BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #484764 przez Satine0
Jeszcze trochę i będziemy jeździć innymi brykami :D I więcej radochy nam to sprawi :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #484776 przez princess
Gabilee to ten kawałek jest dla Ciebie :)

12 lata 4 tygodni temu #484794 przez jadziatopol
Dziewczyny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: wszystkie was caluje i kazda z osobna :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Jestescie przekochane i bez waszej pozytywnej energii pewnie nigdzie bym nie doleciala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dziekuj! dziekuje! dziekuje!
Bartek widzialam napisal w swoim hebrajskim jezyku :lol: mielismy mnostwo szczescia chociaz od rana zaczelo sie zle. Rano wstalam o 3.30 i wyszly mi niewielkie ketony pierwszy raz! Wystraszylam sie. Na lotnisku w Balicach ogarnal mnie strach i panika. Ale po przejsciu przez odprawe nerwy minely. Pierwszy lot do Frankfurtu ok bez wiekszych problemow ...w ciagu lotu 1,5 godzinnego bylam chyba 7 razy w toalecie i jako jedyny pasazer :lol: potem przesiadka . Mielismy okolo godziny na dobiegniecie z jednego samolotu do drugiego i odprawe ;) okazalo sie ,ze przylecielismy do Gate A a odlot do San Francisco mielismy z gate Z :ohmy: bieglismy...balismy sie ze nie zdazymy...tak sie spocilam,ze ciuchy moglam wykrecac i nie jadlam....dobieglismy w ostatnim momencie i juz w samolocie po starcie (nie jadlam 4h) poszlam zmierzyc ketony i o zgrozo! wyszedl mi najbardziej bordowy kolor!!! ;) mialyscie tak ? ( do slodkich dziewczyn-oczywiscie wszystkie jestescie slodkie :blink: )bylam przerazona. Zaczelam jesc i pic wode...wypilam chyba z 4 litry i ketony zniknely. uff! okazalo sie ze w tym wielkim samolocie nie bylo pelnego oblozenia i mielismy caly rzad siedzen dla siebie :lol: wiec cala droge lezalam :lol: a Hubus kopal i kopal...dawal czadu przez cale 15 h! Ale lepszych warunkow do lotu nie moglam sobie wymarzyc ...normalnie lepiej niz w pierwszej klasie :lol: poza tym nikt mnie niegdzie nie pytal ani o zaswiadczenie o ciazy, ani o zasw, na leki ani nie zabrali mi kanapek. Caly bagaz podreczny (mala walizeczka) byla wypelniona iglami, insulina, lekami i kanapkami. Po przyzlocie rozmowa z urzednikiem...kolejki prawie nie bylo :ohmy: nastepny szok bo w samolocie bylo 420 osob i jakos tak sie ten tlum swietnie rozladowal,ze przed nami bylo moze 8 osob :lol: Wybralam sobie bialego urzednika bo wydawal sie byc sympatyczny (cukier mialam chyba ze 200 ) ...bylam tak spocona jak do niego podeszlam,ze nie moglam odbic odciskow palcow bo mialam mokre. A tu nastepne mile zaskoczenie. Mily pan zapytal czy przyjechalam na wakacje...a ja ze nie ,ze wyjechalam 12 wrzesnia i wracam teraz w innym celu,zeby opiekowac sie tata podczas przeszczepu a on ze ok :lol: i zaczal wbijac pieczatki....a ja sie go zapytalam czy chce zobaczyc pismo od lekarza...a on ze nie ma potrzeby i zyczyl milego pobytu i wogole :ohmy: i wbil nam maksymalny pobyt znowu czyli 6 miesiecy :ohmy: normalnie nie moge dziewczyny w to uwierzyc :lol: dzisiaj bedziemy zalatwiac wizyte...jeszcze nie wiemy gdzie :( ale Hubi sie pieknie rusza i pokopal wczoraj tatusia...jej...gdybyscie zobaczyly mine Radka jak go kopnal :lol: hahah byl w szoku :lol: Na noc nie dalam insuliny i w nocy cukier 72 wiec zjadlam o 3 kromke bbialego pieczywa i poczlam jeszcze na 2 h. Wstalam teraz o 5 bo juz nie moglam wiecej spac i cukier 74. Teraz jak pisze do was jest u mnie 5.45 Zjadlam sniadanie amerykanskie i az sie boje mierzyc cukier ;)
Dziewczyny wybaczcie,ze nie odnosze sie jeszcze do waszych postow...ale niezle tego naskrobalyscie i musze zapoznac sie z tym wszystkim.
Na razie przeczytalam ,ze Ola byla na wizycie i wszystko w porzadku :) bardzo sie ciesze :)
Dominia :kiss: specjalnie dla ciebie buziak

Kasia ile ci wyszlo tsh i ft4? Nie boj sie...na pewno bedzie dobrze :) na kopernika ci robili? bo mi tez tam robili. Na pewno cie skieruja do endokrynologa do dr Katry . Ona tezprzyjmuje na Kopernika i prywatnie w Volumed. Ja tez bylam u niej przed wyjazdem. Trzymam kciuki mocno, mocno. A morawska nie wiem czy mnie bedzie pamietac...2 razy tylko u niej bylam...no ale moze :lol:
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :) zaciskam tak,ze az mi sinieja :) zabieram sie zaraz za czytanie postow...to jest najgorsze,ze tu jest inny czas i codziennie jak bede wstawac to bede musiala was nadrabiac z godzinke :) ale to samam przyjemnosc tylko nie bede na biezaco ;)
Macie wszystkie pozdrowienia od Radka i Bartka :lol:

[/url]

12 lata 4 tygodni temu #484799 przez princess
Jadzia to miałaś biedna emocji, pewnie zmęczona byłaś maksymalnie po całej podróży. Fajnie, że trafiłaś na spoko urzędnika, chyba intuicja Cię do niego zaprowadziła :) Najważniejsze, że jesteście cali i zdrowi na miejscu :) Teraz przytulanek nie będzie końca, super, w końcu razem :)

12 lata 4 tygodni temu #484800 przez andzia_zg
jadzia super, że wszystko się udało :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: narmalnie odetchnęłyśmy wszystkie z ulgą, bo przezywałyśmy to razem z Tobą :kiss: :kiss: :kiss: jesteście już wszyscy razem,a Ty pamiętaj, że masz tam o siebie dbać :) :) :)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 tygodni temu #484801 przez dominia
jejku Jadzia widzisz ! mówiłyśmy Ci, że będzie dobrze i cały wczorajszy dzień myślałyśmy o Tobie :) ale się cieszę, że wszystko przebiegło bez problemu :)
Takich ketonów to ja nie miałam, przynajmniej przy mierzeniu :) ale dobrze, że szybko się ich pozbyłaś :)
Teraz tylko spokojnie możecie przygotowywać się na przyjście na świat Hubiego :lol:
Dziękujemy za pozdrowienia i również pozdrawiamy Twoich chłopców :)

12 lata 4 tygodni temu #484810 przez Satine0
Jadziuś :kiss:

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #484819 przez jadziatopol
Satine :kiss: :kiss: :kiss: ale masz kolejna ladna fotke :)
Dominia Gratuluje udanej wizyty! trzymalam tez kciuki. Igorek wymiarowy extra :lol: ja po dzisiejszym sniadaniu (2 kromki ciemnego ciezkiego pieczywa ichniejszego ;) z serem i szynka ) 113...joj..A ty mierzysz tylko na czczo ketony? bo ja do tej pory tylko rano a tu widac ze w ciagu dnia tez by sie przydalo ;) boje sie ze wczesniej juz tak moglo byc a ja o tym nie wiedzialam :( moze glodzilam Huberta :(
Banananama extra ze wszystko w porzadku...moj maluch w tym tygodniu tez jakos tyle mial :) gratuluje :)
na razie przeczytalam 2 stronki i czytam dalej ...no chyba ze usne to mi wybaczcie :blush: caly dom jeszcze spi tylko my z bartkiem nie spimy. Za pol godziny wszyscy wstana do pracy a my pewnie pojdziemy spac ;)
Gabilee bardzo ladne foteczki...i ksztaltny brzuszek :lol: ladnie wygladasz w ciazy :)

[/url]

12 lata 4 tygodni temu #484824 przez kasia123m
odpoczywaj jadzia odpoczywaj...Morawska Cie pamietala...hehe..mowila ze jestes szalona ze w taka podroz lecisz pod koniec ciazy..
Nie wyslala mnie do zadnego endokrynologa....dala mi tylko lek euthyrox n w dawce chyba 25....tak mi sie wydjae z recepty..chyba mam go brac rano...nie wiem czy na czczo...z nerwow zapomnialam...normla tsh byla chyba do 2.5...nigdzie nie moge znalesc norm a ja mialam cos ponad 3..nie wiem czy 3.4 czy 3,7...znalalazlam norme na necie do 3,1 ale juz nie wiem jakie sa prawidlowe...Mowila ze jak tarczyca zle pracuje to zle dziala na glowe dziecka a jak jej powiedzialam ze juz jedno mam chore to sie troche zmieszala....Nie mialam ani jednego tsh przez cala ciaza..ani jednego...a mowilam temu lekarzowi ze przyszlam do niego zeby zajal sie ta ciaza odpowiednio i zrobil wszystko by dziecko bylo zdrowe...MOj M mi przed chwila powiedzial ze zachcialo mi sie drugiego dziecka..ze po co to bylo...ze moglismy miec jedno..masakra...ladne wsparcie...ze ja jestem wiecznie chora i rodze chore dzieci..
Znalazlam prywtanie jakiegos endokrynologa...konsultacja 70zl..niby przyjmie mnie dzis o 20...nie wiem czy jechac czy nie..czy jest sens jak ja nawet dokladnie nie znam wyniku...nie wiem czy on jest bardzo zly czy tylko troszke zly...na necie nic nie moge znalesc orpocz tego uposledzenia umyslowego przy nieleczonej tarczycy w ciazy...a skad ja mam teraz wiedziec od kiedy ta tarczyca jest zla :( :(
tarczyce wszystkie hotrmony robilam w grudniu...byly ok..w ciaze zaszlam 6 czerwca...8 mialam usg tarczycy przy okazji usg piersi..bylo ok...i tyle wiem...a potem te plamienia i krawienia w 5-6tyg ciazy...Moim zdaniem to byla podstawa do zrobienia tsh...czy hormony sa ok...ja nie wiem co ja mam robic

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #484827 przez Satine0
Jadzia dziekuje :blush:

Kasia ale się Twoj mąz zachował...dojrzale bardzo :angry: :angry: :angry:

12 lata 4 tygodni temu #484828 przez dominia
Jadzia tak ja mierze tylko rano, jak jestem w domu to zawsze coś podjadam i dużo pije .. ale jak pojade na uczelnie to chyba będę sprawdzać w ciągu dnia :)

12 lata 4 tygodni temu #484842 przez jadziatopol
Kasia ale jaja ze pamietala :ohmy: mowi,ze szalona a sama mowila,ze nie widzi zadnych przeciwskazan...hahahah. Idz i wez sobie ksero tego wyniku z Kopernika labo jeszcze lepiej idz prywatnie niech ci zrobia TSH,FT4,FT3 ..to nie kosztuje duzo i ztym wynikiem idz do lekarza albo do Katry bo ona jest swietna jezeli chodzi o tarczyce ciazowek (VOLUMED-koszt wizyty 100zl) albo do jakiegos innego. Kasia, na pewno bedzie ok ....spkojnie. Wszystkie bedziemy trzymac kciuki i wysylac pozytytwna energie ,ktora jak widac dziala cuda :kiss: a TSH ponad 3 to znowu nie az tak duzo.Ja tez sie martwie bo mi podnioslo sie z 1,50 na 2,41 a norma dla kobiet w ciazy jest chyba tak jak powiedzialas do 2,5. Wiem ze jak jest ponizej 2 to jest najlepiej. Jak twoj m moze takie rzeczy mowic?>????? :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: zobaczysz, urodzisz zdrowego dzidziusia i bedzie wszystko w porzadku ! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Dominia mierz na uczelni...ja tez bede mierzyc w ciagu dnia bo sie wystraszylam ;)

[/url]

12 lata 4 tygodni temu #484852 przez princess
Kasia, to Ci M powiedział co wiedział ! Przecież Tosia jest zdrowa, jeszcze nic nie jest przesądzone. Nie przejmuj się jego ględzeniem. Tak na prawdę to niewiele masz tą normę przekroczoną. Znam przypadki, gdzie TSH wynosiło 15, 20, ponad 20 ! Może dopiero od niedawna masz podwyższone TSH, może w najważniejszym pierwszym pierwszym trymestrze było ok i u malutkiej wszystko prawidłowo się rozwinęło? Tylko spokój może nas uratować. Wybierasz się do endokrynologa?

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #484855 przez Madlen
Dzięki.

Wróciłam właśnie z Black Rd white.
Ściany w dużym tam gdzie obraz będą w odcieniu żółtym lub pomarańczowym.
Od pn będzie robiona łazienka, dziś wszystko pozamawiane: wanna, umywalka, szafka, słupek, płytki, baterie, lampy. Potem przedpokój. Następnie to chyba w styczniu duży pokój.
Na Mikołajki USG 3d :laugh: , a wieczorem szkołą rodzenia-wiec będzie miał atrakcje :)

Muszę się powoli zbierać do szkoły rodzenia choć zmęczona. Leroy Merlin, Obi, Jysk, BRW.

Marzenie matki super. :lol:

Kasiu te hormony mogły niedawno się obniżyć.
Ja miałam 17!!!! Nie jest źle, co Ty.
Ja biore Euthyrox 88, bierze sie to na czczo, pół h przed jedzeniem.
Masz malutką dawkę, spox.

Gdyby było zle dostalabys wiekszą dawkę. Endokrynolog nie jest pilny.
Szybko Ci spadnie po Euthyrox.

Skoro dzidzia się rozwija na pewno wcześniej było ok.

Jadzia witaj :kiss:

12 lata 4 tygodni temu #484868 przez dominia
Widzisz Kasia dziewczyny są tutaj 'doświadczone' w tych sprawach i mówią, że nie jest źle a Tosia miała wszystko sprawdzane i jest zdrowa ! nie panikuj uspokój się i zdecyduj co z tym lekarzem :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka