BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479741 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Madlen ja używałam najpierw ziajki a teraz od miesiąca uzywam Palmersa i jestem bardzo zadowolona. Na razie (odpukac) nie mam żadnych rozstępów.

sylwia1986 Palmers'a dostaniesz albo w aptece,albo możesz kupić na allegro w aptece internetowej.

Ja kupowałam tutaj: allegro.pl/show_item.php?item=2686199242

Jest jeden plus. Ziajka itp kremy maja po 150ml, a Palmers na 250ml więc starcza na dużo dłużej :-)

Dziewczyny "cukierkowe" podziwiam Was jak Wy dzielnie walczycie z tą dietą, jak dbacie o godziny jedzenia posiłków,jak dobieracie jedzenie itp. Podziwiam Was.
Ja na glukozę ide w poniedziałek.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479752 przez kasia123m
Jadzia wszystkiego najlepszego dla syna:))
jak sie dzien zacznie niskim cukrem to potem juz niskie leca..dziwne..noi dzis krew sama kapie z palcow i odrazu cukry nizsze niz wyciskane..po sniadaniu mialam 86 a teraz 91...na drugie sniadanie zjem 2IG ,jogurcik pochlaniam prawie caly 180g i z pol jablka..noi musze wreszcie te truskway wyjac z zamrazalnika...mowisz ze jesz je z kefirem?n a jakis posilek czy pomiedzy?

to posciel w lozeczku ktore chce kupic..wizelam taka bo do pokoju bedzie ok..
a to dresik dla corci..za 7,90
dresik rozmiar 68

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479756 przez jadziatopol
Andzia ja tez uzywam Palmersa bo dostalam w prezencie...ale tak jak pisalam mnie juz nic nie pomoze :( trzymam kciuki za krzywa cukrowa :)
Kasia truskawki z kefirem jem albo miedzy posilkami albo do kolacji...roznie :) teraz na II sniadanie zjadlam jajecznice z dwoch jaj z pieczarkami,pomidorem i cebula i 5 kanapek IG z salata ,serem bialy i pomidorem...obzarlam sie jak swinka :P Fajowy dresik :lol: posciel sliczna :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #479758 przez sylwia1986
Kasiujak ta pościelka pięknie wygląda :) kurcze już nie mogę się doczekać, aż będziemy szykować łożeczko dla maluszka :) ścielić, układać. Dresik też ładny.
Co do mlecznych potraw, ja wczoraj wyciągnęłam malinki i jagody z zamrażalnika, dodałam śmietany i odrobiny babcinego soku z malin i zmieliłam w blenderze. Wyszły takie pyyyyyszne lody, tylko że mój M też się do nich dobrał, stwierdził ze w życiu nie jadł lepszych :D

12 lata 1 miesiąc temu #479760 przez Marlena1888
Hej dziewczynki!
Madlen ja mam palmersa i jestem mega zadowolona :)

Princess mnie też stawy biodrowe bardzo bolą.. jak chodzę to trochę kuśtykam..wiesz sama się zastanowię nad turystycznym łóżeczkiem:) a bluzeczka fajniutka:)

Jadzia 15 lat to już młodzieżówka :) najlepsze życzenia dla niego :*

sylwia ja kupiłam palmersa na allegro, ale w wispolu też widziałam ;)i żadnych rozstępów jeszcze nie mam heh:)

ale dziś miałąm łądny sen..śnił mi się synek, zaraz po urodzeniu, że był piękny, miała bujną czuprynkę, kręcone włoski:).. i że miałam problemy z karmieniem piersią bo mały źle ssał i nie umiałam go dobrze ustawić.. Dziewczyny jeszcze 2 i pół miecha :D :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #479763 przez princess
Madlen to dobrze, że M nie bierze udziału w akcjach, zawsze to spokojniejsza jesteś... Bezpieczeństwo narodowe... ja skończyłam podobny kierunek, zastanawiam się nad magisterką Bezpieczeństwo wewnętrzne w WSP Szczytno... Mój M chce być wojskowym ale warunki są beznadziejne. Wisi mu w powietrzu misja w Afganistanie i Bóg wie gdzie jeszcze jak teraz tyle konfliktów na świecie. Do tego możliwość awansu jest minimalna jak nie masz taty czy wujka wysoko postawionego. Pracuje już ponad 5 lat i cały czas ma starszego szeregowego, składał papiery na podoficerkę ale bez szans, mimo, że spełnia kryteria. W pierwszej kolejności idą plecaki. A jak nie awansujesz do korpusu podoficerskiego to po 11 latach zwalniają do cywila bez wcześniejszej emerytury. I gdyby nie te dwie rzeczy to M pracowałby sobie spokojnie, lubi swoją pracę ale niestety, trzeba myśleć o przyszłości. Ja nie chcę, żeby mi go w skrzynce przywieźli z misji. Nie puszczę go. Tym bardziej, że jeździłby na misji w patrole rosomakiem, czyli najbardziej ryzykowna pozycja. Tych pięciu chłopaków, co zginęli ostatnimi czasy było z Bartoszyc, M z nimi służył, znał ich. Oni właśnie też jeździli rosomakami. M chce się przenieść do mojej służby, a ja do Twojej :) I może jeszcze do Straży Granicznej.
Ja niestety szczęściarą nie jestem i nie dostanę mieszkania po rodzicach. Tatuś nie żyje a mama ma mieszkanie lokatorskie, czyli nie własnościowe. M dostał po rodzicach dom pól na pół z bratem, więc jest nadzieja, że kiedyś, jak zmienimy prace to uda się nam w nim zamieszkać...
Jakie masz łóżeczko, tzn. jaka firma, model?
Mnie też ostatnio parę razy zemdliło... Na szczęście nie tak bardzo, jak w pierwszym trymestrze.

Kasia, pościel słodka, dresik tez :)

Jadzia, skoro Twój starszy syn tak podchodzi do małego to pewnie będzie superowym starszym bratem :) Już widzę, jak będzie małego zabierał na wycieczki, nad jezioro, na jakieś wypady :) Fajnie :) Co prawda niektórzy, szczególnie w wieku buntu stronią od pieluch, zajmowania się młodszym rodzeństwem... Ale taki maluch jest uroczy i każdego twardziela zmiękczy. Jak moja siostra się urodziła to ona była moją główną atrakcją i zabawą, pamiętam, że zawsze mówiłam, że chcę by ona już nie rosła, by została takim słodkim bobasem :) Teraz ma już 16 lat i tyczka wyższa ode mnie :)

To akurat z mojego wesela, więc "lekko" zawiane ;)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #479771 przez Marlena1888
Princess fajna fotka :)to z siostrą tak? jakie laski wow :cheer:

Kasia piękny dresik!!!i pościel:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479772 przez jadziatopol
KasiaMarlena moj syn dziekuje za zyczenia i chodzi juz tak dumny jak paw :lol: ze padlybyscie ze smiechu :lol: Marlenapiekny sen :)
Princess licze na to po cichutku :) fajne zdjecie i wygladacie jakbyscie byly w tym samym wieku :)
Kasia jak cukier po II sniadaniu? po moim wielkim 93 :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479775 przez princess
Marlena, tak to z siostrą :) Podobieństwa uderzającego nie ma, mamy innych tatusiów. Zresztą na tej fotce niewiele widać. Łóżeczka turystycznego chcesz używać normalnie tak? Mi się spodobało firmy Caretero, moedel Grande, oglądałam je w sklepie i zrobiło dobre wrażenie.

Skończyły mi się płatki na mleko, więc dziś w zastępstwie na śniadanie budyń śmietankowy :silly:

Laski, macie już kombinezonik/śpiworek dla maluszków na wyjście ze szpitala i resztkę zimy? Ja się rozglądam po allegro. Bo w sklepach w większości są brzydkie i wcale nie tanie...

12 lata 1 miesiąc temu #479787 przez Marlena1888
Princess to znaczy tak sobie narazie rozmyślam o łóżeczku:) wcześniej byłam całkowicie przekonana do tego:http://allegro.pl/baby-raj-sliczne-lozeczko-z-szuflada-baby-raj-i2770988295.html i podoba mi się to z słonikiem w samochodzie :) ale teraz to jeszcze przemyślę. Fajne to turystyczne, bo można w lecie wynieść go na pole :) i tam mieć na oku. a te zawieszki z zabawkami to one normalnie są doczepione? fajnie to wygląda.a Ciebie co przekonało?

a ja mam dwa kombinezoniki, jeden dostałam od kumpeli z jej synka :) taki śliczny beżowo złoty i z czapą i rękawiczkami do komletu:) a drugi mam taki misiowaty, beżowy, z takiego mięękiego materiału :)62 rozm.

12 lata 1 miesiąc temu #479792 przez sylwia1986
Princess ja dostałam 2 śpiworki i 2 kombinezoniki od koleżanek z pracy, po ich dzieciaczkach. W jednym śpiworku suwak do wymiany, ale teściowa ma maszynę do szycia to mam nadzieje że mi w tym pomoże :)

12 lata 1 miesiąc temu #479793 przez princess
Rzeczywiście śliczne to łóżeczko. Jak masz meble w tym kolorze to świetnie będzie się komponowało. Mnie do turystycznego przekonało głównmie to, że można je wszędzie zabrać (trochę podróżujemy), ma fajny wygląd, jest bezpieczniejsze (dziecko się w nim tak nie poobija), ma kołyskę, wibrację i w niczym nie jest gorsze od tradycyjnego.

Kombinezonik też chciałabym misiowy, ale jeszcze żaden mnie nie urzekł. Szukam tygryska. Jednak ciepłego, typowo na zimę nie mogę znaleźć. Rodzinka szuka mi w Anglii. Co wg Was lepsze, kombinezon z nogawkami, czy śpiworek?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479794 przez Pliszka
Hej dziewczyny,

U nas na szczęście wszystko w porządku, leżę sobię, wieczorem wydawało mi się, że brzuszek jakiś się zrobił twardy, więc wzięłam nospę i dodatkowy magnez, noc minęła spokojnie, od rana czuję kopniaczki, więc z każdą godziną jestem spokojniejsza :)

Buziaczek, koniecznie idź do lekarza. Trzymam kciuki.

Michasia, szkoda suni :( A czy ona czasem nie złapała kleszcza? Obejrzeliście ją wszędzi dokładnie? Nasza suczka podobnie się zachowywała jak miała babesziozę, to wstrętna choroba odkleszczowa? Ma blade dziąsła i oczy w środku?

Princess, fajne zakupy, nawet nie wiedziałam, że są takie kolorowe pieluszki.
Ja tak odkładałam zakupy i porządki bo cały czas wydawało mi się, że jeszcze tyle czasu, a teraz sobie pluję w brodę, bo tak się świetnie czułam, a teraz muszę na siebie uważać... Zakupy to jeszcze pół biedy, bo mogę wszystko kupić na allegro, a wózeczek i łóżeczko mamy, gorzej z porządkowaniem pokoiku dziecięcego, a mój Misiek taki ostatnio zapracowany, że mi głupio, że to na niego spadnie :( No ale może poleżę trochę i wszystko będzie ok... Mam nadzieję.

Kasiu, Kacper to rzeczywiście bardzo ładny chłopczyk :) I fajnie, że pani przedszkolanka zauważyła u niego zainteresowanie fizyką :) Super jak od małego się rozwija talenty, teraz dzieciaki tak szybko się uczą i mają takie chłonne główki, że dobrze jak najlepiej wykorzystać ten czas :)

Co do rozstępów, to na szczęście jeszcze żadnego nie zauważyłam :) Jestem cały czas wierna tym rossmanowym kosmetykom z serii babydream i olejkowi migdałowemu.

Madlen, powodzenia w remontowaniu! Ja też ostatnio mam jakis dziwny apetyt, ale to może dlatego, że leżę, po spacerku to od razu mi się chciało jeść, a wczoraj zamiast obiadu zjadłam jogurt zmiksowany ze śliwkami mrożonymi, a na kolację wypiłam tylko rooibosa z miodkiem. Pewnie i tak mi teraz przybędzie ciałka przez to leżenie, ale trudno, oby tylko wszystko było w porządku z maluchem...

Dominia, powodzenia!!!

Jadziu, sto lat dla syna! Pociechy z brata i oby w Stanach trafił na fajną paczkę i niech się spełniają jego marzenia! :) I życzę Wam miłej imprezki. Nas wczoraj w końcu ominęły te urodziny kolegi, mam nadzieję, ze odwiedzimy go niebawem z prezentem. Niech Olek sobie grzecznie bryka w brzuszku do lutego, niech nic się złego nie dzieje!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479799 przez [email protected]
Hej dziewczyny :) puls mi szaleje i czekam az odpuści bo do sklepu i obiad wstawic,wkurza mnie to,ciekawe czy do końca ciąży tak będzie,jedzenie mi stoi w gardle :(

jadzia wszystkiego naj... dla syna :)

Princess mam śpiworek pewnie do wózka a kombinezon do fotelika w samochodzie,chyba nie bardzo zapiąć pasy jak dziecko będzie miało śpiwór

12 lata 1 miesiąc temu #479806 przez princess
Aganobla, teraz robią śpiworki z otworem na pasy. Jaki masz puls? Ja zawsze po śniadaniu prawie 120. Ja na Twoim miejscu właśnie bym wyszła z domu na świeże, zimne powietrze, to bardzo pomaga. Ciepło niestety pulsowi nie służy... Jak na prawdę źle się czuję przez puls (choć już się przyzwyczaiłam) to rozbieram się i kładę przy otwartym oknie, pomaga...

Pliszka, super, że u Was ok.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka