BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #402951 przez anoda89
jadziatopoluważa że bez badań genetycznych kobieta się bardziej stresuję ale mają chore zasady. Co do lotu to lepiej latać w 2 trymestrze niż w pierwszym. Jak masz numer do jakiegoś gina w Polsce to może zadzwoń i się popytaj, będziesz trochę spokojniejsza.

gabilee super że już się lepiej czujesz. Ja to chciałam zimą albo na wiosnę rodzić i się udało.

Mnie dzisiaj boli pęcherz. Latam co chwilę do łazienki. Zjadłam żurawinę i wziełam nospe może przejdzie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #402970 przez jadziatopol
dzieki anoda :) ja tez latam do toalety jak szalona...co 20 minut...juz jestem tym zmeczona. W nocy rowno co 1,5 h wstaje sikac.Mam nadzieje,ze to przejdzie jak reszta nieprzyjemnych objawow.

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #402996 przez buziaczek18
Dzięki dziewczynki jutro wypiję wapno i w srodę spytam lekarza dlaczego tak mnie wszystko swędzi ,kurcze i do tego tak gorąco zwariować idzie ,i najgorsze to jest to że chce mi się wiecznie spać a usnąć nie mogę mój maluch już spi w łóżeczku ,jesć wogóle mi się nie chce ,nie mówiąc już o jakims ciepłym objedzie na sam widok jest mi niedobrze,obecnie żyję na pepsi i lodach ale ile to można przez te 2 miesiące ważyłam 70 kg a teraz ważę 70,700 trochę mało co wy myślicie ale nie mogę jesć. :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403012 przez anoda89
buziaczek ja też nie miałam apetytu aż do wczoraj. Teraz jem trochę więcej i o wiele lepiej się czuję. Wcześniej to owoce mi normalni wchodziły, pasztecik i to by było na tyle co mi smakowało. Dzisiaj zjadłam na obiad golonkę z pomidorami i ogórkiem kiszonym :silly: pychaa, tak się objadłam tej sałatki i jeszcze mam ochotę :). Trzeba jakoś przetrwać. Jedz chociaż owoce i warzywa i pij dużo. Ja jak na razie nie przytyłam i lekarz nic nie mówił, ważne że nie chudniesz. Niektóre kobiety wymiotują i niezle chudną i nic się nie dziej.

12 lata 5 miesiąc temu #403031 przez buziaczek18
Dziękuję anoda za radę,owoce to jeszcze oki dziś zjadłam 5 kwaśnych papierówek ,sama byłam w szoku,co do warzyw to nie bardzo nie lubię niestety,a co do picia to nic mi nie smakuje niestety jak narazie tylko pepsi niestety mam nadzieję że nabiorę apetytu...anoda a ile ważysz teraz ?

12 lata 5 miesiąc temu #403043 przez anoda89
Proszę :kiss:. Ja ważę 53kg ale jestem niska bo mam 158cm. Na razie u mnie waga stoi. Zobaczymy jak będzie na następnej wizycie za 2 tygodnie. Lekarz nic nie mówił że nie przytyłam więc się nie przejmuję. W tych pierwszych tygodniach to nic takiego bo różnie się kobiety czują, tak mi się wydaję.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403053 przez gabilee
buziaczek18 ja schudłam 5,5 kg przez wymioty i mdłości ciagle spalam miedzy bliskimi wizytami z lazienka tez sie martwilam ale lekarz powiedzial ze mam duzo pic a ja po piciu tez wymioty mialam;/ wiec powiedzial ze jak sie nie poprawi to natychmiast do szpitala na kroplówki ale cale szczescie wszystko wraca do normy :)

anoda ma racje tak to jest w tym 1 trymestrze ciazy ;/ kazda z nas inaczej to przechodzi . bedzie dobrze jak mozesz jest owoce i pic pepsi to i tak dobrze wiec owocami sie zajadaj a ze nie przytylyscie to nic sie nie stanie :)

aha a ja wazylam a poczatku ciazy 64 kg po wymiotach i nic nie jedzeniu praktycznie to 58,5 kg przy wzroscie 164 a teraz sie normuje :) brzuch widac :)

12 lata 5 miesiąc temu #403084 przez aniajulia2
Satine0 dzieki za wyjasnienie.

anoda89 ja z gory mam zagrozona bo w tamtym roku poronilam jak juz wspominalam, a i w tej ciazy juz trafilam do szpitala jak bylam w 6 tyg bo mialam leciutkie plamienie. Wyszlam po trzech dniach ale mam caly czas lezec i brac trzy razy dziennie dufaston (sory za pismo). Fakt faktem jak leze to mnie nic nie boli ale jak tylko troche pochodze albo dluzej posiedze to boli:-( a jeszcze dzis caly dzien mnie zgaga meczy:-(

sylwka727 mi mdlosci ustaly ale wrazliwa na zapachy jestem bardzo, non stop mi wszedzie smierdzi cos. Przeszkadza mi zapach nawet kremu do rak. W pierszej ciazy to ja sie czulam rewelacyjnie i sie dziwilam tym wszystkim dziewczyna co tak znosily zle,a teraz sama tak mam.

12 lata 5 miesiąc temu #403086 przez justyna84
Mi sie ciezko wstaje rano ;) zanim sie obudze to do 10 zejdzie ;) Staram sieunikac slodkiego bo wiadomo zęby ;) i waga. Unas tez straszna duchota dopiero jak szlam dzisiaj do domu o 19 to zrobilo sie fajnie .Mi arbuznei smakuje bo jakos mam go za slodki A tez macie taki dziwny posmak w ustach przed ciaza tak nei mialam ;)

12 lata 5 miesiąc temu #403087 przez aniajulia2
Dziewczyny macie jakies sposoby na zgagę??

12 lata 5 miesiąc temu #403091 przez aniajulia2
justyna84 dzieki wielkie za porade :)

12 lata 5 miesiąc temu #403093 przez aniajulia2
mam pytanie a jak ten suwaczek dodac do postu?

12 lata 5 miesiąc temu #403094 przez anoda89
Na zgagę zimne mleko :).

aniajulia ja mam krwawienia i też byłam w szpitalu i tak samo biorę 3 razy dufaston i 2 razy nospe. U mnie to jest tak że jak już się czuję lepiej to znowu krwawienie. Lekarz ostatnio powiedział że jest lepiej ale nic nie obiecuję bo jeszcze coś tam widzi.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403095 przez kasia123m
aniajulia2 bierz sobie ten duphaston co 8godzin jak 3 razy dziennie.ja najpierw bralam po 6 jak plamic zaczelam potem po 4.ale za namowa Anody zaczelam brac co 6 godzin no bo 4 razy dziennie i jak mnie pobolewalo czasami to mi przeszlo.teraz biore 4 razy po pol tabletki to tez co 6 godzin.rpzchodzilam sie juz nawet.noi mam jeszcze magnez 3 razy po 1.teraz czasami biore 1magnez dziennie ale jak tylko zaczyna cos bolec to odrazu go lykam i sie klade.

ja nadal mam lekkie mdlosci zwlaszcza jak tylko robie sie glodna.a glodna robie sie coraz czesciej.najlatwiej wchodza mi owoce.zaczynam zmuszac sie do picia mineralki bo ostatnio znow malo pije.ja przed ciaza pilam nieraz po 3 szklanki dziennie plynow i to mi wystarczalo.ale wem ze w ciazy trzeba duzo.jak lezalam to pilam ta minelralke.a jak laze to jakos mniejwe mnie wchodzi.nie ma tez niczego innego co bym chetnie pila.czasami jakis tymbark ale po tmbarku tez mi dziwnie.musze tez sie wybrac na zkupy po jakies biustonosze bo piersi mi chyba teraz jeszcze bardziej urosly.znalalzam jakis biustonosz do karmienia w domu jeden mialam ale porazka.wole kupic zwykly wiekszy.

dziewczyny nie przejmujcie sie tym ze nietyjecie.chyba kolo 20 tyg powinno sie miec 2kg na plusie.ja jak wlaze na wage to bez zmian.jeszcze zdazymy przytyc.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka