BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #484528 przez [email protected]
Dzien dobry :) wstałam na siku 2 razy i po spaniu,miednica bolała w nocy :dry:

jadzia bardzo sie ciesze :laugh: :laugh: :laugh: usmiałam sie jak czytałam Bartka,na pewno ciężka ta podróż ale już jest po i nareszcie razem :laugh: pozdrawiam

Princess podoba mi sie Elipso,fajnie wyglada

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #484531 przez princess
ALina fajny pomysł z tą sesją, ja już od jakiegoś czasu czatuję na jakąś okazję z Gruponu itp. na sesję, chciałabym się uwiecznić w stanie błogosławionym. Super wyglądacie.

Dominia, ja też się ostatnio czuję gruba i brzydka, pokazały mi się rozstępy, cellulit, tyłek mi się zrobił w trójkąt a do tego okropna cera i wypryski na szyi, dekolcie i plecach :( Wśród ludzi też spotykają mnie spojrzenia jak na kosmitkę, niektórzy patrzą na mnie, jakby nigdy nie widzieli kobiety w ciąży, gdzie ostatnio u mnie na ulicy jest wysyp ciężarnych ;) Ale mam to gdzieś, tak jak Monia jestem dumna z brzusia i cieszę się, że będę mamą :)

Marlena oby przeszedł Ci ten ból i żebyś nie brała ibupromu. Pamiętaj o gimnastyce, działa cuda.

Monia widziałam to ogłoszenie ale akurat kolor mi nie pasi, no i do Kielc mam trochę daleko ;) Mam nadzieję, że do stycznia jakieś ogłoszenia się pojawią. Jeśli w moim mieście sklep prowadzi sprzedaż wózków tej firmy i jak twierdzą sprzedawcy wózek się ładnie sprzedaje to może uda mi się od kogoś kupić na miejscu.

Satine podejrzewasz, że będziesz miała cesarkę?

12 lata 4 tygodni temu #484551 przez Pliszka
Alina, super zdjęcia :) Ja myślę, że kobieta w ciąży jest przepiękna i przyznam, że nigdy w życiu nie nasłuchałam się tyle komplementów ;) Nie sądziłam, że będę się tak dobrze czuła z tym brzuszkiem :)

uff, właśnie zrobiłam spore zakupy na allegro: majtusie siateczkowe, podkłady poporodowe, pieluszki tetrowe i flanelowe i trochę innych duperelków. Krok do przodu w przygotowaniach :) Zastanawiam się nad wkładkami laktacyjnymi, czy lepsze takie jednorazowe czy wielorazowe?

12 lata 4 tygodni temu #484556 przez Satine0
Princess Poprzednim razem po podaniu leków miałam skurcze a szyjka mi nawet milimetr nie drgnęła...Wiec przygotowuje się i na cesarkę ;-) Z moja matką było tak samo i z każdym dzieckiem ją później kroili. Nie wiem...przygotowuje się i na taką opcje.

12 lata 4 tygodni temu #484568 przez princess
Satine dobre masz podejście, przezorny zawsze ubezpieczony :) Ja szczerze mówiąc to też nie wiem na co się nastawiać, niby jakieś tam wskazanie do cesarki mam... Ale szczerze mówiąc to wolałabym urodzić SN, niż mieć krojoną tą macicę, potem niestety staje się coraz słabsza... No ale za to cesarka nie jest tak stresująca dla dziecka i matki jak PN... Wszystko ma swoje plusy i minusy...

Laski jak tam Wasze dzidziusie? Fikają?

12 lata 4 tygodni temu #484571 przez Satine0
Moja mała fika ;-) Najbardziej w nocy biedną matkę okopuje po bokach i pęcherzu :P Mam nadzieje, że jak się urodzi to nocne fikanie nie będzie już jej tradycją.

12 lata 4 tygodni temu #484576 przez dominia
Moj maly 'drapie' po bokach brzucha :) szczegolnie jak leze na boku :) ostatnio czesciej czuje, ze jest :) bo albo sie wierci albo drapie kopie, delikatne przeciagania tez czuje i wypycha sie czasem :) ostatnio sie smialam bo taka gulka przesuwala sie kolo pepka :lol: i to kilka razy :) jakbym pilke od golfa zjadla :P

12 lata 4 tygodni temu #484582 przez [email protected]
Mój synek najwiecej rozrabia w nocy,czasem mu nie pasuje jak leże na boku i musze sie odwrócić.
Ide do fryzjera,musze troche obciąć bo wypadają,a potem na spacer z diabłami :)

12 lata 4 tygodni temu #484587 przez princess
U mnie tak jak aganobla, na boku nie da długo poleżeć bo tak boleśnie potrafi kopnąć w bok, że muszę się przerzucić na plecy ;) Ja ostatnio jakoś mniej intensywnie czuję ruchy Adasia... Ale może mi się tylko wydaje, bo wczoraj liczyłam ruchy przez godzinę i naliczyłam ich ponad 20 a minimum musi być 10, więc się uspokoiłam :) Często mój brzdąc fika w nocy, ostatnio jakoś chyba przesypia je ze mną. Dziś o 4 wstawałam na siku i się rozbudził :)

12 lata 4 tygodni temu #484588 przez bananamana
Cześć mamusie
Ja po wczorajszym mega aktywnym dniu jeszcze nie wypoczelam dalej czuje sie zmeczona i spiaca mala chyba tez bo cos slabo fika i wczoraj i dzis zobaczymy jak bedzie wieczorem.

Alina świetne zdjecia bardzo ładnie wyglądasz :)

Jadzia dobrze ze podroz ok i jestes juz na miejscu :)

Pliszka ja kupiłam jednorazowe wydaje mi sie ze nie bede miala czasu ani ochoty prac takich malych dupslikow :silly:

Stine przewaznie jak sie mialo juz 1 cesarke to drugi porod rozwiazuje sie tak samo tzn zalezy to od szpitala i od lekarza wiem z tego jak u nas sie praktykuje, slyszalam ze to dlatego ze po pierwszej cesarce istnieje prawdopodobienstwo odklejenioa sie lozyska przy sn, nie wiem czy to prawda nigdy tego nie sprawdzalam :)

Zobaczcie sobie dziewczyny fajne maja ciuchy dla kobiet i jak tak patrze to duzo takich ktore mozna wykorzystac i w ciazy i po ciąży :) moda.allegro.pl/listing/user.php?us_id=13166105

Ja zaczynam rozgladanie sie za wozkiem w koncu bo cos ciezko mi idzie zabranie sie za to nawet nie wiem jeszcze jakiej firmy bym chciala wiem tylko ze fajnie by bylo gdyby byl bezowy :lol:

12 lata 4 tygodni temu #484590 przez Madlen
Kasiu śliczne te ubranka wybierasz :)
Monia dzięki, u nas już ok. Śniadanko było, jest normalnie. Raz na jakis czas ma "jazdy". Najlepiej by było to olać, ale ja tak nie potrafię..
Wow Ty już 8 miesiąc :) Zazdroszczę..
Akcja remont- najpierw zakupy trwa.
Princess śliczne ubranka, jak ja kocham niebieski :)
A ten śpiworek nowy? Śliczny
Alina zdjęcia super, też chcę :)

Ja jestem dumna z brzusia i na pewno wiele kobiet mi zazdrości :) Mały fika często.

Trzymam kciuki za wizyty :)

Marlena Co do bólu- miałam straszne bole kości ogonowej. W szkole rodzenia 5 minut ćwiczyliśmy kręgoslup i... o niebo lepiej. Spróbuj jakiś ćwiczeń.

A cellulit, syfy, tłuszcz też mam. Nic z tym nie zrobię. Zresztą kiedyś będę cała pomarszczona..Życie..

Ładny obraz kupiłam?

www.leroymerlin.pl/ramy-obrazy-lustra/ob...a,p180454,l1301.html

12 lata 4 tygodni temu #484604 przez Marlena1888
Mój malutki też fika że no:) aż brzuch faluje:) fajnie, wczoraj wieczorkiem mój M zauważył że pępek mi się rusza :laugh: bo pewnie Brzdąc pępowinką się bawi :woohoo: ale się uśmieliśmy :woohoo:
Madlen fajny obraz, podoba mi się :)
a co kupujecie swoim facetom na mikołaja? bo tak się zastanawiam ..? ;)

12 lata 4 tygodni temu #484607 przez dominia
właśnie Marlena powiem Ci, że nie mam pojęcia co mojemu M kupić :ohmy: a chciałabym chociaż drobiazg bo uwielbiam jak jest szczęśliwy :)
Macie jakieś pomysły ? :)

12 lata 4 tygodni temu #484610 przez princess
Pliszka ja to chyba jestem za wielorazowymi, zawsze można je w woreczku siateczkowym wyprać :)

Madlen ja też lubię niebieski ale producenci ubranek już przesadzają z tym kolorem dla chłopców... Jak otworzę szafkę małego to niebieski góruje. Ten mój niebieski śpiworek jest nowy, dostałam w prezencie od koleżanki. Ten beżowo-kremowy kupiłam w lumpie. Obraz fajny, ładne kolory.

Marlena ja chciałam kupić dla M książkę survivalową i może coś jeszcze o ile finanse pozwolą. Teraz dużo innych wydatków w planach :)

Jeszcze takie skarpetki dostaliśmy, z grzechotkami w środku :) Uwielbiam tygryski.

Załączniki:

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #484611 przez Monia_T
Madlen cieszę się, że jakoś się układa :laugh:
Obraz bardzo ładny. A ściany w jakim masz kolorze?

Bananamama świetne te swetry i tuniki :laugh: Już wiem co sobie zamówię na święta :lol: :lol: :lol:

Princess świetne te skarpetki :) Mamy podobne, moja córka kupiła jako pierwszy prezent dla rodzeństwa jak odkryła, że jestem w ciąży :)

Moja Iga kopie w dzień i w nocy :) Uwielbiam patrzeć jak wypina kończynki w różnych częściach mojego brzucha :lol: Albo jak cały faluje :) Chociaż zdarza się, że bywa to trochę bolesne. Ostatnio trenuje coś na kształt rozciągania, bo czuję nóżki pod żebrami i chyba rączki jak wciskają mi się w miednicę po przekątnej :woohoo:

Kurier przywiózł łóżeczko, wieczorem składamy bo nie wytrzymam, żeby stało zapakowane :blink:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka