BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #482043 przez ola85
1mmol/l = 18,1 mg/dl
Na czczo masz 74,2mg/dl
po 2 h 130,3 mg/dl

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #482051 przez kasia123m
Andzia wyniki masz w porzadku...norma po 2 godz jest do 7,8mola.ja wlasnie miala 7,93...a Ty masz wyniki ok.gartuluje.

...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482057 przez andzia_zg
kasia123m i ola85 ale ulga.A tak się bałam.

Właśnie znalazłam ten przelicznik na mmole w necie i nietolertancja glukozy jest przy 140mg/dl = 7,8mmol/l a cukrzyca jest przy 200mg/dl = > 11mmol/l

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482065 przez Pliszka
Dzień dobry :)
Andzia, gratuluję wyników :) Obudziłam się dziś dopiero po 7, szok :laugh: Nieźle się zdziwiłam jak zerknęłam na telefon.
Niestety całą noc śniły mi się jakieś motywy szpitalne :angry: Dobrze, że czwartek już pojutrze :)
Jadzia, ale emocje!!! :) Fajnie, że leci z Tobą Bartek, więc nie będziesz sama :) Niewiele dzieciaczków lata już będąc w brzuszku, więc może Hubi wyrośnie na obieżyświata :laugh: Odpoczywaj dziś, oddychaj głęboko, będzie dobrze, już niebawem będziecie w objęciach Radka :lol:
Miłego dnia Mamusie :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482075 przez jadziatopol
Andzia :lol: swietne wyniki :)
Kasia ja tez mam na czczo raz 83, raz 78...roznie...przy takiej samej dawce insuliny. Ale ja wogole nie jem buly pszennej na noc bo tez nie ma takie potrzeby . Nigdy mi nie wyszly ciala ketonowe....moze dlatego ze tlusta jestem :blink: chociaz to nie regula. W klinice byla dziewczyna ,ktora byla wieksza ode mnie 2 razy (poczulam sie jak kruszynka) i codziennie jej wychodzily ketony). Ja dzisiaj nie moglam spac od 3-5. Hubi zaczal kopac i koniec spania. Rano tez.Taki zywy teraz ...wczoraj mial znowu leniuszka. ALe moj gin powiedzial,ze na tym etapie moze sie mniej ruszac i to jest normalne...prosil,zeby nie panikowac. To ze ja nie czuje nie znaczy ze sie nie rusza. Wczoraj nie czulam podczas usg a ruszal sie. Kasia...nie wiem co zrobic dzisiaj z insulina. Powinnam ja dac o 22-ej ale o 4 rano musze wstac. Moze dac troche wczesniej tylko sie boje,ze sie nalozy dzialanie insuliny z poprzedniego dnia bo ona przeciez dziala 24 h. Jak myslisz? Bo jezeli chodzi o przesuniecie czasowe na miejscu to pytalam diabetologa i powiedziala,ze mam nie dawac jeden dzien i nic sie nie stanie.
Madlen tak :) siedze na walizkach :lol: balagan okropny. Moj syn poszzedl dzisiaj ostatni dzien do szkoly. Najgorsze jest to ,ze musze odpoczywac przed lotem bo o 4 rano musze wstac...a tu nagle znajomi sobie przypomnieli o mnie i chca mnie pozegnac wieczorem. Nie wiem jak im to powiedziec,ze o 7 juz musze isc spac. Obraza sie...no ale trudno. Odpoczynek wazniejszy. MOgli znalezc dla mnie wczesniej czas. ;)
Pliszka o dziwo od wczoraj moge oddychac...nerwy minely...ale to cisza przed burza chyba :lol: moge podobno kupic validol (uspokajajacy) i wziac jedna tabletke na miejscu. Ale ogolnie to zaczynam sie cieszyc bo kocham latac...Hubi mam nadzieje,ze tez pokocha :lol: bo to juz jego drugi lot :lol: obiezyswiat! hihihihi :lol:
Dominiatrzymam kochana kciuki od rana :lol:
A ja mialam cudny sen. Snilo mi sie ,ze podnosilam swoje dziecko z chodnika...lezalo zawiniete w kocyk i nie bylo widac twarzy i ja taka wystraszona...z obawa czy wszystko jest w porzadku podnioslam go i odslonilam kocyk a tam taki slu=iczny moj Hubus :kiss: niuniek mu wypadal z buzi i plakal co jakis czas a ja go tulilam do piersi i nioslam do wozka i bylam taka szczesliwa,ze jest zdrowy i caly i sliczniutki :kiss:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #482087 przez kasia123m
Jadzia nie wiem co Ci poradzic.do 20 godzin chyba dziala ta insulina.lepeij by bylo jakbys wziela troche pozniej...kolo 21.moze nie ch Cie Bartek obudzi.rano i tak niezmierzysz.musisz zrobic przerwe w mierzeniu.1 dzien nie zaszkodzi a i zmeczenie i niewyspanie napewno by sie odbily na wynikach i one by niebyly miarodajne.wiesz co jesz to przeciez Ci niezaszkodzi....pilnuj tylko jedzonka i bedzie ok.a juz tam na spokojnie wieczorem w domu wstrzykniesz dawke i zaczniesz pomiary od nastepnego dnia rano.przynajmniej ja tak mysle...bedzie dobrze

12 lata 1 miesiąc temu #482095 przez Madlen
Jadzia pewnie, odpuść sobie tych znajomych. Ja właśnie napisałam koleżance, co przyjechała z Włoch, że się z nią nie spotkam. W domu nieład (przyg. do remontu), i tak mnie boli ta kość ogonowa, że ryczeć się chcę.
Ona 3 raz w ciąży, młodsza o 6 lat, a ja nie podzielam tego hobby. Niektóre chyba dobrze znoszą ten stan. Ja drugi raz nie będę znosić tego koszmaru :(

Andzia to współczuje, bo to cholerny ból, przy wstawaniu, schylaniu się. Ale więcej z nas to chyba ma..
Chyba nic na to nie pomoże, trzeba przeczekać.
Pytałam na poprzedniej wizycie gina o bóle pleców. Powiedział, że lepiej nie będzie..

12 lata 1 miesiąc temu #482099 przez Marlena1888
Hej dziewczyny!
Jadzia cieszę się, że Hubi zdrowiutki i tak ładnie rośnie :D jak na drożdzach :) takie same wagi tygodniowo mają nasze synki:) ale fajnie :) zobaczymy jak mój będzie dalej tyć :D i 3mam mocno kciuki za lot ;P wszystko będzie dobrze :kiss:

Kasia super, że same dobre wieści :) i że z szyjką oki :)

Ja właśnie zjadłam kanapki z jajkiem na twardo:P wczoraj byłam w drogerii, farby kupione i jakoś pod koniec tyg poproszę szwagierkę o pomalowanie ;) noc minęła mi nawet fajnie, ale pomógł mi ten niurofen, na moje bóle stawowe.. ale fajnie by było jakby mi całkiem przeszło ;P miłego dnia babeczki :*

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482104 przez jadziatopol
Madlen masz racje,,,wlasnie wykonalam telefony i powiedzialam,ze jak chca wpasc to na chwile bo o 7 ide spac :) wspolczuje ci bolu kosci ogonowej....mialam 6to w poprzedniej ciazy ;) masakra ;) ;) i po porodzie jak wracala na swoje miejsce to myslalam ze wyjde ze skory :( nie wiadomo jak sobie pomoc ;) moze basen ci pomoze?
Marlena :kiss: ja juz sie balam ze za duzo urosl...ale waga jest w normie na 31 tydzien :lol: uff. Ostatnio rodzilam ponad 4 kg ale Hubi bedzie mniejszy troszke ...ufff :) bedzie moze lzej :) ciekawe ile twoj synus bedzie wazyl w 31 tc. napisz koniecznie. :kiss:
milego dnia :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #482113 przez Madlen
Jadzia db zrobiłaś, masz inne rzeczy na głowie teraz, musisz wypocząć o ile się da, wyciszyć.. Za chwilę będziesz tuliła swojego ukochanego.. :) Myślę, że wszystko powinno pójść gładko skoro tyle razy leciałaś i nie powinni Cię wrócić do PL.

Byłam przedwczoraj na basenie. Długo nie popływałam bo zimno mi było i jakoś mało sił miałam.
Nie pomogło, ale będę próbowac dalej.
Dziś zaś mam 1 zajęcia w szkole rodzenia :)

12 lata 1 miesiąc temu #482122 przez anoda89
Hej dziewczyny. Jakie wasze maluszki już duże :). Niech rosną zdrowo i się wykluwają bo ciocia nie może się doczekać :) :).

12 lata 1 miesiąc temu #482129 przez Monia_T
Cześć Wszystkim :)

Widzę same dobre wieści na forum, oby tak juz codziennie do lutego było :)

Jadzia bardzo się cieszę, że z Hubim i Tobą wszystko w porządku :lol: Duży chłopiec z niego! Super :laugh: Twoim lotem stresuję się chyba tak bardzo jak Ty, będę jutro cały dzień trzymać kciuki :kiss: I oczywiście odezwij się jak już skończysz namiętne powitania z ukochanym :blink:

Alina serdecznie gratuluję małej królewny :) Nie chcę się wymądrzać z tą wagą...ale ja miałam USG dokładnie w tym czasie co Ty i mi wyszło, że mała waży 1400gram. Norma na ten tydzień to podobno 1200g-1700g, u mnie było to bardzo dokładnie sprawdzane, że względu na cukrzycę i ryzyko makrosomii. Ty chyba nie masz problemów z cukrzycą?? Jeśli nie to Nataszka jest wyjątkowo duża, ponad normę :)

Andzia świetny wynik na krzywej! Bardzo się cieszę, że nie ma u Ciebie ryzyka cukrzycy :lol:

Ja ostatnio też obolała chodzę ;) Boli mnie kość ogonowa a do tego kość cipna daje się we znaki. Chwilami nie wiem jaką pozycję przyjąć, raz chodzę jak kaczka raz jak pingwin :huh: Jeszcze trochę...:)
Organizm chyba przyzwyczaił się do nowej insuliny, bo przy kolejnych wkłuciach nie było już problemów :)
Za to jestem niewyspana, bo najpierw 4 x do WC, później o 5 pobudka na wkłucie insuliny (mąż mi na śpiku zrobił, ale musiałam się wybudzić), o 6 pobudka na zmierzenia cukru, później wyprawiłam Kinię do szkoły i zasnęłam jeszcze na półtorej godziny. Mam niezły trening z tymi pobudkami przed wstawaniem do małej po porodzie :laugh:

Gabilee oglądaliśmy z mężem wczoraj ten filmik o uspokajaniu maluszków. Rewelacja! Mój mąż też zaciekawiony i zaraz mówi "musimy kupić taki elastyczny kocyk". Bardzo nam się te motody podobały. Zostało nam jeszcze do obejrzenia 20 minut, także dziś reszta porad :)

Za chwilę jadę do miasta, mam kilka spraw i chcę wjechać do Reala na jakieś zakupki :)

Miłego dnia Mamuśki :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482134 przez Martyna
Witajcie Dziewczynki!

Madlen do mnie własnie wczoraj przyszła karta zniżkowa i będę zamawiać witaminy ladeevit , o których któraś z Was tu pisała - mają w sobie magnez i żelazo i są tańsze od femibionu, który biorę

andzia_zg mi tez na glukozie robiło się słabo ale nie aż tak bardzo jak Tobie, całe szczęście masz już to za sobą :) i dobrze, że wyniki w porządku

Alina2408 gratuluję Córeczki!! duża już!! ja w czwratek dowiem się ile mój Mały waży

Marlena super, że wszystko w porządku i Filiperk zdrowo rośnie!

Kasia cieszę się, że z Tosią wszystko dobrze

Mrufka współczuję Ci tyvh bóli głowy, ja przed ciążą miałam okropne i wtedy tylko cisza i ciemność mi pomagały no i oczywiście ibuprom

Satine my tez sie nie możemy doczekać, chodzimy na usg do takiego lekarza, który dokladnie wszytsko omawia i pokazuje, dostajemy zdjęcia i cały przebieg wizyty na płycie także jeszcze w domu możemy Małego sobie pooglądać :)

Jadzia super, że z Toba i z Hubim wszytsko w porządku i możesz spokojnie lecieć!!

Bardzo się cieszę!! i też będę o Was myślała i czekała na sygnał, że już jesteście na miejscu zmęczeni ale szczęśliwi :)

Dominia powodzenia na wizycie, trzymam kciuki!

Pliszka dziękuję, postanowiłam, że muszę zacząć pozytywnie myśleć i się nie denerwować. Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie abym nie miała czasu na głupoty. Na zwolnieniu jestem już ponad 2 tygodnie. Już nie dawałam rady i 2 ostatnie tygodnie pracowałam tylko 6 godzin. Teraz w domu tak dziwnie, ale moje chłopaki do mnie dzwonią i wypytują jak się czujemy więc kontakt jest. Na spacerek z chłopakami :) bardzo chętnie. A w jakiej dzielnicy mieszkasz?
Ja tez mam wizytę w czwartek :) i nie denerwuj się na zapas

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #482143 przez dominia
Hej mamusie :*

Kasia zjadlam wczoraj kromke zwyklego chleba z serem zoltym i popilam mlekiem. Mialam kupic bule ale ostatnio cos mi sie skleroza wlaczyla :blush: i po 8h budzik mnie obudzil zmierzylam cukier byl 73 :) a cial ketonowych w moczu brak ! :lol:

Jadzia dobrze mowia dziewczyny dzisiaj masz byc oaza spokoju :) jutro wielki dzien :) o jejku a ja juz sie denerwuje za Ciebie :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482151 przez aniajulia2
Madlen powiem ci ze bardzo ciezko jest chwilami wytrzymac. Nie zdawalam sobie sprawy jak ta wasza praca wyglada dopoki w jakis sposob sama w to nie weszlam. Ciagly stres bo praca na ulicy to jeszcze przelozeni dokladaja pracy i nerwow. Moj m ciagle chodzi po jakis przesluchaniach, ciagle pisze jakies notatki, bardzo duzo czasu spedza w sadzie na rozprawach. Z tego co slysze jak rozmawia z kolegami to chyba nigdzie az tak zle nie jest jak w naszej miejscowosci. Bardzo duzo osob ucieka z naszego miasta do innych-dalej polozonych-byle miec spokoj. Jak sobie go porownuje jak wchodzil dopiero do policji a teraz to BARDZO sie zmienil. Kiedys nie mozna bylo go wyprowadzic z rownowagi-a teraz wystarczy jedno nie takie zdanie. Chce go umowic z jakims psychologiem-ale musze to zrobic tak zeby nikt sie nie dowiedzial. Sory ze sie tak rozpisalam ale nie mam z kim o tym tak porozmawiac bo wiekszosc naszych znajomych uwaza ze ma super prace.

Co do bolu kosci ogonowej to ja tez to mam niestety. W niedziele to mnie tak bardzo bolalo ze az pol nogi do kolana. Nie moglam chodzic ani siedziec tylko lezec na jednym boku,ale juz sie przekrecic na lozko to masakra.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka