BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #481847 przez Satine0
Ja też myślę, że to jednak te 2 kg :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #481852 przez xpatiiix3
Jadzia fajnie ,że wszystko ok i już Hubi duży ;) To będziemy wszystkie trzymać kciuki za Was ;*

A ja lecę zaraz spać, jutro na 13 i może w końcu się wyśpię, bo czekają mnie zaliczenia na praktykach, trzeba w końcu coś pozaliczać, żeby było z głowy ,bo już koniec semestru się zbliża, a później będzie mi coraz ciężej z brzuszkiem, więc muszę się spieszyć trochę z tym ;P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #481856 przez gabilee
xpati trzymam kciuki za egzaminy :)

moze rzeczywiscie aliny76 mała tyle wazy skoro jadzi Hubi tez taki duzy :D
alina odezwij sie i rozwiej nasze watpliwosci :P

12 lata 1 miesiąc temu #481862 przez jadziatopol
dzieki Michasia :kiss: mam juz wode morska do nosa :)
xpatii dzieki :kiss: spij dobrze i trzymam kciuki za zaliczenia :)
ja jestem w tym samym tygodniu co ALina. roznica miedzy nami to 2 dni :) rzeczywiscie duza Nataszka ale usg nie jest dokladne...moze sie mylic do pol kilo...i tak jak powiedzialyscie kazdy maluszek rosnie w swoim tempie :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #481869 przez xpatiiix3
Gabilee to nie egzaminy jeszcze ;P na razie tylko zaliczenia na praktykach z poszczególych działów, ale trochę tego jest strzyzenia, upiecia, balejage, wałki i tak dalej hehe więc powolutku sobie zaliczam ;) część już mam z głowy, no ale jednak zajmuje to troszkę czasu, najgorzej z farbowaniem, bo słabo i niedobrze mi się robi od zapachu amoniaku ;(

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #481870 przez gabilee
xpati ale kciuki bede trzymac :)

12 lata 1 miesiąc temu #481871 przez xpatiiix3
Dzięki dziewczyny ;* dobrze ja lecę dobranoc ;*

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #481874 przez dominia
Jadzia ja mam jutro na 16 :) a Ty kiedy masz wylot ? 28 o ktorej ? :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481889 przez jadziatopol
Dominia :) 28 o 7 rano :) ale o 4 musze juz wstac a wyladuje okoo 23-ej polskiefgo czasu a tam bedzie 1 po poludniu. Bede trzymac kciuki kochana mocno :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #481910 przez kasia123m
jadzia jak Twoj Hubi taki duzy to moze Alinki Nataszka tez...ale to by naprawde spora byla.....ciekawe..napisze nam jak sie odezwie...kurde a TY chyba rano lecisz w srode....coraz blizej....:)))bedziemy myslami z Toba

ja zjadlam 2 parowki o 20,30 i 3 ig kromki i 117 cukier...odwyklad od takich"wysokich" cukrow..hehe..ppewnie zaduzo zjadlam

xpatiiix3 trzymam kciuki za egzaminy:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481915 przez jadziatopol
Kasia no to dowalilas :) :lol: ale pojadlas sobie przynajmniej :lol: ja tez jak widze cukier powyzej 100 to juz dziwnie jakos...przyzwyczailam sie teraz do cukrow do 100. Teraz mam po zjedzeniiu jajecznicy, 2 kromek i szklanki mleka 106 i nie wiem czy jeszcze mam zjesc ta bule na noc czy juz nie....ale chyba juz wystarczy :)
Ide dac insulinke i do spanka :) milej nocy dziewczyny i slodkich snow :lol:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481952 przez Pliszka
Od rana mnie nie było i miałam sporo do nadrobienia :laugh:
Bardzo się cieszę ze wszystkich dobrych nowinek! Alina gratuluję córeczki! Kasia - super, że szyjka w porządku! Monia - fajnie, ze jesteś pod profesjonalną opieką, z tego co piszesz to Twoja pani doktor naprawdę wie co robi. jadziu- spory Hubi! :lol: Świetnie, że wszystko w porządku!
Martyna, przykro mi z powodu Twojego złego samopoczucia :( Mam nadzieję, że już do końca ciąży będziesz się czuła lepiej i wróci spokój. Już jesteś na zwolnieniu? Może wiosną się wybierzemy na wspólny spacer z synkami, co? :laugh:
Michasia, tak, ta kąpiel jeszcze w szpitalu, widać, ze ta położna ma wprawę i jak fajnie potem masuje te dzieciaczki :) Michasiu, gdyby udało Ci się umówić jakoś na poród z tą znajomą, o ile jest taka możliwość, to może ona by jakoś indywidualnie do Ciebie podeszła i mogłabyś rodzić tak jak chcesz? Podowiaduj się.
gabilee, ten pierwszy kąpany maluch ma na rączce opaskę, a tam jest jego imię: Leon :laugh:
Mnie dziś kilka razy coś zakłuło w brzuszku i od razu czuję panikę i biegnę do łazienki po czym oddycham z ulgą... Kurde, jeszcze tydzień temu żyłam w świecie bez zmartwień... Oby do czwartku, mam nadzieję, że ta wizyta mnie uspokoi. Dobrze, że jest u mnie babcia, z nią szybko minął mi dzień i było mi raźniej!
pati, powodzenia na zaliczeniach!
anuśka, rozumiem Twoje nerwy, ale staraj się być dobrej myśli :( Mocno trzymam kciuki, żeby na nastepnej wizycie okazało się, że wszytsko jest w porządku!
Dziewczyny, ja też ostatnio gorzej sypiam, zawsze wystarczyło, że przyłożyłam głowę do poduszki, a teraz nie jest tak lekko. Rzadko kiedy wytrzymywałam do pólnocy, a teraz jakaś jestem ciągle wyspana, usypiam późno, budzę się jak jest jeszcze zupełnie ciemno :dry:
Dobrej nocki, oby wszystkim przyniosła spokój i piękne kolorowe sny! :)
ten filmik o uspokajaniu dzieci obejrzę sobie jutro żeby nie budzić babci ;)

12 lata 1 miesiąc temu #482010 przez kasia123m
Dzien dobry wszystkim z rana :laugh:
Wiem wiem powinnam jeszcze spac,ale starsznie mi sie siku chcialo i patrze a tu 8 godz minelo od insulinki wiec zmierzylam ten cukier i szok 78,,,,gdyby nie minimalne ketony w moczu +/- to by bylo idealnie.ale zjadlam zawczesnie bule bo 20 min przed 23 a jednak pewnie powinnam bilzej 23.poprawie sie dzisiaj.ale cukier zarabisty i to bez zwiekszania insuliny.wypadaloby go widze jednak mierzyc po 8 godz...

Domina dzis Twoja wizyta wiec od rana trzymam kciuki :) :)
A jak u Ciebie z ketonami?zjadlas bulke?pozbylas sie ich?

Alinka czekamy na wiesci jaka duza jest Nataszka...
Pewnie poszlalas na zakupach wczoraj hehe

Milego dnia wszystkim zycze :laugh:

Jadzia juz jutro Twoj wielki dzien....ale zlecialo....

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482013 przez Madlen
Witam mamusie

Chciałam dłużej pospać, ale wyszło jak zwykle..

Mam problem z kością ogonową, co za ból. :(

Alina ale duża, a na poprzednim USG ile ważyła?

Marlena i od Ciebie dobre wieści super :)

Kasiu odetchnęłaś, cieszę się razem z Tobą :)

Aniajulia niestety Twój mąż ma nerwową pracę. Ja też jak wracam do domu myślami czasem jestem jeszcze na interwencjach, chociaż nie powinnam. Praca ta jest związana z wieloma emocjami, tragediami ludzkimi. Dlatego ważne, by witać go po pracy z uśmiechem i nie zaczynać od problemów. No i my złośnice musimy się pohamować w ciąży. Ale oczywiście on też nie może przeginać, bo to jest praca i najlepiej by było w domu być tylko mężem i ojcem.

Jadzia rewelacyjne wieści. Teraz już będzie z górki. :)
A o miedniczkach coś mówił?
Spakowana już?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482023 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Ja już wróciłam ze szpitala, bo byłam odebrac wyniki i za chiny nie wiem jak je interpretować, bo są podane w innej jednostce Wszędzie limity są w mg/dl i zakresy są jasno napisane że po 2 h: limit 140mg/dl (i dietka) a jesli powyżej 200mg/dl to cukrzyca

A ja mam wyniki mmol/l Szukam w necie i nie moge znaleźć. Na kartce z wynikami mam limit ale dla glukozy na czczo,ale nie ma limitu jaki jest po 2 godz

A wyniki mam takie:
glukoza w surowicy: 4,1 mmol/l
glukoza po 2 godz: 7,2 mmol/l

Może któras z Was wie jak interpretowac wyniki w takich jednostkach?

Madlen ja od paru dni też sie męczę z kościa ogonową. Nię moge siedzieć normalnie na tyłku.Ale boli :dry:

jadzia jutro Twój wielki dzień :-) trzymammy kciuki za lot :-)

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka