BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #405961 przez princess
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi, ja zrobiłam tak, że pojechałam do niej z jej ojcem do szpitala, już nikogo u niej nie było, nie uprzedzałam jej o tym. Zdumienie na jej twarzy było bezcenne :) Przyjęła mnie ciepło, ucieszyła się, no a ja byłam w 7 niebie :) Nie jestem dla niej obcą osobą, jesteśmy przyjaciółkami od wielu lat i więcej rzeczy opowiadamy sobie niż mamom, ciociom, babciom, które też przyjeżdżają do szpitala, no i nie siedziałam pół dnia, bo wiem, że jest zmęczona i ma inne zajęcia na głowie więc posiedziałam pół godzinki i poszłam. Ślicznego synusia urodziła, kupiłam mu podkład z gąbki do wanienki i po kąpieli można na nim kłaść dziecko, paczkę pampersów i smoczek. Jestem zadowolona, że ją odwiedziłam :)

Mrufka, mi gin na biegunkę kazał stosować Smectę. Jednak na Twoim miejscu, jeśli masz jeszcze wymioty zadzwoniłabym do gina i powiedziałabym o tym.

Jak się czujecie? Mnie ciągle męczą bóle, ale staram się nie brać leków.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #405966 przez Madlen
To dobrze, że wizyta się udała. Sama wiesz, na ile sobie mozesz pozwolic i jaka jest słuszna decyzja. Brzuch cię boli? Myslę, że niebranie nospy nie jest najlepszym pomysłem. Ja przez 3 dni mam brac nospę, a jak będzie źle to mam dzwonić do gina. Co twój lekarz na te bóle?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405968 przez aniajulia2
Madlen tak to jest moj jedyny termin. Ja tez mam w tym tyg to dokladne usg to zobaczymy co powiedza :) Miesiaczki raczej mialam regularne co 31/32 dni

12 lata 4 miesiąc temu #405969 przez aniajulia2
Mnie tez pobolewa a to w jednym boku a to w drugim ale to podobno od tego ze macica sie rozciaga- nie biore nic, da sie wytrzymac ;)

12 lata 4 miesiąc temu #405973 przez Madlen
Pewnie, boczne kłucia tez lekceważyłam, ale te mocniejsze szarpane już nie.
Jak tam dziwczyny ćwiczycie coś? Pływacie? a może lekka gimnastyka?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405975 przez anoda89
Hej. Ja też mam bóle brzucha ale nie codziennie. Zauważyłam że nie boli mnie kilka dni albo boli ale chwilę i przestaje a potem przez 2-3 dni praktycznie cały dzień.

Słuchajcie, leże dzisiaj w łóżku i poprawiam spodnie, patrze a po prawej stronie mam gulkę i lekko mnie uciska. Chciałam zrobić zdjęcie ale nie zdążyłam. Myślicie że to dziecko?? Pamiętam jak Vini o tym pisała i gdzieś zdjęcie wstawila :).

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405976 przez princess
Madlen napisał:

To dobrze, że wizyta się udała. Sama wiesz, na ile sobie mozesz pozwolic i jaka jest słuszna decyzja. Brzuch cię boli? Myslę, że niebranie nospy nie jest najlepszym pomysłem. Ja przez 3 dni mam brac nospę, a jak będzie źle to mam dzwonić do gina. Co twój lekarz na te bóle?

Bóle w pachwinach no normalka, ale mnie męczą prawie od poczatku ciąży bóle w okolicy kości ogonowej, i przy atakach krwawienia też mnie tam bolało. W 12 tc to niby normalne, że boli w okolicy kości ogonowej, bo rozluźniają się więzadła miednicy. Ale doszedł mi jeszcze ból na prawo od środka macicy, taki promieniujący w dół lub w górę. I co gorsza po Nospie i Spasmolinie nie przechodzi. Wzięłam niedawno Spasmolinę i będę leżeć cały dzień, może o 18 wyjdę na spacerek do lecznicy weterynaryjnej bo mój pies znów się pochorował, po miesiącu leczenia :(

Anoda, to poluj na kuleczkę z aparatem i nam wstawiaj szybciutko :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405978 przez aniajulia2
Chcialam dodac zdjecie ale chyba nie umie :( ciapa ze mnie

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405982 przez anoda89
aniajulia klikasz na wybierz plik, wybierasz zdjęcie które chcesz dodać i dalej :). Zmniejsz je jeszcze[img] i dalej :). Zmniejsz je jeszcze

12 lata 4 miesiąc temu #405987 przez kasia123m
Madlen mi z miesiaczki wyliczyl 3marzec.z 1 usg w 5 tyg byl juz 26 luty.dzidzia jak bylam w 9 tyg miala 1,67 czyli tyle ile daje 8!ug 4dni wiec niby tak jak z miesiaczki.data porodu 24luty.teraz to genetyczne wyjdzie sam poczatek 12tyg albo rowno skonczone 11.zobaczymy.wazne zeby dalo sie juz wszystko pomierzyc co tam mierza.

12 lata 4 miesiąc temu #405993 przez sylka
Madlen ja miałam bardzo nie regularne miesiączki i termin porodu opierano na podstawie 1 2 USG które się pokrywały I- 16.03 a na 2 - 14.03. Ostatecznie i tak synek postanowił rodzić się wcześniej o miesiąc.

12 lata 4 miesiąc temu #406001 przez Madlen
No tak..dzidzia wyjdzie kiedy bedzie chciała. Ja wyszłam w 7 miesiącu. I miałam być chłopcem...:)- wg USG z 7 mca :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #406006 przez sylka
Mój chciał wyjść już w 32 tc i od tego czasu leżenie plackiem w szpitalu, ale to już inna historia.

12 lata 4 miesiąc temu #406008 przez [email protected]
Czesc dziewczyny,jak sie dzisiaj czujecie?bo ja callkiem dobrze,wreszcie pada.Wczoraj moj madry maz dezynfekowal klime w samochodzie,zapach wanilii i niestety byl paw,dobrze ze zdarzyłam wysiasc.Ja jeszcze tydz.do badan.

12 lata 4 miesiąc temu #406012 przez Satine0
Ja wczoraj w nocy zaliczyłam pierwszego pawia w ciąży ;-) Chociaż przyczyną była migrena... raz na jakiś czas mnie dopada i niestety zawsze kończy się w łazience ;/

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka