- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Misia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
- Misia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- justyna84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Biedactwo, musisz być silna dla swojej dzidzi. Wytrzymaj jeszcze trochę, niedługo to plamienie się skończy. Ja dziś się czuję tak jak na początku krwiaka, tylko na szczęście nie plamię. Mdłości, bóle i brak mocy mnie dopadły. Miałam dziś jechać na zakupy a zamiast tego leżę cały dzień.Mi bóle tylko lekkie przechodzą jak sobie rękę położę w miejscu gdzie boli, rozgrzeje trochę mięśnie i przestaje. Pieczarkowa hmmm dawno nie jadłam. Teraz zjadłam żurek
.
Ciekawe co mi gin powie. Mam nadzieje że na te plamienia coś jeszcze przepisze albo jakiś cudowny lek da bo mi się chce wyjść albo chociaż zrobić sobie jedzenie. Mówię wam dziewczyny już mam takie schizy. Boje się czasami wstać żeby mi znowu krew nie poleciała a jak ktoś przyjdzie to siedzę jak na szpilkach i cały czas wydaje mi się ze znowu krwawię.
Madlen napisał:
U mnie było tak, że na początku nie miałam ochoty a w 6 tc pojawił się krwiak i po pierwsze przytulanki są wtedy zabronione a po drugie przy takich bólach i plamieniu i ogólnej niemocy, bo wzięcie prysznica i zrobienie kanapek było wyzwaniem, to gdzie tu się jeszcze przytulać. Na wczorajszej wizycie gin stwierdził, że krwiaka już nie ma, nie mówił nic o przytulankach i ja nie spytałam. Poczekamy jeszcze trochę, bo od wczoraj mnie pobolewa, więc nawet ochoty nie mam. I co najlepsze mąż tak się boi o to wszystko, żeby nie zaszkodzićPewnie, że da radę wytrzymać bez
Tak widziałam dzidzię
Princess, a Tobie lekarz zabronił zbliżeń? Czy sama zdecydowałaś? Anoda Tobie z powodu krwawienia lekarz zakazał tak?
A tak wczoraj pisałysmy o celibacie to i mam ja. Może to normalne bóle, może lekarz zapobiegawczo zakazał. Ale co tam, nieważne.
A ten lekarz czy jest specjalistą? Mówią, że dobry. Blisko mojego osiedla. Mój prowadzący ponoc najlepszy w Bydgoszczy a za USG bierze 120. Więc tam pozostanę.
Znów kłucia, leżę. Lenistwo usprawiedliwione..
Ale te 200zł to przegięcie, faktNawet dzidzia ponoć machała, ja nie widziałam, ale za 200 zl doktor widział
...

W Twojej sytuacji pewno chodzi o te bóle. Lepiej dmuchać na zimne i nie wywoływać wilka z lasu. Zabronił przytulanek, ale innych rzeczy nie, więc przyjemność nie jest Ci zabroniona

Zastanawia mnie, co znaczy, że gin bierze 120 za USG. U mnie nigdy się nie zdarzyło, żebym musiała oddzielnie płacić za USG, zawsze płacę za całą wizytę w którą wchodzi badanie ginekologiczne, usg, rozmowa, wczoraj mi jeszcze wymaz zrobił. Raz poszłam do ginekologa onkologa, starszy pan ale bardzo dobra opinia no i mi zależało na specjalizacji onkologicznej. Za badanie ginekologiczne zapłaciłam 200 zł a usg musiałam zrobić u gina w gabinecie obok za 100 zł, w sumie 300 wydałam. Później rozmawiałam z lekarzami ode mnie z pracy to mówili, że ci ginekolodzy to biznesmeni. Ten onkolog jest ordynatorem ginekologii w szpitalu wojewódzkim w moim miecie a reszta, którzy z nim przyjmują prywatnie to jego lekarze z oddziału. Interesowałam się jednym z nich, który specjalizuje się w ciążach wysokiego ryzyka i jak się dowiedziałam, że za założenie karty ciąży bierze 250 zł to po prostu śmiać mi się chciało. Rzeczywiście biznesmeni. Omijam ich szerokim łukiem i chodzę do lekarzy z innego szpitala. Nie są jacyś super cudowni ale przynajmniej nie zdzierają kasy na czym tylko się da.
Misia napisał:
Misiu, USG nie jest szkodliwe. Ja wczoraj miałąm zwykłe usg, trwało ono dłużej niż zwykle bo gin długo oglądał, mierzył, sprawdzał. Powiedział, że jeśli stwierdziłby, że coś jest nie tak to wtedy dałby mi skierowanie na prenatalne do szpitala. To był gin NFZ. Chodzę jeszcze do innego prywatnie i on pracuje w przychodni genetycznej, więc USG tzw. genetyczne będę miała jako kolejną wizytę i tak samo za 100 zł jak każda wizyta. Dopiero jeśli na tym USG gin zauważy coś niepokojącego to jest to przesłanką do dalszych badań prenatalnych.Hej Kobitki ... a co Wy tak szalejecie z tymi badaniami prenatalnymi ?? Ze względu na wiek czy co ?? Nie uważam, żeby to było sensowne ...
Dziewczyny, doradźcie mi, dziś moja "przyjaciółka" o której wcześniej Wam pisałam urodziła synka i mimo, że nie rozmawiam z nią 2 tygodnie chcę jutro pojechać do szpitala z jakimś prezencikiem, jestem ciekawa malca

- justyna84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011

A tak na marginesie to dzisiaj sie dowiedzialam ze ciezarna nei powinna przebywac w szpitalach bo jest narazona na roznego rodzaju choroby np. gronkowca. Tez chcialam jechac w niedziele ale do babci mojego M i jakos po tej wiadomosci grubo sie zastanowie chyba ze bedzie cieplo to bedziemy siedziec na dworze.
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ale mialam dzis wzdecia i chyba bol byl po tym.tylko nie wiem od czego.od ryby?od surowej marchewki?bo starlam sobie marchewke zamiast warzyw na parze.jakos niemoge narazie jesc warzyw na parze.wogole czuje to jajnik to jakis nerwik.musze sobie te nospe kupic zeby byla w domu.bo pewnie zaczyna sie wszystko rozciagac i coraz czesciej beda dolegliwosci.wogole dzis jakbym wiecej zoltawych uplawow miala.odrazu uczucie ze czasami sie leje i panika.
Fajnie dwa zlote medale dzis i braz.super.

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Ogólnie uważam, że warto, ale nie jestem przekonana czy z zaskoczenia i w szpitalu..(skoro kłótnia była)
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- anet-a-1401
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Wczoraj coś poczułam w brzuch jak bym mi jakieś bąbelki pękały wydaje mi się ze to moje maleństwo było:)