- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Pati - to Ty rzeczywiście dałabyś radę wszystkie nasze forumowe dzieciaczki wykarmić
Alina - pamiętam jak kiedyś jeszcze w ciąży pisałaś o rodzicach swojego M, myślałam że jak się urodzi Nataszka to się zmieni... eh... może spróbuj zjeść coś słodkiego na poprawę humoru
Ale córeczkę to masz śliczną
Moja mała marudziła przez południe, a teraz śpi i zbiera siły przed nocą Ona czasem ma takie godziny że bez przerwy by jadła, aż cycki bolą
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My tez mielismy ciezki poranek tak od 5 juz nie spalismy....dopiero okolo 9 poszedl spac
Patii przerazilas mnie tym wynikiem bilirubiny...teraz sobie wkrecam,ze Hubus tez jest zolty ...a zadnych badan z krwi nie mielismy robionych za wyjatkiem tych w szpitalu wtedy tez sprawdzali poziom bilirubiny i byl lekko podwyzszony....potem pediatra sprawdzal tylko po oczkach.....martwie sie,ze i my mamy zoltaczke i nie wiemy o tym. Chcialabym zrobic badania z krwi ale tu sie nie da bez skierowania jej...znowu wam zazdroszcze,ze macie dostep do badan bez problemow
Dominia Igus przecudowny ale ci wspolczuje...nie wiem jak bym przezyla rozstanie na tak dlugo ale siostra i dziadek na pewno sobie swietnie poradza.. tylko ty nie bedziesz sie mogla skupic na zajeciach bo myslami bedziesz caly czas z Igorkiem dzisiaj obudzilam sie pierwszy raz z zalana koszula....tyle mleka mam nie wiem nagle skad
Wczoraj Bartek kupil mi wkladki laktacyjne i dodali do nich gratisowo woreczki do mrozenia mleka...i tak sie zastanawiam ...chyba odciagne i zamroze tez na razie mam jedna buteleczke...ale woreczki wydaja mi sie fajniejsze
Alina ale mala kobietka z Nataszki....sliczniutka
Princess Adas juz duzy i przesliczny a jezeli chodzi o cwiczenia dla kobiet po cesarce to niestety nic nie jest napisane....te cwiczenia ktore tam sa proponowane sa tylko dla kobiet ktore rodzily sn na pewno jest tak jak mowisz...ze dopiero po pol roku ....w koncu to operacja i powazne ciecie
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Princess Adaś cud chłopak )
Alina Nataszka słodziutka
Fajne te wasze dzieciaczki...WSZYSTKIE PRZECUDNE !!
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Alina no dobry interes bym mogła zrobić na tym jeszcze tym bardziej że takie sytne to moje mleczko, że mały przez równe 2 tygodnie 680g przybrał na nim Nataszka śliczniutka jaka No nie mogę ja to muszę taką śliczniutką synową mieć, zakochać się idzie <3 ucałuj bąbelka swojego od ciotki forumowej a co do laktatora hehe ja już drugi zamówiłam, mam z canpola ręczny easystart i nawet niezły, a teraz czekam na tommee tippee ręczny, zobaczymy który lepszy może będę lecieć na dwa od razu hahhaa
Pliszka no całe szczęście, bo miałam tyle nerwów od wczoraj..
Ola no dzisiaj myślałam, że bez kitu mnie rozsadzi i rozsadziło cycka i przeciekł w końcu ale poważnie skąd tyle mleczka to ja nie wiem, no a co do karmienia no to nie wiem wszystkich raczej bym nie dała rady wykarmić ale połowe może i by się najadło
Jadzia tylko że Marcyś nie jest taki żółty tylko delikatnie buziunia i oczka tylko mocniej żółte, a taki wysoki poziom tej bilirubiny, że lekarka się zdziwiła, że nie widać po nim tego prawie... No i nie za bardzo u Was tam z tą opieką medyczną, powinni bardziej zwracać uwagę na niektóre rzeczy, ale może u Hubka już zeszło mojej koleżanki malutka póltorej miesiąca miała jeszcze delikatnie żółciutka była nie masz się raczej czym martwić
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wszystkiego dobrego w dniu kobiet
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dominia mój pod koniec cyca warczy, jęczy, stęka, pręży się, ciąga sutkiem na boki, bo pod koniec słabo leci i się wkurza
Sylwia a jak ten bąbel wygląda? Ile tych zastrzyków musisz robić? Ja po wyjściu ze szpitala musiałam zrobić jeszcze 6 ale dwa sobie odpuściłam - jak przeczytałam, że nie wolno przy nich karmić piersią i że mogą spowodować krwotok.
Pati cieszę się, że u Marcelka nic poważnego
Alina ślicznie malutka wygląda z kwiatkiem M się nie przejmuj. Ostatnio pozwoliłam sobie na Kinder Bueno i Adasiowi nic nie było
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Princess no nawet nie wiesz jak ja się cieszę
...
Aniołek [*]
- Majkon
- Wylogowany
- gaworzenie
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...
Aniołek [*]
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Majkon trzymam kciuki mocno bardzo
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
W pt, 1.03 ok.9.30 przyjęto mnie na oddział. Miałam się przebrać, zrobili KTG (nie mam pojęcia co na nim wyszło...nie zapytałam, a nikt nic nie powiedział),założyli wenflon i w ogóle. Odesłałam Pawła do domu, bo przed 12 musiał oddać mamie auto.
Zawołali mnie na USG, lekarz ocenił wagę na 2700(także idealnie) i powiedział, że wód jest AFI 1, czyli bezwodzie. W ciągu 2 godzin miała być decyzja o cesarce. Zestresowałam się...
O 12.18 przyszła położna i powiedziała, że mam zdjąć biżuterię, przeczytać i podpisać papiery, zebrać swoje rzeczy i przenoszą mnie do sali pooperacyjnej, i jak chcę to prysznic, ale mam na wszystko 10min, bo o 13.00 cesarka.
Powiadomiłam Pawła, podłączyli kroplówki (powinni dłużej czekać, bo jadłam śniadanie 7.30-8.00, a w szpitalu jeszcze po 11 piłam wodę, bo chciałam się nawadniać).
Na sali operacyjnej trzęsłam się jak nigdy. Znieczulenie szybko zaczęło działać, nie było z nim problemów. O 13.06 wyjęli Anię. Cała cesarka z szyciem trwała 19minut.
Później przewieźli mnie na salę i podłączyli kroplówki. Od razu pytałam o dziecko, bo chciałam by mi ją przywieźli. Wcześniej tylko na minutkę mi ją tak dali jak byłam zszywana.
Ania dostała 9pkt za siną skórę, później 10.
Po ponad godzinie mi ją przywieźli.
Po północy wstałam, w ogóle bez problemów, tylko trochę kręciło mi się w głowie. Karmienie jakoś wychodziło, później zaczęło być gorzej i położna przyniosła mi kapturek. Jakiś czas było ok, Paweł mi moje kapturki przywiózł z domu, i znów po jakimś czasie było nie tak. W końcu dostałam kapturek z AVENTu i jest super. Już myślałam z położną, czy Ania nie ma za słabego odruchu ssania, albo niewiem co.
Tabletki przeciwbólowe brałam tylko raz,od razu po odłączeniu pompy z morfiną. Rano stwierdziłam, że właściwie mnie nie boli tak, by brać tabletkę. Mogłam bez problemu się podnosić, wstawać i w ogóle. Bardzo się bałam czasu po cesarce, że będzie ciężko, ale naprawdę jak dla mnie super. Za to koleżanka z sali tragedia...nie mogła się podnosić, do wstawania wołała położne, chodziła z trudem, brała co 6 godz tabletki i ciągle była obolała.
Ogólnie z karmieniem to jakoś się nie wstydzę, tak samo jakoś przyszło.
Pobyt w szpitali całkiem ok, jedynie jedzenie okropne...obiady nie do ruszenia...
Położne fajne, 2 od noworodków bardzo cierpliwe i w ogóle, bo już traciłam nadzieję na karmienie, ale kapturki i ich cierpliwość zdziałały cuda:)
Sale 2-osobowe, łazienka przy sali. Dziecko cały czas ze mną w łóżku, tylko na badania brali. Położna kąpała w sali.
Ogólnie wszystko bardzo dobrze wspominam.
Do domu wyszłam we wt. 1,5 dnia miałam "łóżkowe". Ania ładnie je, ładnie śpi w nocy. Używam pieluszek bella happy i jestem zadowolona. Wypróbowałam pampersa i wiem, że ich nie lubię. Biedronkowe dada tez jakoś średnio mi podchodzą, może te większe są lepsze, ale jedynki takie sobie...
Mleka mam ful...co chwile wszystko mokre.
Ania robi bardzo dużo kup, czasem ledwo przebiorę, to znów trzeba zmieniać. Pupę myję wacikiem i wodą, bo chusteczki gorzej wycierały no i chemia.
Wczoraj była położna (miała być przedwczoraj).
Kąpie ja, Paweł pomaga, rozkłada ciepły ręcznik i podaje coś ewent.
Pierwsza kąpiel z płaczem, ale druga już jej się podobała. Kąpie w zlewie, bo wanienka jest dla Ani ogromna...
Dziś byłam na zdjęciu szwu. I od razu zameldowałam Anię
Krwawię już bardzo mało.
Idę kąpać Małą, bo się obudziła, a jak nakarmię, to znów spać...a dziś kapie sama, bo Paweł wyjechał...
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa