BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #405263 przez kasia123m
Princes sliczna fota.widze 11tyg 3dni czyli jak pojde 11 i 1 to powinno byc ok.tez bym juz chciala byc po:)

Gabile super ze ok. Zaczynamy wizyty i oby same dobre wiesci

Gdzie Natalka?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #405265 przez Madlen
Princess piękny ten Twój szkrabek. Ja wciąż senna. I czasem tak zaboli brzuszek, że się boję.. Myslę by przed wizytą 16go zrobić jeszcze jedno USG u innego lekarza- bliżej domu...

12 lata 4 miesiąc temu #405283 przez gabilee
princess śliczne dzidzi tez sie cieszę , że u ciebie ok :)

krwawienie od tego , że łożysko jest nisko osadzone kanał rodny zamknięty , ale jeżeli dobrze zrozumiałam jest cienka ściana prześwitu na zdjęciu to widać idealnie nie rozumiem czemu w szpitalu nie widzieli tego... porażka ;/ a zdjęcie puszczę później i zaznaczę na nim gdzie jest ten prześwit , żebyście zobaczyły...

a jeśli chodzi o badanie genetyczne to już wiem dlaczego między 11- 14 tc się robi , a mianowicie , żeby dokładnie określić czy dziecko jest zdrowe czy ma jakieś wady musi mieć wzrost od 4,5 cm do 8,8 cm tak mi powiedział gin i kazał przyjść za 2 tygodnie :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405287 przez mrufka
princess cieszę sie ze u ciebie i dzieciatka wszystko okej sliczne zdjecie

gabilee dobrze że problem krwawienia u ciebie sie rozwiązał i jest wszystko dobrze a i czekam na zdjęcie

Ja dziś wykończona jestem kleiłam pierogi robiłam barszczyk czerwony sprzątałam pranie zrobiłam synem na podwórku byłam troche poćwiczyłam i teraz jestem totalnie wyczerpana ale dobrze sie czuje to najważniejsze :) Teraz przez wasze wizyty nie moge sie doczekac swojej a mam dopiero w poniedziałek. Miłego wieczorku :*

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405290 przez princess
Dzięki dziewczyny :kiss:

Madlen, ja też miewam bóle, i gdy mocno mi dokuczają biorę Nospę. Do tego Magnez. Jeśli Cię to uspokoi to zrób sobie to USG, nie zaszkodzi.

Gabilee, ciekawe czemu w szpitalu tego nie widzieli. Może jakiś bzdetny sprzęt mają, albo wiedzieli a nie powiedzieli ? Co do badań genetycznych to jak mówisz, i nie można ich zrobić później, bo nie sprawdzi się pewnych rzeczy.

Mrufko, a z czym robiłaś pierogi? Ja nigdy jeszcze sama nie robiłam i ostatnio chodzi mi po głowie, żeby zrobić ruskie i ze szpinakiem...

Natalka , Vini-Miki i Justyna , prosz ę się zameldować !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405292 przez mrufka
Dziś robiłam z pieczarkami, z mięskiem i właśnie ze szpinakiem. Trochę się narobiłam ale za to mam jutro obiad z głowy :laugh:

Właśnie gdzie te nasze dziewczyny się podziewają?

12 lata 4 miesiąc temu #405304 przez Madlen
Gdyby tak można byłoby wypożyczyć sprzęt USG na czas ciąży (za niewielką kwotę :) )... to jakie spokojne byśmy były. :)
Siedziałam na plaży dziś,pogoda mi nie służy, choć nie opalałam się zbytnio. Bóle brzucha, osłabienie, senność. Tak sie czuje do d...
Za 2 tyg. chciałam wrócic do pracy, może się uda.. Kondychę muszę wzmocnić, bo po krótkim spacerku jestem zasapana. :dry:
Wiecie może kiedy czuć ruchy dziecka, albo chociaż to, że "cos" jest w brzuszku?

12 lata 4 miesiąc temu #405307 przez gabilee
ja tak jak princess biorę nospę jak tylko lekko mnie brzuch rwie i przechodzi.

ale też bym zjadła pierogi z mięsem takim szatkowanym i pieczonym w piekarniku nie wiem czy takie jadłyście , ale są boskie rozpływają się w ustach :)

a ja dziś się ciasta obrzarłam z gośćmi , bo niespodziewanie cała najbliższa rodzinka na urodzinki wpadła, a myślałam , że zapomnieli iż taka stara jestem :P , a teraz już leżę i spać mi się chce :D

ja też bym chciała mieć usg w domu :P ale i tak nie mogę narzekać , bo dosyć często teraz w szpitalu 2 x , dzisiaj 2x bo brzuszne i dopochwowe mi zrobił :)

mogłabym tak leżeć i leżeć i słuchać jak bije serduszko :D i macha do mnie tymi małymi łapkami :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405309 przez justyna84
Hej ,jestem jestem :laugh:
MADLEN jestes w 10 tygodniu i nie ma jeszcze bicia serduszka czemu tak puzno ?
Ja czuje sie calkiem dobrze nie narzekam na zadne bole rozciagania itp. czasami mnei zakuje caly czas w tym jednym boku jakby cos blokowalo . Powiem wam ze costam czuje juz w brzuszku ale mimo tego ze to jest moje 2 dziecko (a mowia ze z 2 szybciej sie czuje) to i tak czasami mam watpliwosci czy to aby napewno to.. ;) :)

Bylam przed wyjazdem u lekarza przepisal mi co nieco bo maialm stan zapalny i strasznei mi to dokuczalo ale zasolil mi duza dawke tabletek i az balam sie je wziasc ;)
Moj mezulek juz przyjechal zdazyl mnie zdenerwowac ale tez milo ze jest ;) zaraz razniej ,prwaie wszystkich rzeczy sie pozbylam a i tak bedzie ciezko sie zapakowac do auta ;) reszte ktos wezmie jakbedzie jechal do nas w odwiedziny :) .W niedziele chcemy wyjechac takzejest juz blizej konca niz dalej,a jutro idziemy na grila pozegnalnego :) do rodziny.Ja sie ne izabieram za peirogi bo to jest czasochlonne jeszcze jak ciasno wyjdzie za twarde to ja juz nei mam do takich rzeczy cierpliwosci ;) Sory za taki dlugi post :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #405312 przez princess
Mrufka, ale mi narobiłaś smaka na pieczarkowe :silly: za mną ostatnio chodzą pieczarki i planowałam zrobić jutro na obiad zupę pieczarkową. Ale chyba w końcu spróbuję zrobić pierogi :) A to jakiś farsz z nich robisz? Z cebulką może?

Madlen, ja też mam zadyszkę, a to przez przyspieszoną pracę serca, teraz zaczyna pompować więcej krwi. Tylko za mocno nie zaczynaj wzmacniać swojej kondychy :) Gin polecał mi lekką gimnastykę nie obciążającą brzucha i basen. Np. na rowerze bym się bała jeździć, chociaż tęsknię za tym.
Myślałam, że mdłości mnie już opuściły, od tygodnia nie dawały za bardzo znać, ale dziś znów mnie mdli i modlę się do jedzenia. Rano miałam ochotę na jajecznicę z pomidorami, M zrobił i dodał tego nieszczęsnego czosnku granulowanego, on ma świra na tym punkcie, wszędzie go sypie, na kanapki itp. a ja go nie cierpię, jak używam czosnku to normalnego, w ząbku, a to dla mnie jest świństwo. Biedny M zapomniał i dziś próbuję jajecznicy i czuję czosnek. Obrzydził mi wszystko, nie zjadłam i od tamtej pory mam mdłości. Ech, doceniam, że M się mną opiekuje i wyręcza w wielu rzeczach, ale czasem facetom brakuje wyobraźni i jak mu powtarzam, że nie mogę teraz patrzeć na przyprawy i mocne aromatyczne smaki a ten mi sypie czosnku do jajecznicy to po prostu cycki opadają :woohoo: teraz się śmieję ale rano byłam zła jak osa.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405324 przez gabilee
dziewczyny mam do was pytanie , bo zapomnialam gina zapytać czy jak macie zabroniony seks to chodzi tylko o fizyczność , że nie może poprostu facet wkladać czy o orgazm , że jest skorcz macicy?
bo ja mam na 2 tyg zakaz od dzisiaj, ale już ponad tydzień nic nie było u nas i tak mi się chce ;/ a moj m jutro wraca :D

12 lata 4 miesiąc temu #405326 przez princess
Gabilee, ja nie jem mięsa, więc Ci nie odpowiem ;)

No Justynko, już się martwiłam :) Bólami i rozciąganiem się nie martw, ja też to odczuwam, zresztą co ja Ci będę gadać ;) Na co zachorowałaś?

Co do ruchów, to ja nic nie czuję, a moja mądra książka twierdzi, że ok 18 tc czuje się pierwsze ruchy. Szczerze, to nie mogę się już tego doczekać :)

Gabilee, często ginowi chodzi o penetrację. Ja jak miałam zakaz seksu to miałam jeden orgazm i nic złego się nie działo, ale zapobiegawczo wzięłam Nospę godzinę przed :lol: Ale później miałam trochę wyrzutów sumienia... Mimo to z dzidzią wszystko ok :)

12 lata 4 miesiąc temu #405330 przez gabilee
o to ja tez tak zrobie :D

12 lata 4 miesiąc temu #405332 przez anoda89
Mnie też boli brzuch i biorę nospe ale nie wiem ile jest dozwolone, może wy wiecia ile można wziąć w ciągu dnia?? Wiecie co, zaczyna mi brzuch w siedzeniu przeszkadzać :laugh:. Nie jest duży ale jak się pochylam nad stołem żeby zjeść i mam nogę na nogę założoną to mnie uciska i muszą zdjąć.

princess ja też nie mogę znieść czosnku a kiedyś lubiłam. Teraz mało co mi pasuje.
Vini i natalka nie wyjechały przypadkiem na wakacje :unsure:.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka