- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
a to dzisiejsza focia tylko jednego mopsa udalo mi sie uchwycic w bezruchu bo z tej radosci ze zobaczyly mala (pliszka katarek juz za psami ) to nie mogly sie przestac ruszac
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mrufka, super zdjęcie
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Macie jakieś sprawdzone sposoby???????
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
O 9 zaczęły odchodzić mi wody, wzięłam szybki prysznic, ubrałam się i pojechaliśmy na IP.
Zrobili mi ktg, lekarz zbadał, skórczy zero, rozwarcie na opuszek. Poinformowałam lekarzy o obecnym paciorkowcu i pokazalam wyniki. Na porodówce bylam o 11 dostałam antybiotyk i dwa zastrzyki majace wywołać skórcze, ktore najpierw byly co 8 minut bardzo słabe. O 12.30 przyszedł ordynator, zbadal mnie kazał podłæczyć kroplówkę i trzymać mnie na czczo bo mogę mieć ciecie ze wzgłędu na słaby postęp akcji. O 17 dostałam drugą kroplõwkę, rozwarcie na 4, bolało już o wiele mocniej, pojawiły się skórcze z krzyża. 19- myslałam że pogryze ściany z bólu. 20 - wizyta w toalecie na 2, położyli mnie na łóżko do tego momentu bylam na pilce, i zaczęłam przeć. O 21 na świecie pojawił się mój skarb, była sina i bardzo zmęczona porodem, nie dostałam jej na brzuch pielegniarka pokazała przez chwile i zabrala pod lampy żeby się ogrzała. Olga dostała 7 pkt w pierwszej minucie życia i 9 pkt w piatej ważyła 3100 i 56 cm.
Rodzilam na lewym boku bez nacinania krocza nie pękłam. Od odejscia wód do urodzenia minęło wiele godzin nie dostałam antybiotyku i mała zaraziła się paciorkowcem musiałyśmy dłużej zostać w szpitalu. Na szczęście teraz jest już wszystko ok. Karmię piersią ale Olgusi nie zawsze to wystarcza i muszę jej podawać mm. Opieka nad nią i zajmowanie się domem wypełniają cały mój czas dlatego mało was odwiedzam staram się być na bierząco.
Gratuluję wszystkim dziewczynom które rodziły po mnie . Współczuje trudnych przeżyć porodowych mam nadzieje ze wszystkie czujecie się dobrze a maluszki zdrowo rosną. Pozdrawiamy
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Bylismy u pradziadzia i prababci chwilke pietro wyzej zahaczylismy o ciocie i wujkow Igulek nie spal Milenka nosila mu pilki i chciala mu dawac wielkie zabawki zeby sie bawil hehe 2 latka to juz taka wielka ! a nasze takie kruszyny jeszcze
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
natalka dlaczego nie podali ci antybiotyku na paciorkowca?? dobrze ze juz wszystko oki trzymajcie sie cieplutko...
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zacznę od fotek, MALUSZKI I MAMUŚKI wyglądają uroczo Samo szczęście na wszystkich zdjęciach
Ja do kąpieli używam płynu Nivea, myję mydełkiem Bambino. Pupcię tez smaruję kremem Nivea i jest naprawdę rewelacyjny, jak dotąd ani jednego odparzenia. Na większe problemy jak się pojawią mam Sudocrem i Bepanthen, bo mi po cyckach został A z doświadczenia po pierwszej córci wiem, że cuda działa mąka ziemniaczana. Również dodawana do kąpieli w formie krochmalu, polecam przy wysypkach i innych problemach skórnych:)
W końcu zwalczyliśmy katar Uff jaka ulga
Wpadłam na chwilę, bo zaraz idziemy się kąpać co Igunia uwielbia. Podobnie jak oliwkowanie po
Ja też sie pochwalę fotkami mojej laluni, swoje zdjęcie wrzucę jak zaliczę fryzjera, bo odrosty mam masakryczne...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen ja Emolium akurat zostawiam na chwile kiedy bedzie prawdziwy problem ze skora.....Radek sie w nim kapal i powiedzial ,ze okropne uczucie i slisko jak cholera Hubka myjemy w Johnsonie i na razie nic sie nie dzieje...a na skucha skore ,ktora u nas schodzila platami uzywalismy i dalej uzywamy zwyklej Oliwy z oliwek...pachnie po niej jak sznycelek na odparzenie u nas cudokrem wogole nie zaadzialal...wietrzenie tylko ,mycie biezaca woda i smarowanie tutejsza mascia pomoglo. A na codzien uzywamy tak jak Monia kremu Nivea
Kasia ja tez jadlam z=sernik, jogurty waniliowe, ciastka wszystkie roznego rodzaju a wczoraj zjadlam placki ziemniaczane z gulaszem w ktorym byly pieczarki i wszystko jest ok tylko po tych nieszczesnych jajach na twardo jest u nas nie w porzadku
Mrufka slicznie wygladacie razem
A moj Hubus poszedl spac o 21-ej i obudzil sie o 3.30 w nocy pojadl i poszedl znowu spac do 7 i nawet mielismy czas na male bzzzzbbbzzzzz z m fajnie sie zaczela niedziela
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Alina no a mój się boi jak nie rozbudzony do wody zostaje włożony oczywiście powolutku, ale i tak wystraszony, a jak wcześniej wstanie to mu się podoba
Martyna no całe szczęście ale malutkiego od nocy brzuszek boli i nie wiem może to tabletki te... bo nic takiego ciężkiego nie jadłam, to samo co zawsze, po czym nic mu nie było...
Natalka no no to też się trochę nacierpiałaś zanim malutka wyskoczyła, ale już po wszystkim i możemy wszystkie się cieszyć maluszkami
Monia no no jaka śliczniutka śmieszka
Jadzia no to rzeczywiście fajnie zaczęliście niedziele
A ja jutro wybieram się na dłuższy spacerek Jadę z malutkim do szkoły zanieść zwolnienie i pokazać się z malutkim dla wychowawczyni swojej no i obok szkoły akurat usg bioderek robią to zapiszę się na po świętach albo na ten tydzień przed świętami zależy jak terminy będą i muszę trochę podzwonić spraw pozałatwiać jutro już peselek może być, do tego załatwić zaświadczenie lekarskie do becikowego i wyniki moje ze szpitala bo dzwoniłam w tamtym tygodniu to jeszcze nie było a miałam dzwonić 3-4 dni od wypisu (to się nazywa polska opieka medyczna, ciekawe ile jeszcze na wyniki mam czekać), ale to przez telefon wszystko hehe jak coś mamuśka odbierze mi wszystko
Mój synek to komediant mały no położe go na prawym boku albo na pleckach to i tak moment się nie spojrzę a ten już na lewym śpi, to jest uparciuch i tak się przekręci tak jak mu wygodnie
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ola zdrowka maluszkowi zycze bylas u lekarza?
Alina Jak Nataszka sobie slodko spi
wczoraj kupilismy lezaczek na razie na probe . Kupilismy Fisher Price rainforest...ale taki tanszy...jak sie Hubkowi spodoba to wymienimy na drozszy Pytanko mam...czy wasze maluszki zasypiaja w tych lezaczkach? czy to zdrowo dla takiego maluszka zeby dlugo w nim siedzial?
Zaraz jedziemy do San Francisco na spacer bo juz mi okolica sie znudzila pojedziemy do parku i do znajomych....martwie sie tylko tym karmieniem w miejscach publicznych....musze kupic ta chuste do zakrywania bo pomimo tego,ze smialosci mi nie brak to jednak jakos sie krepuje z golymi cycami tutaj wszystkie kobiety sa zakryte tymi chustami...jeszcze nie widzialam jak w Polsce z gola piersia. Moze byloby to nie wskazane...a moze karalne...tu wszystko dziwne jest
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie macie z takim spacerkiem w San Francisco
Ucałuj mojego zięcia Przyszła żoncia przesyła buziaki
A co to za chusta? Nie mam pojęcia o czym piszesz?
Pati to ładna wyprawa jutro Was czeka. Nie sypnęło u Was śniegiem, bo u nas po kostki niestety i spacery odpadają
Ja chcę już WIOSNĘ!!!
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Monia trochę jest, ale chodniki odśnieżone Ja też chcę już wiosny
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]