BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu #585754 przez Alina2408
wiesz zdjecia sa slabej jakosci bo tylko na tyle mireki starczylo :):) nie ma kto nam zdjec porobic... w koncu mala zasnela ale tak lekko ze sie boje ruszyc zeby jej nie obudzic :P

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #585755 przez Pliszka
Dziękujemy pięknie za komplementy :laugh: :kiss: Mogłabym zjeść tegi mojego słodkiego synka :laugh:
Misiek z bólem serca się do malucha nie dotyka :( Mam nadzieję, że to wystarczy żeby Olcia uchronić przed zarażeniem. W związku z tym dziś pierwszy raz samodzielnie kąpałam swojego synka i widzę, że nie ma się czego bać :) tym bardziej że mamy takie specjalne siedzonko do wanienki, więc luzik :) Olek jak zwykle zachwycone kąpielą i niepocieszony po wyjęciu z wanienki :blink: Najedzony ślicznie usnął, a ja się zabieram za prasowanie jego garderoby :)

Kasia - slodka Tosia :) Olek też już główką ładnie wywija :laugh:
Buziaczek - ale pączuszek z Zuzi :laugh:
Honka - synek rośnie jak na drożdżach :laugh:

Alina - Olusiowi też od niedawna lecą łzy i też mnie to bardzo wzrusza :blink:
Ale jesteście piękne dziewczyny! :laugh: Super zdjęcia :) Twój m to szczęściarz :)

Dominia - też z dnia na dzień kocham bardziej, choć wydaje mi się, ze już bardziej nie można :)

Dobrej nocki dla wszystkich! :)

11 lata 9 miesiąc temu #585776 przez kasia123m
ale to karmi clasic ochydne..ble..otworzylam zeby sie odgazowalo..ale czego sie dla dziecka nierobi.. ;) M mowil ze bylo jeszcze kawowe..szkoda ze nie jakies normalne smaki..

rozbudzilam Tosie..czekam jeszcze moment zeby sie pomeczyla i ide ja kapac...

Alinka super fotki..slicznie wygladacie z Nataszka:P)

11 lata 9 miesiąc temu #585788 przez xpatiiix3
Alina to jak będzie mężuś to niech sesje zrobi dla swoich dziewczyn :D Hehee a mój zasnął i nie zamierza nawet się budzić nic nie działa na niego, a kąpać trzeba się bo już i tak późno a ja od pół godziny nie mogę go wcale obudzić tak śpi tylko postęka i nic nawet oczu nie otworzy.. :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #585790 przez xpatiiix3
No właśnie mamusie jakie macie sposoby, żeby dziecko wybudzić z głebokiego snu, matko ja już nie wiem, a przecież nie będę go trząchać ani po policzku klepać :P nie wiem jak go zbudzić gadam do niego głaszcze po policzku boję się jakoś go mocniej poszturać :P

...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #585798 przez honka_18
mój synuś się do mnie uśmiechnął :lol: pierwszy raz od wczoraj, to dobry znak :lol: mam nadzieje że to chrubsko już sobie odchodzi, temp po drzemce 37,4 więc jest dużo niższa :lol: :lol:

kasia123mśliczne te twoje dzieci:) a Tosia jaką bujną czuprynkę ma pewnie już niedługo zobaczymy jej zdjęcie z kiteczkami, a syn to już nie dzieciaczek tylko mały kawaler :laugh:
Ja jak miałam mało pokarmu to jadła gotowane piersi z kurczaka i zapijałam żubrem( z piwskiem to 3h przed karmieniem i nie całe pół szklanki) i po takim posiłku to ponad 200ml odciągałam

buziaczek18Zuzia jest słodziutka

Alina2408 przyjeżdża na tydzień i mam nadzieje że się nie pokłócimy w tym czasie bo ja to drażliwa jestem jak ktoś mi się wtrąca:)
u nas też jest taki zwyczaj z ubrankami :) ja już zamówienie u chrzestnej złożyłam hehe

widzę ze sąsiedzi życzliwi moi mi małego budzą codziennie o 7 rano a po karmieniu zasypia ok 6.30

Alinajak ślicznie razem wyglądacie Nataszka ma piękne duże oczka :laugh: jak ja Tobie zazdroszczę takich zdjęć ja z małym to prawie nie mam wcale zdjęć a jak już ktoś na m jakieś zrobi to wyglądam na nich jek potwór hehe

xpatiiix3 ja Adasiowi zdejmuję pampera zawsze się budzi i patrzy na mnie zdziwiony

Ja dzisiaj po raz pierwszy nie będę kąpać Adasia przed chwilą zasną temp dużo niższa więc niech sobie pośpi to może mu już przejdzie i jutro znowuż będzie się cały dzień śmiał do mnie :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #585819 przez [email protected]
Dziewczyny nie wiem jak dodać suwaczek,zapomniałam ;) o poszło :)

Bobaski cudne :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #585864 przez jadziatopol
Madlen moj Bartek jak sie urodzil to wazyl tyle co twoj Adas....i tez karmilam go butelka. Polozne mowily to co tobie...zeby dozowac i dawac np.60ml co 3 h....ale on plakal i sie meczyl. Zadzwonilam po lekarza...pywatnie przyjechala do domu madra lekarka i powiedziala,ze mam karmic na zadanie...poniewaz jest bardzo duzy i wiecej potrzebuje jesc i co za debilki kazaly mi ograniczac pokarm dziecku? tak wiec karmilam Bartka kiedy chcial i ile chcila. Wychodzilo na to,ze jak sobie pojadl sporo to jadl co 3-4 godziny....i nie wychodowalam mu tkanki tluszczowej....chudziutki jak patyczek :) tak wiec karm Adasia tak jak on chce....widocznie tyle potrzebuje...spory facecik :) :kiss:
Xpatii jak juz buziaczki i mowienie nie pomagaja...to biore go na rece i klade w innym na wznak...i wtedy sekunda i sie budzi...bo moj nbardzo nie lubi na wznak lezec :)
Dominiagratuluje kochana zdanego egzaminu :lol: :kiss: zdolna bestia z ciebie :lol:

Wszystkie dzieciaczki sliczne po prostu! :lol:
Honka to tak jak w stanach...usg bioderek tez nie bedzie pewnie ;) ale z tym wietrzeniem to dogieli ...ja piernicze :ohmy: Dobrze ze Adasiowi juz spadla goraczka :) ja mysle ze jak raz go nie wykapiesz to mu sie nic nie stanie...
Ja mysle ,ze z ta opieka medyczna tutaj jest po prostu inaczej niz w Polsce....mniej sie przejmuja...i nie wykonuja testow,badan kiedy nie ma do tego wyraznych wskazan...natomiast kiedy juz jest problem to uwazam ze sposoby leczenia w stanach sa najlepsze na swiecie.

A moj Hubus od wczoraj caly czas przy cycku najchetniej :) ale widocznie tego teraz potrzebuje :) wklada sutka do buzi...pomemla,pomemla i zaczyna sie smiac :lol: pasc ze smiechu mozna :lol:
Kurcze tak piszecie o swoich wagach...musze wreszcie kupic wage i sprawdzic ile waze ;)
Kasia ten lezaczek extra! jade dzisiaj kupic taki wlasnie :lol: wreszcie moje plecy odpoczna troche bo Hubus juz sobie wazy prawie 5 kg...i kregoslup mi wysiada
A gdzie Aneta? urodzila juz? jeszcze zostala Aneta i Majkon. A co z Sylwia????Wiecie cos?

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #585885 przez xpatiiix3
Honka dzięki, tylko mój malutki nawet przy przewijaniu nie budzi się jak mocno zasypia hehe obracać go można na wszystkie strony sen ma niezły :D super, że Adasiowi już lepiej :)

No i malutki znowu zasnął tak mocno, że nie do wybudzenia, mogę tutaj chyba nawet disko zrobić :D Dobra ja to lecę się wyspać póki śpi :D

...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #585961 przez dominia
Moj Iguń robi 2 kupki na dobe :) dzisiaj zrobil rano i wieczorem :) tylko, ze ja nie moge tego nazwac kupka :) takiego walnie kupsztala, ze mu wyleci jak akurat Go nie przebieram i nie lapie w papier :) drugi raz upapral spiochy w ktorych jeszcze nie zdarzyl spac :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #586049 przez Pliszka
Cześć Dziewczyny,

Też się zastanawiam nad zakupem tego leżaczka. Powiedzcie czy Wy go stawiacie z dzidziusiem bezpośrednio na podłodze? Alinka, czy Twoje psiaki nie zaczepiają małej jak sobie w nim siedzi? Moje zwierzaki na razie ignorują Olcia. Jak się krzątam to kładę go na sofce, obkładam poduszkami i sobie leży cmokając smoczka i wodząc za mną wzrokiem :laugh: Widzę, że jest co raz bardziej ciekawy, rozglada się i dziwi światu :laugh: więc pomyślałam, że na tym leżaczku miałby wygodniej, tylko nie mam pomysłu na miejsce, w którym mogłabym go postawić.

11 lata 9 miesiąc temu #586051 przez dominia
Pliszka ja mam zazwyczaj na sofie Igora w tym :) a w kuchni polozylabym Go w lezaczku na srodku stolu :) bo podloga to raczej odpada :)

Za niedlugo jedziemy do szkoly .. Ale mi sie nie chce :/ mam nadzieje, ze szybko zalatwimy wszystko i do domu do Naszego Syncia :* :) stesknilam sie za Nim, bede nadrabiac caly tydzien :)

11 lata 9 miesiąc temu #586071 przez Pliszka
Dominia, dzieki :) Czyli taki lezaczek stoi stabilnie na sofce? Super. Myslalam, ze musi stac na twardym podłozu.

11 lata 9 miesiąc temu #586088 przez Alina2408
pliszka dziekujemy slicznie :):) to milo przeczytac takie slowa z samego rana...

kasie dziekuje a karmi jest jeszcze malinowe...

pati porobimy pare zdjec jak bedziemy we wloclaku bo mamy zamiar wpasc do mojego dobrego kuzyna i jego ali i do mojej babuni i mojej mamy wiec bedzie jak cyknac kilka fotek :):)

pati ja swoja wybudzilam kapiela :P

honka to super ze tem nizsza... dasz rade z tesciowa spokojnie... a co do zdjec to przede wszystkim dziekujemy a zdjecia robie sama :) ale musze w koncu poprosic m zeby we wloclawku nam porobil...

pliszka nie stawiam malej na podlodze raczej lozko i stol w kuchni.. a psy na razie nie dochodza bo maja katar wiec maja zakaz :P

a generalnie to jak mi wczoraj zasnela o 19 t spala do 1.30 a pozniej prawie do 6... czyli jedno karmienie :)
kurcze dziewczyny mala zasnela w lezaczku cos jej sie musi smiesznego snic bo postekuje tak fajnie i smieje sie przez sen... moja mala iskierka

no i iskierka buchnela plomieniem... wstala...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu #586111 przez xpatiiix3
Pliszka ja też i na kanapie i na stole stawiam ten leżaczek :)

Dominia no to powodzenia w szkole :D

Alina no to super będzie sesja mamusi z córunią :D

No a mój jak nie wybudzy to się wystraszy jak do wody go się wsadzi, ehh więc odpada na razie, a tak to lubi kąpiele pluska się hehhe ;D

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka