- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
alina a nie mialas wlasnie t45ej wagi wpisac na poczatku 1? bo taka duza jak na 30 tc ale ja sie nie znam to moje pierwsze dzidzi , bo ja w 27 tc bylam to 900 g wazyl moj synus
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
No a co do tego USG jeszcze, to jak miałam połówkowe USG robione to lekarz nie dość ,że się spóźnił prawie godzinę (całe szczęście byłam pierwsza na godzinę zapisana ;P ) to jeszcze zrobił je w ciągu 3min i się kłócił z moim miśkiem po co jemu zdjęcie, bo poprosił lekarza i ogólnie był bardzo nieprzyjemny... No, ale tak poradnia NFZ to co tu komentować...
A co do wagi w 23tc moje maleństwo ważyło 412g więc malutki, ciekawe ile teraz ;P W czwartek 29tc się zacznie
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
xpati super fryzjerka to bardzo dobry zawod zawsze ludzie bede z tej branzy76 korzystac ^^
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja właśnie wróciłam z wizyty, zadowolona jestem, bo mój gin. zawsze umie uspokoić. Więc tak, malutki rośnie w zawrotnym tempie:) waży 1233g szyjka zamknięta ok41mm, za 3 tyg. przed świętami mam next wizytę i zrobi mi gin. posiew;) kazał duużo pić, nospy się nie bać- mówiłam o moich obawach. To mówił że na mięśnie logopedyczne ona nie działa, że ktoś sobie to wymyślił, że szkodliwa ale w pierwszych 3 miechach. Na zaparcia zalecił lactolosum 3#dziennie. Zaniepokoił go mój chód bo staw biodrowy z prawej strony mi promieniuje i nie bardzo na tej nodze staje, i chodzę wolno i kuśtykam. To wprowadził mi ibuprom 3#dziennie przez tydz. Ale mówił że to macica powiększona oddziaływuje na tkanki i tak to bywa czasem. Trzeba jakoś przetrwać. Termin porodu mi się przesunął uwaga, na 5 lutego! Mówi, że tydz. wcześniej conajmniej;) I już głowką na dole sobie siedzi:) uff rozpisałam się ale najważniejsze, że Filipek zdrowiutko rośnie:)
Alina gratulacje Natasza ładne imie
Sylwia co za nie miła lekarka, na fundusz tak się obchodzą z Tobą, zero zrozumienia..
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja juz po wizycie.szyjka zamknieta:)i chyba dluga bo nic nie mowil.Tosia rosnie zgodnie z tyg ciazy.idealnie.choc mowi ze mama taka chudziutka a dziecko takie duzo...wazy 1030gram:)) ale glowke ma na 26tyg 5 dni a brzuszek na 27tyg 1dzien wiec zgodnie z suwaczkiem.miednicowo narazie ulozona.mowil cos o hematologu w innym szpitalu( 3 z koleji),o plytki nisieki 97tys...Ale ostatnio byly 101tys wiec zadna roznica.Mowil ze parametry krwi spadaja do 32 tyg wiec moze sie okazac ze za dwa tyg beda duzo nizsze.zadzwonie do rydygiera ale jak pytalam o skierowanie to twieedzil ze nietrzeba...watpie..jak bez skierowania mnie przyjma.Mowil zebym pokazala plytki diabetologowi w czwartek oraz na patologii na kopernika w pon.zobacze co mi powiedza.Kazal mi zrobic uklad krzepniecia caly...mowil ze jakbym sie dostala do hematologa to by mi w szpitalu zrobili...moze mi zrobia na kopernika..dowiem sie.A jak nie to pojde do internisty moze mi da skierowanie...bo pewnie caly uklad krzepniecia duzo kosztuje.Toxoplazmoze kazal zrobic IGG tylko po co...bo niby niechorowalam wczesniej...i ze sie to powtarza w ciazy...Noi okulista tez mnie czeka bo oczy..czy moge rodzic normalnie...Przytylam niby 1kg ale wlazlam w kozakach na wage wiec moze nie tyle..heheh...wazne ze Tosia rosnie prawidlowo:)))
Marlena super ze Filipek zdorow rosnie..duzy chlopak:)))szyjka zmaknieta wiec wszystko ok..)
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zjadlam obiadek ryz curry do tego piers smazona w calosci w miodzie hmm palce lizac
t45eraz musze posiedziec bo jak leze to wracaja mi znowu mdlosci i badz tu czlowieku madry kiedy to sie skonczy ;/
wogole to rozmawialam z innymi mamusiami to mowily , ze po ciazy zostal im wstret do zapachow , ktorych nie znosily76 w ciazy76 ;/ czy te mamusie co maja juz dzieciaczki moga sie wypowiedziec jak to jest?
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dawno sie nie odzywalam-ale jakos tak nie mam humoru-az mi ciezko z tym. Troche sie poklocilam z m mielismy ciche dni-powiedzial mi ze straszna sie zrobilam w tej ciazy a najgorsze jest to ze ja o tym wiem i nie moge mu zazucic ze klamie. Ale mimo wszystko powinien mnie wspierac i sie nie klocic ze mna w tym trudnym dla mnie okresie -tak wiec i tak musial mnie przeprosic i tak . A tak poza tym to dopiero do mnie dociera za ciezki orzech sobie wzielam do zgryzienia tego mojego chlopa- bardzo sie zmienia pod wplywem swojej pracy-nerwowy i wybuchowy-policjant.
Jadziu i Kasiu spoznione ale szczere zyczenia dla Ciebie i Bartka
Monia wspolczuje ci z ta cukrzyca wogole wszystkim mama slodkim
Gratuluje dobrych wiesci z wizyt i oby tylko takie juz byly. A corcia ponad 2 kg to naprawde juz spora-gratuluje.
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alinko gratuluje dziewczynki daj znać co z tym Twoim konkursem
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Kasia wiedziałam, że z szyjką będzie wszystko ok Tosia pięknie rośnie i jest zdrowiutka a Ty zrobisz badania i też będzie dobrze
Tak bardzo sie ciesze z tych dobrych wiadomości z wizyt ! jeszcze czekamy na Jadzie i tyle ? czy o kimś zapomniałam ?
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Alina jak duża ta twoja kruszyna gratuluję córuni
Za wszystkie wizyty trzymam kciuki
Ja od wczoraj z ogromnym bólem głowy chodzę w nocy nie spałam tak mnie bolała że normalnie beczałam jak dziecko do tego ból pachwin teraz już tylko mnie tak ćmi jest przynajmniej 1000% lepiej. Ale najgorsze jest to że aplikując sobie globulkę wyczuwam samą koncówkę szyjki, z rana sprawdzę jeszcze raz jak coś to pojadę na IP.
Co do twardnienia to ja mam cały czas prawie twardy a leżę.
Przepraszam że nie odpisuje każdej z osobna ale ciężko mi was nadrobić.
Bardzo cieszą mnie wasze wizyty że takie optymistyczne super
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sylwia a czemu ci nie podaje? dziwnie jakos ;/