BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #405348 przez princess
Anoda, lekarze zalecają chyba max 3 dziennie. A co do czosnku to toleruję go i bardzo lubię ale z ząbka i nie w jajkach, ale z czymś, do czego pasuje i nie ten wstrętny granulowany :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #405352 przez jadziatopol
Witam wszystkie, z ktorymi wczesniej nie mialam okazji sie przywitac :)
Ja poczulam pierwsze ruchy duzo wczesniej niz w poprzedniej ciąży...tj. okolo 2 tygodnie temu. To takie przyjemne skrobanie...laskotanie scianki od wewnatrz. Juz prawie zapomnialam jak to jest bo ostatni raz w ciazy bylam 15 lat temu....
Dziewczyny , jezeli chodzi o seks to jezeli ciaza przebiega bez komplikacji nie ma przeciwskazan. Jedynie w ostatnim trymestrze...pod koniec niewskazane sa czeste orgazmy (chodzi o skurcze macicy). Tak slyszalam i tak tez używalam sobie w ostatniej ciąży bez ograniczen...za wyjatkiem ostatniego miesiaca :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405353 przez justyna84
Princess chodzilo mi o lekarza ginekologa malam zapalenie pochwy takie wstretne nei bede wchodzic w szczegoly ;) :laugh:

Tez czekam na ruchy z niecierpliwoscia takie konkretne Oskar czesto w brzuchu mial czkawke :blink: , za to za koncowka ciazy nie tesknie :silly: . Kurde wlasnie nie boicie sie tak caly czas lykac ta nospe ehh jaj akos na te tabletki jestem strasznei uczulona ;)

Princess to jak podejmiesz te wyzwanei i bedziesz robila te pierogi :silly: . Bo dla mnei to jest straszne wyzwanie :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #405373 przez Madlen
Serduszko słyszałam w 7 t.c. Chce zrobić szybko USG, bo brałam hormony (wykryta choroba tarczycy) i zastanawiam sie czy dzidzia się db rozwija.
Mi endokrynolog zalecała ruch- w formie spacerów. Chcę też na basen, tylko tyle rzeczy się boję w 1 trymestrze. Oczywiście zdaję sobię sprawę, że jestem przewrażliwiona. :)
Seksu nie unikam, nikt mi nie kazał. Ale raz po raz czytam, by we wczesnej ciązy unikać zbliżeń, by się dzidzia dobrze zagnieździła. Unikać należy też wstrząsów- bieganie, skakanie, jazda na rowerze. Brakuje mi biegania.. Ale coś za coś.
Wzięłam tę nospę. Lepiej. Miałam wczoraj trochę kłótni, może stres powoduje ból. Albo pogoda. Albo niewiemco..

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405375 przez princess
Justyna, ale już lepiej tak?

Co do Nospy to już nie pamiętam, kiedy ostatni raz ją brałam, też nie lubię brać leków a tym bardziej w ciąży jestem przeciwna i każda tabletka Nospy była u mnie przemyślana.

Madlen, ból powoduje powiększająca się macica.

12 lata 4 miesiąc temu #405378 przez justyna84

12 lata 4 miesiąc temu #405380 przez anet-a-1401
ja nie brałam nostpy ani razu i mam nadzieje ze nie będę miała potrzeby brać.
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #405381 przez princess
O kurdę, też bym się bała. Ale lepiej już wziąć niż pozwolić, aby choroba zaszkodziła dziecku.

12 lata 4 miesiąc temu #405382 przez Madlen
To moja macica bedzie przeogromna.:)
Nospa mnie dziś uratowała.. I Wasze wspisy o tym, że można i też bierzecie.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405383 przez justyna84
Princes ani nie gadaj jak ja to polklam to myslalam ze umre zwracalam po tym jak kot az mialam wyzuty sumienia bo myslalam ze to jakis skutek uboczny. Zrobilam blad ze sie go nei spytalam czy to nei za duzo ale w pierwszej ciazy tez chodzilam do tego lekarza i mam do niego zafanie, tym bardziej ze na tych tabl. pisalo zeciezarna ich nie moze brac w 1 trymestrze.Ale mam nadzieje ze nie zaszkodzilam dziecku a lekarz wiedzial co robi w koncu jestem w 12 tygodniu ;) . Teraz caly czas o tym mysle . Chociaz na wiekszosci lekow jest ze ciezarna brac nei moze.

Tylko wiecie co ten lekarz mnie nie zbadal wewnetrznie myslalam ze mi wsadzi reke i zobaczy czy nie ma jakiegos rozwarcia albo cos, a on tylko sprawdzil stan zapalny i zeszlam z fotela. Wy jestescie jeszcze badane przez lekarza wewnetrznie czy tylko mierzy wam serduszko dziecka? bo ja nei pamietam od ktorego miesiaca ale potem juz tylko miaalm mierzone tetno w pierwszej ciazy?

12 lata 4 miesiąc temu #405390 przez princess
Mi np. na mdłości polecił Lokomotiv i w ulotce jest napisane, że niewskazane w ciąży. Nie brałam żadnej tabletki, wolę domowe sposoby albo się zrzygać niż się faszerować. Ale w Twoim przypadku te leki konieczne. Mnie dziś na wizycie pierwszy raz w tej ciąży badał na fotelu, sprawdził szyjkę i pobrał wymaz.

12 lata 4 miesiąc temu #405407 przez anoda89
Hej. Ja na początku też nie chciałam brać nospy ale czasami nie da rady wytrzymać. Niby bardzo nie boli ale jak przez pół dnia taki ból się utrzymuje to męczące. Gdzieś czytałam że skurcze są bardziej szkodliwe dla dziecka niż nospa. Ja cały czas leże i nie mogę pochodzić żeby mięśnie się rozgrzały i jakoś muszę sobie radzić. W szpitalu brałam 3 po jednej tabletce a teraz lekarz kazał 2 i to bez względu na to czy boli.

Jak wasze dzisiejsze samopoczucie??

12 lata 4 miesiąc temu #405415 przez kasia123m
Ja za kazdym razem jestem badana ginek.nawet jak plamilam to sprawdzal szyjke i wogole czy sie macica rozrasta.

Ja nospy nie biore ale magnez.jak mnie cos boli to magnez i sie klade.

Anoda Ty chyba bralas femibion 1?przeszlas juz na 2?bo na pudelku pisza ze do konca 13tyg.

Musze powtorzyc ta cytomegalie i zrobic ten poziom zelaza,wczoraj malo nie padlam w sklepie.dzis ma byc 30 stopni.masakra.
Zaczynam powoli schizowac bo wizyta w srode.jakos mniej mnie w nocy cisnie do kibla.ide kolo 6 jak zazywam duphaston ale moglabym nieisc.brzuszek taki jak byl.wczoraj mi sie dwa razy cos pezwalilo na dole ale to napewno jelita bo dziecko zamale zeby az tak je czuc.boje sie troche.a do srody daleko.jeszcze sasiadki malutlki synek ma 40 stopni goraczki 4dzien.bylam wczoraj na polu.moj syn biegal z jej corka.maluttki spal w wozku noi ona mi mowi ze ma goraczke.fajnie nie?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405416 przez Madlen
Cześć. Obudził mnie pies, z błagalnym wzrokiem proszący o spacer. ;) Głodna strasznie byłam, ale biorę leki na tarczyce i dopiero po pół h mogę jeść :dry:
Dziś mam wizytę prywatną u drugiego lekarza (obiecuję sobie, że skończę z tymi fanaberiami, ale ten 1 trymestr i tyle się nasłuchałam, i nie jestem najmłodsza.. :P )
Zresztą mój 1 lekarz uważa, że częste USG niepotzrebne, bo jak ma się coś stać... ALE :) Pocieszam się, że jest to niegroźne dla dziecka, a skoro ma mnie uspokoić i chcę wydać kasę.. (dziś ponoć 150zł :ohmy: , u prowadzącego 120zł)... to co mi tam. Wolny kraj :)

Też zapytam o magnez, a femibion od wczoraj nowe opakowanie. Jedynka.

12 lata 4 miesiąc temu #405425 przez sylwka727
Ale się rozpisałyście :P wczoraj mnie nie chciało wpuścić po południu na forum więc dziś nadrabiam

Gabilee to super że wszystko jest już ok, bicie serduszka :kiss:

Princess to świetnie że krwiaka już nie ma i dzidzia przepiękna jest! :kiss:

Madlen ja też mam 16-go wizytę i też mnie czasem ten bok zakuje i chyba też pójdę prywatnie sprawdzić czy wszystko jest ok i zobaczyć maluszka bo nie mogę się doczekać i będę spokojniejsza

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka