- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
princess dziekuje...
justyna moj przeszedl kolo kwiatka ale po moim przypomnieniu...
paula dziekuje a nataszka tez je na wieczor duzo w nocy malo i kupki raczej nie robi za to rano robi je hurtowo juz trzecie spiochy ma na sobie

jadzia oczy dzicka zmieniaja kolor do roku my tez mamy ciemno niebiesko szare a oboje mamy z natury brazowe

jadzia nataszka moze w przerwach spi po pol godzinki ale onoc powinna jesc i spac ale ona nie lubi...
chomiczka mam nadzieje ze daliscie radre musisz szukac srodka jakiegos a co maly je mm czy piers??? bo jak piers to moze sprobuj jesc lzejsze rzeczy...ja zeby mala nie miala problemow w nocy z brzuszkiem jem jeden epsumisan i wyciaga go troszke w mleku i jest fajnie...
madlen nataszka tez kocha jesc a ze mam sporo pokarmu to zakladam jej sliniak przed karmieniem zeby sie nie oplula no i nie widzialam jeszcze niemowlaka ktory tak sie cieszy na widok sliniaka

madlen jaka ty przgoto wana na marudzenie

paulaa u nas przechodzace ciuchy kupa to norma z rana nawet do tego stopnia ze jak karmie z rana to mama pod nataszka podklad do przewijania bo czasem moje ciuchy ucierpia

justyna moja nataszka to codziennie za kazdym razem sie budzi w ten sposob ze marudzi i czasem nawet zawyje i spi dalej wiesz to taki syndrom trzeba wstawac a ja nie chce

justynka dokladnie nie wiem jak to jest u nas z jedzeniem ale nataszka szamie ddduuuuzzzooo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
dzis tez prosmy o glosiki

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tesciowa bedzie miec operowana watrobe.byli u jakiegos prof i sie zdecydowal.to chyba dobrze.zawsze jest szansa ze cos jej pomoga niz jakby nic nie robili
Alinka zaglosowaane
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny karmicie w kapturkach

Alina głos oddanny
- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Może zapytaj pediatry czy możesz podać małej espumisan na wzdęcia. On niby od miesiaca ale starszej podawałam od skończonych dwóch tyg.
Alina głos oddany.

Amelinka nawaliła w pieluchę, zjadła 90 ml i śpi. Tak mogłoby być non stop.

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jadzia laktacja się rozkręciła, wczoraj Adaś wypił tylko jedną butlę MM a tak to się moim najadał

Ze spaniem u nas cienko, Adaś wstaje ok 8 rano i nie śpi do 12-13, potem śpi do 16 i nie śpi do 20-21. Nie wiem, czemu on tak długo czuwa. Dziś będę go szybciej usypiać na siłę, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie

Chomiczka i Kasia, widziałyście mój post, wklejałam linki specjalnie dla Was o tych rureczkach na kolkę.
Alina nie ma sprawy tylko wklejaj link codziennie, przypominaj się

aganobla ja raz spróbowałam karmić przez kapturek bo miałam poranioną brodawkę i bolało tak samo, do tego odklejało się i ogólnie dla mnie bzdet. Sutki Ci się zaraz zagoją i nic Cię nie będzie bolało

Noc była spokojna, Adaś budził się na karmienie o 2 i 5 a wstaliśmy o 8

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kasiu nadziei nie wolno tracić nigdy, nie ufajcie tym lekarzom, jak mogli tak powiedzieć..
Alina czapeczka genialna i głos oddany

Aga Gabryś słodziak

Princess mojemu prawie po każdym posiłku się ulewa, ale tak że jakoś mnie to nie niepokoi, kilka razy nawet twarożkiem mu się ulało.
Ola, Paulaa ja od jutra też sama w domku, M od 8 do 16 w pracy, przyjeżdża na obiad i jedzie na budowę do 21. Nie wiem jak ja to zniosę.. Mam nadzieje że niedługo chociaż pogoda się poprawi, to zaczniemy się werandować z maluszkiem.
Paulaa ja po wczorajszym dniu, gdzie Bartek wisiał prawie 4 godziny na cycu postanowiłam przyzwyczajać go do cumelka, na początku wypluwa, później zassie ale znowu szybko mu wypada, jest płaski z aventu ze szpitalnej wyprawki. Koleżanka poleciła mi Nuka.
Madlen nam położna na pierwszej wizycie sprawdzała sutki i jest ok, podobno powiększone są przez hormony mamy i zanika to z czasem, ale nie wiem jak to jest, jak na początku było w porządku, a później się powiększają.
Jadziu mój mały zazwyczaj od rana tak gdzieś do 14 nie śpi, ale też nie płacze. Póżniej ma dwie dłuższe drzemki. Ogólnie wydaje mi się że za mało śpi.. Ale jak nie płacze, to uważam że tak mu dobrze.
Chomiczka współczuje, też bardzo boje się kolek, niby pojawiają się najczęściej po 3 tygodniu, ale bywa różnie, mojego bąbla cyc uspokaja, ale to dla mnie przerażająca myśl, że maluszka niczym nie da się uspokoić.
Kasiu u mnie od godziny Bartek się prężył i teraz poszła taka kupa że zrobiłam taki uśmiech, że też kupa może tak cieszyć

- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
U mnie z sutkami też był problem. Mleka nie było, ssał, wkurzał się i nie chciał dalej.
Stwierdzili , ze mleka nie mam, ale i tak kazali mi brać lek na zasuszenie- Bromergon. No i wściekłe były
Też to bierzesz?
Moja koleżanka pomimo, ze miała mleko, nie chciała karmić, to jej powiedzieli, ze jest wyrodną matką i nie dali sztucznego. A jej malutka córeczka miała 2500g a potem już dużo mniej. Robiła mm po kryjomu więc. Ustawowy obowiązek karmienia piersią jak widac.
No i nie dali jej Bromergonu oczywiście, a miała co zasuszać.
A z megakupą robię jak Princess- pod zlew, nawet mu się podobało..
Kasia wydaje mi się, ze te butelki są ok
Alina głosujemy
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Nocka nawet ok

Rano babcia przebrala w ubranka na caly dzien .. I juz musielismy zmienic komplet bo kupka wyszla bokiem

Moj zarlok dzisiaj dostal pierwszy raz herbatke koperkowa, jak sie zassal tak bylam w szoku, musi mu smakowac

Wasze maluszki tez lubia raczki ??? Ostatnio moj by siedzial u mnie i ogladal sufit, az sie zastanawiam co tam takiego interesujacego jest

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kurcze, żeby nie ten koszmarny śnieg...

Princess uroczy Adaś

Ja rybki jem i małej nic nie jest. Jem smażone, pieczone, makrelę wędzoną.
Za to nie mogę czekolady, bo ją strasznie na buziaku po niej wysypało

Alina Nataszka jak laleczka

Głosujemy na Nataszkę

Kasia współczuję sytuacji z teściową. Ale Ci lekarze jacyś empatii pozbawieni, żeby ostatnią nadzieje odbierac! Zreszta diagnoza bez dokładnych badań to dla mnie jakaś bzdura! Nie słuchajcie ich, może wszystko się jeszcze zmieni.
Biedna Twoja Tosia, tak się męczy. Może to kwestia mleka? Nie znam się na tym za bardzo, ale wiem, że czasami zmiana mleka czyni cuda. A espumisan możesz już podać. I wkrótce Twoja kruszynka też będzie się całą buziuchną śmiała

Ola głowa do góry

Aganobla Garbryś jaki słodki

Moja znajoma karmiła przez kapturek prawie 3 miesiące. Tylko, że jak nie będziesz podawała samej brodawki do buźki to ona nigdy się nie zahartuje. Gwarantuję, że w końcu ból minie. Ja mam niestety jedną brodawkę poranioną, wygląda jak po meksykańskiej masakrze piłą mechaniczną, ale juz nie boli. W końcu się zagoi

Madlen podobno te powiększone piersiki zdarzają się często przez hormony mamy. I samo przechodzi

Fajna ta muzyka, pościagam sobie

Jakby słuchać tego co w szpitalach gadają, to głowa mała! U nas co prawda podawali mleko, jak dziewczyna ode mnie z sali chciała, ale też próbowali ją namówić do karmienia.
Marlena ładnie Ci Filipek śpi, super

Jadzia Iga się chyba synchronizuje temperamentem z Hubciem

Czasem w ciągu dnia jak jej coś nie pasuje to zasypia, a po 5 minutach pobudka...tak było np. przy katarku, wtedy obie jesteśmy zmęczone.
Chomiczka Madlen dobrze Ci radzi, spróbuj te kropelki, suszarkę, musicie znaleźć złoty środek, chociaż to nie jest łatwe.. Współczuję Kochana, taka niemoc jest wyczerpująca.
Sporo Wasze Maluszki jedzą

Iga w nocy już rzadko robi kupy, za to w dzień to niestety czasami okuptana od pępka po plecy

Jesoo mam taki niesamowity apetyt...nie panuję nad tym. Nie wiem czy to przez karmienie, ale jestem ciągle głodna. I spragniona, piję już po 3 litry dziennie, a nasycić się nie mogę.
Kupiłam wczoraj farbę do włosów, zobaczymy co z tego wyjdzie

Czy Wam też forum tak zamula?
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mojej Marysi wczoraj popsuła się dupka

Dziś po 15 ma do nas przyjść położna z wagą. Małej mocno się ulewa i musimy sprawdzić czy dobrze przybiera na wadze. Kupiliśmy wczoraj mleko Enfamil A.R. ( antyrefluksowe ) i jest lepiej. Ulała raz wczoraj i raz dzisiaj tak więc póki co lepiej. W niedziele pojedziemy do szpitala bo pediatra chce ją obejrzeć.
Marzy mi się wyjście z domu. Miałam w weekend jechać do mamy, ale ciotka mnie bardzo prosiła żebym jeszcze zaczekała bo mała jest zdrowa a tam pewnie wszyscy się zejdą ją oglądać i żeby chora nie była. A teraz tyle gryp panuje. Powiem wam, że się podłamałam...tak chciałam jechać. Mama nie widziała jej od szpitala. Rodzice są po rozwodzie więc matka nie ma możliwości przyjechania do mnie

- mrufka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Monia ja mam to samo tylko bym jadła co chwilę coś podjadam.
Princess potowki wyszły Aduli na buzce ale już śladu po nich nie ma kapalam ją w nadmanganianie i po dwóch dniach zeszło. Super że mleczko się leje

Kasia probuj karmić Tosie jak najbardziej pionowo a espumisan możesz podawać tylko w mniejszej dawce 15 kropel.
Chomiczka współczuję ci probuj różne sposoby i przedewszystkim nie denerwuj się bo dzieciaki wszystko odczuwają. Jak ma rzeczywiście kolki karm jak najbardziej pionowo często odbijaj no i spróbuj kropelek.
Alina czapka zajebista koniecznie pochwal się jak Nataszka będzie w niej wyglądać.
Ola jeszcze troszkę dojdziesz do wprawy i będziesz radosną mamusią
Aga jak wygodnie ci z kapturkami to tak karm ja kapturki stosowalam przez tydzień a teraz już bez i nic nie boli.
Domina ależ ten twój Igi ma ciśnienie

My dziś wyspane mała zjadła o 20 30 potem o 23 i do 5 spała szybka kupa i spanko do 8 no takie nocki to mi się podobają. Teraz Adula leży sobie na brzuszku i coś jej się oczka kleja i chyba usnie a ja z Kubusiem układam tor samochodowy.
Ile może stać odciagniete mleko w lodówce?