BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #482457 przez Alina2408
wiesz prawda jest taka ze nie robilam testu a mzliwe to jest bo juz sie nie zabezpieczalismy tylko pozniej byla miesiaczka ale jak poszlam do lekarza to potwierdzil wiek rozwiniecia ciazy na ten ktory wychodzil od czasu ostatniej miesiaczki wiec mysle ze to tylko takie wyliczenie ze wzgledu na wielkosc dzidzi

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #482462 przez jadziatopol
Alina no to pewnie tak. Jak bylam w ciazy z synem to termin z OM wychodzil mi na 15 listopada...a wg usg na 28 pazdziernika bo byl duzy...a w rezultacie przenosilam go 10 dni po terminie... :) tak wiec roznie to bywa. Teraz tez sie licze ze moge pozniej urodzic.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #482469 przez buziaczek18
Tak nie ma co do tego reguły jakie duże dzieci rodzą słodkie mamy wiem sama po sobie ,przy braniu insuliny jest w normie ,czyli ok 3kg ,ja tak urodziłam ,Jadziu też tak myślę bo czasami brakuje mi oddechu właśnie jak się zdenerwuję i zaczyna mnie kuć wtedy ;) ,dominia ja mam 150 wynik cukru po 2 godzinach więc mam nadzieję że to nie zaliczy mnie pod cukrzycę ,choć różnie to odbieram wczoraj miałam o 10 rano 193 ale zjadłam pączka z bitą śmietaną./,nie wiej co mysleć,dzięki że jesteście,cały czas mój nastrój jest do dupy ,czuję się jak stara baba ,taka obolała ,a do tego pękł mi jeden z żylaków na wardze sromowej ,i puchnie mi tam aż chodzić nie mogę ,wargę mam jak arbuz. :( :(

12 lata 1 miesiąc temu #482475 przez dominia
Buziaczek norma po 2h jest 140, ale myślę, że może dietka wystarczy a razem damy sobie rade :)
Mi chodziło właśnie o wagę dzieci co mamy miały cukrzyce ciążową.. ze jeżeli dba się o dietę to dziecko ma mniejsze prawdopodobieństwo makrosomii w łnie matki :) no tak jakoś :P

12 lata 1 miesiąc temu #482483 przez Alina2408
buziaczek to jakis taki dzien mnie sie tylko spac chce jak diabli :) nie martw sie a na tego zylaka nie da sie nic?? moze alantan na gojenie albo cos w tym stylu zeby to sie nie suszylo i bolalo

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482491 przez DOMI
Jadzia czuję się w miarę dobrze tylko od kilku dni mała się tak układa, że czuję ruchy dosłownie w pochwie, więc już sobie wkręciłam, że coś się złego dzieje. W czwartek wizyta to zobaczymy.
Buziaczek to ty też masz co chwila jakieś przeboje. Może lekarz coś ci poradzi na tego żylaka. A jak z ciśnieniem bo może to od tego te bóle za mostkiem.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482492 przez kasia123m
ile postow..przebrnac nie moge...

Domina trzymam kciuki za wizyte...

Monia my juz patrzymy pod kontem cukrzycy heheh...wczoraj piszaac postze nataszka duza tez mialam zapytac o wynik obciazenia glukoza...zboczenie cukrzycowe..heheh...mi lekarz mowil ze dzieci cukrzycowe maja wiekszy brzuch...na to sie ponoc uwage zwraca...wiekszy niz reszte...ciekawe co powiedz na patologii w pon...

Alinka ciesze sie jeszcze raz ze nataszka zdrowa i ok..sliczna bedzie dzieeczynka..i nieprzejmuj sie naszym zboczeniem hehe...wiele dzieci rodzi sie ponad 4 kg z normalnych ciaz...widac corcia bedzie duza i juz...Fajne imie Nataszka..bardzo mi sie podoba..Natasia...nawet bardzo bardzo:))) a waga tak jak piszesz...ciaza dwa tyg starsza zaplodniona przed mies i wtedy waga sie zgadza

ja dzis bylam u fryzjera..prezent od tesciow...3 godziny siedzialam..jeszcze sie niemoge przyzywczaic do efektu..takie zajasne mi sie wlosy wydaja..mialam ostatnio borda..wkleje foty..

buziaczek to TY w poprzedniej ciazy juz mialas dietke tak?to TY juz wiesz co i jak...bedzie dobrze...coraz mniej nam zostalo..damy rade

Jadzia mam nadzieje ze sie niedenrwujesz...spokojnie...jeszcze kilkanascie godzin i zobaczysz ukochanego:)))

Princess odezwij sie

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #482494 przez jadziatopol
Buziaczek jej....wspolczuje ci tego zylaka. Musi byc cholernie nieprzyjemne ;) a z tym wynikiem to wystarczy pewnie dietka. Ja mialam 164 i dietka byla ...a poniewaz na czczo mialam 90 (norma do 90) a oni sa nadgorliwi to dali mi insuline na noc 2 jedn. ALe ona jest ok...nie to co insulina na dzien. Da sie wytrzymac. Trzymam kciuki :) a z ta nerwica tak jest. Ja nie moge oddychac bo mam pluca jak z drewna i piecze mnie czasem w mostku. Na poczatku wzywalam pogotowie...bo myslalam ze stan przedzawalowy...ale po chodzeniu 2 lata po specjalistach i wykluczaniu roznych ciezkich chorob postawili diagnoze NERWICA. Dobrze ,ze moge na ten lot kupic sobie validol. Oczywiscie wezme tylko jedna...bardziej potrzebuje czegos typu placebo....ja sie lepiej wtedy poczuje pomimo tego ze nie zadziala. :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #482497 przez Monia_T
Hej.

Wróciłam, wszystko załatwiłam :)

Alina, bardzo możliwe, że Twoja córcia została wcześniej "zmajstrowana" niż Wam się wydaje :) Najważniejsze, że zdrowa, a że duża to tylko powód do dumy zwłaszcza, że jak sama pisałaś ma po kim :lol:

Ja ostatnią miesiączkę miałam 26 kwietnia, i wg niej jestem w 31 tc. Ale wiem, że nasza córeczka została "zrobiona" po owulacji, tuż przed kolejną miesiączką :)
Zresztą nie martwi mnie, urodzi się jak przyjdzie jej pora :)

Pierwszą córkę urodziłam dokładnie w dniu terminu wg OM. A le nie wiem, za którym razem była poczęta :woohoo: a ważyła 3880g.

Buziaczek, współczuję Ci bardzo tych zdrowotnych i samopoczuciowych zawirowań :kiss: :kiss: :kiss: Nie doczytałam wcześniej, że Ty taką doświadczoną mamą jesteś :ohmy: Gratuluję :) A w jakim wieku są Twoje dzieciaczki?

Aniajulia nie masz lekko z mężem. Ale ten stres pewnie dla niego też jest ciężki. Życzę Wam, żeby się jakoś ułożyło. Psychologa polecam, dobry potrafi zdziałać cuda :blink:

Satine każdy lekarz Ci powie, że do spania najlepsza jest ta pozycja, która pasuje mamie :) Lewy jest dobry, bo zapobiegawczo na nim nie uciskasz ani maluszka ani żyły głównej, ale poza spaniem na brzuchu wszystko dozwolone :laugh:
A zgagę mam i ja KOSZMARNĄ!

Kasia super wyglądasz :)

Idę zrobić ziemniaki dla męża. Zajrzę później :woohoo:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #482504 przez dominia
Kasia super fryzurka :) mój gin właśnie mówił mi o brzuszku Igora ostatnio, że jakby był za duży w porównaniu z resztą ciałka to moglibyśmy się martwić, zobaczymy jak bedzie za godzine .. jeju ale sie denerwuje, cukier pewnie skacze jak szalony ..
Z tego co ostatnio Monia mówiła to też gin sprawdzał brzusio Iguni prawda ? :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482521 przez kasia123m
dziekuje:)pewnie musze sie przyzywczic...

jadzia a ten sok marchiowy to pewnie sama robilas...a ja glupia kupilam i wypilam pol szklanki teraz..cuker zmierze za godz ale sie boje bo lodki mi sie wydawal...

a na anemie ktos pije sok z buraka...powiecie mi jak go mam zrobic..ale kurde czy wolno sok z buraka..surowego.bo sam burak chyba nie bo strasznie cukier podnosi..

Domina teraz dopiero doczytalam ze cial ketonowych brak...super...ciesze sie bardzo:)))

12 lata 1 miesiąc temu #482526 przez jadziatopol
Kasia ele extra fryzurka :) :) wygladasz zabojczo :lol: czasem robiilam sama a czasem kupowalam. Spokojnie...cukeir bedzie ok :lol:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #482528 przez dominia
Kasia czyli buraki np. jakbym chciała zjeść barszcz z jajkiem to podnosi cukier ? u mnie ostatnio jedli na obiad a ja sie bałam i nie zjadłam ..
z tego co wiem to moja babcia ciotce kisiła buraki taki barszczyk robiła i z anemii wyszła tylko dzięki temu :)
Dzięki Twoim zaleceniom nie miałam dzisiaj ketonów :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #482541 przez Marlena1888
Kasia fajny ciekawy kolorek:)

Buziaczek głowa do góry! Ja też czuję się jak babka stara :/ wszystko mnie łamie, boli, chodzić nie mogę.. współczuję Ci tego żylaka, nie wesoło jak pękł, może faktycznie jakaś maść by pomogła.. ja mam na wardze taką kuleczkę, hm, jak podskórniak, coś takiego, możliwe że to opryszczka taka mała? od 4 mies. mi się pojawiła..

Alina jaka ładniutka buziunia :) i super że już taka duża :)

Dominia daj znać po wizycie :* 3mam kciuki:)

Madlen mój gin wczoraj mówił, że nie wolno żadnych plastrów rozgrzewających ani maści. może zadzwoń do niego i się spytaj co na to :*

A ja dziewczynki kończę robić obiadek, dziś indyk zapiekany z warzywami z ryżem i pieczarkami:) czekam na M właśnie aż wróci z pracy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482551 przez andzia_zg
kasia123m ładnie Ci w tych włosach :-) podoba mi się :lol:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka