- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mrufka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Znowu czuję takie ciągniecie w pochwie jakby coś tam było

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- anet-a-1401
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja wróciłam z Gdańska, ale zauważyłam, że prowadzenie mnie jakoś bardziej męczy i po 2 godzinach tak mnie w boku boli...
Ale fajnie było spotkać się ze znajomymi, pochodzić po jarmarku, bo się zaczął. Do lumpików też zawsze wpadamy z mężem, właściwie tylko tam się ubieram. teraz nawet się przeszłam do galerii, chciałam kupić sukienkę i nic...a w końcu w poniedziałek w lumpiku kupiłam.
Wolę dać 22zł w lumpie niż czasem podobną cenę za nową rzecz, która się zaraz rozciągnie. Bo co z tego, że można kupić t-shirty po 10, 15zł na rynku, jak szwy się później nie schodzą i w ogóle. A z lumpików jakieś trwalsze te rzeczy, choć czasem nawet drogie.
Spodnie takie z gumką też widziałam, 3 pary, ale w tym lumpiku w Gd zawsze ciążowego coś jest, to jeszcze zdążę kupić, choć jak patrzę na swój wywalony brzuch, to zwątpiłam, czy już nie powinnam.
Rano brzuch ładny, w miarę płaski, ale od południa balon...Chodzę teraz głównie w sukienkach, to jak widzę się w lustrze, to się odznacza.
Dla dzieci też pewnie z lumpików będę korzystać, ale wiem, że dostane od koleżanki mnustwo rzeczy i od kuzynki, to narazie nie patrzę.
Znając teściową to tez będzie masę kupować bo tanie...a później się okazuje, że brzydkie, albo coś, a pozatym ile tych rzeczy można mieć, też chce sama sobie coś dla Maleństwa kupić, a nie tylko od innych, dlatego mam nadzieję, że teściowa może pomyśli i da choćby dyche, by coś dziecku kupić, a nie przyniesie pełno niepotrzebnych rzeczy.
Teraz też była w lumpie, i kupiła Pawłowi koszule (piąta w tym miesiącu- każda 65% poliestru...a mąż zawsze patrzy czy to czysta wełna, bawełna , len, bo nie uznaje sztuczności, a tu własna mama.....w bydgoszczy tez mamy ful fajnych lumpów i nie musi w imieninowym prezencie dawać kilku koszul po 2 zł, już by lepiej ptasie mleczko kupiła....
no a mi kupiła różowo-łososiową bluzeczkę w drobne kwiatki z jakimś takim zdobieniem na biuście...ja bym na nią kompletnie nie zwróciła uwagi i mi się bardzo nie podoba...a ona, że do ogrodu będę miała....mam kupe takich rzeczy, które nosze po ogrodzie i nie tylko...nie lubię kupować czegoś, co 2 razy ubiorę i do wyrzucenie....zawsze znajdzie się coś starszego, albo coś z jakąś plamką czy dziurką, co można w ogrodzie wykorzystać...a nie....raz mi ładny sweterek kupiła, ale ogólnie kompletnie nie trafia w mój gust. Sama chodzę po lumpach i nie muszę zawsze czegoś kupić, bo tanio...szafy też mają swoją pojemność i brak miejsca na rzeczy byle jakie...
Ale nie umiem jej tego tak w prost powiedzieć, mąż też nie potrafi jej powiedzieć, że woli ptasie mleczko od koszul po 2 zlote...Ma kilka porządnych koszul (lee, mustanga i inne niefirmowe, ale bawełniane)a koszule ubiera przeważnie do kościoła i jak gdzieś w gości...to po co mu 15koszul z krótkim rękawem...
ciężko czasem...musiałam się wyżalić.
Ach dziewczyny, też macie wrażenie, że ten czas szybko leci, dopiero co był 8 tydzień wg USG, a teraz już w umnie 10 i 2 dni...tak nagle jakoś...następna wizyta za 2 tygodnia, zastanawiam się cały czas, czy nie iść prywatnie na to dokładniejsze USG, tylko muszę się zdecydować do kogo.
Dobranoc, jutro idę do takiej dobrej koleżanki z podstawówki i ona nie wiem, czy wie od drugiej naszej koleżanki, czy może z nią też się nie widziała...
I zamierzam jutro robić mus jabłkowy na zimę, bo jabłek pełno u nas...takich pysznych papierówek:)
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja czytam gdzies ostatnio opis do 10tc i bylo napisane ze moze pojawic sie samoistne plamienie bo zwieksza sie ilosc jakiegos hormonu.przez to tez mozemy byc bardziej nerwowe.ja tam wole zeby sie niepojawialo.
Ogladam londyn i sie wkurzam a moj maz pojechal mi wlasnie po winogrona do tesco:)
Szalony

- anuska0987
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
anuska ja byłam w 6 tyg u lekarz i tak mam w karcie wpisane. Ja to test zrobiła tydzień przed miesiączką bo coś mnie tknęło i już były II kreseczki

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a poza tym to ciagle leze od poczatku ciazy , bo slabo sie czuje , i bardzo sie zdziwilam tym krwawieniem.
ogolnie to powiem wam dziewczyny jakie to nie sprawiedliwe niektore kobiety pala , pila nic sie nie interesuja ciaza moze 2 razy u lekarza byly a dzieci maja zdrowe a jak ktos chucha dmucha i wszystko robi zeby miec pewnosc a tu my mamy krwawienia ;/ przykre ale trzeba myslec pozytywnie ja wierze ze bedzie wszystko dobrze
- LadyAgula
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Gabilee trzymaj się cieplutko i będzie dobrze

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
jak się dziś czujecie mamusie? ja widzę że mdłości mnie pooli opuszczają z czego się megaaśnie cieszę

a w karcie mam 6 tydz. wpisane pierwszą więc udało mi się

a jakie bierzecie witaminki? ja brałam długo prenatal complex- ale mi było żle po nich. a teraz mam ladeVit;) znacie to? nawet przyjemne tabletencje min. z kwasem omega 3 i foliowym

miłego odpoczywania Mothersy:) byeee:)

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja też bym się chciała cieszyć ciążą powiedzieć wszystkim a nie mogę bo się boję jak się ostatnio babcia pytała to jej powiedziałam że nie i ciotka się też pytała i też zaprzeczyłam no po prostu się boję żeby nic złego się nie stało