Jadzia a co jadlas?ja mialam piers na patelni grillowej z oliwa z oliwek posypana przyprawa grykos...marchewke jako surowke..ogorka kiszonego...noi kasze...cukier 90 .Ja tez jak robie zupe to drugie jem pol godziiny-godzine potem...
domina moze jesz zamalo weglowodanow?a glodna nie chodzisz?dojadasz miedzy pisilkami?te paski ketonowe by CI sie przydaly..wiedzialabys ze maly je odpowiednio...
Tosia chyba tez powinna miec juz kolo 1kg...ostatnio miala niecale 700gram...to bedzie chyba 26tyg 5 dni...albo 6 dni...to moze jeszcze mniej niz kilogram...nie wiem..:)

12 lata 1 miesiąc temu #478262 przez princess
Sylwka widzisz nie skumałam... Co do imienia to Igor ładniejsze, Kacper dla chłopca fajne, ale dla dorosłego faceta już nie pasuje moim zdaniem :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka