BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #405775 przez anoda89
Ja bym się cieszyła bo co w tym szpitalu robić :) ile można spać i odpoczywać. W domu chciałabym trochę spokoju żeby pobyć z dzieckiem i oswoić się z nową sytuacją. W szpitalu gościć nikogo nie trzeba a w domu to kawka, herbatka. Jak ktoś natrętny to siedzi godzinami.

anet-a ja też czasami czuję bąbelki ale u mnie to gazy :silly:. To Twoja pierwsza ciąża??
Jakiś tydzień temu śmiałam się że gdyby to był ok 17 tydz to bym pomyślała że to dzidzia :).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #405779 przez Marlena1888
hej lutowe mamki! tak tak kupiłam sobie piękny staniczek w kolorku nude :) ale uwierzyć nie mogłam że dwa rozmiary mi się powiększył! mam teraz 75F :) szaleństwo! tak princess tylko staniczek kupiłam i do domku jakieś lekkie zakupy ;)i duuużo owocków- jabłek, śliwek i niektarynek :) to jest to co lubię:)
w nocy wstaję do łazienki kilka razy. pęchech szaleje ;))))
dziś jadę pilnować szwagierki 16 miesięcznego synka. 3majcie kciuki, trochę się boję bo mały rozbrykany od nie dawna nauczył się chodzić i biega ale fajniutki jest :D tylko jak się źle się poczuje, bądż siku mi się zechce a tu sama z małym.. ale mam nadzieję że podołam :)
idę się szykować bo zaraz wyjeżdzam - będę tam nocować bo rodzice idą na wesele.
w poniedziałek mam badanie i usg ciekawa jestem mojego baby;P HI
pozdrawiam Was wszystkie i 3 manooo!

:blink:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405781 przez [email protected]

Czym sa badania prenatalne?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405788 przez Madlen
anet-a-1401 napisał:

"Wczoraj coś poczułam w brzuch jak bym mi jakieś bąbelki pękały wydaje mi się ze to moje maleństwo było:) "

Dokładnie czułam juz 2 razy to samo... Dokładnie to ujełas. Takie bąbelki...Ciekawe co to..:)

12 lata 4 miesiąc temu #405791 przez justyna84
anet-a ma racje sama wiem po sobie wprawdzie w pierwszy dzien po porodzie odwiedzili mnie rodzice i moj Male potem M przyjezdzal dziennie i to bylo strasznei meczace bo bylam juz potem slaba jakbym niewiadomo ile kilometrow zrobila . Meczy to naprawde ;). Wlasnei jak juz jestes w domu to jest lepiej bo u mnei wszystko robil maz a ja sie tylko zajmowalam dzieckiem a on gotowal sprzatal i obslugiwal ,lepiej odpoczelam w domu niz w szpitalu

12 lata 4 miesiąc temu #405814 przez aniajulia2
Hej Mamuśki!
Ja jestem dzis bardzo szczesliwa bo wczoraj wieczorem bylam na usg i widzialam swoja kruszynke. Ma juz 5 cm. Śmiesznie wyszlo bo na samym poczatku usg ruszala raczka i wygladalo to tak jakby machala. Super uczucie :laugh: :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #405837 przez aniajulia2
Ale tu cisza dzisiaj :ohmy:

12 lata 4 miesiąc temu #405839 przez mrufka
ja to jak anoda cieszyła bym się z odwiedzin w szpitalu, jak urodzilam a mialam cc lezalam 7 dni i gdyby mnie nikt nie odwiedzal to bym chyba tam sie zaryczala odrazu po cc byla u mnie moja sis i M bardzo sie cieszylam choc wszystko mnie bolalo to chcialam by ktos przy mnie byl.

A tak to dzis jakas senna jestem ale to pewnie przez tą pogodę zaraz wezme synusia i chyba polezymy troszke może uśniemy. :)

Dziewczyny czy wy też macie takie duże upławy? Bo u mnie się pojawiły takie wodniste białawe.

12 lata 4 miesiąc temu #405840 przez anoda89
Upławy w ciąży to rzecz normalna dopóki nie wystąpi swędzenie i dopóki ich nie czuć :laugh:. Ja nigdy nie miałam dużych upławów.

aniajulia wstaw zdjęcie kruszynki jak dostałaś :). Pochwal się maleństwem :).

12 lata 4 miesiąc temu #405841 przez kasia123m
ja mam zoltawe ale czasami czuje jak sie poleje i pedze z nerwami do kibelka...od 3 dni mam..nie pachna brzydko..niesadze zeby stan zapalny.jak niezalozylam wkladki na noc to mialam bialawy slad na bieliznie ale na wkladkach sa zotawe...Mam nadzieje ze to nic zlego.znow mnie dzis brzuch pobolewa.dzis mnie kluje z prawej strony.upal u nas okropny.

12 lata 4 miesiąc temu #405842 przez aniajulia2
Dostalam ale nie na plycie tylko na papierku i moj m odrazu sobie zabral :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #405843 przez anoda89
No to szkoda. Ja też dostaję zdjęcie i robię zdjęcie zdjęciu :silly:.

U mnie dzisiaj duchota ale gorąco ponoć nie jest :).

Mam straszne parcie na pęcherz a dużo nie wypiłam. Mały mamę gniecie :laugh:.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #405847 przez Madlen
aniajulia2 napisał:

Hej Mamuśki!
Ja jestem dzis bardzo szczesliwa bo wczoraj wieczorem bylam na usg i widzialam swoja kruszynke. Ma juz 5 cm. Śmiesznie wyszlo bo na samym poczatku usg ruszala raczka i wygladalo to tak jakby machala. Super uczucie :laugh: :laugh:

to duża Twoja dzidzia, ja wczoraj miałam USG i moja ma 3,97 cm = 10 tydzień i 6 dzień

Nie zmienił ci lekarz daty porodu? widzę, że jesteśmy w równym czasie :)
Mi sie termin przesunął na 25.02

12 lata 4 miesiąc temu #405850 przez anoda89
aniajulia, Madlen ma racje. Dużą masz dzidzie. U mnie w 12 tygodniu dzidzia miała 5.80 cm.

12 lata 4 miesiąc temu #405860 przez justyna84
Kurde ja sie zaczynam niepokoic bo jak sie poloze to prawie wcale nei mam brzucha :ohmy: za to jak chodze to mam ogromny :silly: . Tak na serio to lekarznawed mnie do porzadku nei zbadal a jutro jade juz do tych niemiec ,nawed jakos sepcjalnie mnie nic nie boli ;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka