BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #481592 przez [email protected]
Alina będzie Nataszka :) jak moja chrześnica,super,duża już dziewczynka ale to juz 30tydz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481605 przez gabilee
xpatix to remoncik pelna para idzie :D super a jak efekt bedzie to milo siedziec bedzie :) a gdzie sie uczysz?

alina a nie mialas wlasnie t45ej wagi wpisac na poczatku 1? bo taka duza jak na 30 tc ale ja sie nie znam to moje pierwsze dzidzi , bo ja w 27 tc bylam to 900 g wazyl moj synus :)

12 lata 1 miesiąc temu #481613 przez dominia
Gabilee mi się wydaje, że każdy dzidziuś inaczej przybiera na wadze :) mój syn w 24 tyg. ważył 780g :) jeden maluszek rośnie szybciej drugi potrzebuje na to czasu :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481620 przez xpatiiix3
no pewnie, ja to już chce szybciej, bo mi będzie lepiej spokoju trochę będzie ;) a ucze się w szkole fryzjerskiej.

No a co do tego USG jeszcze, to jak miałam połówkowe USG robione to lekarz nie dość ,że się spóźnił prawie godzinę (całe szczęście byłam pierwsza na godzinę zapisana ;P ) to jeszcze zrobił je w ciągu 3min i się kłócił z moim miśkiem po co jemu zdjęcie, bo poprosił lekarza i ogólnie był bardzo nieprzyjemny... No, ale tak poradnia NFZ to co tu komentować...
A co do wagi w 23tc moje maleństwo ważyło 412g więc malutki, ciekawe ile teraz ;P W czwartek 29tc się zacznie ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #481624 przez gabilee
dominia pewnie masz racje :* kazde dziecko inaczej :) to ja pokaze mojemu n ile wasze dzieciaczki waza , bo on mi wmawia , ze urodze duze dziecko min 60 cm bo on byl duzy ;/ az czasem juz zla na niego jestem ;/ bo on sobie niby zartuje a w ciazy mnie wszystko drazni :P

xpati super fryzjerka to bardzo dobry zawod zawsze ludzie bede z tej branzy76 korzystac ^^

12 lata 1 miesiąc temu #481628 przez xpatiiix3
Gabilee No dobry dobry, tylko ja ostatnio mam jakieś wątpliwości czy chce to robić, ale już jak zaczęłam skończę tą szkołę i dalej się uczyć pójdę, póki mogę będę korzystać ;) ale zawsze to można dorobić sobie parę złotych, pójść komuś włosy pomalować, uczesać czy ściąć ;) Jak miałam 16-17 lat to moja mama zawsze się ze mnie śmiała, że otwieram w domu salon kosmetyczny, bo ciągle to jakieś koleżanki przychodziły i robiłam kolczyki w pępkach, językach, nosie itd, jakoś zawsze miałam do tego pociąg, przedewszystkim krwi się nie boję ;P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #481645 przez Marlena1888
Hello dziewczynki!
Ja właśnie wróciłam z wizyty, zadowolona jestem, bo mój gin. zawsze umie uspokoić. Więc tak, malutki rośnie w zawrotnym tempie:) waży 1233g:) szyjka zamknięta ok41mm, za 3 tyg. przed świętami mam next wizytę i zrobi mi gin. posiew;) kazał duużo pić, nospy się nie bać- mówiłam o moich obawach. To mówił że na mięśnie logopedyczne ona nie działa, że ktoś sobie to wymyślił, że szkodliwa ale w pierwszych 3 miechach. Na zaparcia zalecił lactolosum 3#dziennie. Zaniepokoił go mój chód bo staw biodrowy z prawej strony mi promieniuje i nie bardzo na tej nodze staje, i chodzę wolno i kuśtykam. To wprowadził mi ibuprom 3#dziennie przez tydz. Ale mówił że to macica powiększona oddziaływuje na tkanki i tak to bywa czasem. Trzeba jakoś przetrwać. Termin porodu mi się przesunął uwaga, na 5 lutego! :) Mówi, że tydz. wcześniej conajmniej;) I już głowką na dole sobie siedzi:) uff rozpisałam się :) ale najważniejsze, że Filipek zdrowiutko rośnie:)

Alina gratulacje :) Natasza ładne imie :)

Sylwia co za nie miła lekarka, na fundusz tak się obchodzą z Tobą, zero zrozumienia..

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481648 przez kasia123m
a mnie sie wydaje ze Alinka sie pomylila...Nataszka wazy 1230 a nie 2130..moge sie zalozyc:)))super gratuluje Nataszki!!! duza cora i super ze wszystko ok:))

ja juz po wizycie.szyjka zamknieta:)i chyba dluga bo nic nie mowil.Tosia rosnie zgodnie z tyg ciazy.idealnie.choc mowi ze mama taka chudziutka a dziecko takie duzo...wazy 1030gram:)) ale glowke ma na 26tyg 5 dni a brzuszek na 27tyg 1dzien wiec zgodnie z suwaczkiem.miednicowo narazie ulozona.mowil cos o hematologu w innym szpitalu( 3 z koleji),o plytki nisieki 97tys...Ale ostatnio byly 101tys wiec zadna roznica.Mowil ze parametry krwi spadaja do 32 tyg wiec moze sie okazac ze za dwa tyg beda duzo nizsze.zadzwonie do rydygiera ale jak pytalam o skierowanie to twieedzil ze nietrzeba...watpie..jak bez skierowania mnie przyjma.Mowil zebym pokazala plytki diabetologowi w czwartek oraz na patologii na kopernika w pon.zobacze co mi powiedza.Kazal mi zrobic uklad krzepniecia caly...mowil ze jakbym sie dostala do hematologa to by mi w szpitalu zrobili...moze mi zrobia na kopernika..dowiem sie.A jak nie to pojde do internisty moze mi da skierowanie...bo pewnie caly uklad krzepniecia duzo kosztuje.Toxoplazmoze kazal zrobic IGG tylko po co...bo niby niechorowalam wczesniej...i ze sie to powtarza w ciazy...Noi okulista tez mnie czeka bo oczy..czy moge rodzic normalnie...Przytylam niby 1kg ale wlazlam w kozakach na wage wiec moze nie tyle..heheh...wazne ze Tosia rosnie prawidlowo:)))

Marlena super ze Filipek zdorow rosnie..duzy chlopak:)))szyjka zmaknieta wiec wszystko ok..:))

12 lata 1 miesiąc temu #481650 przez sylwia1986
Mi na żadnej wizycie Pani doktor nie powiedziała ile waży bubuś ;/ Ale teraz już mi się nie chce zmieniać lekarza. Na szczęście nic złego się nie dzieje.

12 lata 1 miesiąc temu #481656 przez gabilee
xpati to na kosmetyczke moglas isc :) idac w tym kierunku nie bedziesz raczej zalowac i narzekac na brak dochodow :) mam kuzynke fryzjerke i naprawde dobrze przedzie :P

zjadlam obiadek ryz curry do tego piers smazona w calosci w miodzie hmm palce lizac :)

t45eraz musze posiedziec bo jak leze to wracaja mi znowu mdlosci i badz tu czlowieku madry kiedy to sie skonczy ;/

wogole to rozmawialam z innymi mamusiami to mowily , ze po ciazy zostal im wstret do zapachow , ktorych nie znosily76 w ciazy76 ;/ czy te mamusie co maja juz dzieciaczki moga sie wypowiedziec jak to jest? :)

12 lata 1 miesiąc temu #481659 przez aniajulia2
Hej dziewczyny!
Dawno sie nie odzywalam-ale jakos tak nie mam humoru-az mi ciezko z tym. Troche sie poklocilam z m mielismy ciche dni-powiedzial mi ze straszna sie zrobilam w tej ciazy a najgorsze jest to ze ja o tym wiem i nie moge mu zazucic ze klamie. Ale mimo wszystko powinien mnie wspierac i sie nie klocic ze mna w tym trudnym dla mnie okresie :) -tak wiec i tak musial mnie przeprosic i tak :laugh: . A tak poza tym to dopiero do mnie dociera za ciezki orzech sobie wzielam do zgryzienia tego mojego chlopa- bardzo sie zmienia pod wplywem swojej pracy-nerwowy i wybuchowy-policjant.

Jadziu i Kasiu spoznione ale szczere zyczenia dla Ciebie i Bartka :)
Monia wspolczuje ci z ta cukrzyca wogole wszystkim mama slodkim :-)

Gratuluje dobrych wiesci z wizyt i oby tylko takie juz byly. A corcia ponad 2 kg to naprawde juz spora-gratuluje.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481660 przez sylwia1986
Kasiu układ krzepnięcia wcale nie jest taki drogi, ale w sumie nie wiem co Ci tam lekarz zalecił. INR i APTT kosztują ok. 20zł.

Alinko gratuluje dziewczynki :) daj znać co z tym Twoim konkursem :)

12 lata 1 miesiąc temu #481661 przez dominia
Marlena super, że z Filipkiem wszystko ok ! :) i ładnie sobie rośnie :)

Kasia wiedziałam, że z szyjką będzie wszystko ok :lol: Tosia pięknie rośnie i jest zdrowiutka :) a Ty zrobisz badania i też będzie dobrze :)

Tak bardzo sie ciesze z tych dobrych wiadomości z wizyt ! jeszcze czekamy na Jadzie i tyle ? czy o kimś zapomniałam ? :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481662 przez mrufka
Wy jak zwykle piszecie i piszecie że nadążyć nie mogę :)

Alina jak duża ta twoja kruszyna :laugh: gratuluję córuni

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki

Ja od wczoraj z ogromnym bólem głowy chodzę w nocy nie spałam tak mnie bolała że normalnie beczałam jak dziecko do tego ból pachwin :angry: teraz już tylko mnie tak ćmi jest przynajmniej 1000% lepiej. Ale najgorsze jest to że aplikując sobie globulkę wyczuwam samą koncówkę szyjki, z rana sprawdzę jeszcze raz jak coś to pojadę na IP.

Co do twardnienia to ja mam cały czas prawie twardy a leżę.

Przepraszam że nie odpisuje każdej z osobna ale ciężko mi was nadrobić.

Bardzo cieszą mnie wasze wizyty że takie optymistyczne :kiss: super :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #481664 przez gabilee
marlena i kasia super , ze po wizycie wszystko ok :) dobra passa natala dla naszego forum mam nadzieje :) najwazniejsze , ze dzieciaczki zdrowe i rosna :)

sylwia a czemu ci nie podaje? dziwnie jakos ;/

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka