BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #483729 przez Alina2408
princess oczywiscie ze tak ale i teraz mozna znalezc odpowiednia hodowle :)

marlena tak generalnie mamy wszystko dla maluszka bo ja sie bawilam zakupami puki moglam :) teraz jest mi ciezej bo sie szybciej mecze :) ale za to mam zamiar kupic dla malej skoro juz wiem ze to jednak bedzie nataszka jakas sliczna sukieneczke :)

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #483733 przez kasia123m
Alinka a czosnek surowy rozgnieciony?chce probowac zrobic cos innego bo ilez mozna jesc piers z kurczaka...a ten szpinak to na krew bo ciagle mam ta anemie...jakby to jadalne bylo to bym robila choc raz w tyg...

12 lata 1 miesiąc temu #483739 przez Pliszka
mrufka, bardzo ładnie wyglądasz, piękny brzuszek! :)

princess, tak, przygotowuję mięsko dla mojego mięsożernego Misia, na szczęście smakują mu też potrawy bez mięsa, je tylko drób i ryby i ostatnio poprosił żebym kupowała mięsko tylko z eko-hodowli :)

12 lata 1 miesiąc temu #483744 przez Alina2408
Kasiu surowy pokrojony w kosteczke ja mam taki specjalny rozdrabniacz do czosnku bo wyciskaczy nie lubie

12 lata 1 miesiąc temu #483751 przez dominia
Kasia nie znajde tego przepisu, za duzo stron do przeglądnięcia :)
chcesz to moge Ci napisać ten przepis na bułeczki twarogowe :)

12 lata 1 miesiąc temu #483767 przez Alina2408
a jak z jedzeniem fety na tej waszej diecie bo ze szpinakiem to cud miod w gebie

12 lata 1 miesiąc temu #483768 przez mrufka
Princess Xpatiii Aganobla Marlena Pliszka dziękuję za komplementy :kiss: Choć sama uważam że wyglądam jak wata cukrowa na patyku :P na górze okrąglutko a nóżki jak patyczki :laugh:

Marlena tak mam synusia Kubusia ma 3 latka skończone teraz w listopadzie :)

Satine ja mam książkę o odżywianiu w ciąży i w produktach na czarnej liście jest min wątróbka. Ja przed ciążą w ogóle nie słodziłam nic a teraz nie wypiję herbaty bez cukru i pomarańcze mogę chłonąć kilogramami a wcześniej ich nienawidziłam.

Słodkie mamy u mnie na wigilie też są specjalne dania dla cukrzyków bo moja ciocia ma i ona zawsze je zupę grzybową ale nie zabielaną lub barszcz czerwony postny z uszkami tylko robione z innej mąki, karpia je takiego faszerowanego warzywami z foli i kapustę z grzybami, ma też karpia w galarecie ale nigdy go nie jada i zawsze ze sobą przynosi przepyszny razowy jabłecznik który też wcina :) najbardziej płacze za kompotem z suszu i zawsze mówi że tego najbardziej jej żal

12 lata 1 miesiąc temu #483770 przez DOMI
Stanie chyba nie jadasz tej wątróbki codziennie kilogramami. Grunt to nie dać się zwariować. Wszystko z umiarem i będzie dobrze.

12 lata 1 miesiąc temu #483775 przez Satine0
Pewnie, że nie...zjadłam ją raptem raz :) i to w małej ilości.

12 lata 1 miesiąc temu #483776 przez dominia
Alina feta jest bardzo słona więc ja jej nie jem :) staram się być ostrożna z tym :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483794 przez Madlen
Mrufka pięknie wyglądasz..

Princess wczoraj położna mówiła, że porody z mamą rzadko się praktykuje.
Matce podobno ciężko się patrzy na cierpienie córki, poprzez silną więź i mało takich porodów. Częściej z siostrą, przyjaciółką, które patrzą na poród zadaniowo.

Ja podobnie jak mrufka chcę rodzić sama. Bo tak i już.

Pliszka też się czaję, by zrobić to danie :)

Alina my też musimy sami wszystko kupować, nikt nam nic nie da dla dziecka.
Polożna mówiła, że faceci mdleją przy porodzie tylko w filmach i że się to za jej kadencji nie zdarzyło..

Będę królową :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #483802 przez DOMI
Kasia jak nie lubisz szpinaku to nie ma się co nim katować bo wcale nie jest specjalnie bogaty w żelazo a ponad to to które zawiera jest bardzo słabo przyswajalne (zaledwie ok 1%).

12 lata 1 miesiąc temu #483804 przez Alina2408
madlen mnie to tylko drazni ze oni obiecali bo kazdemu z braci m kupili a w sumie to my na poczatku nie chcielismy no ale skoro powiedzieli ze jak nie pozwolimy im kupic to sie obraza to w koncu doszlismy do wniosku ze ok no i tyle nie dosc ze pozyczyli od nas 1000 zl na wieczne oddanie to jeszcze wozka od nich nie bedzie... po co bylo obiecywac no ale to niby oni sa starsi... niewazne bo jestem nieco rozzalona na nich...

reszte kupilismy sami jakis drobiazg kupila moja ciocia i mam sie oferuje ale nie mam sumienia od niej ciagnac takze w sumie to udalo nam sie samowystarczalnie...

12 lata 1 miesiąc temu #483806 przez ola85
Dziewczyny, wszystkim Wam dziękuję za wsparcie:) Ja na tą wizytę jadę na 19.30. Wyjeżdżam z domu o 19, a już teraz nie bardzo wiem co z sobą zrobić. Im bliżej tym bardziej się dłuży...
Satine, mrufka - widzę nowe zdjęca na proflu :)

Pisałyście o porodach rodzinnych. Ja chciałabym rodzić z moim M, ale zobaczymy jak wyjdzie. W sumie tak myślałam że dla mężczyzny to też jest ciężka sprawa. Oni są zadaniowcami - jest problem trzeba rozwiązać, a przy porodzie niektórych rzeczy nie da się przyspieszyć, trzeba siedzieć i patrzeć jak partnerka cierpi i to czasem przez wiele godzin.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483807 przez Pliszka
Dominia, ten jabłecznik włoski, na który Wam podawałam przepis byłby też chyba dobry bez fruktozy jeśli użujesz słodkich jabłek. Może spróbuj? Jeśli cukier nie podskoczy, to będziesz go mogła włączyć do diety :)

Zgadzam się, że szpinak z fetą to super połączenie :) ale można też dodać chudy jogurt naturalny lub chudy twarożek i doprawić i powinno być zgodnie z dietką :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka