BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #483810 przez Pliszka
Ola, trzymamy kciuki :)

Ja myślę, że mój Misiek będzie ze mną w pierwszej fazie porodu, a potem w fazie partej sobie poczeka za drzwiami. Myślę, że tak będzie łatwiej i jemu i mnie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #483819 przez Satine0
Ola nowe, nowe ;-) Od czasu do czasu trzeba coś zmienić.

Ja na weekend jadę do mamy :) Ciekawe co dobrego mi ugotuje mmm... :laugh: wpadnie też koleżanka to zrobimy sobie mała sesje zdjęciową. Mam nadzieje, że cos wyjdzie :side:

12 lata 1 miesiąc temu #483822 przez Alina2408
wyjdzie wyjdzie hehe brzuchol :) no to mamy weekendowe wyjazdy na rodzinne lono satine :) tylko ze to ja u mamy gotuje :) taka juz moja rola

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #483827 przez Satine0
Alina moja mama gotuje lepiej niż ja ;-) Poza tym wnusie dopieszcza już hhehe...

12 lata 1 miesiąc temu #483828 przez Marlena1888
Ja właśnie po kolacyjce, zjadłam paróweczki z bułą:) a teraz może coś poczytam, zaczęłąm ostatnio czytać "jeżdziec miedziany". Narazie nie mogę patrzeć na czasopisma typu m jak mama, poradniki dot ciąży.. muszę zrobić sobie trochę przerwy.. :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #483830 przez dominia
Pliszka teraz piekę te ciasteczka z jabłkiem, nawet mąż mi zrobił ciasto i sam kleił :lol:
później spróbuje ten jabłecznik, jest tam fruktoza ale może nie będę jej dawać :)
te Twoje przepisy już nie raz uratowały mi życie :) szczególnie bułeczki twarogowe jak jestem w szkole :) zjem dwie z masłem i szynką i cukry eleganckie :)

12 lata 1 miesiąc temu #483837 przez kasia123m
Domina please napisz mi ten przepis na buleczki twarogowe...wpisze sobie do zeszytu odrazu bo niemoge tego odnalesc...

Ja zjadlam kostke gorzkiej czekolady ale cukier mierzylam prawie po 1,5godz wiec nie wiem jaki.po 1,5 byl 82.nastepnym razem zjem jak w domu bede....

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483838 przez Pliszka
Dominia, to super, mam nadzieję, że cukier po ciasteczkach będzie super :) Trzymam kciuki! :)

Marlena, "Jeździec Miedziany" jest piękny :lol: Kolejne części też :) Już chyba wspominałam, że to z tej książki zaczerpnęłam inspirację na imię dla synka :) Mam nadzieję, że mój Aleksander też będzie takim ekstra facetem :laugh:

Dziewczyny, tu są przepisy na bułeczki i inne przysmaki o niskim ig:

montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=42
montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=45
montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=43
montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=48

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483846 przez dominia
Super przepis od Pliszki :lol:

Bułeczki twarogowe

25 dag twarogu chudego
25 dag mąki pszennej z pełnego przemiału (ja mam w domu tylko żytnią typ 1850 i 2000 bo jednak pszennej sie boję)
2 białka
2-3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli ewentualnie inne przyprawy
woda gazowana lub mleko chude

Twarożek utrzeć z białkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz sól i wodę (wody tyle by ciasto nie było kamienne czyli koło 1/3, 1/4 szklanki) jak wydają się za rzadkie to dosypać trochę mąki. Mokrymi rękami brać kuleczki wielkości średnio - małej, rozpłaszczyć i na blachę z papierem do pieczenia. Z tej porcji wychodzi 8 - 10 malutkich bułek. Piec w temp. 170-190 st. aż się zarumienią.

Kasia nie rozpłaszczaj ich za bardzo bo same to zrobią :) i mi wychodzi ich około 7-8 :) a i ja nie daje mleka tylko wode gazowana :)

Czekam aż M mi przywiezie od teściowej foremki na muffiny i zrobie jakieś, dużo ich w tych przepisach więc można wybrać odpowiednie :) Dzięki Pliszka :kiss:

Myślę o Jadzi .. ucieszy się jak zobaczy przepisy i jak będziemy próbować czy da się jeść w naszym stanie te dania :) Ciekawe jak ona się czuje.. mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

12 lata 1 miesiąc temu #483864 przez kasia123m
Pliszka i Domina dziekuje bardzo.ten przepislalam a tamt strony dodam do ulubionych zeby juz niezginely...musze meza zmaltretowac o ta make...jutro kolo szpitala poszukam...tam jest duzo piekarno roznych pod hala...oj juz bym sobie zjadla ta buleczje...nawet jedna malusia:)
Jeszcze kilka godz i Jadzia sie odezwie...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483888 przez sylwia1986
dobry wieczór :)

Ja właśnie wróciłam z dyżuru i padam na pysk, muszę pogadać z szefową w przyszłym tygodniu, że wolę być w pracy od 7 do 15, niż od 11 do 18.. Bo do 15 jesteśmy pełnym składem a od 15 do 18 jest się samemu w pracy, telefony, pacjenci, wyniki, normalnie nalatałam się jak głupia..

Buziaczek współczuje sytuacji rodzinnej :(

Olu daj znać jak po wizycie, jak nazywa się Twój lekarz?

12 lata 1 miesiąc temu #483899 przez aniajulia2
Hej dziewczyny.

Ja dzisiaj czuje sie tragicznie. Boli mnie brzuch i musialam zazyc nospe. Bylam dzisiaj na dzialce i troche lisci pograbilam i to chyba bedzie to. Dzwonilam do mojej ginki kazala wlasnie zazyc nospe i polezec z 2godz i jakby nie przeszlo to przyjechac do niej i tak tez zrobilam. Wzielam tabletke i usnelam. Jak leze to jest ok a jak wstane to mnie gdzies od gory brzuch boli :( .

Z moim m tez bardzo różnie- ale to już pisałam ostatnio o tym. Rodzic mamy niby razem.

No ja tez jestem ciekawa jak tam Jadzia

12 lata 1 miesiąc temu #483971 przez michasia
Do mnie dziś przyszła sokowirówka:) także sobie wypiłam sok z marchwi z jabłkiem:) Jestem zadowolona z zakupu:)
Jadzia jeszcze 3 godz i pewnie coś napisze, mam nadzieję, że zaraz się odezwie. A nie, że zobaczy ukochanego i koleżanki z forum przestana istnieć:)
Sylwia, mam nadzieję, że uda się zamienić zmiany.
AnnaJulia wypoczywaj, mam nadzieje, że ból minie.

12 lata 1 miesiąc temu #483977 przez dominia
Jadzia w nocy napewno do nas napisze :) jestem tego pewna :) wie, że się martwimy o Nią :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483995 przez Pliszka
michasia, a jaką sokowirówkę kupiłaś? Szukałam ostatnio na Allegro, ale tych lepszych firm były strasznie drogie, a nie wiem jak się te tańsze sprawują i czy warto...

aniajulia, odpoczywaj, niestety musimy na siebie teraz uważać.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka