BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #404913 przez buziaczek18
Dziewczyny ja już po wizycie niestety dostałam skierowanie do szpitala idę jutro rano mam cały czas wysokie cisnienie 150 na 90 i do tego ta swędząca skóra lekarz podejrzewa geoliazę czy coś takiego ,nie jest dobrze :( zobaczymy co dalej,trzymajcie się ciepło jak wrócę to napiszę dobranoc miłej nocki. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #404941 przez [email protected]
buziaczek18 trzymam kciuki i duzo zdrowka

12 lata 4 miesiąc temu #404944 przez princess
Cześć agrest, rozgoście się :)

Buziaczku
, powodzenia, nie zamartwiaj się i trzymam kciuki !

A gdzie się podziała Natalka i Vini ?

12 lata 4 miesiąc temu #404956 przez anoda89
buziaczek będzie dobrze, trzymam mocno kciuki i życzę zdrowia :kiss:.

U mnie była koleżanka, właśnie wyszła. Pogadałyśmy trochę, ona też niedługo stara się o dzidziusia to i było o czym :).

12 lata 4 miesiąc temu #405002 przez LadyAgula
Marlena1888 napisał:

hej mamusie! dziś odwiedziła mnie szwagierka z mężem i ich 16 miesięcznym synkiem, :) troszkę poplotkowałyśmy, pośmiałyśmy ale teraz już bym odpoczywała tylko... co do farbowania- dużo moich koleżanek przez całą ciążę chodziło w niezidentyfikowanym kolorze z powodu zabobonu iż się nie powinno farbować bo rudzielec wyjdzie :)( hahaha:) ja jestem zdania że to nie ma wogóle wpływu na dziecko, wiadomo żeby uważać na zapach ale zaniedbywać się na pewno nie będę w ciąży, bo to też człowiek się czuje taki niedoceniony i samopoczucie traci na wartości. jestem za farbowankiem ;P
zakupów nieeee robiłam bo czasu jeszcze ohoohohoo B)
witaj LadyAgula! to w którym jesteś dokładnie tygodniu?
pozdrawiam i byeee! :side:

I tu właśnie pojawia się problem... Bo z OM wychodziłby że zaczynam 11 tydzień, ale mój ginekolog podczas badania USG stwierdził że maleństwo jest bardzo malutkie i że wtedy zaczynałam 6 tydzień czyli teraz byłby 9 tydzień... Teoretycznie się zgadza bo to tak jakby wiek od zapłodnienia a w praktyce to nie wiem na czym stoję :) Muszę z nim pogadać bo na pierwszej wizycie miałam pustkę w głowi.

12 lata 4 miesiąc temu #405003 przez LadyAgula
buziaczek18 napisał:

Dziewczyny ja już po wizycie niestety dostałam skierowanie do szpitala idę jutro rano mam cały czas wysokie cisnienie 150 na 90 i do tego ta swędząca skóra lekarz podejrzewa geoliazę czy coś takiego ,nie jest dobrze :( zobaczymy co dalej,trzymajcie się ciepło jak wrócę to napiszę dobranoc miłej nocki. :)

Ojej... Trzymaj się. I bądź dobrej myśli. Może lepiej że ten szpital bo będziesz pod dobrą opieką 24 godz na dobę, tylko nie siedź tam za długo i wracaj do nas cała i zdrowa :)

12 lata 4 miesiąc temu #405007 przez anoda89
Dzień dobry :). Mnie dzisiaj w nocy bolał brzuch ale łyknęłam nospę i przeszło, teraz coś mnie kuje ale chyba już przeszło.

Jak się czujecie??

12 lata 4 miesiąc temu #405011 przez LadyAgula
anoda89 napisał:

Dzień dobry :). Mnie dzisiaj w nocy bolał brzuch ale łyknęłam nospę i przeszło, teraz coś mnie kuje ale chyba już przeszło.

Jak się czujecie??

Ja od trzech dni wspaniale jakbym w ciąży nie była :) a wcześniej była tragedia, mdłości, wymioty, ból brzucha, nerek (to najbardziej) i krwotoki z nosa... A teraz w końcu spokój...

Patrzę na ubrania ciążowe na allegro i zastanawiam się dlaczego one muszą być tak brzydkie... A jak już coś ładnego to cena kosmiczna...

12 lata 4 miesiąc temu #405033 przez sylwka727
Buziaczek trzymaj się kochana wszystko będzie dobrze :kiss:

Lady
prawie wiem co przechodziłaś bo sama teraz to przechodzę jedynie krwotoków z nosa nie mam, a bólu w prawym boku nikt nie może określić od czego czy nerki czy jajnik czy wyrostek :dry: . A co do ciuchów ciążowych to nie opłaca się kupować jedynie spodnie z tym pasem i można sam ten pas kupić przydatny jest np jak ci się spodnie albo spódnice nie dopinają ale jeszcze w nie wchodzisz to ubierasz taki pas i wygląda jak ciążowa spódnica ;) a co do bluzek czy sukienek to zwykłe nie ciążowe też się sprawdzają tylko większe albo odcinane pod biustem ;)

A wiecie co jest najgorsze że dziś w nocy się budziłam bo mnie coś kuło znów w tym boku nie w każdej pozycji ale jednak strach mnie ogarniał :(

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #405053 przez anet-a-1401
hej ciążówki dziś idę na wizytę do gin będę tam do końca ciąży chodzić co dwa tyg wizyta czyli wypada co czwartek hmm nie wiem czy brac skierowanie na usg czy dopiero pojde pod koniec miesiąca na to prenatalne
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #405062 przez agressst
różnica stąd, że pierwsze było wcześnie:). potem skoncentrowałam się na studiach i znalezieniu stałej pracy..jakoś tak szybko zleciało:).
potem jak już córcia była większa to wcale nie wiedziałam czy chcę znowu zarywać nocki i przygotowywać się do kazdego wyjścia jak na eskapadę na księżyc:). a potem moja młodsza siostra urodziła córeczkę w zeszłym roku i zakochałam się od nowa w małych bobaskach:), nie wspominając już o moim mężu, który poczuł zew instynktu tacierzyńskiego:>. teraz obydwoje jesteśmy bardzo szczęśliwi, zwłaszcza że okazało się (podobnie jak w pierwszej ciąży), że wcale nie jest mi łatwo utrzymać ciążę (2 razy się nie udało - chyba za mało progesteronu, bo teraz od początku jadę na duphastonie i w końcu mimo plamień dotarłąm do 4 mca:)).

12 lata 4 miesiąc temu #405075 przez Satine0
Mi też się skończyły nudności :) Nawet rzadziej za dnia do łazienki siusiu latam ( w nocy niestety wstaje kilka razy).

Dzisiaj całą noc spać nie mogłam, zasnęłam ok 5 nad ranem... też nie możecie spać jak jest pełnia ?? Masakra !!

12 lata 4 miesiąc temu #405076 przez aniajulia2
Ojej dziewczyny nie bylam tu dwa dni a tyle nowych postów widac ze nie proznujecie :laugh:

Ja od wczoraj czuje sie bardzo dobrze-jakbym w ciazy nie byla. Nic mi nie dolega oprocz tego ze wczoraj nie mialam sily a dzis mnie szarpnelo dwa razy jak zeby mylam. Troche sie az boje tego mojego dobrego samopoczucia ( w tam tej ciazy tez dobrze sie czulam i okazalo sie ze juz dzidzia nie zyla) z tego strachu postanowilam sobie prywatnie zrobic badanie beta hcg ale wynik dopiero jutro :( :(

Ja biore witaminy femibion classic.

Co do becikowego trzeba sie zglosic do lekarza przed 10 tyg. Taka jest aktualna ustawa. Ja mam od 7.

12 lata 4 miesiąc temu #405077 przez LadyAgula
Satine0 napisał:

Mi też się skończyły nudności :) Nawet rzadziej za dnia do łazienki siusiu latam ( w nocy niestety wstaje kilka razy).

Dzisiaj całą noc spać nie mogłam, zasnęłam ok 5 nad ranem... też nie możecie spać jak jest pełnia ?? Masakra !!

Mój mąż cierpi na bezsenność w czasie pełni :) ja budzę się tylko o 6 rano i muszę do łazienki iść a tak to cała noc w porządku. Zabieram się dzisiaj za pisanie pracy licencjackiej.... Kurde nie wyrobie się jak nic...

12 lata 4 miesiąc temu #405079 przez sylwka727
Co do pełni to mój były narzeczony wariował podczas pełni kiedyś jak była pełnia nasikał siostrze do szafy a szwagrowi do buta ;)

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka