BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #478267 przez dominia
Kasia cos dojadam.. Ale glod tez czasem zagladnie :dry: kurde tak sie nie moge wybrac po te recepty.. Jutro zadzwonie do przychodni bo koncza mi sie paski i musze interniste odwiedzic :) a tam 2 h czekania w kolejce murowane .. :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478268 przez anet-a-1401
POMOCY!!!
dziewczyny miałyście takie coś od 2 dni mam jak by podrażnione miejsce intymne i nawet tak podrażnione ze nieraz pojawia się krew z łechtaczki na pewno nie z wewnątrz... czuje dyskomfort w trakcie chodzenia bo czuje po prosu jak jest cipka jest napuchnięta...
co stosujecie na takie podrażnienia
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #478278 przez Pliszka
Aneta, myślę, że powinnaś wybrać się do ginekologa :( Jeśli to jakaś infekcja dobierze Ci odpowiednie leki.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478279 przez anet-a-1401
moja gin jest w środe a dzisiaj juz nie przyjmuje

12 lata 1 miesiąc temu #478281 przez kasia123m
Aneta ja tez mysle ze jakas infekcja sie przyplatala...pewnie potrzebna jakas masc albo globulki...
ja znow tak jak wczoraj takjabym miala lekki bol jajnikow...tak muli troche..pecherz raczej w normie bo pije duzo..zeby wirusa niezlapac...sikam duzo...nie wiem kurde..zayzlam magnez i sobie chwile leze

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478291 przez dominia
Kasia podaj mi nazwe tych pasków na mocz :)

Zjadłam tyle kapusty ... do tego ryz brązowy i pierś z kurczaka i cukier 89 :ohmy: szok, ciesze sie :lol:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478306 przez bananamana
anet-a-1401 ja jak czuje ze zaczyna mi cos na dole doskwierac aplikuje lactovaginal a same wargi czy lechtaczke smaruje delikatnie clotrimazolum krem obydwie rzeczy w aptece bez recepty jak dzis uda ci sie to kupic do srody spokojnie wytrzymasz jasli ci sie objawy nasila nie ma na co czekac

gabielee trzymam kciuki pewnie to nic powaznego

Bylam dzis na badaniu krwi na p/c anty hbs wyszlo ponad 200 na szczescie :) coumbsa wynik ujemny morfologia wporzo, tylko znow ten cholerny mocz kilka erytrocytow + oczywiscie ciala ketonowe czy jak im tam. A najgorsze jest to ze ja nie umiem wiecej wypic nie wiem chyba bede musiala spac z butla wody ehhh

12 lata 1 miesiąc temu #478308 przez Pliszka
Gabilee, mam nadzieję, że wszystko w porządku, odezwij się jak wrócisz.

Kasia, fajne te koszulki. Ja już jakiś czas temu kupiłam na allegro dwie podobne po 10zł :) Teraz już ich nie widzę. Koszulkowo jestem obkupiona :) Nadal trzymam kciuki żeby Cię to wirusisko oszczędziło!

Princess, ja piekę chlebek w maszynie do pieczenia, ale rzeczywiście ten na drożdżach to jest smaczny tylko jak jest ciepły, więc piekę jak ktoś ma do nas wpaść i wtedy zjadamy na raz cieplutki z masełkeim czosnkowym. Po wystygnięciu strasznie się kruszy :( Natomiast dużo dużo lepszy wychodzi na zakwasie, teraz jak już trwa sezon grzewczy to łatwo zrobić taki zakwas w słoiczku i pięknie rośnie przy kaloryferze. Chlebek najlepiej mi smakuje z mąki żytniej. Tej orkiszowej używam najczęściej do naleśników i muffinek :)

Sylwka,główka do góry! Na pewno synek rośnie zdrowo, bądź dobrej myśli. Mam nadzieję, ze jakoś przetrzymasz te święta... Szkoda, ze zbiegają się z rocznicą takich przykrych dla Ciebie wydarzeń :( Wyobrażam sobie, ze musi Ci być bardzo ciężko :(

Ja właśnie wróciłam z zakupów i wstawiłam barszczyk ukraiński dla Misia. Mam nadzieję, ze niedługo wróci z pracy :) Kupiłam też ramę, bo jutro idziemy do kolegi na urodziny, a już jakis czas temu kupiłam na jakiejś aukcji charytatywnej fajną grafikę z kotami. Kolega jest wielbicielem kotów, więc pomyślałam, ze się ucieszy. Zaraz będę wkładać w ramę, mam nadzieję, że efekt będzie fajny :)

12 lata 1 miesiąc temu #478321 przez michasia
Anet-a ja miałam ostatnio podrażnienie, ale to przez mojego M, ale bez krwi i po prostu czułam się obtarta:D ale samo przeszło po 2 dniach.
Jadzia, jak ja bym chciała grać na skrzypcach. Często prosisz swojego R. by Ci zagrał? Znalazłam kiedyś skrzypce po teściowej, kupiłam futerał, smyczek i zapisałam się na lekcje, ale jak trafiłam na bezrobocie, to nie było mnie stać wydawać 35zł za godzinę lekcji, powinno się chodzić ze 2 razy w tyg...Ale może córka będzie chciała się uczyć.
Princess ja też bardzo lubię grapefruity. Najbardziej czerwone. A z cytrusów, to codziennie jem pomarańcze. Uwielbiam.
Co do pieluch, to niby piszą, że przeciekają, ale właściwie jeśli to są takie bez PUL-a, to każda taka przecieknie. Choć może jak piszą, że na szwach, to niewiem...I tak do tych bez PULa, to na wyjścia i na noc trzeba zakładać otulacz. Dużo zależy od chłonności wkładu. Ja właśnie słyszałam, że mikrofibra jest lepsza dla dzieci niż bambus. Na tym chustoforum jest dużo dziewczyn, które same szyją pieluszki i podobno te szyte przez mamusie są naprawdę dobre.
W tym miesiącu jeszcze tak z 3-4 planuję kupić. Reszta chyba na styczeń.

Kasia ja mam koszulę nocna tego typu. Chcę sobie jeszcze więcej kupić, niewiem jakiego typu, może z takich co Princess polecała albo Jadzia, z otworami zasłoniętymi.

Na obiad miałam pomidorówkę, wczoraj nagotowałam na 2 dni, ku niezadowoleniu mojego męża, który zup nie lubi. Ale tak mi brakowało zupki, bo u nas jest bardzo rzadko. A ja lubię zjeść z marchewką, pietruszką i selerem:)
Robię jeszcze ciasto- biszkopt z kremem i galaretką z wiśniami.

Gabilee napisz zaraz jak wrócisz co i jak.

12 lata 1 miesiąc temu #478344 przez sylwia1986
Imienniczko, fajnie że do nas wróciłaś :) też nie znoszę listopada, gdybym nie pracowała to ten miesiąc chyba spędziłabym w domku pod kocem...

Kasiu koszulki ekstra, chyba zamówię jedną szarą lub ciemną zieleń :)

Siedze jeszcze na dyżurze i tak coś mi się dłuuuży, ja chce już do domu, dobrze ze dziś spokój.

12 lata 1 miesiąc temu #478350 przez princess
Pliszka, ja też piekę w maszynie do chleba Moulinex. Głównie na drożdżach. Na zakwasie raz spróbowaliśmy ale wyszedł kijowy. Chleb na zakwasie potrzebuje więcej czasu się piec. Na zakwasie chleb jest o niebo zdrowszy, drożdże podnoszą poziom glukozy. A Ty jaki masz wypiekacz do chleba?

Michasia dzięki za info. W takim razie kupię pieluszki z PULem. Podziwiam mamy, które same szyją pieluszki.

Dziś miałam mieć na obiad brokułową ale mama przyniosła mi zupkę dyniową na mleku z kluskami, pychotka.

12 lata 1 miesiąc temu #478358 przez jadziatopol
Princess najppierw mialam fortepian...a potem pianino :)
Dominia paski do moczu to Keto-Diastix :)
Sylwia nie wyobrazam sobie jak bardzo ciezko ci musi byc po stracie dzieci :( i w dodatku w takim okresie swiatecznym....ale masz nowe zycie pod serduszkiem i mam nadzieje,ze pomimo przykrych doswiadczen te swieta beda cieple i pelne milosci :kiss:
Michasia gral do 15-ego roku zycia wiec nie mialam okazji go posluchac...chodzil do szkoly muzycznej. Teraz nie ma skrzypiec :( ale wole od skrzypiec wokal...uwielbiam jak spiewa...jak mam kiepski humor od razu mi go poprawia spiewajac :) ja niestety do smyczkowych nigdy nie mialam talentu ;)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #478364 przez dominia
o Jadzia dzieki :kiss:

tak teraz sobie mysle ... gdzie jest Monia ?

12 lata 1 miesiąc temu #478375 przez jadziatopol
Dominia wiesz,ze ja tez o niej pomyslalam :) ciekawe dlczego sie nie odzywa :dry:
dzisiaj mi tak twardnieje brzuch,ze nie wiem czy to od kapusty i kalarepy czy to jakies skurcze... :ohmy: wkurza mnei to ze na tej diecie jedyne warzywa ktore mozna jesc bez ograniczen to wszystkie wzdymajace...juz nie moge patrzec na kapuste i kalarepe :angry:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #478379 przez Marlena1888
Hej dziewczynki!
ja dziś byłam na badaniu krwi i moczu i niestety z tego co czytam to wyszło mi zakażenie dróg moczowych- leukocyty w moczu, liczne bakterie i fosforany :( jutro lub w poniedz. zrobię sobie posiew, a w poniedz. mam wizytę z gin. to więcej mi powie. Czytam, że bez antybiotyku się nie obejdzie :unsure:

aneta, te okolice są teraz bardzo wrażliwe i ogólnie troszkę jakby spuchnięte (u mnie ).ja używam lactacyt. Ale Ty lepiej dzwoń do gina, może jakieś zakażenie..

sylwka nie martw się, będziesz miała silnego ślicznego synka :* trudno, że tak się stało..współczuję Ci tych przejść, ale jesteśmy z Tobą:* myśl teraz o Chłopczyku którego nosisz w brzuszku :* A imię igorek - bardzo mi się podoba :* :kiss:

princess ja też umiem grać na keyboardzie :) i gitarze :D

gabille dobrze że sprawdzisz czy wszystko oki u gina :* 3 mam kciuki :*

jadzia jakiego masz zdolnego mężczyznę :laugh: to pewnie jakieś serenady ukochanej i zaśpiewa...

dzyzgunia śliczna kolęda...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka