BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584521 przez kasia123m
Domina ile uciaglas x jednego?ponad 100??? A ja z dwoch odciagajac pol godziny wczoraj wieczor az 15ml.dzis rano 60.cikekawe ile teraz mleka bedzie.nie mam ci sie dzieic ze mala ssa cyce pol godz i jakby nic nie jadla.teraz tez idzie marnie.nie wiem czy bedzie w sumie 40ml.narazie jest ze 20 a ciagne juz 18min.

Kurde obliczylam wlasnie ze wczoraj ciagnac 5 razy odciaglam 185.czyli tak jakby 2posilki dostala moje a az 5 sztucznych.masakra :( nie wiedzialam ze jest tak zle.wydawalo mi ze wiecej dostaje.ze prawie pol na pol.teraz jest 40ml po pol godz siedzenia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #584523 przez Marlena1888
hej mamki!
co zaczynam Was czytać to Filipek apetyta łapię i zapominam o czym miałam pisać ;) więc wybaczcie! ;)
Madlen, Gabille jeszcze raz gratulacje, piękne dzieciaczki!!! nie było łatwo ale na pewno było warto! :P
u mnie oki, byliśmy już 3razy na spacerku na podwórku na razie tak po pół godz:) we wszystkich zakamarkach hehe a Fifi jak tylko poczuje że wychodzimy na pole to zasypia :)
wczoraj byliśmy na usg bioderek, j.brzusznej i główki i wszystko oki :lol: i zważyliśmy go wczoraj to waży 3999g :woohoo: to super bo jak wychodziliśmy ze szpitala to ważył 3060g.

ale jak czytam wasze posty o położnych francach i kiepskiej opiece w szpitalu to aż mi się ciśnienie podnosi :angry: ja na szczęście miałam opiekę super.. same kazały mi brać sobie mm ile chce a nawet same przynosiły, leki tak samo..

Patii super wyglądasz! a Marcelek rośnie jak na drożdzach!:*

Majkon, biedna pewnie już nie możesz się doczekać..ja już dawno straciłabym cierpliwość :silly: jutro będę 3mać za \Ciebie i maleństwo kciuki!!!!

Dominia ale cudowny ten Twój igorro:) cukiereczek mały!!!

Princess śliczny Adaś :) :*i jak ładnie przybiera :D

a jeśli chodzi o ćwiczenia to chciałabym chodzić na aerobic może ruszę w next tygodniu;P ale narazie kupiłam sobie takie serum na celuit i rozstępy :lol:
wszystkiego najlepszego kobietki w dniu naszego święta!!!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584547 przez dominia
Kasia i tak wspaniale walczysz z mlekiem !! niejedna mama już dawno by wzięła tabletki na ususzenie laktacji .. Malutkiej w przyszłości napewno to wyjdzie na dobre !
Ja mogłabym jeszcze spokojnie Twoją Tosię wykarmić tyle się tego produkuje ;)

Marlenka dawaj fotkę Filipusia !!! dawno Go nie widziałyśmy :)
Super, że już tak urósł :)

Princess Adaś piękny !!! i jak ładnie leży na brzusiu :kiss: :kiss:

Wasze maluszki też tak gadają z cycusiem jak jedzą ?? mój to normalnie mruczy, stęka, cuduje :lol: Mama wczoraj do Igora jak Go wzięła żeby mu się odbiło 'aleś się nagadał' haha a mi się tak śmiać zachciało :lol: nawet nie pomyślałam, że można to tak nazwać :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #584578 przez sylwia1986
Dzień dobry :)
U mnie była dziś położna środowiskowa, fajna kobieta, taka konkretna i nawet pomogła nam wykąpać pierwszy raz małego :)u nas tych wizyt ma być 4. M był załatwiać wszelkie urzędowe sprawy póki ma wolne.
My mieliśmy dziś noc taką sobie, Bartuś chyba przyzwyczajał się do nowego miejsca, bo w szpitalu już ładnego rytmu nabrał. Nie płakał ale obserwował a nad ranem to co godzinę wisiał mi na cycu na przemian z kupkaniem.. A teraz ładnie sobie z tatą odsypiają
A ja źle sobie wbiłam zastrzyk w brzuch i zrobił mi się bąbel :dry: mam nadzieje że sie wchłonie, pierniczę teraz będę dawała zastrzyki w ramię.
A i chciałam się pochwalić że na dzień kobiet dostałam rogala do karmienia :lol:

Pati mam nadzieje że z tymi wynikami nie jest tak źle, trzymam kciuki.

Dominia podziwiam Cię z tą uczelnią. Dziadek z siostrą dadzą radę :blink:

Wszystkie dzieci cudowne :kiss: :kiss: :kiss:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #584648 przez xpatiiix3
Kasia u mnie to samo też tyle ściągać czasem 120-130 z jednego idzie :) i to między karmieniami także dużych przerw nie ma no i mimo wszystko się najada z jednego cycka tylko :) u mnie wychodzi ok.200 z dwóch i jeszcze to co ściąga mały, ale i tak większość wypływa sama i mnie zalewa...

Uff obeszło się bez szpitala, tylko tabletki do środy dostał będę musiała mu rozdrabniać i z mleczkiem swoim podawać :)

Sylwia śliczny Bartuś :) :kiss:

Uff jak na małego dzieciaczka to wyniki są ok :) ale tylko ta bilirubina za wysoka jest, ale poziom jeszcze nie jest jakiś śmiertelny, tak mi powiedziała :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #584649 przez Alina2408
kasia a moze nie mowic tesciom ze to bylby uzywany...

dominia pewnie starczy a tak w razie czego to masz jakies mm???

princess hahah zebys nie miala dylematu czy prac czy nie prac to polecial po calosci...

adasiu dziekujemy za zyczonka i przesylamy buziaczki...

marlenka to malo chodzilismy na spacerki...

dominia moja jak tygrys sie rzuca na cyca hehe pozniej kilka razy memle go wbuziuni a pozniej mruczy sapie i steka a na koniec z usmiechem usypia....

sylwia jak ladniunio spia...

no moj m sie tak nie wykazal generalnie jakiegos dola mam dzien kobiet do dupy dobrze ze na tyle sie zajal mala ze moglam sie porzadnie bez pospiechu sie wykapac... a pozniej sie poklocilismy oczywiscie o jego rodzicow i pieniadze... ja mam tego dosc... siedze i rycze... i do tego jest mi ciagle zimno... chyba lapie jakas depreche...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #584651 przez Alina2408
pati mowilam ze bedzie dobrze...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584652 przez xpatiiix3
Alina nie przejmuj się :)

Kurde znowu mnie zalało no tylko co mi opróżnił trochę tą pierś i zalało mnie całą koszulke wyciskać idzie, no kurde ale stanik i wkładka a tylko co wymieniałam niedawno... nie wyrobie z praniem niedługo, tyle razy dziennie się przebierać... skąd tyle tego mleka się bierze.??? ;/ Mao tego e koszulka to jeszcze gruba bluza na wylot i po nogach popłynęło... I co to ma znaczyć.?!

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #584658 przez dominia
Patii widzisz !!!!! mowilam ! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #584684 przez xpatiiix3
Dominia no na szczęście, a w środe znowu kłuć mojego misia będą, żeby sprawdzić czy bilirubina spadła..

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #584688 przez xpatiiix3
Kurde, ale ciśnienie w cycku miałam matko z lewego ściągnęłam w 5 minut 150ml, to mój rekord chyba... ale już tak bolało, że ręki w górę nie dałam rady podnieść... i jeszcze wyleciało z niego kałuża jakieś 40minut temu.. to ja nie wiem na prawdę tuzin niemowlaków mogę chyba wykarmić :P

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584704 przez kasia123m
Pati szkoda ze nie miszkasz blizej... ;) :P :P :P

Princess to zdjecie Adasia sliczne.niemoge sie napatrzec..przesuper.. :laugh:

Pati cale szczescie ze nie musicie isc do szpitala.w domu zawsze lepiej.i 150ml z cyca w 5min..to ja tyle wczoraj sciaglam przez caly dzien...3godz siedzenia z laktatorem.

Sylwia sliczny Bartus :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584715 przez Alina2408
pati zastanow sie czy nie zostac mamka :) pare groszy bys dorobila :P:P

a tu niunia z kwiatkiem od tatusia...

i usmieszek chociaz ona ma lepszy humorek niz mamusia...

i tak wysoko trzmamy juz glowke...

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #584738 przez Pliszka
Hej Dziewczyny :)
Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta!!! :laugh:

Adasiu przystojniaku - dziękuję za życzenia!!! :lol: :kiss: :kiss:

pati, dobrze, ze wyniki ok i obyło sie bez hospitalizacji! Buziaki dla Marcysia :)

U nas była moja babcia i nie mogła się nacieszyć prawnusiem :laugh: Robiła głupie minki, a Olek się do niej uśmiechał :lol:

Alina, kurcze, przykro mi, że dziś taki masz kiepski dzień :( Do kitu, że teściowie ciągle przysparzają Wam powodów do kłótni :( Współczuję :( Taką jesteście we trójkę fajną rodzinką! Może najlepiej byłoby się gdzieś wyprowadzić daleko od nich? :dry: Trzymaj się kochana!

Olek chyba małe kupki robi bo nigdy mu nic nie wypłynęło z pieluszki :blink: Za to regularnie jest zasiusiany po paszki :laugh:

Sylwia, super, że już jesteście w domku! Ale masz fajnych chłopaków! :laugh:

U nas za oknem znów biało :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #584740 przez Pliszka
jaka śliczna Nataszka!!! :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka