BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu #589726 przez dominia
Mrufka ja trzymam 24h i na samym tyle lodówki :)

Princess ale się cieszę, że mleczko u Ciebie ruszyło !! wiem, że zależało Ci na karmieniu Adasia piersią :) cudownie :kiss:

Monia a jaki ja mam spust !! masakra :ohmy: cały czas coś jem ;) i do dosłownie :)

Kasia widziałam ostatnio w pepco butelki campola, ciekawe czy dobre bo dość duża butla kosztowała 10 zł :) Moja koleżanka ją używa i chyba zadowolona :)

Zrobił kupę, zjadł, zrobiliśmy wycieczkę po domku, poprzytulaliśmy się, zjadł, poleżał, dopakował chyba do samego gardła i usnął :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #589729 przez princess
Madlen "ustawowy obowiązek karmienia" uśmiałam się :laugh: te facetki od noworodków są nachalne, mnie nawet nikt nie spytał o zdanie tylko w dniu porodu wieczorem przyszła facetka i do mnie: "proszę wyjąć pierś, będziemy przystawiać dziecko". A jeśli bym sobie tego nie życzyła to co, nie przyjmuje odmowy? Najbardziej wkurzało mnie jak przyłaziły sprawdzać czy mam pokarm, ściskały mi piersi z całej siły, bolało jak skur... aż miałam ochotę im w zęby wykur... wkładały w to tyle siły jakby miały w zamiarze zmiażdżyć mi tkanki ! potem nie pozwalałam im się do siebie zbliżać to jedna z nich stwierdziła, że jestem przewrażliwiona... Śmiać mi się chce jak wspominam te panie :lol:

Monia ja ze słodkiego wcinam ciasteczka owsiane, Nimm2, drożdżówki, mama piecze ciasta, teraz np. biszkopt. Mam w domu Nutellę i tak strasznie mnie kusi ale boję się, żeby Adaś nie miał zaparć. A u Twojej maleńkiej wysypka się pojawia, a jak to wygląda? I na jakich częściach ciała występuje?

Adaś dopiero usnął od 8. o 11 dostał cyca, wymęczył go całego i zrobiłam mu butlę. Zjadł 80 ml i usypia.
Ostatnio mój szkodnik robi mi psikusy ze spaniem. Otóż zasypia najczęściej po jedzeniu, przy cycu albo zaraz po butli. I ostatnio po paru minutach od zaśnięcia, ja zadowolona idę w końcu coś porobić w domu a ten zaraz się budzi i oczy szeroko otwarte. I albo zaśnie po paru minutach sam albo muszę go usypiać pół godziny. Też tak macie?

11 lata 9 miesiąc temu #589753 przez Pliszka
Hej :)

W oczekiwaniu na ten Sab Simplex kupiłam kropelki Bobotic i wczoraj cały dzień bez bólu brzuszka :lol: Olek pół dnia przespał, dziś też już śpi ponad 2 godziny :lol: Normalnie to w dzień go co chwila ta kolka budziła. Ale się cieszę! :lol:

Kasia, mi też ta antykolkowa butelka nie pasuje, użyłam dwa razy i odstawiłam. Jakoś tak Olek dziwnie w niej zasysał smoczek. I ta kontrola ciepła mleczka też coś nie działa, bo mleko jest jeszcze zimne, a ten wskaźnik już się zmienia na czerwony :unsure: Bez sensu. Zupełnie nieudany zakup :dry:

Kurier nam wczoraj przywiózł leżaczek :lol:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #589754 przez Pliszka
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #589767 przez Paulaaa
Madlen jak byłam w szpitalu to mleka nie miałam, ale mimo to kazały przystawiać, bo jak dziecko ciągnie to wiesz ''pobudza laktację''. I tak się męczyłyśmy trzy dni. Jak wróciłam do domu to mieszałam mm z moim, ale to nie był dobry pomysł, bo były straszne problemy brzuszkowo-kupkowe. Próbowałam tak mm z moim przez tydzień i zrezygnowałam, bo odciągałam max. 50 ml z obu cyców, więc mała i tak w większości była na mleku modyfikowanym. Pokarm sam mi zanikł. Trzy tyg, po porodzie a mi już nawet kapka mleka nie poleci z cycka. Także miałam fuuul pokarmu. :blink:

Kasia w tej naszej antykolkowej też nie zawsze to powietrze się przemieszcza w tej rurce. Dziś Amelka je w tej normalnej butli od rana. I chyba róznicy nie widzę jakiejś znacznej. Najbardziej mnie śmieszy ten wskaźnik w srodku. Mleko zimne a tu już czerwona rura ze za gorące. :P

11 lata 9 miesiąc temu #589780 przez Paulaaa
Satine a może poproś mamę, żeby nikogo nie zapraszała do siebie w tym czasie kiedy Wy przyjedziecie z Marysią? Wtedy nikt Ci nie powie, że za dużo ludzi i jechać nie możesz. :blink:

Princess hehe, u mnie było to samo. Godzinę po cięciu położna przyniosła mi małą i dostawiła do piersi. Nawet się mnie nie zapytała czy chcę. Po prostu wystawiła mi cyca na wierzch i przydusiła małą do niego. :unsure: Na położniczym też co jedna to ''proszę pokazać piersi'' no i mi dusiły te cyce. Ból nieziemski. Dały mi strzykawkę i kazały wciągać sutki, że niby się wyciągną po jakimś czasie i młoda załapie. Później kapturki kazały kupić. Wszystko aby tylko karmic cycem. Okropne to.

Pliszka widzę, że i Wasza butelka bardzo szybko ocenia ''gorącość'' mleczka. :lol:
Leżaczek fajny, ale Olus zdecydowanie fajniejszy. :)

Amelka obudziła się o 12.30, a spała od 9. Wygłodniała jak nie wiem. Zmieniłyśmy pieluszkę, zjadła 100ml i śpi na brzuniu w łóżeczku od 30 min. A jakie bączki wali. :silly: :blush:
Jak mi spała za mało tak teraz nie wiem czy nie spi za dużo...

11 lata 9 miesiąc temu #589784 przez princess
Pliszka tylko koniecznie rozłóż oparcie leżaczka całkiem na płasko. Położna mi mówiła, że przez to dziecko może się nabawić wad postawy.

11 lata 9 miesiąc temu #589809 przez michasia
Aganobla ja karmię przez kapturek i mam ten sam problem. Boje się, że kiedyś pójdę gdzieś i go zapomnę, czasem w nocy gdzieś mi się w łóżku zapodzieje, narazie korzystam cały czas z jednej sztuki. Ale jak do lekarza czy coś, to tak dziwnie, bo trzeba zawsze mieć przy sobie. Widzę u siebie, że jedną brodawkę mam już ładnie wyciągniętą, druga niebardzo. Raz próbowałam dać pierś bez kapturka-do dokarmienia po zmianie pieluszki, ale słabo...

Alina to wklejaj linka codziennie.

Pliszka super Olek w leżaczku:) Jak fajnie ubrany:)

Moja Ania też coś dziś trochę stęka. Kup robi jakby mniej, może taki czas, bo kiedyś to co karmienie, to kupa była, albo i 2, a teraz to karmienie bez kupy się zdarza.

Monia ach jedzenie...ledwo coś zjem już myślę co by tu następnego...a w domu pustki...same zakazane słodycze. Jem chrupki kukurydziane, budyń śmietankowy, kaszkę mannę, biszkopty, herbatniki, czasem jogurt. Dziś zjadłam małego banana i 2 kostki białej czekolady. Tak bym kiwi zjadła lub pomarańcz. Narazie się boję, tak samo czekolady. Niech Mała choć te 2 tyg skończy.

Wczoraj pojechaliśmy z Anią do pediatry...i co? pani doktor chora i będzie za tydzień dopiero(bo u nas tylko raz w tyg. przyjmuje).
Zarejestrowałam na badanie słuchu...na 20czerwca...

Byłam wczoraj w pracy załatwić urlop macierzyński i kasę z ubezpieczenia. Babki w kadrach powiedziały, że za pobyt w szpitalu też powinnam dostać. Kasa powinna być w przyszłym tyg, bo zobaczę.

Macie jakieś zabawki dla dzieci? Jakieś grzechotki czy coś? czy to jeszcze za wcześnie?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #589819 przez princess
Michasia ja kupiłam Adasiowi gumową książeczkę w jaskrawych kolorach z grzechotką w środku. Jak mu ją pokazuję to się przygląda a jak grzechoczę to reaguje na dźwięk :)

Zmień suwaczek :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #589840 przez dominia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja kapturków nie miałam, już miała mi kuzynka kupić ale w ostatniej chwili jej napisałam smsa żeby się wstrzymała :) jeden dzien odciagalam i dawalam mleko z butelki bo moje sutki plakaly ;) a teraz jest wszystko super, nie lubie uczucia odciagnietego mleka laktatorem ;) jak Igi je z piersi to później taka ulga .. cudownie :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #589855 przez kasia123m
Bardzo ladny ten lezaczek...a Olus jaki przystojniak :laugh:

O prosze Igorek jaki kawler.moja to sie drze przed kapaniem bo glodna.

A dzis stekala mi na rekach i gadalam do niej i sie nagle usmiechnela jak na mnie patrzyla.pewnie to przypadek ale fajne to bylo.kupilam butelke lovi..ma dziurke w cumlu czyli najzwykejszy system odpowietrzania bez rurek.odciagam i jak wstanie to jej dam.zobaczymy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #589857 przez xpatiiix3
Pliszka jaki śliczny Oluś :kiss: :) a leżaczek mam identyczny ,został się po braciszku i wygląda jak nieużywany :)

Dominia Iguś śliczny hehe :kiss:

Uff nie było mnie 2h w domku ale załatwiłam wszystko, peselek już odebrany i becikowe i zasiłek rodzinny z dodatkiem na samotną matke i za urodzenie dziecka (czyli te drugie becikowe) :)

Teraz dopiero po świętach do szkoły się wybieram, a tak teraz non stop z synkiem :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #589878 przez Martyna
Cześć Mamusie :)

mam nadzieję być już na bieżąco bo M już prawie zdrowy a mój Synek coraz ładniej spi i pomału łatwiej mi z organizacja wszystkiego :)

Pliszka Oluś cudowny :) i jaki zadowolony :) Robercik dziś lub jutro też już będzie miał swój leżaczek :)
Wiem jak się czuje Twój M bo mój też się do nas nie zbliżał i strasznie cierpiał.

Dominia Igorek słodziak :) mój Synek też się lubi kapać :)

Monia ja też non stop bym jadła :) Igunia urocza i ten uśmiech :)
Kiedy zaczęła się świadomie uśmiechać i reagować na dźwięki??

Jakie wybieracie szczepionki? Czy decydujecie się również na te dodatkowe?

11 lata 9 miesiąc temu #589890 przez Monia_T
Pliszka fajny leżaczek, a Oluś jaki śliczny :)

Dominia Igi boski golasek :)

Moja Igunia uwielbia się kąpać. Ja ją karmię przed, wtedy jest najedzona i zadowolona...niby dlaczego nie wolno?

Mrufka odciągnięte mleko może stać w lodówce do 5 dni, chociaż ja max 3 dni trzymam. Ładnie Adunia śpi :laugh:

Michasia trochę lipa z tym pediatrą. Terminy długie, a co jak nagle trzeba będzie iść, bo coś wyskoczy?
My kasę z ubezpieczenia dostaliśmy następnego dnia po zgłoszeniu, bardzo szybko.
Z zabawek to Iga na razie interesuje się tylko grającymi przytulankami.

Pati gratulacje załatwienia spraw urzędowych :) To teraz zarobiona będziesz :blink:

Uczulenie na czekoladę objawiło się czerwonymi wypryskami na buźce. Zastanawiałam się wtedy co mogło uczulić, a dzień wcześniej rzuciłam się na czekoladę. Przez 2 kolejne dni nie ruszyłam nawet kosteczki i wszystko zniknęło.

Trochę mi ulżyło, że u Was też takie ataki głodu, bo już myslałam, że tylko ja tak fiksuję na punkcie żarcia :silly:

I chciałam obalić mit, że tylko chłopcy sikają jak z sikawki...Iga na przewijaku wywaliła taką fontannę, że ona była mokra, ja i nasz pościel na łóżku obok łóżeczka. Zdolna ta moja córeczka :woohoo:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 9 miesiąc temu #589913 przez kasia123m
Monia ja bym caly czas jadla tylko nie mam co:PP
herbatniki,chrupki kukurydziane,pieczone jablka,jogurt to jem jeden dziennie choc i tak sie boje..drozzowki..bulki z maslem szynka..caly czas jem

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka