BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #479592 przez jadziatopol
Moniazebys wiedziala...tylko ciezarna zrozumie ciezarna :) ech...Monia,moge zaoytac jakie mialas cukry ,ze az 100 jednostek ci przepisali? dobrze,ze masz dobrego lekarza od cukrzycy. Miejmy nadzieje,ze uda jej sie od razu ulozyc odpowiednie leczenie dla ciebie. Trzymam kciuki. Wiem,ze latwo powiedziec nie denerwuj sie...ale prosze mysl pozytywnie :) sciskam cie cieplo :kiss: juz niedlugo bedzie wszystko dobrze :kiss:

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479597 przez Madlen
Michasia upatrzyłam parę rzeczy w promocji, np płytki 20-30 zł taniej w okresie promocji. Lubię Leroy Merlin. Fajne jest to, że jak czegoś się nie wykorzysta to bezproblemowo można zwrócić. Jakoś tak poukładane mają, no i blisko mam.

Co do wanienki też chcę zwykłą, wydaje mi się, że profilowana niewygodna dla dziecka.

Aha Princess ten płaszcz to rozszerzany Athmosphere, granatowy, nie ciążowy za 17 zł (dziś 50 %), a za czyszczenie chemiczne 20 zł :) Dużo było "namiotów" tam, bo tak nazywam to, w co się teraz przyodziewam ;)

12 lata 1 miesiąc temu #479602 przez Monia_T
Jadzia rano od 88 do 95, po obiedzie od 120 do 140, kilka razy 150-170. Kolacja 110-140. Czasami były w normie, często lekko ją przewyższały. Poza tym martwiło ją, że te same posiłki tak różnie na mnie działają. No i nerwy...zaleciła absolutny spokój :ohmy: Żeby to było takie proste :huh: Lekarka powiedziała, że skoki czasami mogą się zdarzyć, ale u mnie mimo insuliny poziom był cały czas podwyższony. To, że mam spadki cukru, które tak mocno odczuwam też nie jest naturalne. Nic już nie jest tu normalne. W poniedziałek ma mi wyjaśnić jak to wpływa na dziecko, bo palnęła tylko między zdaniami, że taki trwały wysoki poziom dziecko źle odczuwa.

Idę spać.
Dobranoc

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #479603 przez jadziatopol
Monia to nie bylo az tak tragicznie....myslalam ze mialam po 300-400. Spij dobrze kochana :) do jutra :) ja tez lece spac. Dobranoc dziewczyny :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #479605 przez Madlen
kolorowych snów :)

12 lata 1 miesiąc temu #479606 przez buziaczek18
Dzięki dziewczynki że jesteście ,postaram się poprawić i obiecuję że już w srodę pójdę do lekarza,Michasia pytasz o cisnienie ,teraz już lepiej choć dziś miałam 150 ma 86 ,dzięki za wsparcie i rady ,a teraz idę lulu dobranoc do jutra. :)

12 lata 1 miesiąc temu #479613 przez kasia123m
Monia caly czas o Tobie myslalam..dobrze ze jestes..bedzie dobrze..lekarka cos wymysli...

ja za 5min mierze cukier po drugiej pozniej kolacji..Wzielam na sprobowanie troche wedzonego łososia..doslownie kawaleeczek i teraz go czuje na zoladku...slone jak nie wiem..niepotrzebnie jadlam...myslalam Jadzia o tym co mi powiedzialas...jak jutro i pojutrze cukier przekroczy na czczo 90 to sama zwieksze ta insuline..niebede czekac do czwartku...

dobrze ze jutro sobota...

Domina Ty jutro pierwszy raz sprawdzasz ketony..trzymam kciuki zeby nie bylo zadnych...ładne macie cukry z jadzia...ja dzis takie sobie choc wszystkie w normie...oby jutro byly ladniejsze..,ilej nocy wszystkim zycze... :)

12 lata 1 miesiąc temu #479650 przez michasia
Princess polecam zaglądać na wyprzedaże na tej stronie, teraz są pieluszki All in one i są też jakieś 2 w 1. www.pieluszkarnia.pl/pol_m_WYPRZEDAZ-1288.html
w każdym razie warto dodać stronę do ulubionych, bo przed naszymi porodami jeszcze niejedna promocja:)
Sama niewiem czy nie kupić po 2 all in one i 2 w 1. cenowo całkiem fajnie wychodzą, jeszcze się zastanowię.

12 lata 1 miesiąc temu #479677 przez dominia
Hej mamusie :*
Ja juz jade pociagiem.. Czuje sie fatalnie :( miedzy innymi z tego wzgledu, ze pol nocy nie spalam :( rano cukier 65 wiec za malo :/ ale czulam, ze cos jest nie tak :( jeszcze mi wyszly niewielkie ciala ketonowe w moczu, chyba trzeba bedzie dojadac w nocy ..
No tak to jest jak nie urok to sr..... :)
Milej soboty kochane :*

12 lata 1 miesiąc temu #479678 przez jadziatopol
Dominia hej :) jedziesz do Krakowa? wyszly ci ciala ketonowe? ile jesz na noc? bo ja sie napycham pod wieczor na 3 kolacje i robie przerwy miedzy nimi po godzinie i h=jeszcze mi nie wyszly. Moze mam paski zepsute? albo dlatego mi nie wychodza bo jestesm tlusta? ;) moja lekarka mowila...ze sa 2 typy tej curzycy. Ja mam taki typ,ze rano tylko mam za duzy cukier i insulina na noc. A w dzien ok. I drugi typ to taki jak masz ketony i rano niski cukier w ciagu dnia skoki. A czulas sie jakos dziwnie przy tak niskim cukrze? zjadlas sniadanie?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479682 przez dominia
Tak jade do Krakowa :) wyszly niewielkie ilosci tych cial ketonowych ten trzeci kolor z butelki, a jem zawsze krome duza albo dwie male z serem zoltym, wczesniej biore duzego lyka mleka, jejciu jakie ono jest slodkie :) i nigdy nie wczesniej niz o 21 :) w nocy sie obudzilam jakas taka 'pusta' w srodku i slaba troche.. Juz wiedzialam, ze cos jest nie tak :( ostatnio od okolo 3 dni sie poce w nocy a do tej pory to tylko moj M byl taki jakby wyszedl z sauny :P
Od razu rano zjadlam sniadanie.

12 lata 1 miesiąc temu #479683 przez jadziatopol
Dominia to zjedz pozniej. Nam mowilina szkoleniu ze trzeba jesc o 22-ej lub 23-ej ostatnia kolacje. A w nocy mierzylas cukier? tak miedzy 2-3 zmierz sobie ...podobno wtedy sa niedocukrzenia. I nie wolno dluzej spac niz 8 h bo trzzeba zjesc sniadanie. :( Dobrze ze nie duzo ci wyszlo. Pij teraz duuuzo wody zeby je wyplukac.Podobno znikaja od razu :) To dzisiaj ten referat ???

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #479685 przez kasia123m
Domina musisz to wyplukac...pij duzo....pilnuj jedzenia zeby niebylo tego wiecej...robisz zaduza przerwe miedzy posilkiem wieczornym a rannym...zjedz dzis wieczorem pol bulki bialej kajzerki i pol plasterka sera zoltego i popij mlekiem.ale zjedz to o 2e2 jak wczesniej jadlas o 21.i rano powinno nie byc ketonow.jak beda to zjesz odrobine pozniej.musisz wylapac swoja pore....bulk atrawi sie powoli....jakbys jutro rano miala niski cukier taki jak dzis to ja bym zadzwonila na klinike...Jadzia podala tu numer kiedys nie do poradni tylko na oddzial i tam mila Pani dr powiedzialaa co zrobic zeby to urelugowac.ale wydaje mi sie ze pozniejszy posilek napewno zlikwiduje ketony...i wtedy zobaczysz co z cukrem...czy bedzie normalny czy beda niedocukrzenia.ale raczej powinien byc ok....bo Ty robilas ogromna przerwe miedzy posilkami.

Ja wczoraj zjadlam o 22,45 i wtedy tez zrobilam zastrzyk.i cukier po 8,5 godzinach jest 81.czyli musze jesc wczesniej a nie po 23 noi po insulinie nocnej juz nie lazic robic cos w domu tylko isc spac....teraz wezme m jak mama(fakna gazetka polecam) i zaczynam spacer po pokoju...choc na sniadanie zjadlam 2IG z salata i ogorkiem....ciekawe czy cukier wyjdzie nizszy niz z wedlina

12 lata 1 miesiąc temu #479686 przez sylwia1986
dzień dobry:)

Domina powodzenia kochana :)

Jadziu ale z Ciebie ranny ptaszek :)

mi noc minęła tak sobie, mężowi chyba coś się w nocy śniło, bo machał rękami na wszystkie strony aż mi się dwa razy oberwało, raz w twarz a raz z łokcia w pierś, no myślałam że go obudzę i coś mu powiem.. ale się powstrzymałam, wzięłam koc i poszłam na drugi koniec łóżka :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479687 przez Madlen
Hej dziewczynki. :kiss:

Kolejny dzień zbliżajacy nas do największego stresu w życiu ;) ale jakże oczekiwanego :)

Jak tam wygląda u Was sprawa z rozstępami :unsure:
Ja używam Pharmaceris, po kąpieli oliwki Babydream z Rossmana z olejkiem migdałowym, myślę też by kupić balsam Palmers (używa ktoś?, ja miałam próbki, byłam zadowolona z konsystencji). Rozstepów nie ma.

Dominia powodzenia.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka