BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584230 przez xpatiiix3
Dominia on mi w dzień smacznie śpi wstaje zjeść i dalej spać a w nocy tak nad ranem to tylko by śpiewał stękał kupkał i pierdział :P no trudno muszę przeżyć, ale nie powiem jestem wykończona już momentami.. Nie da rady go w dzień trzymać jak on sam zasypia jak flak się przez ręce przelewa i zasypia, nic nie pomaga ,nawet hałas mu nie przeszkadza hehe :P

Ola możliwe, mi też tak robi jak kto inny przewinie i za słabo pampers zapięty :P a co do pępka jak zaschła ranka to ja już zamaczałam pępuszek :)

Dominia śliczny Iguń :) kurde kiedy to minęło mi sięwydaje jakby urodziła parę dni temu hehe a mój malutki już 17dni ma :) buziaki od ciotki dla Igusia :kiss:

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #584244 przez kasia123m
sliczny Igorek :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #584265 przez Alina2408
majkon dziwi mnie to podejscie troche ale mam nadzieje ze kontroluja ci wody???

pati to przy okazji znajdz te cwiczenia a rzeczywiscie jak maly spi to do wyra...

dominia ja mam mydelko do odplamiania i ono swietnie sobie radzi z tymi kupsztalami ...

pati ja zapinam mocno i mala tez akrobatka nieraz zakupsztali mi wszystko...

kasia zjedz i obserwuj...

kasiu moja nataszka nad ranem tez sie prezyla przez sen i kupki nie bylo za to teraz nadrabia...

paula a esputikon???

dominia nie wyobrazam sobie zebym mogla zostawic mala na tak dlugo szok...

pati moze ma 4 jak krowka :P??

paula u nas trzy bo tyle maja refundowanych bo mi na pierwszej powiedziala...

ola kilka dni czekalismy az tam przestalo byc takie jakby zaognione...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #584275 przez xpatiiix3
Alina no jak znajdę chwilke to poszukam, teraz ide sobie odpocząć troszkę póki mały śpi, nawet sniadania nie zdążyłam zjeść, czekam na babcie zaraz przyniesie świeże bułeczki :P :) bo tak to ja raz na jakiś czas zerknę i zmykam :P no mojemu 2 razy się zdarzyło, że przeszło raz bokiem raz plecami hehehe

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584305 przez xpatiiix3
babyonline.pl/film_artykul,1690.html
tu na końcu jest pare ćwiczeń o których mówiła mi ta kobietka ze szpitala, jeszcze przed porodem :)

www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/ni...-z-niemowlakiem.aspx
cwiczenia-na-plaski-brzuch.pl/po-ciazy-i-porodzie

I tu pare opisanych jest też :)

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #584316 przez Alina2408
pati dziekuje :)

12 lata 1 miesiąc temu #584329 przez xpatiiix3
I kur... ma złe wyniki płakać mi się chce, bo na pewno położą do szpitala, to na pewno ta pier.... cholestaza czy co może ja nie miałam bardzo wysokich wyników, ale u niego jakie są, pisze norma max 1.2 a ma 13.25 bilirubiny, więc tylko się idę zaraz ogarnąć jak zjem śniadanie i do lekarza z wynikami ;/ jeszcze z morfologii wysokie wyniki niektre ma leukocyty 10 ponad norme są i wogóle dużo co nie znam skrótów...

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #584339 przez dominia
Patii spokojnie może od razu nie będą Was zostawiać w szpitalu :kiss: miejmy nadzieję, że poopala się kilka godzinek w najgorszym przypadku i wypuszczą do domku :) albo dadzą tabletki i tyle, bądźmy dobrej myśli :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #584349 przez anoda89
Wszystkiego najlepszego kobitki

Śliczne te wasze dzieciątka :kiss: Tym mamusią którym nie gratulowałam przesyłam buziaki :kiss:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #584362 przez Alina2408
pati spokojnie leukocyty wzrastaja jak jest jakis stan zapalny ale moze to wlasnie od poziomu bilirubiny ale nie martw sie moze nie zostawia was w szpitalu na spokojnie idz do lekarza on cie pokieruje...

anoda dziekujemy i wzajemnie...

12 lata 1 miesiąc temu #584382 przez xpatiiix3
No po 12 będzie nasza lekarka ja zjadłam już, ale za przeproszeniem to żygać mi się chce już z tych nerwów, idę ja zaraz i mam w dupie ludzi wpierdziele się do gabinetu i nie będę patrzeć na kolejke, z resztą sama mówiła mi wczoraj lekarka, żeby tylko przyjść i wyniki pokazać jej, a tylko po to to ja nie będę w kolejce się ustawiać... A leukocyty sory zapędziłam się o 2.5 podwyższone są, a coś innego więcej nie wiem zobaczymy, ale może dla dzieci są inne normy, bo to chyba dla dorosłych podane były...

...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #584416 przez Alina2408
a moze sprawdz w necie...

12 lata 1 miesiąc temu #584463 przez kasia123m
Pati bedzie dobrze..moze dostanie tylko przykaz picia lub jakies tabletki jak mowi Daomina.przy zoltaczce ponoc dzieci sporo spia to moze nie jest tak zle...nie wybudzaja sie na jedzenie itd...trzymamy kciuki

Moja ksiezniczka niespi odkad wrocilismy od lekarza.zjadla po 11 90ml sztucznego bo niezdazylam odciagnac...po 12 dopila 10ml herbatki koperkowej..wyzlopalaby pewnie z pol butli jakbym jej niezabrala :P ;) teraz lezy w kolysce( foteliku) .wiem ze to niedobre dla kregoslupa..ale jak nie spi to w lozeczku zadlugo jje sie niepodoba.zamowilam juz lezaczek na allegro..tesciowie obiecali dac pieniazki jak przyjda..to bedzie lezec w lezaczku..taki jak chcialam
allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...est-i3085770861.html

ten jest powystawowy ale ponoc tylko pudelko uszkodzone a lezeczek nigdy nieuzywany..wiec sie chyba oplacalo bo tak sa ceny po 250-260.ja to wogole uzywany chcialam ale M sie nie zgodzil bo mowi ze teesciu sie wkurzy ze daje kase na uzywane...no wiec niech da na nowe.A tak bym kupila uzywany za 100-150 a reszta by zostala chocby na mleko..bo maja dac 200.

mam nadzieje ze po tej herbatce koperkowej nic mlodej nie bedzie..w sensie boli brzucha..bo tak od rana nic ja nie boli...

12 lata 1 miesiąc temu #584479 przez dominia
Ściągnęłam ponad 100 z jednego cyca .. z drugiego dołożyłam tyle żeby była cała butelka 125 ml .. a jest prawie do samego końca to mleczko więc ze 130 będzie :) na dzisiaj ma odciągnięte 90 z wczoraj, i najwyżej doleją z tego co dzisiaj ściągnęłam .. jak będziemy wracać z Krakowa dzisiaj to też ściągne w samochodzie, będzie na jutro następna dawka mleczka .. i w nocy jeszcze coś ogarnę, mam nadzieję, że mu wystarczy :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584485 przez princess
Pati ślicznie wyglądasz z synusiem :) A wyglądem się nie przejmuj, ja też jestem blada jak ściana, po porodzie większość kobiet ma lekką anemię. Zaraz wiosenne słonko nas strzaska na spacerkach z maluszkami i nabierzemy kolorków :)
I jak u lekarza?

Jadzia a w tej książce, którą dostałaś są jakieś porady dla kobiet po cesarce? Też się zastanawiam, kiedy mogę zacząć gimnastykę, podobno dopiero po pół roku :(

Igor bardzo ładnie podnosisz główkę, niezły Pudzianek z Ciebie ;) Możesz przybić piątkę Adasiowi, też już polubił kąpiele i nie płacze :) A cycuś mamusi to nasze najlepsze miejsce na świecie :D

U nas była dziś położna, Adaś waży 3860 :) Jeszcze parę tygodni i będziemy mogli zacząć używać naszych wyczekanych pieluszek :) Poza tym położna oglądała odparzoną pupkę i powiedziała, że tu juz prawie nei ma żadnego odparzenia. Od wczoraj posypuję mu dupkę mąka ziemniaczaną i jest poprawa :) Do tego miałam wrażenie, że Adaś ma lekkie rozwolnienie ale położna po oględzinach pieluchy powiedziała, że kupka nie odbiega od normy ;)
Synuś zrobił dziś rano ekstra prezent mamie na dzień kobiet, otóż zasikał ubranko i kokon po samą szyję a po krótkim porannym prysznicu zesrał się na ręcznik. Potem przy wietrzeniu tyłka znów zasikał ubranie i mama nazbierała całą pralkę prania :)

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dla wszystkich forumowych cioć i koleżanek :D
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka