BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #402535 przez Madlen
Czesć dziewczyny. Mało tu mnie ostatnio, bo używam pogody w Pobierowie. :) W morzu sie jeszcze nie kąpałam. Głodna jestem co chwile.. Lody, gofry, przekąski.. Najdziwniejsze jest to, że od kilku dni mdłości minęły...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #402580 przez Satine0
Madlen to dobrze, że nudności minęły...mnie również :) od razu lepiej.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #402616 przez justyna84
U nas tezp ogoda fajna nawed ,nawed :) Spedzam duzo czasu z mamabo bedzie za nami tesknic jak M przyjedzie a bedzie juz w srode z jednej strony sie ciesze a z drugiej mi jest smutno .Jak widze mametaaka zaplakana to misie tes chce . Zeby mlodzi ludzie musieli wyjezdzac z polski za bytem to jest dla mnei nie do pojecia ;) i opuszczac swoj kraj ;)

Ja na brzuchu nei leze bonei chcego uciskac i tak czuje dyskomfort a co dopiero na nim lezec . Mnie sutki nei bola ale swedza ;)

12 lata 5 miesiąc temu #402619 przez anoda89
Kurde a nie nadal męczą :( ale coraz rzadziej. Teściowa mi barszcz czerwony przyniosła to zjadłam może 5 łyżek i teraz na samą myśl robi mi się blee...Siostra mnie pocieszyła i mówi że ona miała do 6 miesiąca :ohmy:

12 lata 5 miesiąc temu #402693 przez michasia
To Cię Anoda pocieszyła siostrzyczka.
Już coraz więcej z nas ma mdłości za sobą ( mam nadzieję, że nie wrócą), to może i Tobie przejdą. Tego Ci życzę.

Ja kładę się na brzuchu na poduszkę (na biust) i mi tak wygodnie, ulubiona pozycja do np.czytania.później będzie gorzej...

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #402711 przez jadziatopol
Witam wszystkie przyszle mamy :) Na imie mam Asia...jestem w 13 tygodniu ciąży i mam 15 letniego syna. Juz prawie zapomnialam jakie to uczucie :) Bylo to ogromne zaskoczenie...miłe zaskoczenie i ciesze sie jak diabli :)
3 dni temu poczulam pierwsze ruchy "fasolinki"....takie lekkie laskotanie. Uwielbiam to uczucie. Jeszcze nie wiemy czy chlopczyk czy dziewczynka. Mąż chcialby dziewczynke a dla mnie to nie ma znaczenia...ważne ,żeby bylo zdrowe.
Pozdrawiam Was serdecznie :)

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #402743 przez anoda89
Witam kolejną lutową mamusie, gratuluję :). Dużo nas się robi, fajnie :).

Ja wczoraj też coś poczułam ale to moja pierwsza ciąża więc to pewnie gazy :silly:. Już się nie mogę doczekać fikania maluszka. Jak już będę czuła ruchy to pewnie będę dużo spokojniejsza, tak mi się wydaje.

Wczoraj miała gości i siedziałam jak na szpilkach żeby nic nie poleciało bo zazwyczaj w takich sytuacjach dostaje krwawienia ale na szczęście wszystko jest dobrze. Dostałam od teściowej piżamkę, bardzo fajna i nawet trochę seksowna :laugh:. Smiałam się z mężem że jak już skończy się celibat to ją założę :silly:.

Jak się dzisiaj czujecie??

12 lata 5 miesiąc temu #402775 przez michasia
Anoda, to dobrze, że już tak nie krwawisz. Fajnie, że teściowa takie prezenty robi.
Jadziatopol witamy. Fajnie, że już czujesz ruchy.

Mnie dziś w nocy brzuch bolał, tak zakuł kilka razy, i teraz rano trochę też, mam nadzieję, że to tylko rozciągająca się macica.
Przed południem wyjeżdżam do Gdańska, a tam nie mam zbytnio netu, to się odezwę jak wrócę.
Zaczyna się teraz jarmark dominikański, to sobie połażę i pooglądam, choć z roku na rok tam coraz gorzej.
Chciałam wyjechać rano, by w takim upale nie jechać, poprzednie 2 auta miałam z klimą, a teraz stwierdziłam, że i tak prawie nie korzystałam, to teram mam tyko szyberdach...ale i tak zawsze od strony kierowcy bardziej grzeje, a mąż nie ma prawka...

12 lata 5 miesiąc temu #402807 przez [email protected]
Witaj Asiu,fajnie masz! 15-letni syn i wkrotce malenstwo,ja mam kolezanke ktora ma 17-letnia core i 10miesiecy synek.Ja niestety jeszcze nie czuje mojego bobaska,czekam z niecierpliwoscia :cheer:

12 lata 5 miesiąc temu #402810 przez aniajulia2
Witam wszystkie mamusie:-)
Mi o dziwo też mdłosci minely tylko mam napady glodu tzn jak mi sie zachce jesc to musze teraz natychmiast, a najbardziej to rano jak sie obudze to musze koniecznie mala kanapeczke przekasic:-)

Dwa dni temu zmienilam tylko posciel i zaczal mnie bolec bardzo brzuch i to bylo tyle po moim sprzataniu:-(

justyna84 wspolczuje ci-ale to tylko Polska - zero przyszlosci dla mlodych.

Dziewczyny a jak jest u was z tymi intymnymi sprawami-macie ochote na sex? Ja niestety WOGÓLE-czy to normalne?

Ja mam 7-letnia core i niestety juz pozapominalam co i jak i trzeba bedzie sobie wszystko od poczatku przypomniec.

Coś mnie dziś zgaga zaczela meczyc:-(

12 lata 5 miesiąc temu #402812 przez aniajulia2
Mam pytanie jak to jest z tym suwaczkiem? Lekarz mi wyliczyl ze to juz 10/11 tydz ciazy a jak robie ten suwaczek to mi wychodzi 8 tydz. O co tu chodzi?

12 lata 5 miesiąc temu #402816 przez [email protected]
Seks...zapomnialam,ochoty tez nie ma,gorzej z mezem,zal mi go,mam nadzieje na szybkie zmiany :kiss: ,mdlosci juz nie mam,pawia tez,z przeziebieniem dalam rade bez antybiotyku,mnie tez kilka razy bolal brzuch jak na miesiaczke i zawsze w nocy,teraz jest ok i mam nadzieje ze tak zostanie :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #402817 przez [email protected]
lekarz liczy od ostatniej miesiaczki

12 lata 5 miesiąc temu #402818 przez anoda89
Ja też nie mam ochoty. Na początku miałam straszną ale to nie wiedziałam jeszcze o ciąży. U mnie to jest tak że nie mogę i może być tak że do końca ciąży będzie celibat.
Co do sprzątania to u mnie wszystko mąż robi a ja leże. Sama bym chętnie posprzątała bo nie ma to jak się samemu zrobi. Nie mogę narzekać na swojego mężusia :).

aniajulia2 może coś zle wpisujesz?? Spróbuj jeszcze raz.

12 lata 5 miesiąc temu #402822 przez aniajulia2
Ja narazie tez nie moge wiec mam jakies wytlumaczenie;-)

No niestety moj m tez jest zmuszony wszyskto w domu ogarnac-ja musze lezec ale juz mi sie nie chce-nudzi mi sie juz ta bezczynnosc.

Sprawdzalam tez w roznych kalkulatorach ciaz i wszystkie mi wskazuja na 10 tydz ciazy a suwaczek na 8:-(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka