BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #403533 przez Marlena1888
nom mi urósł brzuszek - widzę taki wystający;P zawsze miałam płaski i tak mi dziwnie się przyzwyczaić, troszkę to wygląda jak bym się objadła jak bąk:) ale pomyśleć że jest tam mała istotka- jak to możliwe :D moja dzidzi tydzień temu miała 6,6 cm :) aleee rośnie.
ja wczoraj wróciłam z wakacji, byłam z meżem w budapeszcie oraz nad balatonem. było cudnie tylko sił za bardzo do zwiedzania nie miałam ;) dziś tak mnie nogi bolą..
:")
plan dnia: odpoczynek, posprzątanie tych rozwalonych ciuchów z walizek i odpoczynek :) :D a jak tam dziewczyny, chorobowe? ja już miesiąc na chorobowym jestem bo wcześniej troszkę gorzej się czułam.. narka :*
":D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #403536 przez Madlen
Malena to duża Twoja dzidzia :) Ja też na etapie prania po urlopie.
Ja również odkąd się dowiedziałam wzięłam L4, bo b. źle się czułam. Mam jeszcze ponad 2 tygodnie, ale chyba, chyba wrócę do pracy.

12 lata 5 miesiąc temu #403540 przez anoda89
Sokolica jaka duża dzidzia :). U mnie też nie było jeszcze widać płci bo poprostu za wcześnie i nic się nie kształtowało. Mam nadzieje że uda się w sierpniu.

Dziewczyny mam pytanie. Boli mnie od wczoraj krzyż czy macie jakieś sposoby?? Nie wiem czy to od leżenia czy się macica powiększa i dlatego.

Siusiu ja też co chwilę latam w nocy raz wstaję i o 7 rano.

12 lata 5 miesiąc temu #403543 przez Marlena1888
tak tak to chyba macica się powiększa , mnie też krzyże bolą. aż boję się co to będzie jak brzuszek będzie większy. niestety nie znam żadnych sposobów. a II trymestr zaczyna się od 13 tygodnia? jak to jest?:) ale jestem ospała.. chyba się zdrzemnę i potem posprzątam. relaxing relaxing. za tydzień w poniedz. mam usg genetyczne, miałyście to już jak to wygląda? to się robi dopochwowo czy przez brzuszek? pozdrówki!

12 lata 5 miesiąc temu #403547 przez anoda89
Marlena USG genetyczne to zwykłe tylko lekarz mierzy dzidziusia. Ja miałam przez brzuch ale i dopochwowo też próbował bo maleństwo nie chciało się ułożyć. Drugi trymestr zaczyna się od 14 tyg, ja tak liczę.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403556 przez Madlen
Zastanowila mnie wypowiedź jednej lekarki. www.mamazone.pl/tv/film,4213,poronienie-przyczyny.aspx (3:37) Mowa tu o przyczynach poronień, a nastepnie uprawianiu seksu we wczesnej ciąży. Mówi ona, że większość lekarzy radzi, by poczekac z seksem do 12 tygodnia ciąży.
Mi lekarz nic nie mówil o celibacie, więc nie przestrzegam.
Jak jest z tym u Was? Zabronił Wam czy nie? :unsure:

12 lata 5 miesiąc temu #403568 przez Satine0
Mi też nic nie mówił ;-) Jeżeli ciąża nie jest zagrożona to raczej nie ma żadnych przeciwwskazań.

II trymestr zaczyna się od 14 tygodnia :)
Ja kolejną wizytę mam dopiero 21-go sierpnia :( Jeszcze kupaaa czasu...To będzie 15 tydzień myślicie, że coś zobaczę miedzy nóżkami?? :P

12 lata 5 miesiąc temu #403569 przez Sokolica
Dzień dobry mamusie:) Jak samopoczucie dzisiaj?:)

Princess - nie było widać jaka płeć. Ale jak to lekarz stwierdził "nonszalancko noga na nogę założona" hihi

Marlena ja USG miałam dopochwowo bo jest podobno dokładniejsze.

anoda na pewno to przez powiększoną macicę. Mi Gin powiedziała że jak boli krzyż to mam częściej zmieniać pozycję i poduszka pod plecy. A dzidziuś ma 6 cm :)

Madlen mi nic nie mówiła gin że nie można. Powiedziała że jeśli nie ma krwawień i wszystko przebiega prawidłowo to można jak najbardziej:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403576 przez anuska0987
Czesc dziewczyny jak u was dziś z samopoczuciem bo unie koszmar dopada mie lęk przed szpitalem i przed tym co tam bedzie .Pamietam ze pierwszym razem bylo okropnie .Jutro wreszcie mam wizytę u lekarza i mam nadzieję ze bedzie wszystko ok

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403586 przez aniajulia2
A mnie od wczoraj nie chce wpuscic na forum-wyskakuje komunikat strona przeciazona:-(

A ja wczoraj bylam na obiedzie u tesciowej i na grilu ze znajomymi i chyba za dlugo posiedzialam i bolal mnie cala noc brzucho- tak jakos ciagnal, dzis troche tez :(

12 lata 5 miesiąc temu #403590 przez [email protected]
Czesc dziewczynki.Dzis mam wizyte i zobacze mojego bombla :) mie moge sie doczekac.Wczoraj pol dnia przespalam i zjadlam dwa obiady,wy tez macie taki apetyt?

12 lata 5 miesiąc temu #403591 przez aniajulia2
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. NO to napisz jak bedziesz po- co i jak czy nie zawczesnie i wogole jestem bardzo ciekawa. trzymam kciuki

12 lata 5 miesiąc temu #403618 przez Satine0
Mi też forum średnio działa...raz wejdzie mi strona a raz nie.

12 lata 5 miesiąc temu #403626 przez Sokolica
aniajulia2 to że Cię ciągnie brzuszek to normalne. Macica Ci się powiększa i tak ciągnie jak się przeciążysz, więc spokojnie:) Weź nospe.

Ja też nie mogłam się wbić na forum. Co chwilę wyrzucało.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403633 przez aniajulia2
Sokolica a to ze mnie kluje w boku i jak leze to wyglada to tak jakbym jedna polowe brzucha miala wieksza od drugiej-jakby pepek nie byl na srodku jest normalne?. Wiem moze panikuje ale troche sie boje bo zbliza sie ten termin gdzie w tam tym roku poronilam

Dzis znowu meczy mnie caly czas zgaga :( :( :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka