BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu #586475 przez Alina2408
dominia a przeceny w c&a albo macie u siebie takko??? tam moze byloby cos ciekawego... u nas na targu ceny jak w galeriach bo male miasteczko i nie ma konkurencji... wiec ja kupuje w promocjach w firmowkach...

a to dzisiejsza focia tylko jednego mopsa udalo mi sie uchwycic w bezruchu bo z tej radosci ze zobaczyly mala (pliszka katarek juz za psami :) ) to nie mogly sie przestac ruszac

...nie oddam Cię nikomu...
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #586478 przez Pliszka
Martyna, dziękujemy.

Mrufka, super zdjęcie :)

11 lata 9 miesiąc temu #586483 przez Pliszka
Alina :) Nasza psica też czasem obwąchuje Olka jak go mam na kolanach :) Jeszcze trochę a dadzą nasze maluchy wycisk psiakom :D Ale będzie zabawa :D

11 lata 9 miesiąc temu #586540 przez Alina2408
tez mam takie wrazenie pliszka ze moje mopsidla jjeszcze beda sie chowac po katach :P:P

11 lata 9 miesiąc temu #586563 przez ola85
U mnie M przyniósł przeziębienie parę dni temu, dzisiaj mała zaczęła dość mocno kichać i miała katarek, mnie znowu gardło pobolewa.
Macie jakieś sprawdzone sposoby???????

11 lata 9 miesiąc temu #586565 przez natalka
Mój poród w skrócie:
O 9 zaczęły odchodzić mi wody, wzięłam szybki prysznic, ubrałam się i pojechaliśmy na IP.
Zrobili mi ktg, lekarz zbadał, skórczy zero, rozwarcie na opuszek. Poinformowałam lekarzy o obecnym paciorkowcu i pokazalam wyniki. Na porodówce bylam o 11 dostałam antybiotyk i dwa zastrzyki majace wywołać skórcze, ktore najpierw byly co 8 minut bardzo słabe. O 12.30 przyszedł ordynator, zbadal mnie kazał podłæczyć kroplówkę i trzymać mnie na czczo bo mogę mieć ciecie ze wzgłędu na słaby postęp akcji. O 17 dostałam drugą kroplõwkę, rozwarcie na 4, bolało już o wiele mocniej, pojawiły się skórcze z krzyża. 19- myslałam że pogryze ściany z bólu. 20 - wizyta w toalecie na 2, położyli mnie na łóżko do tego momentu bylam na pilce, i zaczęłam przeć. O 21 na świecie pojawił się mój skarb, była sina i bardzo zmęczona porodem, nie dostałam jej na brzuch pielegniarka pokazała przez chwile i zabrala pod lampy żeby się ogrzała. Olga dostała 7 pkt w pierwszej minucie życia i 9 pkt w piatej ważyła 3100 i 56 cm.
Rodzilam na lewym boku bez nacinania krocza nie pękłam. Od odejscia wód do urodzenia minęło wiele godzin nie dostałam antybiotyku i mała zaraziła się paciorkowcem musiałyśmy dłużej zostać w szpitalu. Na szczęście teraz jest już wszystko ok. Karmię piersią ale Olgusi nie zawsze to wystarcza i muszę jej podawać mm. Opieka nad nią i zajmowanie się domem wypełniają cały mój czas dlatego mało was odwiedzam staram się być na bierząco.
Gratuluję wszystkim dziewczynom które rodziły po mnie . Współczuje trudnych przeżyć porodowych mam nadzieje ze wszystkie czujecie się dobrze a maluszki zdrowo rosną. Pozdrawiamy

*23.01.2012 ANIOŁEK

11 lata 9 miesiąc temu #586567 przez dominia
Alinka te Twoje mopsiki to jak takie male swinki :) ale sa przeslodkie :)

Bylismy u pradziadzia i prababci chwilke :) pietro wyzej zahaczylismy o ciocie i wujkow :) Igulek nie spal :) Milenka nosila mu pilki i chciala mu dawac wielkie zabawki zeby sie bawil :) hehe 2 latka to juz taka wielka ! :) a nasze takie kruszyny jeszcze :)

11 lata 9 miesiąc temu #586568 przez Alina2408
ola witamina c rutinoscorbin i tran...

natalka dlaczego nie podali ci antybiotyku na paciorkowca?? dobrze ze juz wszystko oki trzymajcie sie cieplutko...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #586607 przez Monia_T
Hej

Zacznę od fotek, MALUSZKI I MAMUŚKI wyglądają uroczo :) Samo szczęście na wszystkich zdjęciach :lol:

Ja do kąpieli używam płynu Nivea, myję mydełkiem Bambino. Pupcię tez smaruję kremem Nivea i jest naprawdę rewelacyjny, jak dotąd ani jednego odparzenia. Na większe problemy jak się pojawią mam Sudocrem i Bepanthen, bo mi po cyckach został ;) A z doświadczenia po pierwszej córci wiem, że cuda działa mąka ziemniaczana. Również dodawana do kąpieli w formie krochmalu, polecam przy wysypkach i innych problemach skórnych:)

W końcu zwalczyliśmy katar :lol: Uff jaka ulga :)

Wpadłam na chwilę, bo zaraz idziemy się kąpać co Igunia uwielbia. Podobnie jak oliwkowanie po :)

Ja też sie pochwalę fotkami mojej laluni, swoje zdjęcie wrzucę jak zaliczę fryzjera, bo odrosty mam masakryczne... :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #586665 przez jadziatopol
Monia alez ta moja synowa sliczna :kiss: :)
Madlen ja Emolium akurat zostawiam na chwile kiedy bedzie prawdziwy problem ze skora.....Radek sie w nim kapal i powiedzial ,ze okropne uczucie i slisko jak cholera ;) :lol: Hubka myjemy w Johnsonie i na razie nic sie nie dzieje...a na skucha skore ,ktora u nas schodzila platami uzywalismy i dalej uzywamy zwyklej Oliwy z oliwek...pachnie po niej jak sznycelek :blink: :lol: na odparzenie u nas cudokrem wogole nie zaadzialal...wietrzenie tylko ,mycie biezaca woda i smarowanie tutejsza mascia pomoglo. A na codzien uzywamy tak jak Monia kremu Nivea :)
Kasia ja tez jadlam z=sernik, jogurty waniliowe, ciastka wszystkie roznego rodzaju a wczoraj zjadlam placki ziemniaczane z gulaszem w ktorym byly pieczarki i wszystko jest ok :) tylko po tych nieszczesnych jajach na twardo jest u nas nie w porzadku ;)
Mrufka slicznie wygladacie razem :)

A moj Hubus poszedl spac o 21-ej i obudzil sie o 3.30 w nocy :ohmy: pojadl i poszedl znowu spac do 7 :lol: i nawet mielismy czas na male bzzzzbbbzzzzz z m :P fajnie sie zaczela niedziela :silly: :lol:

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #586699 przez xpatiiix3
Mrufka jak ślicznie wyglądacie z malutką :D :kiss:

Alina no a mój się boi jak nie rozbudzony do wody zostaje włożony oczywiście powolutku, ale i tak wystraszony, a jak wcześniej wstanie to mu się podoba :)

Martyna no całe szczęście ale malutkiego od nocy brzuszek boli i nie wiem może to tabletki te... bo nic takiego ciężkiego nie jadłam, to samo co zawsze, po czym nic mu nie było...

Natalka no no to też się trochę nacierpiałaś zanim malutka wyskoczyła, ale już po wszystkim i możemy wszystkie się cieszyć maluszkami :D

Monia no no jaka śliczniutka śmieszka :D :kiss:

Jadzia no to rzeczywiście fajnie zaczęliście niedziele :)

A ja jutro wybieram się na dłuższy spacerek :) Jadę z malutkim do szkoły zanieść zwolnienie i pokazać się z malutkim dla wychowawczyni swojej :D no i obok szkoły akurat usg bioderek robią to zapiszę się na po świętach albo na ten tydzień przed świętami :) zależy jak terminy będą :P i muszę trochę podzwonić spraw pozałatwiać jutro już peselek może być, do tego załatwić zaświadczenie lekarskie do becikowego i wyniki moje ze szpitala bo dzwoniłam w tamtym tygodniu to jeszcze nie było a miałam dzwonić 3-4 dni od wypisu (to się nazywa polska opieka medyczna, ciekawe ile jeszcze na wyniki mam czekać), ale to przez telefon wszystko hehe jak coś mamuśka odbierze mi wszystko :)

Mój synek to komediant mały no położe go na prawym boku albo na pleckach to i tak moment się nie spojrzę a ten już na lewym śpi, to jest uparciuch i tak się przekręci tak jak mu wygodnie :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #586713 przez jadziatopol
Natalka dlaczego nie podali ci antybiotyku? cale szczescie ,ze z malutka wszystko ok :kiss:
Ola zdrowka maluszkowi zycze :kiss: bylas u lekarza?
Alina Jak Nataszka sobie slodko spi :)

wczoraj kupilismy lezaczek na razie na probe . Kupilismy Fisher Price rainforest...ale taki tanszy...jak sie Hubkowi spodoba to wymienimy na drozszy :) Pytanko mam...czy wasze maluszki zasypiaja w tych lezaczkach? czy to zdrowo dla takiego maluszka zeby dlugo w nim siedzial?

Zaraz jedziemy do San Francisco na spacer bo juz mi okolica sie znudzila ;) pojedziemy do parku i do znajomych....martwie sie tylko tym karmieniem w miejscach publicznych....musze kupic ta chuste do zakrywania bo pomimo tego,ze smialosci mi nie brak to jednak jakos sie krepuje z golymi cycami ;) tutaj wszystkie kobiety sa zakryte tymi chustami...jeszcze nie widzialam jak w Polsce z gola piersia. Moze byloby to nie wskazane...a moze karalne...tu wszystko dziwne jest ;)

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #586719 przez Monia_T
Jadzia ten nasz bujaczek niby przystosowany dla dzieci od urodzenia...ale ja nie ozwalam jej spać tam dłużej niż 20-30 minut.
Fajnie macie z takim spacerkiem w San Francisco :lol:
Ucałuj mojego zięcia :kiss: Przyszła żoncia przesyła buziaki :blink:
A co to za chusta? Nie mam pojęcia o czym piszesz?

Pati to ładna wyprawa jutro Was czeka. Nie sypnęło u Was śniegiem, bo u nas po kostki niestety i spacery odpadają :angry:

Ja chcę już WIOSNĘ!!!

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 9 miesiąc temu #586743 przez jadziatopol
Monia dzieki za odpowiedz :) tez nie bede mu pozwalac spac w tym lezaczku :) to nie chusta...przepraszam...zlego slowa uzylam...to takie okrycie do karmienia piersia...wyglada jak fartuszek...u nas tez cos takiego jest ale nie wiem jak fachowo sie nazywa...tu sie nazywa "nursing cover" :) buziaki dla Iguni :kiss:

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #586773 przez xpatiiix3
Jadzia mi już raz się zdarzyło publicznie karmić, w przychodni w piątek, bo mały był już tak głodny, że mimo że do domku jakieś 3minutki to tak się rozwrzeszczał a z resztą tylko co krew pobrali mu i musiałam chwilkę posiedzieć.. no i nie z cycką na wierzchu tak dosłownie a przykryta bluzką byłam bo miałam taką luźną, ale na szczęście już ludzi w tej części przychodni nie było tylko pielęgniary chodziły :) no ale sama zobaczysz, że jak już mały będzie głodny strasznie to się nie zawachasz i tylko cycka wystawisz nawet na ludzi nie będziesz patrzyła :) jutro chyba też mnie to samo czeka, ale w szkole, znając mojego żarłoczka, tyle, że szkoła to już dziwne miejsce do karmienia piersią :P

Monia trochę jest, ale chodniki odśnieżone :D Ja też chcę już wiosny :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka