BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482374 przez Alina2408
hey dziewczyny
dziekuje slicznie w imieniu swoim i nataszki za gratulacje :) w koncu sie pokazala ale dobrze ze gin sprawdzil najpierw plec bo pozniej sie obrocila :) wstydzioch z niej... u nas to juz zaczal sie 31 tydzien wiec z gorki ale dla waszej swiadomosci to sprawdzalam trzy razy ja sie nie pomylilam mala wazy juz ponad dwa kilo :):) z wynikow wyglada ze obwod brzuszka ma jak na 33 tydzien wiec dzidzia na wypasie z niej bedzie :)

podaje dokladnie wszystkie wymiary BPD 85,1 mm- 31 tydz i 5d
FL 62 mm - 31t i 3 d
AC 284mm - 33t i 2 d
Hc 286 mm - 30t i 5d

waga 2133g

tylko z wyliczen usg wyszlo ze termin mam na 23 stycznia wiec zobaczymy jak to bedzie :)

serduszko bilo jak szalone dwie zastawki chodza jak trzeba, watrobka pecherz moczowy kregoslupik sprawdzony ulozona podluznie glowkowo :)

lzy same mi plynely kiedy pan doktor wszystko dokladnie pokazywal i tlumaczyl, powiedzial ze duza dziwczynka nam rodnie a w tym tygoniu to zazwyczaj do dwoch kilo ale ja tez malutka nie bylam :):) poznajcie Nataszke :)

a to wymiary :)

...nie oddam Cię nikomu...
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #482378 przez dominia
Alinka piękna buzia Nataszki :) jeszcze raz gratuluje córci :)
Wychodzi na to, że malutka nie urodzi się taka malutka :)

12 lata 1 miesiąc temu #482381 przez Alina2408
Dominia nic dziwnego ze tak sie ciagle rozpycha :)

12 lata 1 miesiąc temu #482392 przez dominia
Najważniejsze, że cała i zdrowa :) a mamusia jakoś da rade :) już niedużo zostało :)
Im bliżej spotkania z moim dzieckiem tym bardziej się nie mogę doczekać :) mimo, że nieziemsko boję się porodu bo nie wiem co mnie czeka :)

12 lata 1 miesiąc temu #482395 przez Alina2408
nie martw sie ja porodu tez strasznie sie boje ale powtarzam sobie ze pozniej bede miala ten cud na rekach :) mam nadzieje ze urodze tak szybko jak rodzila moja mama mimo iz oboje z bratem bylismy wielcy to zajmowalo jej to 10 min :)

12 lata 1 miesiąc temu #482400 przez jadziatopol
Alina sliczna cora! :lol: przerosla mojego Hubusia :lol: mi termin wychodzi na 24 stycznia wg tego usg...wiec prawie w tym samym termminie bedziemy :lol:
Monia ciesze sie,ze organizm twoj przyzwyczail sie do insuliny :) jakos przeleci ten czas :) :) odezwe sie jak dolece.
Dzisiaj troszke mniej bede pisac bo mam straszne zamieszanie w domku ;) stoje i patrze na te wszystkie rzeczy i nie wiem co z nimi robic ;) kurcze....nie ma nikogo kto by mi pomogl z tym wszystkim ;) no ale jakos dam rade...jak syn wroci ze szkoly to pomoze

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #482403 przez Alina2408
dasz rade masz dobra motywacje w koncu jedziesz do ukochanego :) a to ile Hubi ma???

12 lata 1 miesiąc temu #482407 przez jadziatopol
Alina Hubi ma rowne 30 tygodni i jeden dzien wg ostatniej miesiaczki. OM mialam 1 maja. Wazy 1886 g :lol: ale poniewaz zostalam zaplodniona w czasie miesiaczki wiec ciaza jest starsza o jeden tydzien niz inne :) tak nam hormony buzowaly jak sie spotkalismy z ukochanym...hihii. A ty kiedy mialas OM? Ja jak bylam w poprzedniej ciazy to tez moj syn byl wiekszy niz inne dzieci i urodzil sie 4100g :) ale bez problemow i silami natury :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #482412 przez Alina2408
ja ostatnia miesiaczke mialam 28 kwietnia ale wedlug usg do zaplodnienia doszlo 18 kwietnia :) wiec ja juz sama nie mam pojecia w kazdym razie trzeba nastawiac sie na koncowke stycznia :)

12 lata 1 miesiąc temu #482414 przez buziaczek18
Alinka gratuluję tak dużej Nataszki ,łał,chyba będzie największa na forum ,dominia ,nie denerwuj się ,ja rodziłam już 4 razy i każdy poród był inny,Jadziu trzymam kciuki za Was za jutrzejszy lot,i cieszę się że z Hubim wszystko w porządku ,Kasiu cieszę się że z twoją szyjką wszystko oki,dziewczynom gratuluję udanych wizyt ,i czekamy na dalsze relację,ja mam jutro ale samo badanie bez usg ,w końcu pokażę mu mój wynik z glukozy,dziś strasznie bolą mnie zęby ,do dupy to wszystko ,ach ,i ciężko mi się czasami oddycha kuje tak w mostku,Monia a jaką bierzesz insulinę ,ja brałam w tamtej ciąży na noc i inną na dzień,ale dzięki bogu mały mimo cukrzycy urodził się wagowo w normie ważył 3050,choć na usg mnie nastraszyli że ok 4 kilo ,więc nie zawsze tak jest.

12 lata 1 miesiąc temu #482421 przez Alina2408
buziaczek zaskoczylas mnie 4 porodami :) to takie mile w dzisiejszych czasach :)

wiesz ja tez do malych nie naleze i nigdy nie nalezalam bo sama sie urodzilam 4,5 kg i 63 cm dluga wiec nataszka ma po kim roznac :)

Zeby to norma ze bola i dziasla tez ale trudno niestety sie oslabiaja a ten bol w klatce to moze taka zgaga??? ja tez kiedys tak mialam jak nie zgage to okazalo sie ze nie mialam bakterii w przewodzie pokarmowym i brakowalo mi oslony

12 lata 1 miesiąc temu #482422 przez dominia
Buziaczek ja słyszałam, że jeżeli dba się o dietę to dziecko zazwyczaj ma wagę przeciętną ale jak to jest do końca to nie wiem dokładnie ..
a jakie masz wyniki tej glukozy ? :)

12 lata 1 miesiąc temu #482431 przez jadziatopol
Buziaczek ale masz praktyke :) moze ten bol w mostku z` nerwow ? ja tak mam czesto ;) ale u mnie na tle nerwowym. W ciazy cale szczescie nie mialam tego jeszcze :) dolaczam sie do pytanka Domini z tym cukrem :) i fajnie ze sie odezwalas :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482446 przez DOMI
Cześć dziewczyny.
Gratuluję wszystkim dobrych wieści od lekarzy.
Dominia mój synek urodził się z ciąży z cukrzycą- ważył 2,66 kg przy wzroście 50 cm. Malutki prawda. Ja natomiast ważyłam 4,7 kg . Niestety raczej nie ma reguły. :)

12 lata 1 miesiąc temu #482454 przez jadziatopol
Domi tez tak mysle :) jak sie czjesz?wszystko w prozadku?
Alina a faktycznie zostalas zaplodniona przed miesiaczka w polowie kwietnia?

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka