- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aneta tambero tutek ambero...duzo tam jest fajnych kolorow...jest z czego wybierac..ciesze sie ze z mala wszystko OK:)))
mrufka odezwij sie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja byłam szeroko pieluszkowana ze względu na dysplazję stawów biodrowych, ale ostatnio czytałam, że zaleca się też szerzej pieluszkować zdrowe dzieci, aby stawy biodrowe się prawidłowo rozwijały. Na pewno to nie zaszkodzi.
Chomiczka, to dobrze, że bierzesz L4. Po co masz się męczyć i denerwować, lepiej posiedzieć sobie spokojnie w domku. Mnie też wykorzystują w pracy, obojętnie czy byłam w ciąży czy nie, kiedyś ze skręconą kostką przyszłam do pracy bo nie chciałam iść na zwolnienie, ale tak mnie pędzali, idź tu-idź tam, że się wkurzyłam i poszłam na zwolnienie. Ale jak mi ściana w biurze pleśniała to nikogo to nie interesowało, żeby remont zrobić, i siedziałabym w ciąży i wdychała toksyczne zarodniki...
Ja nigdy nie widziałam kas pierwszeństwa...
Też miałam kiedyś taki kapturek i dentystka kazała mi płukać jamę ustną Septosanem (zioła w torebkach do zaparzania,za parę zł w każdej aptece) który działa antybakteryjnie i łagodzi stan zapalny, żeby ten nowy ząb się nie zepsuł na starcie.
Ten polip może Ci zniknąć po porodzie.
Pliszka, ja widziałam na allegro takie jednorazowe, cienkie bibułki, które po zabrudzeniu przez dziecko wrzuca się do WC. Też trzeba będzie je kupić, przydadzą się poza domem. Takie coś jest już sto razy lepsze niż pampersy jednorazowe, bo kupka i siusiu idą do oczyszczalni ścieków a nie zalegają na wysypiskach śmieci, nie wchłaniają się w glebę i nie powodują skażeń upraw i wód gruntowych :/ A Ty co sądzisz o wkładach do pieluszek z mikrofibry (pisałam wyżej do Michasi o nich)
Jadzia, ja sobie kupiłam taką samą koszulę jak Ty ale różową z szarym dekoltem, jest bardzo fajna i śmiesznie prosty dostęp do cyca
I jeszcze taką koszulę ciążową i do karmienia sobie dokupiłam, fioletowa allegro.pl/dyskretna-koszula-do-karmieni...-38-i2808164484.html
Natalka, ja tych leków nie znam, ale skoro lekarz Ci je przepisał to chyba znaczy, że w ciąży nie są zakazane.
Do słodkich mam - jadacie grapefruity? Pytam bo słyszałam o ich dobroczynnym działaniu w cukrzycy, obniżają poziom glukozy, pobudzają produkcję insuliny. Ja osobiście je uwielbiam, najbardziej zielone mniam...
Kasia, oby choróbsko Cię nie dopadło.
Co do wzrostu/długości dziecka względem ojca... To moi teściowie to mali ludzie, kurdupelki można by rzec, pierwszy syn też im wyszedł niziutki a mój M jest od nich wszystkich wyższy o co najmniej 30 cm
Ja się nad żłobkiem nie zastanawiam, bo albo wezmę urlop wychowawczy, albo moja mama zostanie nianią Adasia. Wczoraj pisała do mnie koleżanka, która zastępuje mnie na moim stanowisku w pracy, pytała, kiedy wracam bo ona ma już dość, zaraz po moim powrocie się zwalnia i wyjeżdża za granicę... Chce sobie zaplanować wyjazd i uzależnia go od mojego powrotu. Głupio mi się zrobiło, bo bardzo chciałabym wziąć ten wychowawczy i na nim będę się starała dostać do innej służby... Nic jej o tym nie mówiłam, bo jeszcze by wychlapała i może nie daliby mi wychowawczego tylko kazali wrócić do pracy a po 3 miesiącach zwolnili do cywila... Ech my mamy ciężkie decyzje musimy podejmować. Powiedziałam jej, że nie wiem, kiedy wrócę bo może jeszcze się załapię na dłuższy urlop macierzyński. Ale wstępnie wyliczyłam, że wróciłabym do pracy we wrześniu za rok.
Gabilee, ja dziś jak zwykle siedzę w domku. Posiedzę przy kompie, poczytam książkę, pooglądam TV, może poszydełkuję. M pojechał dziś na służbę i wraca dopiero jutro rano. Po południu ma do mnie przyjechać mama, będziemy gotować zupę brokułową. Jutro może wyruszę z domku, planuję wyciągnąć M do hurtowni niemowlęcej i kupić coś wreszcie dla Adasia, może wanienkę
Sylwka co wyrosło Twojej malutkiej? Czy ginka potwierdziła w końcu płeć? Nie dołuj się proszę, choć łatwo powiedzieć bo taka pora roku sprzyjająca ku temu...
Drzyzgunia, ja codziennie od 6 rano do 17 siedzę sama. Tyle mam koleżanek i sióstr ciotecznych na miejscu ale jakoś potrafią tylko mnie zaprosić do siebie a tyłka się nikomu nie chce ruszyć.
Pierwsze Święta po śmierci taty też były ciche i smutne... Do tej pory ciężko mi jechać na Święta do dziadków, zawsze byłam tam razem z nim... Ostatnie Święta też do radosnych nie należały, na początku grudnia straciłam pierwsze maleństwo... Mimo wszystko uważam, że trzeba się zagłębić w ich sens i mieć nadzieję.
U Was też taka zgniła pogoda? Mgła, ciężkie chmury, u mnie ciemno, że zaraz chyba lampkę zapalę.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia wlasnie przyszly 4 paczki ze stanow na ktore czekalam (moje stare rzeczy i takie tam)...balam sie ze my wyjedziemy a one wtedy dotra...ale udalo sie. Uporalismy sie z rozpakowywaniem i ponownym pakowaniem. Musze zostawic kolezance spakowane pudla do wyslania i teraz spakowac to co chce zabrac. Z tego wszystkiego zapomnialam zmierzyc cukier i z obiadem jestem opuzniona. Wafle nie powinny ci podniesc cukru...spokojnie. Ja wczoraj jadlam bez ograniczen ser bialy i popijalam mlekiem i cukier extra a nawet nizszy niz zwykle na noc zjadlam kromke zytniego chleba z wielkim plastrem sera bialego (nosi mnie na nabial) i popilam calymm kubkiem kakao i cukier rano 80
Princessfajne te koszulki...ja jestem bardzo zadowolona szczegolnie z dostepu do zrodla mleka ta druga ktora masz tez extra
Anetaciesze sie ze juz wyszlas wyobrazam sobie jak ciezko wypoczac w takim miejscu
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Piękna i wzruszająca...a zarazem moja ulubiona :0
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
mamdziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/...uchowanie,nId,619206
ANETA dobrze, że z maleństwem wszystko ok. Te szpitalne pobudki o dziwnych porach też mnie wykańczały
Słodkie mamy właśnie wykopałam swoją książeczkę z poradami dla ciężarnych z cukrzycą i napisali tam, że nie polecają ryżowego pieczywa.
Ja polubiłam święta na nowo od kiedy mam dziecko. Wczoraj mąż obierał mandarynki i cały dom wypełnił ich zapach. Zaraz przyszły mi na myśl święta mojego dzieciństwa...
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Drzyzgunia, ładna ta kolęda.
A ja bardzo lubię całą płytę Kayah i Bregovica, nie tylko tą kolędę, którą wrzuciłam.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
potem odpisze na pozostale posty kochane teraz za bardzo nerwowa jestem
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Princess najlepiej zapytać lekarza jak już maleństwo będzie na świecie i będą oceniane stawy.
Gabilee trzymam kciuki.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słodkie mamy, chyba nie doczytałyście mojego długiego posta, wspominałam o grapefruitach