- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Współczuję Wam dziewczyny. Ciąża to przecież niby tak piękny okres, a ciężko się cieszyć, jak same dolegliwości i nawet się ruszyć nie możecie.
Ale minie pierwszy trymestr i pewnie będzie lepiej. I fajnie, że w zimie będziemy mieć wielkie brzuchy, to nie będzie pewnie tak ciężko.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jestem w 12 tyg. a na suwaczku mam 10
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Ja też się cieszę że rodzę zimą. Co prawda trochę gorzej z ubraniem bo i kurtkę trzeba będzie kupić, buty które w miarę łatwo się zakłada itd.
Dziewczyny u mnie dobrze suwaczek pokazuję. W tych na forum wpisuję się datę przewidywanego porodu.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a zresztą to nie takie ważne ;p
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- halszka
- Wylogowany
- gaworzenie
dawno mnie nie było i nie zaglądałam ale byliśmy z mężem na urlopie - było bosko, pogoda Nam dopisała fakt tylko kilka dni ale mieliśmy je dla siebie i cieszyliśmy się sobą - wiecie co chyba ciąża spowodowała że ejszcze bardziej się umocniliśmy w Naszej Miłości heh, kochaliśmy sie i wspieraliśmy też przed ciążą ale teraz widze np inne zalety mojego męża takie jak opiekuńczość troska i widze że jest szczęsliwy ze mna ( nie wątpiłam w to przed ciążą ale teraz jestem juz pewna że to ten jedyny i dobrze wybrałam)
Mieszkamy w Londynie ja wspominiałąm wcześniej a wybraliśmy sie na kilka dni do Sewardstone, wieś w Anglii, w hrabstwie Essex, było cudnie świeże powietrze, cisza i MY
Wczoraj jak wracaliśmy zajechaliśmy do mojej przyajciółki, ktora będzie rodzić we wrzesniu, ale ma brzuszek heh, cudnie wygląda, powiedziała mi że mi też już co nie co widać heh, najbardziej ciesze się ze wciąż 0 delegliwości choć jestem czasmi zmeczona ale moze to pogoda.
weekend jeszcze z mężem poleniuchujemy w domku, jakiś shopping a w poniedziałek znó praca, uwielbiamy swoją pracę, wiec te kilka dni było nam potrzebene na doładowanie akumulatorów
A wy jak się czujecie ?
- buziaczek18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sylwka współczuje wymiotów, aby pierwszy trymestr minął i będzie lepiej.
buziaczek nie martw się wszystko będzie dobrze. Wypij może wapno.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do suwaczkow to pokazuja od ostatniej miesiaczki.ja wzielam kalendarz zwykly i wertowalam tyg od miesiaczki i wypada rowno jak w suwaczku.jest o 1 dzien roznica.wiec dobrze pokazuja.sprawdzcie sobie ze zwyklym kalendarzem.
Ja cos w nocy spac nie moge.tak spie nie spie.juuz 3 noc tak i jestem dzis totalnie bez sily.jak wypompowana
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kalkulatorciazy.pl/
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale sie ciesze,ze moge sobie porozmawiac i podzielic sie z wami wrazeniami. Jezeli chodzi o suwaczka to u mnie pokazuje o 1 dzien mniej. Ja mam 37 lat i troche sie stresuje bo powinnam miec badania genetyczne...a obecnie jestem w usa u mojego taty i akurat jak przyjechalam tutaj z mezem to zaszlam w ciaze od strzała. Bylismy w szoku. A stresuje sie bo tutaj opieka medyczna wyglada nieco inaczej. Do 3 miesiaca ginekolog nie przyjmuje i nie robi usg. Wychodza z zalozenia,ze słabsze jednostki odpadna same. Żadnych badan tylko witaminy. Maja fioła na punkcie witamin. Mnie nie chcial zaden ginekolog przyjac w 6 tygodniu...mowili,zebym poczekala do 12 tyg. Wyobrazacie sobie? W koncu znalazlam lekarza pol godziny drogi poza miejscem gdzie mieszkam. Place za wizyty i mialam juz 2 usg ale nic poza tym. Usg jakies przedpotopowe. Wczoraj dopiero wymusilam skierowanie na badania z krwi...takie podstawowe typu morfologia, tsh,toksoplazmoza. Tutaj bez skierowania nie mozna zadnych badan zrobic. Co za chory kraj! A jak zapytalam o badania genetyczne to moja lekarka odpowiedziala,ze w zasadzie nie ma po co robic bo i tak nic to nie zmieni a kobieta niepotrzebnie sie denerwuje. Myslalam ,ze padne z wrazenia. Nie wiem dziewczyny ...moze jestem przewrazliwiona i skrzywiona zawodowo bo sama pracowalam w szpitalu...ale chyba rozumiecie,ze sie denerwuje bez badan genet. i bez badan krwi. Juz nie moge sie doczekac kiedy wroce do Polski. I to kolejny problem bo boje sie tak dlugiego lotu w ciazy . Dobrze ze lece we wrzesniu (w drugim trymestrze). Lot bedzie trwal w sumie 16 godzin.Powiedzcie mi czy znacie kogos kto latal tak daleko ...moze same lecialyscie?Tak sie boje o maluszka a koniecznie chce wrocic do kraju.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wróciłam już do domku własnego z Poznania, cieszę niezmiernie , bo tu wymioty jak ręką odjął
jestem szczęśliwa z tego powodu i nawet zaczęłam znowu jeść
tylko ciagle spie i spie , albo leze i wtedy w nocy nie moge ;/
sylwka rozumiem cie w 100% co zjadlam i wypilam odrazu kibelek ;/ to bylo straszneee...
ja też sie cieszę , że rodze zima wybawienie dla ciała , bo ta gorączka doprowadza mnie do szalu dzis nawet na chwile nie wynurzylam sie na podwórko...