- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylwia mam pytanko..odebralam wyniki krwi syna..i jestem w szoku..miesiac temu byly w normie..potem bylo to szczepienie i powiklania a teraz mamy taka krew..
WBC 10,8
RBC 3,89 norma 4,5-5,9
HGB 11,9 norma od 12 wzwyz
HCt 30,2 ...norma od 32
pozniej nie zgadza sie MCHC 39,4...norma od 31-37
i plytki mu spadly 157 a norma od 170-450
anemia jest>?a co oznacza podwyzszone mchc???i cholera czemu plytki niskie...miesac temu bylo ponad 240tys
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój Bartek miał pierwszy atak bólu brzuszka na szczęście paniczny płacz trwał może z 5 minut, zaczął się cały prężyć, brzuszek jak kamień, na koniec zrobił olbrzymią kupkę, przebrałam go i zasnął, ale łka przez sen do tej pory serce mi się kraje, muszę zaopatrzyć się w jakieś kropelki na wszelki wypadek.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jakie kropelki kupic na te rewolucje brzuszkowe?tez jutro wysle M do apteki..narazie dawalam jej dzis herbatke hippa..nadal nie purka i kupy brak.ale wczoraj kupa byla po kapieli wiec dzis moze tez bedzie..zobaczymy..
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oluś dziękuje wszystkim ciociom za komplementy
Wszystkie zdjęcia dzidziusiowe oglądam z ogromną przyjemnością Ale nam się udały te dzieciaki! Nie mogę uwierzyć, że jeszcze niedawno były w brzuszkach
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pliszka a konsultowałaś z pediatrą te kropelki, czy na własną rękę podajesz? Może też spróbujemy jak się taki incydent powtórzy..
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylwia Bartuś jaki fajniutki
Łapcie buziaki od cioci chłopcy
Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych bóli brzuszków. Najgorsze, że nie wiadomo jak pomóc a serce się kraja...
Muszę się też zabrać za to becikowe...ale nadal nie wiem gdzie u nas się o to składa. Madlen dowiadywałaś się może? I jeszcze zaświadczenie od gina musi chyba być?
Ja właśnie piekę drożdżówkę Pachnie nieziemsko w całym domu Do tego będzie inka karmelowa, ostatnio wyczaiłam w markecie, naprawdę pyyyyszna
A co z Majkon???? Urodziła, macie jakiś kontakt z nią?
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chomiczka probowalas szumiec suszarka jak maly placze?moze to jest sposob??
Pliszka dzieki kupie jutro..
Sylwia czyli co..mogly sie posklejac bo jej krzepla krew w tej rurce bo nielecialy krople i dlugo to trwalo...
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli chodzi o wizytę pediatry, to u nas niestety nie był, sami musieliśmy się wybrać do przychodni.
Michasia, pierwszą zabawkę Olusia zrobiłam sama Na kartce A5 narysowałam markerem czarne pasy,na białych paskach można jeszcze domalować np. czerwone kropki - to są trzy kolory, które takie maluchy widzą wyraźnie, a dodatkowo ponoć jakoś tak śmiesznie postrzegają paski jakby się ruszały czy falowały. Czytałam to gdzieś i rzeczywiście Olek nie może oderwac wzroku jak mu pokazuję tę kartkę Poza tym mamy jeszcze grzechotkę: czerwonego słonika i też mu się przygląda. Lubi też jak mu włączam karuzelkę nad łóżeczkiem i teraz ten leżaczek z wiszącymi zabawkami mu się bardzo spodobał
Co do szczepionek, zdecydowaliśmy się na te skojarzone 5 w 1, dodatkowo pneumokoki i rotawirusy, ale chyba nie wszystko jednego dnia tylko po tej 5 w 1 odczekamy jakiś czas i dopiero te dodatkowe...
Alina, zagłosowane Czapeczka rewelacyjna Moja teściowa też umie takie cudeńka wyczarowywać. Jestem pełna podziwu, sama próbowałam szydełkować, niestety bez sukcesów
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen mój też ma czkawki po każdym jedzeniu. Wtedy go jeszcze raz przystawiam i wystarczy parę łyczków i przechodzi.
Dziewczyny współczuję Wam kolek maluszków tylko nie rozumiem, czemu nie chcecie spróbować tych rureczek o których Wam już dwa razy pisałam. Czasem nie da się usunąć przyczyny kolki, żadne butelki, kropelki itp. nie pomagają i dziecko musi ją przejść więc czemu mu nie ułatwić pozbycia się gazów i kupki właśnie tą rureczką? Oprócz tego zginanie nóżek do brzuszka ułątwia wypróżnienie.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z tym smarowaniu odbytu palcem to mi w szpitalu pokazywali jak syn byl maly.bardzo szybko sie przejezdza nakremowanym palcem po odbycie...i sie miesnie luzuja.a wogole polozna mowila mi ostatnio ze jak dziecko wrzeszczy to zaciska odbyt.naalezy mu cumla dac zeby buzia sie czyms zajela i wtedy miesnie odbytu poluzuja.tylko ze moja jak dzis krzyczala to gdzies miala cumla
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Majkon gratulacje.!
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
gdzie Jadzia ??????????