BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #405863 przez mrufka
justyna ja mam tak samo jak chodzę to jest sporawy a jak się położe to prawie płaski wystaje tylko taka mala piłeczka do pępka :laugh: a ty bedziesz rodzić w niemczech?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405893 przez aniajulia2
Madlen wiesz co nic mi nie mowila na temat zmiany terminu porodu,ale to moze dlatego ze ja bylam troche wystraszona. Poszłam do tej pani gin (prywatnie) pierwszy raz bo wydawalo mi sie ze zle mi wyszlo badanie beta-hcg i skupila sie na uspokojeniu mnie. Moze jak nastepnym razem pojde to cos powie. A na kiedy ty masz termin? Mi powiedziala wczoraj ze to jest 11 tc i 2 dni. Fakt faktem na tej karteczce z usg na dole jest napisane 17/02/13 ale mysle ze to by bylo za wczesnie

anoda89 dziewczyny nie straszcie mnie. Dokladnie moja dzidzia ma 4,95 cm

12 lata 4 miesiąc temu #405895 przez anoda89
aniajulia ja tylko porównuje do swojego dziecka ale tak myślę że mamy podobnej wielkości maleństwa. U ciebie zostało do 12 tyg niecały tydzień to i dobije do ok 6 cm, tak jak u mnie :). Na tym etapie to dzieci bardzo podobnej wielkości są :).

12 lata 4 miesiąc temu #405897 przez aniajulia2
Nie no mysle ze jakby bylo cos nie tak to by mi powiedziala. A ty na kiedy masz termin?

12 lata 4 miesiąc temu #405899 przez anoda89
Ja termin mam z miesiączki na 30 stycznia a z USG to różnie wychodzi najdalej miałam na 4 luty :). Powinnam być w styczniówkach ale od początku jestem tu i fajnie mi z wami :).

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405902 przez aniajulia2
No to super ze fajnie Ci z nami. Ja jutro sproboje dodac to zdjecie ale moze byc kiepskiej jakosci bo dzisiaj mam rozladowane baterie od aparatu

Dobra uciekam sie myc i na lozeczko bo jestem padnieta papa :woohoo:

12 lata 4 miesiąc temu #405903 przez justyna84
MrufkaTak bede rodzic w niemcach ;) troche mam stresa szczezem uwiac ale z wiekeim ciazy pewnie sie z tym oswoje ze musze urodzic w obcym kraju ;) ;)

12 lata 4 miesiąc temu #405904 przez anoda89
Zresztą znając życie to urodzę w lutym :silly:.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405906 przez Madlen
aniajuliaja po drugim i trzecim USG mam termin na 25.02. Najważniejsze, że dzidzia rośnie :) A tydzień, dwa róznicy nie robią ;)

12 lata 4 miesiąc temu #405916 przez [email protected]

Fajny film z usg

12 lata 4 miesiąc temu #405948 przez kasia123m
Mialyscie wklejac linki tych za kupow i co? :laugh:

Patrzcie 11tyg pelnych i jeden dzidzius ma niecale 4cm a drugi juz 5.oby tylko moj mial wystarczajaco zeby go pomierzyli na tym usg genetycznym w srode.
U mnie dzis zachmurzone mocno a mial byc wielki upal.wole tak.popoludniu jade z synem do kulek na jakies urodziny wiec lepiej ze nie jest goraco.
Wzdec mam ostatnio sporo,od 3 dni to wieczorami brzuchol nadety jak nie wiem.a nic takiego nie jem

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405950 przez Madlen
Wiesz Kasiu ten termin (jaki jest w suwaczku) wzięłam z 2 i 3 USG (z 1 wyszło na 1 marca)kolejne 25.02. Lekarz prowadzacy cos wspominal że 1 USG najdokładniejszee (niby czemu :unsure: robiam je w 5 tyg....)
Lekarz wpisuje date ostatniej miesiaczki (u mnie 18 maja, cykle długie) i podczas badania USG wyswietla mu sie który to tydzień. Zapewne wyświetla mu się na podstawie wielkosci dzidzi, ale skoro potrzebuje wpisać ostatnia miesiaczke... Jakis madry sprzet musi byc. :) :)
Wiek dziecka z USG dał 2 dni mniej niż termin z ostatniej miesiaczki.
Ale dzieci pewnie roznie rosną, może nawet te poczęte tego samego dnia.
I jesli miałam długie cykle np 33, 37 to ciężko o dokładność. Więc myślę, żeby tak się tym nie przejmować. Jednak fajnie byłoby znać 1 termin.
A Ty Kasiu kiedy ostatnio miałaś robione USG, w ktorym tyg? Ile wtedy miało maleństwo?

Ja też mam wieczorem taki brzuch nadęty. Ktos pisał o upławach, u mnie też bardziej mokro, lekarz mówił, że wydzielina prawidłowa.
Nie wiem jak ja wrócę do pracy, wciaż bym spała....

12 lata 4 miesiąc temu #405951 przez aniajulia2
Madlen to masz dokladnie taki sam termin jak ja-oczywiscie jak nic sie nie zmieni
Ja ostatnia miesiaczke mialam 16.05.12 :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #405957 przez mrufka
Witajcie kobitki ze mną dziś okropnie od 5 rano mam biegunkę sama woda do tego wymioty co się napiję to wymiotuję nie wiem czy coś mi zaszkodziło ale nic takiego nie jadłam wczoraj ale mam już dość co 15 - 20 min do łazienki musze latać teraz to juz samą żółcią wymiotuje jutro mam wizytę u gin więc może mi coś poradzi i na ciśnienie i teraz to :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #405960 przez Madlen
Biedulka, trzymam kciuki, by szybko ci przeszło. Czasem wystarczy zjeść coś nieumytego albo jakaś skórka stanie na żolądku...albo jakiś wirus. Ale na szczęście takie rzeczy szybko przechodzą. Koiecznie musisz sie nawodnic..

Aniajulia a to jest Twój jedyny termin tak? Z 1 USG? Miałaś regularne @? ja myśle, że jak pójdę na te specjalistyczne USG 16go to lekarz sie bardziej określi ;)
Jak byłam u tego innego lekarza to też dokładniej patrzył w dzidzię :) Może na tym etapie już można. Mówił o mózgu, prawidłowej pępowinie (bez przepukliny), pokazywał rączki, nóżki, a nawet "prześwietlił" tak, że kolorami było widać narządy wewnętrzne :)
Faaajne uczucie... :blink:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka