- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabile super ze ok. Zaczynamy wizyty i oby same dobre wiesci
Gdzie Natalka?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
krwawienie od tego , że łożysko jest nisko osadzone kanał rodny zamknięty , ale jeżeli dobrze zrozumiałam jest cienka ściana prześwitu na zdjęciu to widać idealnie nie rozumiem czemu w szpitalu nie widzieli tego... porażka ;/ a zdjęcie puszczę później i zaznaczę na nim gdzie jest ten prześwit , żebyście zobaczyły...
a jeśli chodzi o badanie genetyczne to już wiem dlaczego między 11- 14 tc się robi , a mianowicie , żeby dokładnie określić czy dziecko jest zdrowe czy ma jakieś wady musi mieć wzrost od 4,5 cm do 8,8 cm tak mi powiedział gin i kazał przyjść za 2 tygodnie
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
gabilee dobrze że problem krwawienia u ciebie sie rozwiązał i jest wszystko dobrze a i czekam na zdjęcie
Ja dziś wykończona jestem kleiłam pierogi robiłam barszczyk czerwony sprzątałam pranie zrobiłam synem na podwórku byłam troche poćwiczyłam i teraz jestem totalnie wyczerpana ale dobrze sie czuje to najważniejsze Teraz przez wasze wizyty nie moge sie doczekac swojej a mam dopiero w poniedziałek. Miłego wieczorku :*
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen, ja też miewam bóle, i gdy mocno mi dokuczają biorę Nospę. Do tego Magnez. Jeśli Cię to uspokoi to zrób sobie to USG, nie zaszkodzi.
Gabilee, ciekawe czemu w szpitalu tego nie widzieli. Może jakiś bzdetny sprzęt mają, albo wiedzieli a nie powiedzieli ? Co do badań genetycznych to jak mówisz, i nie można ich zrobić później, bo nie sprawdzi się pewnych rzeczy.
Mrufko, a z czym robiłaś pierogi? Ja nigdy jeszcze sama nie robiłam i ostatnio chodzi mi po głowie, żeby zrobić ruskie i ze szpinakiem...
Natalka , Vini-Miki i Justyna , prosz ę się zameldować !
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Właśnie gdzie te nasze dziewczyny się podziewają?
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Siedziałam na plaży dziś,pogoda mi nie służy, choć nie opalałam się zbytnio. Bóle brzucha, osłabienie, senność. Tak sie czuje do d...
Za 2 tyg. chciałam wrócic do pracy, może się uda.. Kondychę muszę wzmocnić, bo po krótkim spacerku jestem zasapana.
Wiecie może kiedy czuć ruchy dziecka, albo chociaż to, że "cos" jest w brzuszku?
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale też bym zjadła pierogi z mięsem takim szatkowanym i pieczonym w piekarniku nie wiem czy takie jadłyście , ale są boskie rozpływają się w ustach
a ja dziś się ciasta obrzarłam z gośćmi , bo niespodziewanie cała najbliższa rodzinka na urodzinki wpadła, a myślałam , że zapomnieli iż taka stara jestem , a teraz już leżę i spać mi się chce
ja też bym chciała mieć usg w domu ale i tak nie mogę narzekać , bo dosyć często teraz w szpitalu 2 x , dzisiaj 2x bo brzuszne i dopochwowe mi zrobił
mogłabym tak leżeć i leżeć i słuchać jak bije serduszko i macha do mnie tymi małymi łapkami
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
MADLEN jestes w 10 tygodniu i nie ma jeszcze bicia serduszka czemu tak puzno ?
Ja czuje sie calkiem dobrze nie narzekam na zadne bole rozciagania itp. czasami mnei zakuje caly czas w tym jednym boku jakby cos blokowalo . Powiem wam ze costam czuje juz w brzuszku ale mimo tego ze to jest moje 2 dziecko (a mowia ze z 2 szybciej sie czuje) to i tak czasami mam watpliwosci czy to aby napewno to..
Bylam przed wyjazdem u lekarza przepisal mi co nieco bo maialm stan zapalny i strasznei mi to dokuczalo ale zasolil mi duza dawke tabletek i az balam sie je wziasc
Moj mezulek juz przyjechal zdazyl mnie zdenerwowac ale tez milo ze jest zaraz razniej ,prwaie wszystkich rzeczy sie pozbylam a i tak bedzie ciezko sie zapakowac do auta reszte ktos wezmie jakbedzie jechal do nas w odwiedziny .W niedziele chcemy wyjechac takzejest juz blizej konca niz dalej,a jutro idziemy na grila pozegnalnego do rodziny.Ja sie ne izabieram za peirogi bo to jest czasochlonne jeszcze jak ciasno wyjdzie za twarde to ja juz nei mam do takich rzeczy cierpliwosci Sory za taki dlugi post
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen, ja też mam zadyszkę, a to przez przyspieszoną pracę serca, teraz zaczyna pompować więcej krwi. Tylko za mocno nie zaczynaj wzmacniać swojej kondychy Gin polecał mi lekką gimnastykę nie obciążającą brzucha i basen. Np. na rowerze bym się bała jeździć, chociaż tęsknię za tym.
Myślałam, że mdłości mnie już opuściły, od tygodnia nie dawały za bardzo znać, ale dziś znów mnie mdli i modlę się do jedzenia. Rano miałam ochotę na jajecznicę z pomidorami, M zrobił i dodał tego nieszczęsnego czosnku granulowanego, on ma świra na tym punkcie, wszędzie go sypie, na kanapki itp. a ja go nie cierpię, jak używam czosnku to normalnego, w ząbku, a to dla mnie jest świństwo. Biedny M zapomniał i dziś próbuję jajecznicy i czuję czosnek. Obrzydził mi wszystko, nie zjadłam i od tamtej pory mam mdłości. Ech, doceniam, że M się mną opiekuje i wyręcza w wielu rzeczach, ale czasem facetom brakuje wyobraźni i jak mu powtarzam, że nie mogę teraz patrzeć na przyprawy i mocne aromatyczne smaki a ten mi sypie czosnku do jajecznicy to po prostu cycki opadają teraz się śmieję ale rano byłam zła jak osa.
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bo ja mam na 2 tyg zakaz od dzisiaj, ale już ponad tydzień nic nie było u nas i tak mi się chce ;/ a moj m jutro wraca
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No Justynko, już się martwiłam Bólami i rozciąganiem się nie martw, ja też to odczuwam, zresztą co ja Ci będę gadać Na co zachorowałaś?
Co do ruchów, to ja nic nie czuję, a moja mądra książka twierdzi, że ok 18 tc czuje się pierwsze ruchy. Szczerze, to nie mogę się już tego doczekać
Gabilee, często ginowi chodzi o penetrację. Ja jak miałam zakaz seksu to miałam jeden orgazm i nic złego się nie działo, ale zapobiegawczo wzięłam Nospę godzinę przed Ale później miałam trochę wyrzutów sumienia... Mimo to z dzidzią wszystko ok
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
princess ja też nie mogę znieść czosnku a kiedyś lubiłam. Teraz mało co mi pasuje.
Vini i natalka nie wyjechały przypadkiem na wakacje .