BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #403238 przez Satine0
Sylwka727 pierwsze słyszę, że przez zęby można poronić. Fakt faktem, że w ciąży trzeba o nie szczególnie dbać bo się szybko psują.
Ja u dentystki też nie byłam ho ho czasu, ale co miesiąc chodzę do ortodonty więc gdybym miała dziury to by mi powiedziała.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #403244 przez sylwka727
Aniajulia ja właśnie uwielbiam białe pieczywo a w ciąży nie za bardzo mi wchodzi na chyba że jest to taki świeżutki chlebek z chrupiącą skórką ;) a i to nie zawsze :P

Satine ja właśnie też pierwszy raz to słyszę ale wiesz jak to jest co lekarz to opinia

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403254 przez aniajulia2
Dziewczyny ja dzisiaj pije wode z ogorkow kiszonych-cos pysznego :lol: -nowo odkryty przeze mnie smak. Chociaz nie mam po nim goryczki jak po wszystkim innym. Mówie wam rewelacja

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403255 przez Madlen
Hej dziewczyny.
Ja nadal na wczasach. Jutro wracam. Az się boję ważyć po powrocie. Odważyłam się za to wykąpać w morzu- wchodziłam pól godziny ale było warto. Zmotywował mnie do tego nowy nabytek :) Dmuchany materac fotel firmy intex coś takiego: allegro.pl/materac-2w1-fotel-do-plywania...870-i2495176172.html niesamowity do pływania i opalania...
Megawygoda...:)
Bardzo mi się podobają dmuchane zabawki plażowe dla dzieci.. Jeszcze trochę i będę kupować..:)

12 lata 5 miesiąc temu #403265 przez justyna84
sYLWKA - nie idz do tego dentysty tym berdziej jak sie tak boisz dbaj teraz o siebie zeby ciaze donosic szczeliwie pujdziesz jak juz urodzisz:P .

Tez chcialam isc do dentysty ale na wyrwanie zanim wyjade ,kurde ale jak muwicie ze w ciazy sie nei wyrywa to mam obawy ;)

12 lata 5 miesiąc temu #403267 przez aniajulia2
justyna84 mi powiedziala dentystka ze raczej sie nie wyrywa ale jezeli jest taka koniecznosc to najpierw trzeba ze swoim prowadzacym gin porozmawiac czy nie ma przeciwskazan i chyba zrobic zdjecie.

12 lata 5 miesiąc temu #403269 przez Satine0
Moja ciotka w ciąży wyrwała zęba i nic nie było ;-)

12 lata 5 miesiąc temu #403270 przez kasia123m
Ja mam to genetyczne 8 sierpnia rano.9 sierpnia mam wizyte u swojego lekarza.ja sie tylko tego boje ze dziecko bedzie zamale.czytalam o dziewczynie co byla tez na poczatku 12 tyg i nie bylo widac kosci nosowej.nerwy.odrazu choroby.a powtorzyla 2 tyg pozniej u innego lekarza i ok.oby wszystko bylo dobrze.Anoda jak Ci dobrze ze juz masz po.

12 lata 5 miesiąc temu #403272 przez aniajulia2
kasia123m bedzie dobrze trzeba byc dobrej mysli.

12 lata 5 miesiąc temu #403281 przez buziaczek18
Kasiu nie martw się napewno będzie dobrze,czy to genetyczne to jest to usg w 4 D ,co już na nim wszystko dokładnie widać?

12 lata 5 miesiąc temu #403283 przez aniajulia2
buziaczek18 usg 4d robi sie pozniej okolo 20-22 tyg

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403307 przez anoda89
Hej. U mnie też gorąco ale od rana mam odpalony wiatrak i tak nie odczuwam :).

Mnie dzisiaj brzuch pobolewa ale to przez gazy :laugh:. Non stop do łazienki chodzę.

kasiu u mnie też na początku kość nosowa wydawała się za mała ale ostatecznie wszystko jest dobrze. Dziecko tak się ułożyło i nie było widać, zresztą mój mąż ma mały nos :). U Ciebie też będzie dobrze, nie ma co się przejmować na zapas ale wiem że łatwo się mówi a sam trzęsłam się ze strachu.

Jeszcze mi się przypomniało że jakiś czas temu któraś z dziewczyn kupowała poduszkę "ROGALA" i chciałam się zapytać jakiej firmy?? Chcę zamówić ale wszystkie są z granulkami.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403317 przez mrufka
Hej dziewczyny dawno mnie nie było zrobiła się pogoda i z synusiem na dworze siedziałam dziś to po prostu masakra gorąco i totalna duchota :huh: w końcu czuję się dobrze przestałam wymiotować ustały mdłości czuję się o niebo lepiej już normalnie jem zaczęły się zachcianki pije od paru dni kawe której przed ciążą w ogóle nie piłam a teraz nie wyobrażam sobie bez niej dnia ale musi być specjalna mrożona z lodami waniliowymi i bitą śmietaną bomba kaloryczna :P ale mam co nadrobić :laugh: co do piersi to mnie nie bolą ale bolały jedynie sutki stały się bardziej wrażliwe na dotyk co mi nie przeszkadza na przytulanki to mam straszną ochotę mąż zadowolony :P nie mam ich zakazanych co mnie cieszy a tak co mnie nęka to wieczorem kiedy chcę już spać mam totalną suchość w nosie tak jest to irytujące że masakra oddychać się normalnie nie da tylko ustami muszę sobie kupić chyba coś do nosa a i muszę wam powiedzieć że dziś rano tak sobie leżałam totalnie się wyciszyłam położyłam sobie rękę na brzuchu i poczułam ruchy maleństwa było to takie jak by łaskotanie w środku aż mi się łezki pojawiły w ogóle stałam się jakaś taka płaczliwa i szybko się wzruszam :laugh: a co do dentysty to ja byłam w pierwszej ciąży bo mi się zrobiła taka narośl na dziąsle i mówiła mi że w ciąży raczej nie powinno się leczyć zębów a napewno nie usuwać bo daje sie znieczulenie no chyba że ktoś bez znieczulenia wytrzyma wyrywanie :P ale co lekarz to inna opinia

Witam nowe mamusie i gratuluję

A właśnie dziewczyny jak to u was wasze fasolki były planowane czy z przypadku?

Moje było planowane od stycznia tego roku staraliśmy się. Pierwsze było wpadką po 7 latach bycia razem więc nawet długo nam się udawało przynajmniej przyśpieszyło nam to ślub :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #403325 przez justyna84
Wlasnie tak tez myslalm ze bardziej chodzi o zniczulenie przy wyrwaniu niz o samo wyrwanie i chyba do tego dentysty nei puje i odczekam bo na tebletki w ciazy to ja jestem na wielkie NIE a zastrzyk tez idzie do organizmu .

Ja zaszlam w ciaze na chybil trafil wogole od narodzin oskara sie nei zabezpieczalam i normalnie spalam z mezem po bozemu :laugh: i zajelo rok zeby zaciazyc z 2 dzieckiem ;) z tym ze ja wiedzialam ze to szybko nei nastapi i dlatego tak szybko si za to zabralam :)

kasiaty sie nie martw po co czytasz te rzeczy w internecie tylko sobie glowe niepotrzebnie zasmiecasz a pewnie wszystko bedzie ok ;)

12 lata 5 miesiąc temu #403327 przez anoda89
mrufka super że już lepiej się czujesz, teraz w pełni możesz cieszyć się ciążą.

My też się staraliśmy. Zajęło nam to jakieś 1,5 miesiąca. Nie spodziewaliśmy się że tak szybko pójdzie :).

Zamówiłam poduszkę do spania. Już się nie mogę doczekać bo boli mnie krzyż i muszę wkładać poduszkę między nogi. Początek ciąży i już mam z tym problemy ale myślę że to może być od ciągłego leżenia. Jeszcze 2 tyg i może lekarz pozwoli na krótki spacer.
motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html mam nadzieje że będzie wygodna.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka