BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403096 przez justyna84
Dokladnie kasia masz racje.Jeszcze tak przytyjemy ze potem tego stracic nie bedzie szlo . Dlatego ja wszystko z umiarem:P

MAM PROZBE NEI PISZCIE POSTOW JEDEN POD DRUGIM!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #403097 przez aniajulia2
Ja na szczescie nie krwawie. Widzisz kazdy lekarz inaczej uwaza moj mi powiedzial ze nie powinno sie nospy na poczatku ciazy brac, ja dufaston i witaminy. Musisz byc dobrej mysli a wszystko bedzie dobrze. My kobiety to jednak mamy przechlapane w zyciu;-) Ja to mam uraz po tamtym poronieniu i jak jest dzien gdzie sie lepiej czuje to od razu sie boje ze cos jest nie tak :huh:

12 lata 5 miesiąc temu #403099 przez [email protected]
Na zgage zimne mleko,moja siostra pila malymi lyczkami i pomagalo

12 lata 5 miesiąc temu #403103 przez aniajulia2

chyba mi sie uda suwaczek dodac :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403105 przez aniajulia2
Fajnie macie ze nie tyjecie-ja przytylam 1 kg,ale to przez moja tesciowa non stop cos pysznego mi gotuje ;)

justyna84 sorki,jestem tu od niedawna i nie wiedzialam ze tak nie mozna.

12 lata 5 miesiąc temu #403107 przez justyna84

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403192 przez buziaczek18
Witam dziś was dziewczynki ,dzięki za rady ,dzis u nas znów gorąco ,po za tym mój mały obudził dziś mnie już o 6 więc się nie wyspałam ,już wołał bajki ,chyba już nigdy się nie wyspię ,dzis wraca moj mąz po tygodniu nieobecnosci wiec się stęskniłam już za nim ,idę zaraz na rynek po jakieś ziemniaczki,tylko co do tego w taką gorączkę może jakiś pomysł poproszę ,nic mi się znowu nie chce jejku co za dzień ,zmykam pózniej zajrzę...... :)Bym zapomniała na zgagę polecam łyżeczkę bułki tartej....

12 lata 5 miesiąc temu #403200 przez [email protected]
Witajcie! Ja tez zlapalam lenia okrutnego a sprzatanie czeka no i co na obiad? Przytylam 2kg.i mam to gdzies,maz mi wkreca ze nogi mi schudly i mam zanik miesni bo tydzien lezalam.Dobra,biore sie za robote.Milego dnia :)

12 lata 5 miesiąc temu #403212 przez Satine0
Aniajulia2 Co do zgagi to faktycznie mleko pomaga najlepiej :) Przynosi wielką ulgę...

U mnie znowu od rana gorąco. Masakra...wogóle się z domu nie ruszam.

12 lata 5 miesiąc temu #403214 przez gabilee
witajcie dziewczyny :)
u mnie tez strasznie goraco... ide zaraz do wanny polezec :D
moze to cos pomoze :)

12 lata 5 miesiąc temu #403216 przez halszka
Hej, My wczoraj z mężem i ze znajomymi grilowaliśmy, pluskaliśmy się w basenie :) a tak po zatym to odpoczynek i odpoczynek na swiezym powietrzu.

Któraś z dziewczyn wspominałą o swedzeniu ciała - moją przyjaciólkę swedziało ciało okazało się że ciąża osuszyła jej bardzo skórę i nawet nawilżanie balsamami nie pomogło tylko namoczenie się w wodzie z oliwką dla dzieci pomaga, a jesli to nie to to moze byc zatrucie ciazowe! ale czym to dokładnie sie objawia to nie wiem.

Milego weekendu

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403223 przez aniajulia2
Czesc dziewczyny!
Dzieki wszystkim za cenne porady co do mojej zgagi :)
U mnie tez goraco-nie ruszam sie nigdzie spod mojego kochanego
wiatraczka

Patrzac na obliczenia suwaczka to ja na usg wad jade w 11tyg i 5 dniu czy to troche nie zawczesnie?

12 lata 5 miesiąc temu #403228 przez kasia123m
Aniajulia ja jade rowno 11tyg albo 11 tyg 1 dzien wedlug suwaczka.i tez sie martwie ze zawxzesniee.ale dzwonilam do tej kliniki i twierdza ze ma byc 11 pelnych i jest ok.oby dziecko nie bylo za male

12 lata 5 miesiąc temu #403234 przez sylwka727
Gabilee też się zgadzam w 100% że dobrze że rodzimy w zimie właśnie dziś o tym myślałam :)

Anoda mi też najbardziej wchodzą owoce szczególnie na śniadanie obowiązkowo owoce nic więcej nie przełknę czasem obiad mnie skusi a do słodyczy mnie wcale nie ciągnie tylko takie kwasiory bardziej mnie przyciągają całkiem inaczej niż w pierwszej ciąży na odwrót ;)

Aniajulia
ja w pierwszej ciąży też tak samo fatalnie się czułam jak teraz chociaż mi się wydaje że teraz jest trochę gorzej

Kasia mam nadzieję że wszystko będzie dobrze po tym usg i że maluszek będzie wystarczająco duży

Aha dziewczyny mam takie pytanie bo moja ginka mi się kazała do dentysty zapisać i wyleczyć co jest do wyleczenia do niedoleczone zęby odpowiadają za poronienia, mama mówi że pierwszy raz słyszy żeby w ciąży do dentysty chodzić(nie ma niby staroświeckich poglądów ma 39lat) i nie wiem co robić? Przyznam że unikam dentysty jak mogę byłam 2razy na wyrwaniu zęba... :dry:

A co do gorąca to u mnie tek samo zmierzam ogarnąć dom i wskoczyć do basenu ;)

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403237 przez aniajulia2
Ja natomiast nie mam ochoty na zadne warzywa,owoce,nabial i slodycze. Najwiecej to jem kanapaczy i pewnie od tego chleba tyje :angry:

sylwka727 mi gin nie kazal isc do dentysty ale sama sie wybralam bo juz rok nie bylam i normalnie przezylam szok- 6 ubytkow, jedna osemka do usuniecia i kamien.
Kamienia sie juz pozbylam, a w sierpniu ide na leczenie jakiegos. Rozmawialam z dentysta i w ciazy tylku usuwanie jest niewskazane. Leczyc mozna.

kasia123m acha no to fajnie bo juz sie obawialam ze za wczesnie sie umowilam. Kiedy masz to usg bo ja dopiero 09.08

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka