BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #403333 przez aniajulia2
justyna84 z tego co mi mowil moj dentysta to znieczulenie jest miejscowe i nie przedostaje sie do plodu.

My sie pol roku staralismy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #403336 przez justyna84
Kurde jakos mnie to nei przekonuje ;) nei wiem czemu nie mam zaufania do takich rzeczy ale chyba zapytam gina to moze jemu udaa sie mnie przekonac ;)
A mi dzisiaj spuchly nogi :ohmy: ale jak isedzialam to mialam przykurczone i moze z tego ;)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403339 przez mrufka
Koleżanka mi przesłała fajną wróżbę na płeć dziecka traktuje ją jako zabawe ale dobrze by było gdyby się sprawdziła z pierwszym mi się sprawdziło a teraz wychodzi że dziewczynka :laugh: fajnie by było

jak-zaplanowac-plec-dziecka.blogspot.com...-kalendarz-plci.html

A wiek to nie jaki macie rocznikowo w miesiącu zapłodnienia tylko skończone latka.

12 lata 5 miesiąc temu #403342 przez justyna84
Mi wychodzi dziewczynka zobaczymy czy sie sprawdzi .Osobiscie jestem przekonana ze bede miala chlopczyka ,no ale oczywiscie moge sie mylic :silly:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403345 przez aniajulia2
Jesli patrzec na miesiaczke to dziewczynka ale mi sie wydaje ze to bylo dwa tyg pozniej to byl by chlopiec, przydałby sie bo dziewczynka juz jest ;)

Jak sprawdzam pierwsza ciaze to sie nie sprawdza.

12 lata 5 miesiąc temu #403348 przez [email protected]
Moj gin mowil o wizycie u stomatologa,ostatni raz bylam rok temu,ide we wrzesniu,mam nadzieje ze nie mam nic do robienia. Co do staran to ostatnio odpuscilismy a i tak po czterech latach stal sie cud,nawet moj gin byl w szoku choc to wlasnie on namawial mnie zeby nie brac lekow po operacji,dac sobie 2-3 cykle luzu.W kwietniu mialam usunieta torbiel na jajniku,liczne zrosty,diagnoza endometrioza 4stopien,czyli kiepsko,moja intuicja zawiodla,myslalam ze nigdy nie zostane mama.Mysle ze tak poprostu mialo byc,a moj mezus nigdy nie zwatpil,zawsze mi mowil ze bedziemy rodzicami :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403352 przez kasia123m
U mnie pierwsza ciaza chlopiec zgadza sie a drug dziewczynka.ale bym sie cieszyla jakby sie sprawdzilo:)

Ja przeszlam po galerii. 4 sklepy i boli laczenie nog z brzuchem.nie wiem jak Wam to wytlumaczyc.boli mnie tu gdzie sa te boczne gumki id majtek jak pochodze wiecej.tak jakby lalce wyjac nogi to w miejscu wpinania tych nog w zawiasy.czytalam tylko zeby niekrzyzowac nog jak leze i siedze.ciezko bo ja zawsze mialam tak zakrecone ale probuje.nie wiem dlaczego tutaj bol.jakby to byl koniec ciazy wielki brzuch to bym pomyslala ze biodra sie rozxhodza a tak to glupia jestem.te wiazadla to pamietam ze mnie gdzies na wysokosci jajnikow ciagly w pierwzej ciazy.nie wiem

U nas dzis skwar.32 stopnie.masakra.

A ciaza za 3 razem.tak jak pisalam celowalismy w dziewczynke i probowalalm kilka dni przed owulacja a teraz wyszlo ze zablisko.ale jeszcze po cichutku licze ze sie udalo.najwazniejsze zeby zdrowe bylo

12 lata 5 miesiąc temu #403408 przez Misia
Hej dziewczyny dołączam się do Was chociaż cały czas pisze z marcówkami :P sama nie wiem raz mi wyszło, że 2 marca urodzę a teraz ze 26 lutego .. ale po Waszych suwaczkach widzę, że chyba jednak w marcu bo ja zaczynam dopiero 8 tydzień ...

U mnie to dzidzia jest całkowitą niespodzianką ale nie nazwałabym tego wpadką :P Po prostu jestem z Misiem prawie 6 lat i raczej uważaliśmy a teraz 11 sierpnia mamy ślub i w czerwcu skończyły nam się gumy a ja nie przypomniałam Michowi o ich kupnie i tak sobie mówiliśmy, że jak będzie dzidzia to się nic nie stanie bo na ślubie nic nie będzie widać a po nim i tak chciałam od razu działać ... no i ku naszemu wielkiemu zaskoczeniu jak to koleżanka stwierdziła złoty strzał hehe :P zaskoczyłam za pierwszym razem ... :P co generalnie uważałam za niemożliwe bo niby mam torbiele na jajnikach ...

Ja generalnie już w liceum kochałam takie maluchy i marzył mi się swój :P już się nie mogę doczekać :)

Mi wychodzi dziewczynka :) ale z obrączki nad ręką wyszedł mi chłopiec :P

Aha dziewczyny co do dentysty, bo przeczytałam kilka postów wstecz .... mi gino powiedział, że obowiązkowa wizyty u dentysty - ja się zdziwiłam i zapytałam czemu a on na to, że od zębów jest "spustoszenie w organizmie" no i wczoraj byłam .. to babka mówi, że jedna dziurka jest do zrobienie a reszta okej to się uspokoiłam i w przyszłym tygodniu idę tą jedną dziurkę zrobić ale rzeczywiście mówiła, że bez znieczulenia ...

3majcie się Mamusie :)

12 lata 5 miesiąc temu #403437 przez sylwka727
O tę ciążę staraliśmy się z mężem prawie pół roku o pierwszą długo się nie staraliśmy bo w pierwszym cyklu się udało mimo iż byliśmy przed ślubem to chcieliśmy mieć bobaska.

Mi z kalendarza wychodzi teraz dziewczynka z obrączki też ;) a w tym kalendarzu też wychodzi że w pierwszej ciąży chłopiec i tak było :) x2 :)

BOże dziś mnie rano taki paw męczył że masakra żeby już pierwszy trymestr minął to może troszkę przejdzie :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 5 miesiąc temu #403442 przez anoda89
Misia witam u nas w lutówkach :). Może załapiesz się na luty.

U nas dzisiaj trochę chłodniej. Pozwoliłam sobie dzisiaj na wyjście przed dom ale cały czas myślałam o tym żeby mi krew nie poleciała. Od rana boli mnie krzyż i już nie wiem jak mam leżeć. Próbowałam z nogami uniesionymi, niby trochę pomogło.

Mi wyszedł chłopak. Chyba będzie Marcelek :laugh:.

12 lata 5 miesiąc temu #403465 przez anet-a-1401
hej wróciłam w wypadu było super:) u mnie wyszedł chłopak może będzie filip chodź mój maż bardzo chce dziewczynkę

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403503 przez Sokolica
Witam nowe lutówki:)

Dziewczynki, miałam problem z netem:( ale wreszcie działa ufff :)

Wstawiam zdjęcie mojej dzidzi:) USG prenatalne robione w 12 tyg. Maluszek ma kość nosową i przezierność karkowa w normie:) Ruszał się strasznie w każdą stronę i nie chciał ujawnić płci:) :blink: :silly:

Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #403512 przez princess
Hej laski, dawno mnie nie było :) Jestem na małych wakacjach, jutro wracam do domku.

Sokolica, śliczne maleństwo :) Super, że wszystko ok :) Płci nie udało się uchwycić?

12 lata 5 miesiąc temu #403521 przez Marlena1888
hej hej Lutowe mamusie :)
przyłączam się do Was!za dwa dni kończę 12 tydz. :) termin porodu gin. ustalił mi za 1 szym razem na 16 lutego a ostatnio na 11 lutego:P a 8 mam urodzinki więc będę miała prezencik.... jak tam się czujecie? ja mam mdłości od zapachów intensywnych, widoków ble ble i szczotkowania ząbków. też takie zmęczone jesteście? a jak spanko w nocy bo ja się budzę coróż na sikuuu... i na brzuszku nie mogę spać bo czuje takie ukucia. dodam że w lipcu minął nam roczek od ślubu:P :) pozdrawiam i narka:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403522 przez Madlen
Witam. Ja juz po wczasach. Malo się tu udzielałam, no ale morze, plaża.. :) Przytyłam ponad 2 kg... :cheer: lody, gofry, rybka z frytkami, pizza- to mam co chciałam.
Dzis rano byłam na badaniach krwi w związku z tą nawalającą tarczycą, jutro do endokrynologa idę.
Już się nie mogę doczekać USG. Ale mam dopiero 16go.. Boję się, zastanawiam czy wszystko jest ok..
Sokolica zazdroszczę tego, że już po tym szczególnym USG.

Witam nowe mamusie.

Mam pytanko do forumowiczek: czy będąc na moim etapie ciąży widzialyście już brzuszek?
U mnie widać ale nie wiem czy to nie przez obżarstwo ;) ...

Marlena mam takie same objawy jak Ty, w nocy siusiu często chodzę, mdlości od zapachów, szybko się męczę. I latwiej denerwuję. :)

Wcześniej pisalyście o staraniach. Z M. wzięlismy ślub w kwietniu po 9 mcach znajomości, w maju zaczęlismy starania i w czerwcu zaskoczylismy :)
Żartuję sobie, że to dziecko Euro i najlepszy strzał :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka