BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #479274 przez ola85
Dziewczyny, pisałyście o tym USG że fajnie zobaczyć czy dzidzia się dobrze rozwija. Ja ostatnio mam schizy w drugą stronę - że lekarz za często robi mi to USG i że to może dzidzi zaszkodzić. Wiem że niby nie, ale..... . Ja wizytę kontrolną mam w środę, normalnie lekarz umawiał mnie co 3 tyg, ale i tak często wizyty miałam co 2 tyg, przez te plamienia.
Princess - ja piekę pieczywo bezglutenowe, więc nie mam takiej różnorodności co do rodzajów chlebka, ale wychodzi dobry:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #479290 przez kasia123m
tak Jadziu Morawska sie chyba nazywa...noi jaka jest?ok?
Ola czyli TY jako 4 na wizyte w przyszlym tyg...my z Jadzia w pon,Domina we wtorek a TY w srode...bedzie co relacjonowac...Ja tez mialm bardzo czesto usg przez te plamienia a teraz przez cukrzyce tez bede miec czesciej...mam nadzieje ze to nieszkodzi...

Jadzia nie wadlam na to zeby zupy zageszczac jogurtem zamiast smietany a przeciez mowily na szkoleniu...musze zapamietac...heheza 15 min mierze cukier a potem zbieramy sie do przedszkola...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479295 przez jadziatopol
Kasia taka stara ale elegancka wariatka :blink: zalezy jaki ma humor...bo podobno jest humorzasta. Ale sama nie doswiadczylam ...zawsze byla mila i miala wiele do powiedzenia nie na temat :) to troche mnie denerwowalo na wizycie bo zamiast zajac sie moja cukrzyca to opowiadala o stanach i o corce i o telefonie etc. ale opinie ma bardzo dobrego specjalisty z bardzo duzym doswiadczeniem. Tak wiec spoko.W sumie jest ok.Sama zobaczysz i ocenisz. :blink: Bedziesz miala porownanie z tym lekarzem. Niestety nie znam go. I nie slyszalam tez nic o nim. Ja jeszcze 23 minuty do mierzenia. Pochwal sie cukrem :)
Kurcze...przyszly tydzien bedzie interesujacy :) tyle wizyt bedziemy miec i usg :) bede trzymac kciuki za wszystkie po kolei...a wsrode w trakcie lotu tez skupie sie na trzymaniu kciukow za Ole :)czy jeszcze ktoras ma wizyte w srode?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479298 przez DOMI
Marlena próbkę na posiew z pochwy pobiera mi ginekolog takim długim patyczkiem z założonym na końcu czymś w rodzaju watki (wygląda to tak jak potyczek do czyszczenia uszu). Nic oczywiście nie boli. Mnie też nic nie piekło i nie swędziało i nie miałam patologicznych upałów a 2 rodzaje bakterii się wyhodowały. Posiew był pobrany tak profilaktycznie.
Jadzia ja też dzisiaj miałam grzybową z mrożonki ale ze śmietaną. Zjadłam jeszcze cukierka i też mierzyłam cukier. Wyszło 87. :)
W poprzedniej ciąży też miałam bardzo często usg. Od 30tc z tą cukrzycą i małowodziem to już do porodu raz na tydzień mi robili.

12 lata 1 miesiąc temu #479311 przez anjah
Cześć dziewczyny nie wiem czy mogę na tym forum wkleić ten link (jeżeli nie proszę o usunięcie) ale możne zainteresuje Was. Powstała petycja w sprawie nowego urlopu macierzyńskiego w 2013.Chodzi o niesprawiedliwe potraktowanie matek rodzących w I kwartale 2013.
Jeżeli popieracie - głosujcie. Ania - mama I kwartału 2013

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080

12 lata 1 miesiąc temu #479315 przez Satine0
Podpisane :)

12 lata 1 miesiąc temu #479319 przez sylwia1986
Kasiu ja też mam wizytę w poniedziałek :) ale pewnie tylko badanie dowcipne będzię, bo chodzę na nfz i usg miałam do tej pory 2 razy robione :)

Satine ja też już przerabiałam opryszczkę w ciaży, dobrze że wtedy urlop miałąm bo wywaliło mi ją pod sam nos, aż do tej pory mam ślad..

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479324 przez [email protected]
kasia możesz zageszczac zupy startym ziemniakiem,ja wole jogurtem a nie które zupy wcale nie zabielam,sosy nie tylko mięsne zagęszczam allegro.pl/mondamin-klasyczny-roux-zasma...ego-i2749461877.html polecam,jest też jasny allegro.pl/mondamin-zasmazka-do-sosu-jas...iec-i2758449575.html ,tym jasnym zagęszczam też zupy,tj mąka ryżowa,niestety w Polsce nie widziałam w żadnym sklepie,wiem ze jest też z mąki kukurydzianej ale ja nie mialam,nie wiem czy mozna zwykła mąka kukyrydzianą,muszę spróbować

12 lata 1 miesiąc temu #479348 przez Pliszka
Petycja podpisana :)
Ja mam wizytę w czwartek i modlę się żeby do tego czwartku nic się złego nie działo. W poniedziałek byłam umówiona na takie dokładne usg, ale nie wiem czy nie przełożyć i już do tego czartku nie leżeć. Jutro zdecyduję. Póki co wszystko ok.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479353 przez jadziatopol
Domi dobra ta grzybowa :P i w sumie moglam smietana zagescic tez chyba by sie nic nie stalo :)
Kasiamierzylas juz cukier? ja po drugim mam 88 :) od dzisiaj tak bede jadla...wreszcie bedzie spokoj :lol: dowalilam teraz calym kubkiem truskawek z kefirem i polowa jablka :)
Pliszka na pewno bedzie wszystko w porzadku.... :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #479369 przez andzia_zg
Petycja podpisana. Może się uda...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #479404 przez Depeche
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

kasia możesz zageszczac zupy startym ziemniakiem,ja wole jogurtem a nie które zupy wcale nie zabielam,sosy nie tylko mięsne zagęszczam allegro.pl/mondamin-klasyczny-roux-zasma...ego-i2749461877.html polecam,jest też jasny allegro.pl/mondamin-zasmazka-do-sosu-jas...iec-i2758449575.html ,tym jasnym zagęszczam też zupy,tj mąka ryżowa,niestety w Polsce nie widziałam w żadnym sklepie,wiem ze jest też z mąki kukurydzianej ale ja nie mialam,nie wiem czy mozna zwykła mąka kukyrydzianą,muszę spróbować

Czesc
Jestem mama marcowa, przypadkiem tu zajrzalam. Do zageszczania nie maka, ale skrobia . Ja uzywam skrobii kukurydzianej, kupuje ja w sklepie ekologicznym . Zaczelam jej uzywac kiedy bylam na Dukanie, ale tak mi juz zostalo, ze jest ona stale w mojej kuchni. Nie robi sie z niej zasmazki tylko rozpuszcza w garczku z zimna woda lub woda i jogurtem czy smietanka. Ja polecam, jest lekka, a zarazem sosy wygladaja jak sosy. ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #479409 przez Madlen
jadziatopol napisał:

Madlen wiem...boje sie tych emocji ze odbija sie na dzidziu :( mieszkanie bedziemy dopiero wynajmowac....moj R. juz szuka...nie chcemy mieszkac z moim tata jak ostatnio...poza tym ,ze jest trudny we wspolzyciu to mieszka ze swoja kobieta i my jeszcze do tego z malym dzieckiem...chyba wszyscy zwariowalibysmy ;) zaloguje sie bez problemu...tak Was znalazlam :) wlasnie z tamtad :) nie zabieram wogole rzeczy dla Hubiego...kolezanka mi wysle paczka. BOje sie ze jak zobacza to sie domysla ze jestem w ciazy i mnie nie wpuszcza ;) kupilam sobie extra ponczo w ktorym nic nie widac :) Lekarza jeszcze nie mam...moge jechac do tej co chodzilam, ale ona jest droga a ja chce zalatwic darmowa opieke. Moj R. powiedzial,ze umowi mnie tylko na wizyte do gina prywatnie po locie,...tylko sie zastanawiam czy od razu w dniu przylotu czy poczekac do nastepnego dnia?Ja tez ogladalam sage "Zmierzch"...poszlabym teraz na najnowsza czesc :) wspolczuje ze musisz siedziec bez swojego do niedzieli...wiem jak to jest ;) zeswirowac mozna z tej samotnosci :silly:

No ciężko się mieszka z rodzicem w tym wieku. Nawet jeśli kontakty wydają się normalne. Inne patrzenie na świat. No ale ja tymczasowo muszę. Zależy to od relacji mojej mamy ze swoim fagasem. Wiesz, ja czasem lubię pobyć sama, potrzebuję nawet tego..
Tak jak pisałaś wcześniej, jak zapytają czy jesteś w ciąży to lepiej nie kłamać..
W dniu przylotu będziesz zmęczona. Dasz rade jeszcze na wizytę? Ale z 2 strony tak fajnie po długim czasie niewidzenia się iść z ukochanym na usg.. Bo chyba pójdziecie razem?

12 lata 1 miesiąc temu #479418 przez jadziatopol
Madlen no tak...to wiesz jak wyglada takie wspolne mieszkanie ;)kazdy potrzebuje chwili dla siebie...to zrozumiale :) a planujecie wyprowadzic sie? macie taka mozliwosc? czy mame wyprowadzicie? :blink: co do lotniska to rozwazam jeszcze zakup pieluch...kurcze, ja serio sie stresuje tym sikaniem....a z kolei nie wiem czy tak latwo bedzie publicznie sobie popuscic w pieluche :blink: na wizyte na pewno pojdziemy razem...wreszcie :) ale chcialabym zeby wszsytko sie udalo...jej :) najwazniejsze zeby Hubusiowi sie nic nie stalo ...reszta nie ma znaczenia. Ale wizyte chyba zrobimy nastepnego dnia bo faktycznie moge byc za bardzo zmeczona :(

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #479419 przez MartaB
Petycja podpisana, pecha to my mamy kurde taka okazja nam może przelecieć koło nosa!blee
Podpisać warto może się uda...:))))))))

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka