- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do pokoiku to wlasnie dlatego chce miec odrazu osobno jezeli jest taka mozliwosc u nas , bo wiem , ze potem bedzie mi t4rudno sie z nim rozstac :/
ale najwazniejsze , ze wszystko u ciebie wporzadku :* a schizy co do ruszania sie dziecka ma kazda z nas , ale wiadomo trzeba by76c czujny76m zwlaszcza w twojej sytuacji
satine moze rzeczywiscie zle sie ulozyl pozniej sprobuje dzieki mam nadzieje ze pieniazki szybko dotra do ciebie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wlasnie ja nie wiem jak to teraz z tymi wizytami w grudniu ja ide y6 grudnia albo jakos przed swietami nie wiem sama jeszcze ..
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anuska bedzie dobrze trzymam kciuki wiem,ze sie denerwujesz bo jak ja uslyszalam,ze nie ma zoladka to serce mi stanelo z nerwow...a po chwili juz sie znalazl. Na wczesniejszym usg byly 2 raczki?
Kasia poczekaj do czwartku a jak zwiekszysz to tez nic sie nie stanie. Mnie okrzyczaly ze dzwonie z taka pierdola (doslownie) bo mowily na szkoleniu ze mam samam sobie zwiekszac w zaleznosci o d wyniku i ze nieuwaznie sluchalam. i zwiekszylam z dwoch na 3 jednostki i tak juz 3 tygodnie jestem na 3 jedn. Kasia...dobrze bedzie z szyjka i wogole...zobaczysz. Trzymam kciuki kochana mocno i Wszystkiego dobrego z okazji imienin!!! Zeby Tosia byla zdrowa i wszystko potoczylo sie po twojej mysli
Monia masz przepiekna corke...nawet moj syn powiedzial ,ze bardzo ladna
Ja sie juz spakowalam...jeszcze tylko male porzadki i juz dzisiaj wizyta od ktorej wszystko zalezy...najwyzej sie rozpakuje
Banananama trzymam kciuki za wizyte
Gabilee lozeczko mi sie baaaaaardzo podoba. Extra ciesze sie ze u ciebie wszystko dobrze
Domi ja tez juz nie moge sie doczekac stycznia schizy mamy wszystkie
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
dzis zrobilam spaghetti i upieklam bananowca z aromatem rumowym mniam ja tez wywnetrzniam sie kulinarnie po pierwsze zeby nie spedzac calego dnia na sprzataniu a po drugie ja uwielbiam gotowac poza tym zrobie wszystko zeby tylko nie wieszac ubran w szafie hihi leza na dnie i juz niedlugo wypadna
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Alinka trzymam kciuki żeby dzisiaj na usg dzidziuś miał ładnie rozłożone nóżki i pokazał co się tam kryje
Anuska będzie dobrze, na następnej wizycie zobaczysz dwie zdrowe rączki
Co do tych schiz to macie racje, mamy je wszystkie ale też mamy siebie i pomagamy sobie w tych gorszych chwilach dobre słowo dużo daje
zjadłam pomidorową z makaronem żytnim z pełnego przemiału, zaraz biorę się za pstrąga zobaczymy poźniej poziom cukierków
Satine super, że idziesz z Marysią na 3d ja mam ochotę straszną iść na takie badanie.. jak jutro nie będę zadowolona z usg a sprzedamy samochód to też pójdę wtedy będę chciała badanie Igora od stóp do głów
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
ja pamiętam, że moją o 7lat młodszą siostrę kołysałam w wózku;) aż sprężyny wysiadły;)i też lubię tą piosenkę a wzór łóżeczka rewelacja
Anuśka nie denerwuj się, na pewno wszystko jest na swoim miejscu. Na następnej wizycie wszystko się okaże, 3mam mocno kciuki żeby pokazała się:*
Alina a o której masz wizytę, ?ale będzie dziś relacji z wizyt, ja tez mam o 18:D
Kasia wszystkiego najmilszego z okazji imienin!
Domii , każda z nas ma schizy.. zamartwiamy się na zapas, żeby wszystko było dobrze.. ja też bym chciała luty,oh:P
jedziemy z M wcześniej bo musimy wyskoczyć do plusa- mężowi w sobotę wyprałam telefon ale się śmiałam, no ale jego wina bo z kieszeni nie wyciągnął i jeszcze do drogerii i może na ciuchy:) to do wieczorka:* 3majcie się ciepło
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dominia ja tez nie pieke...po pierwsze,ze wogole nie umiem i zawsze mi jakis kamien albo zakalec wychodzi...a po drugie cukrzyca...moj syn rowniez jest na mojej diecie i nie narzeka. Chociaz wczoraj kupil sobie kebaba
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lekarka zmieniła mi insulinę, niestety na dużo droższą, ale trudno jak trzeba to trzeba. Ta jest podobno mocniejsza i dużo szybciej działa, pytanie tylko jak mój dziwaczny organizm na nią zareaguje Teraz nocnej mam 20 jednostek, później inną o 5 rano 4 jednostki i w ciągu dnia 3 x przed posiłkami 28j, 37j, 19j. Niestety dawki nadal będą się zwiększać ale na tą chwilę mam 108 jednostek na dobę Dostałam też prywatny numer komórki do lekarki, powiedziała, że mam dzwonić o każdej porze...mam nadzieję, że to nie będzie potrzebne.
No i warzywa kapustne itp. mam w dużych ilościach dodawać do każdego posiłku. A ja i tak ciągle sałatki, surówki, warzywka...
Mam nadzieję, że to przyniesie efekt.
Pytałam o wpływ cukrzycy na dziecko. Jak jest podniesiony poziom cukru, to dziecko jest ospałe, rozbite, nie reaguje na bodźce, porównała to do ostrej grypy. Długotrwały taki stan powoduje, że nie rozwija się dobrze, nie ma siły. Kiedy cukier jest obniżony, dziecko nie odczuwa tego tak źle jak podwyższonego, dopiero jak poziom spada poniżej 60.
No i powiedziała, że moim największym wrogiem teraz jest stres. Mam się nie denerwować, łatwo powiedzieć. Każdy nerw powoduje skok cukru, o którym ja podobno nawet nie wiem, a mała to odczuwa. Zapewniła, że wyprowadzi mnie z tych skaczących cukrów, a ja mam być oazą spokoju
Dziękuję za komplementy o mojej córci
Wykapany tatuś A włoski ma teraz jeszcze dłuższe, na szczęście jakiś czas temu dała się namówić chociaż na cieniowanie, a i tak sięgają za posladki jak się je wyprostuje. I ona ani myśli je skrócić
Może Iga wda się trochę w mamusię...
Satine na 3-4 dni przed 3d polecam dużo pić, obraz jest wtedy dużo wyraźniejszy.
Gabilee śliczne to łóżeczko! My zamówiliśmy jasne, sosnowe z szufladą, fotkę wklejam poniżej. Jeśli detektorem nie słyszysz tętna maluszka spróbuj położyć się na boku i przyłóż słuchawkę tam gdzie się maleństwo wypnie. Ja nie mam problemów ze znalezieniem serduszka, Tobie na pewno też sie uda Ja psu do naszego łóżka też nie pozwalam wchodzić i on to respektuje Ale z Młodą spać uwielbia, a ona z nim więc nie protestuję
Filmik sobie później obejrzę.
Kasia ja na Twoim miejscu nie zwiększałabym dawki insuliny po jednorazowym przekroczeniu o 1. Poczekaj do jutra, jak rzeczywiście będzie podwyższony to wtedy zwiększ dawkę. Najlepsze życzenia imieninowe I powodzenia u fryzjera
Bananamama daj znać jak tam w szkole rodzenia.
Domi wiem, że ciężko się nie denerwować jak ciągle coś nas zaskakuje. Trzymam kciuki za pozytywne wieści u lekarza
Alina to z niecierpliwością czekamy na wieści z wizyty Ciekawe czy się maleństwo ujawni...
Marlena udanych zakupów życzę
Pochwalę Wam się kombinezonikiem jaki upolowałam dla Igi w lumpie kilka dni temu jest bialutki, bez najmniejszej skazy, z milusiego materiału. Zapłaciłam całe 20zł Rozmiar 0-3, także idealny na sam początek.
Właśnie po raz pierwszy podałam sobie tą nową insulinę i kręci mi sie w głowie. Muszę się chyba na chwilę położyć.
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Jadzia z tym kebabem to dobrze zrobił bo ma niskie ig no chyba, że fryty do tego. Ja na diecie jadałam z ryżem i warzywami i cukier był zawsze ok.
Monia no to mam nadzieję, że teraz po woli wszystko się unormuje. Śliczne łóżeczko i kombinezonik też. Ja mam również biały po synku. Z tym stresem to prawda sama jestem tego doskonałym przykładem. Ale wiadomo że łatwo powiedzieć nie stresuj się. Szczególnie jak ciągle coś nowego wyskakuje.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
No to teraz spokój, spokój i jeszcze raz spokój, jakoś dasz rade
Bardzo ładne misiowe łóżeczko i kombinezonik
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
monia twoje lozeczko tez sliczne ja bym swojego nie kupila , bo jest bardzo drogie jak sie chce ze sklepu a takie bez szczebelek po tej wezszej stronie tylko w calosci t45o na allegro za 6500 allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-...cor-i2759145506.html
psychole a tesc za 200-300 zl zrobi , bo sam material potrzebuje wiec ciesze sie bardzo
a kombinezonik slodki kupilas
ciesze sie ze wizyta ci sie udala i wszystko napewno sie ulozy
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=1467&%3CosCsid%3E
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co dzis jecie na obiadek ? tak mi sie cos chce , a nie wiem co ;/
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa