BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 tygodni temu #485325 przez Pliszka
Satine, piękna ta koszulka!!!!!!! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #485326 przez gabilee
princess to oczko w glowie twojego m wtedy :) piosenka hehe sie usmialam :P

satine to fakt beda te nasze bryki nas same prowadzily hehe

jadzia ciesze sie , ze wszystko sie udalo:D a co po tych y6 mc jak sie skonczy wiza? bo ja nie obcykana w tym temacie :P a i dziekuje za komplement

kasiu nie dziwie sie kochana , ze sie martwisz ... zycze wytrwalosci , a maz hmm... nie ladnie to ujal ale pewnie tez jest zestresowany.

madlen to super prezent na mikolajki kochana :) synus w przencie w trojwymiarze ^^ tez ide na kontrole 6 grudnia i chyba zrobie 3-4d jak maly sie dobrze ulozy :)

andzia ja mam jeszcze firmowa toyote yaris do miasta idealna :)

ola ja spotkalam rz kolege i tak sobie gadamy gadamy i na temat pracy weszlismy on opowiada jak to zajety jest a ja mowie tez bym soebie popracowala :D a on do mnie a czemu nie pracujesz ? a ja : bo jestem w ciazy hehe a on , ze patrzyl mi w oczy hahah sie usmialismy i po brzuchu mnie dotknal i maly go walnal :P

andzia swietny demot :D

michasia nie wazne czy tani czy drogi wazne , ze spelnia swoja role kochana :*
a jak ty sie czujesz? bo nic nie wspominasz nawet ?

dziewczyny ja mialam pierwszy samochod citroena zx , zadne cudo a wazne , ze jezdzil teraz sie usmiecham jak sobie wspominam o nim potem zarobilam pierwsza kase i kupilam po 2 latach audi a4 z 95 roku i to było moje ukochane auto , bo sama na nie zarobilam .

dominia moj n mial passata b5 z 2000 1,9 diesel super sie jezdzilo 6 l palil cudo na kieszen :D

pliszka super nowina :D a paznokciami sie nei przejmuj szybko odrosna :"P

satina ladna koszula :D

ja wrocilam od koleznaki :D troszke pogadalysmy zjadlysmy ciasto serniczek :D i czas do 17 minal i pojechalam do mojego taty i pokazałam mu przez detektor jak serduszko bije ale sie cieszyl , ze wnuka slyszal :D kocham mojego tate , bo zawsze jak mam obawy i sie boje to wesprze dobrym slowem i odrazu lepiej :D

12 lata 4 tygodni temu #485344 przez Martyna
Ja już jestem po wizycie :) Z Synkiem wszystko dobrze :) narządy w porządku, miedniczki jak najbardziej też :) Gimnastykował się nieźle :) zakładał sobie nóżki na głowę a jaką ma buźkę śliczną :) nie mogę się napatrzeć na zdjęcia :)
A waży 1615 g :)
Moja szyjka w porządku, długa sztywno zamknięta, Łożysko przednia ściana przy dnie, jedyne co to mam więcej płynu owodniowego niż przeciętnie ale bez cech zagrożenia wielowodziem - pytał mnie tylko w związku z tym czy nie mam cukrzycy.

Princess śliczne rzeczy :) ja tez juz mam śpiworek dla Synka; a fika coraz bardziej i intensywniej to odczuwam, nawet jak zaboli to jestem szczęśliwa bo wiem, że wszystko u Niego ok :)

Alina świetne zdjęcia, ślicznie razem wyglądacie, widać, że jesteście szczęśliwi :)

Satine u nas na zajęciach w szkole rodzenia mówili, że dobrze jest jak przy cesarce jest mąż bo wtedy on ma kontakt z dzieckiem skóra do skóry i potem zajmuje sie nim zanim skończą się zajmować mamą
Ładna koszulka :0 ja tez muszę w końcu cos dla siebie kupić :)

Dominia ja nie zwracam uwagi na niemiłe spojrzenia. Ja czuję się pięknie i jestem dumna z mojego brzuszka :) a Ci co dziwnie patrzą i komentują to po prostu zazdroszczą tam tego cudownego stanu ;)

Marlena ja chyba tak jak Princess kupię książkę survivalową :)

Gabilee dzięki za kciuki :) kilka godzin u kosmetyczki i od razu lepsze samopoczucie :)

Jadzia super, że wszystko się udało i dałaś radę :)

Kasia będzie dobrze, żebyś Ty się jeszcze nerwicy nie miała bo tak wszystkim sie martwisz. A o Twoim M to sie nie wypowiadam bo nie chcę sprawiać Ci jeszcze więcej przykrości. Jedno co powiem to żal mi go!!!

xpatiiix3 powodzenia jutro :) i niech sie ujawni Maleństwo :)

Pliszka bardzo cieszę się że u Ciebie też wszystko w porządku :)

12 lata 4 tygodni temu #485355 przez gabilee
martyna super wiesci :) to tez masz ciezar pod sercem ^^ maly akrobata :D

12 lata 4 tygodni temu #485359 przez Pliszka
Martyna, to super :) Spory Robercik, wspaniale, że zdrowo rośnie :) Bardzo się cieszę :) Planujecie rodzić na Starynkiewicza? Dobrze pamiętam? Wrzuć zdjęcie ślicznego pysia :lol:

12 lata 4 tygodni temu #485370 przez gabilee
wlasnie dziewczyny gdzie fotki z wizyt ?

12 lata 4 tygodni temu #485374 przez Pliszka
gabilee, fajny pomysł żeby Tacie dać posłuchać serduszka :) Mój też by się pewnie wzruszył :) A Ty kiedy masz wizytę? Nieźle się najadłyśmy strachu równo tydzień temu :( Dobrze, ze wszystko wróciło do normy :) Kamień z serca :) Mam nadzieję, ze u Ciebie też już będzie spokój do lutego :)

12 lata 4 tygodni temu #485378 przez dominia
Martyna super, że z maluszkiem wszystko ok :) i oczywiście z Tobą :) niech sobie Robercik ładnie rośnie :)

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #485379 przez kasia123m
poczytam te 28 wpisow jak juz wykampie mlodego...napisze Wam tylko tyle ze jestem po wizycie u ednokrynologa...zajebisty gosc...wiec ponoc norma moja tsh sprzed ciazy czyli moje 2,44 jest zlym wynikiem...on mowi ze przed ciaza powinno sie to zbic...albo na poczatku ciazy...Powiedzial tez ze moj wynik...3,7 albo 3,9 jest nieprawidlowy to fakt ale o zagrozeniu dla dziecka bysmy mowili przy wartosciach 13...wiecej...wiec raczej dziecku nic nie powinno byc.wysmial moje wyniki usg tarczycy z czerwca gdzie bylo napisane tarczyca w normie.po zrobioeniu usg powiedzial ze mam na 100% chorobe autoimmunologiczna tarczycy czyli ze sie sama niszczy...Zapytany poraz kolejny o wplyw na dziecko stwierdzil ze zagrozenie nikle...moja tarczyca ma 10ml...moze inna jednostka..a kobiety maja 18 wiec jest mala...noi caly obraz swiecil na czerwono..mowil ze wzyciu czegos takiego niewidzial...dawke leku zwiekszyl i kazal brac 50 a nie 25....mowil ze malo czasu zostalo a trzeba to ustabilizowac przed porodem zeby nie bylo zbyt wesolo na porodowce...tsh mam zrobic za 4 tyg...Mowil ze za 2 tyg( tak mam zrobic na kopernika) nic sie niepoprawi.Ze robi sie zwykle po 6 ale poniewaz mamy malo czasu do rozwiazania robmy po 4 i najzwyzej zwiekszamy leki..Pytlalam czy czeka mnie lczenie po ciazy to mowi ze zalezy od tego co sie podzieje po ciazy z hormonami i tarczyca ale ze na ta chorobe lekow niewymyslono...jedynie hormony jesli te wykraczaja bardzo poza normy...kazal mi luz blus sie uspokoic...wiec od jutra leki i 29 jade do niego na kontrole...to tak po krotce...wiec pelny luz blus i musze wierzyc ze Toska zdrowa i ze jje nic nie bedzie...a WY tez pochuchacie i podmuchacie i bedzie zdrowa...dzieki dziewczyny ze jestescie...
M.powiedzial ze bedzie dobrze...to on kazal mi jechac do endokrynologa...powiedzial ze co bedzie to bedzie i tak bedziemy ja kochac...syna kochamy najbardziej na swiecie..niewazne ze trzeba z nim po lekarzach lazic...a Tosia bedzie zdrowwa...musi byc!!!

poniewaz mam tu kolezanke laboratnke wiec mam pytanko:)ile kosztuja takie badania jak anty TPO i anty TG...mowil ze jak bede miec kase luzna to zebym sobie to zrobila...napiszesz mi?

Martynka widze ze synus zdrowy i duzy chlopak...bardzo sie ciesze i gratuluje:)

12 lata 4 tygodni temu #485381 przez [email protected]
Martyna super wiadomość :) duży synus :)

kasia nie denerwuj sie,wierze ze Tosia jest zdrowa,będzie sliczna i b.madra :) a tatuś zapomniał sie ;) wszystko bedzie dobrze

12 lata 4 tygodni temu #485382 przez gabilee
pliszka dziekuje mysle , ze dobrze , bo ok sie czuje wizyte mam 6 grudnia , wlasnie chcialam zrobic to 3-4d nie wiem kt45ore ma moj gin , ale jestem dobrej mysli :D dzieki za pamiec :*

12 lata 4 tygodni temu #485384 przez Pliszka
Ja swoje fotki wrzucę jutro, bo dziś pani doktor skupiła się na szyjce i łożysku i słuchałyśmy serduszka :) Jutro mam usg. Na wizyty chodzę prywatnie, a usg i wszystkie badania robię w Medicoverze gdzie mam wykupiony abonament przez moją firmę. Sprzęt mają tam super i pan doktor od usg jest rewelacyjny, więc mam nadzieję, ze mi jutro sporo poopowiada i popokazuje :laugh:

12 lata 4 tygodni temu #485387 przez dominia
Kasia widzisz :) nie ma się czym martwić a Tosia napewno będzie zdrowa :) teraz juz spokój Cię ratuje ! bo zaszkodzisz małej tymi nerwami swoimi :kiss:

12 lata 4 tygodni temu #485390 przez Pliszka
Kasia, bardzo się cieszę, że endokrynolog Cię uspokoił :kiss: i że jesteś już pod dobrą opieką! To najważniejsze! Oczywiście, ze Tosia będzie zdrowa :)

12 lata 4 tygodni temu #485392 przez xpatiiix3
Pliszka cieszę się, że wszystko ok po wizycie ;) To czekamy jutro na zdjęcia ;P

Michasia ja to jestem bardzo ciekawa ;P I się denerwuję trochę... Mama mówi, że jak coś to przedzwonią do poradni, żebym pierwsza weszła i nie czekała (czasem dobrze mieć rodzinke pracującą w szpitalu), więc im szybciej to załatwię tym lżej na serduchu mi będzie jak wszystko będzie ok ;) A po wizycie do mamuśki na herbatkę, może uda mi się obejrzeć jutro porodówkę jak będzie wolna, u mnie tu wszystkie kobiety mają znieczulenie zewnątrz-oponowe, mama się śmieje, że nie raz jak przychodzi czasem parę razy dziennie na porodówkę to jest cisza jak makiem zasiał ;) hehe to trochę odstresowuje przed porodem ;P

Martyna no oby ;) Ale duży już Twój synuś też czekam na zdjęcia ;) Jak jutro zrobią mi usg to też się pochwalę ;P Mam nadzieję, że w końcu coś pokaże mój juniorek ;*

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka