BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #405082 przez aniajulia2
Satine0 ja od 3 nocy budze sie o 3 i zasypiam kolo 5 a o 7 jestem z powrotem na nogach :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #405088 przez Satine0
O matko!! hehe... ja całe szczęście tylko nie śpię ;)

12 lata 4 miesiąc temu #405091 przez [email protected]
Czesc dziewczyny.Ja biore tylko kwas foliowy,mam dobre wyniki i nie potrzeba nic wiecej,tak powiedzial mi lekarz.W srode ide na b.prenatalne,w szpitalu 400zl,najważniejsza dzidzia,mam nadzieje ze wyniki beda dobre.Co na obiad? Milego dnia.

12 lata 4 miesiąc temu #405092 przez anoda89
Ja też wstaje raz w nocy na siusiu. Dzisiaj akurat nie wstawałam bo i przed snem nie piłam, chciało mi się ok 6 ale nie miałam siły wstać i teraz też jestem nie do życia. Próbuję się zdrzemnąć ale jakoś nie mogę przysnąć.

12 lata 4 miesiąc temu #405097 przez Satine0
Ja wstać muszę minumim 3 razy... męczące ;p

12 lata 4 miesiąc temu #405098 przez sylwka727
Ja w nocy wstaję 1 czasem 2 razy chyba tylko raz mi się zdarzyło że nie wstałam wcale

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #405104 przez agressst
a ja śpię dużo i jak suseł - to bardzo przyjemny objaw ciąży:). w dodatku mąż jest słodki i już nie złości się, że ciągle on wstaje wypuszczać w nocy naszego rozbrykanego kota;). mdłości w sumie już mi przeszły- są tylko kiedy jestem głodna (czyli co 3 godziny muszę coś małego zjeść), tylko do mięsa nadal mam straszne obrzydzenie i mocnych aromatycznych przypraw...

12 lata 4 miesiąc temu #405147 przez aniajulia2
Ja w nocy wstaje z 3 razy napewno. Tez musze co jakis czas cos zjesc bo jak nie to mi niedobrze. Dzisiaj odwalilam: umylam glowe nad wanna i mnie brzuch boli-nie wiem czy od tego ze bylam zgjeta za dlugo czy co. Ja znowu nie mam wogole ochoty na slodkie az mnie odrzuca,ale za to jakies miesko jak najbardziej :lol:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405222 przez gabilee
hej mamuśki jak samopoczucie?
co do spania to ja też się budzę w nocy i zasnąć wtedy nie mogę ;/
właśnie wróciłam od ginekologa jestem bardzo zadowolona pokazał mi czemu krwawiłam za 2 tyg mam przyjść już za połowę kasy za wizytę czyli tylko 70 złotych na badanie stwierdzające czy dziecko jest zdrowe czyli te badania genetyczne chyba to są :) lekarz konkretny zna sie na swojej pracy mogę go polecać
a jak serduszko bije szookkk zrobił mi usg brzuszne potem dopochwowe i na końcu zbadał :)
dziecko ruszało nóżkami i rączkami i paluszkiem przy ustach grzebało
nie chciałam przy nim płakać , ale jak wyszłam to po usłyszeniu bicia serca łzy mi leciały , że to maleństwo jest we mnie jakbym 2 serca miała :)

idę coś wciągnąć , bo umieram z głodu po wizycie :P

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405236 przez anoda89
gabilee Co było przyczyną krwawienia, jeśli można wiedzieć?? Super że już wszystko jest ok i Ty się uspokoiłaś a jak wiadomo szczęśliwa mama to szczęśliwa dzidzia :). Prawda piękne to uczucia jak się widzi że taka tyci istotka rusza się w brzuszku.

12 lata 4 miesiąc temu #405239 przez princess
Hej dziewczyny, to nasze forum to porażka, niedawno rozpisałam się Wam i przy dodawaniu postu mnie wywaliło. Drugi raz chciałam wstawić post i znów to samo. Cała moja praca poszła na marne, bo cały tekst mi zniknął. Co za bzdet :angry:

Gabilee, bardzo się cieszę, że Twoje maleństwo ma się dobrze :) Co było przyczyną krwawienia? Wstaw fotkę :)

Byłam dziś u gina, zaraz przed wizytą miałam mdłości i bolał mnie brzuch jelitowo z nerwów. Ale oczywiście niepotrzebnie, bo z dzidzią wszystko ok, CRL 4,74 cm, 168 uderzeń serca na min. Jest nosek, oczodoły, przezierność karkowa w normie. Brykał sobie maluch, obracał się i machał rączkami, sadził kopniaki i walił noskiem w ścianę macicy ;) Razem z M oglądaliśmy nasze maleństwo jak zaczarowani :kiss: M, jako dzielny tata dostał od gina oddzielną fotkę maleństwa, już ją nosi przy sobie i ciągle ogląda :blink: Zapomniałabym, nie mam już krwiaka :laugh: Luteinę kazał brać jeszcze przez tydzień. Dodatkowo przepisał mi Pimafucin, nic mi nie tłumacząc, wyczytałam to dopiero z recepty. To są globulki dopochwowe przeciwgrzybicze, bezpieczne w ciąży. Ale o grzybicy nic mi nie mówił, może to zapobiegawczo bo stosuję Luteinę dopochwowo i mogę sobie aplikować drobnoustroje? Nie wiem. I jeszcze przepisał mi Spasmolinę na te moje skurcze i powiedział, że to zapobiegawczo przed skrętem szyjki macicy.

A oto mój szkrabek :)
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #405241 przez anoda89
princess jak słodka dzidzia :kiss:. Cieszę się że wszystko w porządku.

Mnie brzuch boli ale nie wiem czy to przez to że nie mogę się załatwić :unsure:. W ciąży wszystkie jesteśmy przeczulone.

12 lata 4 miesiąc temu #405244 przez Satine0
Princess super zdjęcie !! :)
Ja się swojej wizyty nie mogę doczekać...a tu tyle czasu jeszcze ze szok.

12 lata 4 miesiąc temu #405251 przez aniajulia2
gabilee ale ci zazdroszcze-ja jeszcze tydzien musze poczekac zeby uslyszec bicie serduszka swojego dziecka.

princess super ze u ciebie wszystko ok. Piękna fota

12 lata 4 miesiąc temu #405253 przez anoda89
Ja wizytę też mam za tydzień. Mam nadzieje że dzidzia ładnie rośnie. Niby człowiek doczekać się nie może wizyty ale i się stresuję. Ja już się mam stresa i myślę czy wszystko jest dobrze.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka