BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu #586779 przez Monia_T
Jadzia ja nie mam krępacji, żeby karmić, ale w Stanach rzeczywiście dziwnie mogą reagować...i jeszcze mandat zarobisz :silly: obejrzałam sobie te fartuszki, ciekawy wynalazek :)

Powiedzcie, czy Wasze maluszki też tak chętnie patrzą w telewizor? Iga jak się z nią wejdzie do pokoju gdzie jest włączony to wpatruje się jak zahipnotyzowana :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #586783 przez kasia123m
ja tez chce wiosne !!!

Monia sliczna corunia:))

Mrufka super wygladacie z Adunia:)

Alinka pieski widze zainteresowane..

natalka ciekawe dlaczego niepodali Ci antyb? dziwne zwlaszcza ze im mowilas...

pati widze ze u Was tez bol brzyszka..Tosie nagle zaczal bolec o 5...udalo mmi sie ja uspic wiec dziadkowie sie nacieszyli a potem jak wstala o 16 na jedzenie to zaczelo sie od nowa..az w koncu wzielam krem na palec i jezdzilam szybkim ruchem bo odbycie..troszke gazow poszlo a potem duzo kupy..mam nadzieje ze to wystarczy.Tyle ze nie wiem po czym ja tak bolalo..po karmi??? po galarete?nic innego nowego niejadlam...a moze dlatego ze duzo wiecej sztucznego pokarmu dostaje bo ja odciagam coraz mniej:( mam nadzieje ze ja juz bolec niebedzie..

a tu moja laleczka wystrojona bo dziadkowie przyszli

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #586805 przez xpatiiix3
Kasia no małego dzisiaj pobolewał brzuszek ulewał mi troszke w nocy tak po 4 się zaczęło potem nad ranem jeszcze jak wstał piszczał, na początku myślałam, że go może przekarmiłam bo długo wisiał na cycku jadł i jadł.. a do tego z butli 50-60 jakieś zjadł bo zdążyłam tyle ściągnąć i wstał to dałam to mleczko cieplutkie żeby nie wylewać już, ale pierdzi i kupka cały dzień mi ładnie i nie wiem od czego ale masowanie brzuszka pomagało go uspokoić może bez kitu żołądeczek go bolał, może to te tabletki pisze, że po nich mogą być zaburzenia żołądkowo-jelitowe, nie wiem jak mam to rozumieć... hmm zobaczymy co dalej jak jutro tak będzie to skocze do przychodni, żeby inne przypisała mu lekarka... a może to karmi za bardzo gazowane.? albo galaretka.? mój po galaretce zielone kupki strzelał, więc jemu nie pasowało, także sobie odpuszczam na razie.. śliczna księżniczka :kiss:

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #586877 przez [email protected]
kasia Tosia wygląda jak księżniczka :)

Mrufka ale ładne dziewczyny :)

Monia śliczności :kiss:

Natalka skurcze z krzyża tj masakra :( kiepsko sobie z nimi radziłam, fajnie że nie nacinali i nie pękłaś ale najważniejsze że córunia zdrowa :)

Buziak na dobranoc dla wszystkich maluszków od Gabrysia i cioci :) :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #586936 przez gabilee
hej kochane ;-)
przepraszam ze nic sie nie odzywam ale ciagle mam gosci :-\ szczerze to juz mam mega doayc ...
maly chyba mi sie rozchorowal dzis aezwe lekarza . ciagle sie jakby dusil nie mogl zlapac oddechu martwie sie strasznie do tego ciagle chce mi sie plakac myslalam e macierzynstwo jest troszke prostsze ...
szkoda ze do takiego malucha nie ma instrukcji obslugi :-(
maly je i bardzo duzo ulewa potem mu sie odbije i po 1,5h zaczyna sie duic slina jakby nie mogl odchrzaknac nic nie rozumiem z tego ...
wszystkie wasze maluszki przecudne . i wy bardzo dzielne . swietnie sobie radzicie ;) tez bym tak chciala . boje sie ze nie podolam
nie moge uwierzyc ze tak mysle ale tak alasnie jest

11 lata 9 miesiąc temu #586942 przez kasia123m
Gabille musisz go odbijac w trakcie jedzenia.tzn jak ma 90ml to je troche odbijam,dalej daje butelke i znow zje z 30 i odbijam noi po jedzeniu koniecznie musi odbic.jak !osia zjafla kiedys 90 i ja odbilam po to ulala chyba polowe.zamale maja zoladki a sztuczny pokarm lapczywie jedza i lapia mnustwo powietrza.to nie to co ssanie powoli z cycka.

Tosia w nocy przy karmieniu nadal sie wila i prezyla.:( potem stekala i zasnela.a zjadla w nocy 25ml mojego i az,90 sztucznego.duzo...zazwyczaj jadla do 90.a tak sie wila przy odbijaniu ze masakra.odciagam teraz ale jak widze ze leci tylko 20-30 to az mi sie plakac chce.moc laktatora na maxa az sutki bola.chce ta bawarke jeszcze wyprobowac ale po wczorajszym bolu brzucha sie bboje.

11 lata 9 miesiąc temu #586954 przez Paulaaa
Hej dziewczyny. :)

Dzieciaczki ŚLICZNE!! :) :)

U nas wreszcie spokój. Zmiana mleka okazała się strzałem w dziesiątkę. Skończyły się przeboje brzuszkowe, ulewanie i jedzenie na raty. Mała w dzień budzi się równo co 3-3.5godziny. Dziś w nocy spała od 1 do 6 i pewnie spałaby dalej ale już sama ją wybudziłam na jedzonko.

Gabilee a jakie mleko podajesz małemu? Może ulewa, bo mu nie podchodzi. A odbijasz go w trakcie i po jedzeniu? U nas też był problem z ulewanie i jedzeniem na raty. Zmiana mleka dopiero pomogła...
Nie poddawaj się. Musicie się z Leosiem nauczyć siebie na wzajem. :)

Pytanie do dziewczyn po cc: Boli Was jeszcze blizna? Ja jutro będę trzy tyg. po cięciu i dalej mnie boli. Niby od zewnątrz już zagojone ale nie wiem jak w środku. Ogólnie blizna dokucz, bo nawet leżenie na boku jest mało przyjemne...

Gdyby któraś chciała to mam trzy paczki mleka Bebiko 1 do oddania.

11 lata 9 miesiąc temu #586995 przez gabilee
dziekuje za odpowiedzi probuje juz go odbijac miedzy ssaniem , ale to tez slabo sie sprawdza.
a to mozliwe zeby mleko ktore pasowalo tsraz nie odpowiadalo maljchowi?
przsraza mnie to duszenie sie slina ;( nie moge zasnac spokojnie z tego powodu jak maly spi bo boje sie ze nie zdaze mu pomoc ...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #586996 przez buziaczek18
hej mamusie jak tam się czujecie jakie wasze maluchy super słodkie fajnie wyglądacie,Paula jakie mleczko podajesz ze nie boli ja brzuch,i jest wporządku ja już nie mam koncepcji,jakie mleko,a kupy robi ładne po tym mleczku? gabille moja mała też czasami ma tak dużo sliny w buzi ,dlatego kładę ja zawsze na boczku i trochę wyżej główke ,jak narazie to pomaga....

11 lata 9 miesiąc temu #587010 przez sylwia1986
Monia u mnie Bartek śpi na brzuszku, no ewentualnie na boczku, jak ma zasnąć na plecach to jest tragedia. Niby na brzuszku nie wskazane bo większe ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej, ale dziecku tego nie wytłumaczę :blink: dziś była boska noc kąpiel o 21, cyc i spanko do 2, cyc kupa i spanko do 6. Pierwszy raz się wyspałam :lol: :lol: :lol:

Buziaczek słodka pyzunia z Zuzi.

Pliszka Alina piękne mamusie z Was i dzieciaczki cudowne :kiss: :kiss: :kiss: ja jeszcze swojego nie wklejam "bom blada" :silly:

Pati jak mój głeboko śpi to przekręcam go na plecy - bo zbytnio nie lubi tak leżeć i delikatnie wtedy sam się wybudza.

Madlen Jadzia ma racje mamy duże dzieciaczki, to mają duże potrzeby, z mojego też niezły głodomorek jest, tyle że nie wiem ile on z tego cyca spija - ale widocznie tyle ile mu potrzeba, bo kupki ładne sadzi :silly:

Jadziu jestem, jestem :lol: tylko przez weekend mieliśmy tłum gości, w sobotę była teściowa i kuzyn z dziewczyną, w niedziele moi rodzice z bratem i nasz świadek ze ślubu z narzeczoną.

Madlen my mamy Oilatum, bo tak poleciła położna środowiskowa i linomag zielono-biały, ale czy widać poprawę..

Jadę na zdjęcie szwów. Resztę nadrobię później.

11 lata 9 miesiąc temu #587059 przez dominia
Dziewczynki ratujcie ! Jestem chora :( katar, gardlo, goraco jak nie wiem, poce sie.. A rece sie trzesa jak osika :/ co moge zazycb?? Pomozcie :(

11 lata 9 miesiąc temu #587066 przez ola85
Monia - ale Iga szybko rośnie :)
Alina - dzięki za odpowiedz
Jadzia - nie byłam u lekarza, u nas pogoda brzydka, boję się że jeszcze ją tym wyjazdem załatwię.
Ja widziałam w Polsce kobiety karmiące piersią w miejscach publicznych, ale też bym się chyba nie odważyła :blink:
Gabilee - świetna z Ciebie mamusia :) To że masz doła to zupełnie normalne, jesteś pewnie bardzo zmęczona i niedospana

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #587069 przez Monia_T
Dominia rutinoscorbin, witamina C 1000mg, calcium, paracetamol, na gardło tantum verde lub isla. Jeszcze prenalen, ale na mnie nie działa. Gorąca herbata i do łóżka :)

Gabilee a masz klin pod materac? Polecam ten z fiki miki allegro.pl/fiki-miki-duza-poduszka-klin-...zna-i3074796255.html ułatwi połykanie, bo ślinka będzie sama spływała do gardła.

Sylwia ja pozwalam Iguni spać na brzuszku tylko w dzień, 1-2 razy.

Kasia Tosia jaka śliczna strojnisia :)

Wydawało mi się, że z mlekiem mm jest łatwiej, bo nie ma kontrolowania co zjadła mama, ale widzę, że trudno znaleźć mleko idealne. Nie pomogę, bo nie mam pojęcia o sztucznym, mam nadzieję, że maluszkom w brzuszkach się ułoży :)

Iga dziękuje za miłe słówka i buziaki cioteczkom wysyła :kiss: :kiss: :kiss:

U nas pełno śniegu :angry: nigdzie dziś nie wychodzimy. Nocka całkiem udana :) Teraz lalunia śpi na mnie :)

11 lata 9 miesiąc temu #587071 przez dominia
Monia moje zbawienie :* dziekuje :*

11 lata 9 miesiąc temu #587085 przez Monia_T
Dominia :) Niestety nie możesz żadnych kropli na katar, ale jeśli będzie bardzo dokuczał to możesz stosować Oil Olbas lub taki sztyft do wąchania, przynosi ulgę w oddychaniu.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka